steveee Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Τη στιγμή που δεκάδες νοικοκυριά γονατίζουν από τους απανωτούς φόρους και τις μειώσεις μισθών, η ΔΕΗ εξακολουθεί να εισπράττει από ανυποψίαστους πολίτες φόρους και μάλιστα, αυτούς που έχουν καταργηθεί. Όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 και του Γιώργου Παπαδάκη το πρωί της Πέμπτης, η ΔΕΗ εισπράττει εδώ και πολλούς μήνες καταργημένο τέλος, το οποίο μάλιστα δεν είναι προκαθορισμένο αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, δηλαδή την κατανάλωση του ρεύματος. Επικαλούμενη το άρθρο 29 του νόμου 2773 του 1999, η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού χρεώνει κάθε λογαριασμό με ένα ποσό για "υπηρεσίες κοινής ωφέλειας". Ωστόσο, όπως προκύπτει, από το άρθρο 195 με τις καταργούμενες διατάξεις του νόμου 4001, ο οποίος δημοσιεύτηκε 22 Αυγούστου του 2011, το άρθρο στο οποίο βασίζεται η χρέωση της ΔΕΗ έχει καταργηθεί. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εισπράττεται κατά παράβαση της νομοθεσίας, πάνω από έξι μήνες. πηγη: news247.gr Σε μενα αυτη η χρεωση ηταν 150 ευρω στο τελευταιο λογαριασμο.
Porg Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Σε μενα αυτη η χρεωση ηταν 150 ευρω στο τελευταιο λογαριασμο. 150Ε μόνο για το τέλος που δεν έπρεπε να πληρώσεις είσαι σίγουρος;Πως μπορώ να το υπολογίσω; Άκυρο το βρήκα το έχει αναλυτικά στο λογαριασμό. Σε μένα είναι 4-8Ε, πόσα πληρώνεις στη ΔΕΗ για να φτάσεις να δίνεις 150Ε μόνο για το τέλος;
arxaggelos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Καλή φάση. Το ζήτημα είναι πως θα σταματήσουμε να το πλρώνουμε χωρίς δικαστήρια, και πως θα πάρουμε πίσω αυτά που μας χρέωσαν. Ακόμη κι ένα ευρώ.
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Αυτό το τέλος είναι οι ΥΚΩ (υπηρησίες κοινής ωφέλειας) και το άκουσα προχτές στο αποκαλυπτικό δελτίο. Λέγαν οτι το ΥΚΩ επιβλήθηκε το 1999 με νόμο και καταργήθηκε το 2011 με άλλον νόμο. Το θέμα βέβαια ξέσπασε όταν στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του Μαρτίου ήρθαν σε χιλιάδες άτομα ΥΚΩ που ήτανε 100 και 200ευρώ όταν στους παλιότερους λογαριασμούς ήταν το πολύ 10-15ευρώ, κάτι άκουγα οτι αυτά τα παίρνει η ΔΕΗ για να τα δίνει στους πολύτεκνους, τώρα πως τα δίνει... ούτε που ξέρω. Διάβασα σήμερα και μια απάντηση της ΔΕΗ για τα ΥΚΩ που παραθέτει ένα σωρό άρθρα και νόμους και λέει οτι είναι υποχρεωμένη να το εισπράτει βάσει απόφασης της ΡΑΕ οπότε δεν είναι παράνομες... τι να πώ πάντως μας έχει φάει η νομολογία και η τυπολατρεία, ελπίζω να μην δώ στον δικό μου λογαριασμό ΥΚΩ 100ευρώ....
DrLo Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 http://www.dei.gr/Documents2/CUSTOMER%20SERVICE/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC%20-%20%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82%20%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%AD%CF%89%CF%83%CE%B7%202012.pdf Το θέμα είναι απλό και το μυστικό βρίσκεται στη βλακώδη κλιμάκωση της συγκεκριμένης χρέωσης. ΟΤΑΝ ΞΕΠΕΡΝΑΣ ΤΙΣ 3000 KWh ΤΙΣ ΧΡΕΩΝΕΣΑΙ ΟΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ Έτσι οι χρεώσεις μόνο για τη συγκεκριμένη χρέωση είναι 3.000 kwh ---> 57,33 euro 3.001 kwh ---> 134,68 euro οριακό κόστος της 3001ης kwh 77,35 euro 8 euro που λέει ο Porg παραπάνω αντιστοιχούν σε ~230 kwh (που είναι υπερβολικά λίγο για 4μηνο - ακόμα και δίμηνο). Με μια κατανάλωση 2000kwh που από όσο είχα ακούσει είναι μεγαλύτερη από μια τυπική κατανάλωση οικογένειας η χρέωση είναι 17,46. @Stevee : Τι κατανάλωση είχες ? γιατί 150 ευρώ φαίνονται πολλά (~3300kwh). Είχες θέρμανση με ηλεκτρικό ? Εαν ναι και χρησιοποιείς πολύ ρευμα τη νύκτα βάλε νυκτερινό ρευμα που η συγκεκριμένη χρέωση είναι 0.
KilliK Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Καλή φάση. Το ζήτημα είναι πως θα σταματήσουμε να το πλρώνουμε χωρίς δικαστήρια, και πως θα πάρουμε πίσω αυτά που μας χρέωσαν. Ακόμη κι ένα ευρώ. καλη τυχη.
arxaggelos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 καλη τυχη. ξέρω... Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App
DrLo Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δε θα σταματήσεις να το πληρώνεις. Όπως άκουσα σημερα, σε ΜΗ έγκυρη εκπομπή πάντως (= Παπαδάκης), απλά είχαν ξεχάσει να βγάλουν μια υπουργική απόφαση που θα επέτρεπε αυτή τη χρέωση και γι' αυτό βγήκε παράνομη η χρέωση αυτή. Θα βγει εκ των υστέρων. α! και από ότι είπαν (και από όσο ξέρω) η χρέωση αυτή δεν είναι ούτε καινούργια ούτε έχει να κάνει απλά με τους πολύτεκνους. Είναι μια χρέωση που μεταφέρει κόστος από νησιωτικούς καταναλωτές που δεν είναι συνδεδεμένοι στο ηπειρωτικό σύστημα (και πιθανότατα καλύπτει και κόστος ειδικών τιμολογιών). Υπήρχε πάντα απλά όταν ξεκίνησε η ΔΕΗ να αναλύει τις χρεώσεις σε κατανάλωση/δίκτυο κλπ αναγκάστηκε από την ΕΕ να το γράφει ξεχωριστά. (μπορεί να έχει πάρει αυξήσεις βέβαια στο μεταξύ ή να άλλαξαν οι κλίμακες) Αυτό το τέλος είναι οι ΥΚΩ (υπηρησίες κοινής ωφέλειας) και το άκουσα προχτές στο αποκαλυπτικό δελτίο. Λέγαν οτι το ΥΚΩ επιβλήθηκε το 1999 με νόμο και καταργήθηκε το 2011 με άλλον νόμο. Δεν είπαν ότι καταργήθηκε με νόμο αλλά ότι βγήκε απόφαση του ΣΤΕ και ότι δεν έχει καθαρογραφεί και κάτι τέτοια ... ΥΓ: Αυτό με τη "καθαρογραφή" ποτέ δε κατάλαβα τι ακριβώς είναι σαν διαδικασία και γιατί παίρνει μήνες ??
Porg Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 8 euro που λέει ο Porg παραπάνω αντιστοιχούν σε ~230 kwh (που είναι υπερβολικά λίγο για 4μηνο - ακόμα και δίμηνο). Εννοούσα ξεχωριστά για κάθε δίμηνο έναντι/εκκαθαριστικό πχ τα τελευταία 2 τετράμηνα που έχω μπροστά μου είναι: 4,12+8,02 για 1518kwh και 3,45+6,77 για 1238kwh (αν κατάλαβα καλά για μέχρι 1,600kwh πάει επί 0,00699+ΦΠΑ13%, κάτι κάνω λάθος όμως και δεν βγαίνουν όσα χρεώθηκα) Τα 150Ε που έδωσε ο φίλος είναι πραγματικά τρελό πόσο
DrLo Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Εννοούσα ξεχωριστά για κάθε δίμηνο έναντι/εκκαθαριστικό πχ τα τελευταία 2 τετράμηνα που έχω μπροστά μου είναι: 4,12+8,02 για 1518kwh και 3,45+6,77 για 1238kwh (αν κατάλαβα καλά για μέχρι 1,600kwh πάει επί 0,00699+ΦΠΑ13%, κάτι κάνω λάθος όμως και δεν βγαίνουν όσα χρεώθηκα) κάπου εκεί βγάνουν οι χρεώσεις. edit : Ίσως έχει να κάνει με την αύξηση των τιμολογίων από 1/1 (νομιζω ότι έγινε) και κάποιες μέρες να χρεόνονται με το παλιό τιμολόγιο (αν σπάνε την κατανάλωση αναλογικά). Τα νούμερα που ανέφερα παραπάνω είναι πάντα στο 4μηνο Το 230 kwh ήταν λάθος ... κοίταγα λάθος κουτάκι στο excel !
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 ΥΓ: Αυτό με τη "καθαρογραφή" ποτέ δε κατάλαβα τι ακριβώς είναι σαν διαδικασία και γιατί παίρνει μήνες ?? Θα σου πώ στο περίπου τι παίζει. Μάλλον στο ΣτΕ όταν αποφασίσουν κάτι μετά από συμβούλιο καταγράφουν πρόχειρα τις αποφάσεις και τις αιτιολογίες στα πρακτικά και μετά υπάρχουν κάπιοι άλλοι άνθρωποι εκεί που αναλαμβάνουν να καθαρογράψουν τις αποφάσεις από τα πρακτικά που κρατάνε στα συμβούλια. Το ΣτΕ κάνει τόσο συχνά συμβούλια για διάφορα θέματα όπου η διαδικασία καθαρογραφής από τα πρακτικά έχει μεγαλύτερη αργοπορία από τις διεξαγωγές των συμβουλίων. Έτσι παίρνουν ένα σωρό αποφάσεις για διάφορα θέματα και η καθαρογραφή τους γίνεται μετά από καιρό.
DrLo Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Θα σου πώ στο περίπου τι παίζει. Μάλλον στο ΣτΕ όταν αποφασίσουν κάτι μετά από συμβούλιο καταγράφουν πρόχειρα τις αποφάσεις και τις αιτιολογίες στα πρακτικά και μετά υπάρχουν κάπιοι άλλοι άνθρωποι εκεί που αναλαμβάνουν να καθαρογράψουν τις αποφάσεις από τα πρακτικά που κρατάνε στα συμβούλια. Το ΣτΕ κάνει τόσο συχνά συμβούλια για διάφορα θέματα όπου η διαδικασία καθαρογραφής από τα πρακτικά έχει μεγαλύτερη αργοπορία από τις διεξαγωγές των συμβουλίων. Έτσι παίρνουν ένα σωρό αποφάσεις για διάφορα θέματα και η καθαρογραφή τους γίνεται μετά από καιρό. Καλά και εμένα έτσι μου ακούγεται αλλά θέλω να ελπίζω ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από πίσω ... δε μπορώ να ανεχθώ ότι όλο αυτό το μπάχαλο στις καυστερήσεις αποφάσεων (σε όλες τις βαθμίδες τις διακιοσύνης) είναι απλά επειδή κάποιος δε γράφει/δακτυλογραφεί αρκετά γρήγορα ...
skiabox Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 DrLo : Αυτά γίνονται για να έχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι ψευτοδουλειές (από το 81 και μετά) και να εξυπηρετείται ένα σύστημα διαφθοράς και σαπίλας. Επειδή ανήκω στον χώρο της πληροφορικής σε ενημερώνω ότι αν θέλουν μέσα σε 2 μήνες μηχανογραφούν το σύμπαν και διασυνδέουν τα πάντα μεταξύ τους και με real time ενημέρωση και γίνεσαι το πιο σύγχρονο κράτος στον κόσμο. Βέβαια επειδή ένα τόσο βρώμικο και διεφθαρμένο σύστημα, κομμουνιστικό στην ουσία όπου για χάρη του κρατικού υπαλλήλου όλοι οι άλλοι πεθαίνουν από την πείνα και μένει η χώρα τεχνολογικά 100 χρόνια πίσω από όλα τα άλλα κράτη, δε θα πέσει τόσο εύκολα, προτείνω ως μόνη λύση σε αυτούς που δεν ανήκουν στο σύστημα τη μετανάστευση. Μόνο με μετανάστευση/βία θα καταρρεύσει , και επειδή δεν είναι όλοι οι άνθρωποι βίαιοι , πιστεύω ότι η μαζική μετανάστευση θα είναι η καλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ, γιατί μετά το σάπιο σύστημα αυτό δε θα έχει ποιον να απομυζήσει για να διατηρηθεί ζωντανό.
steveee Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Τα 150Ε που έδωσε ο φίλος είναι πραγματικά τρελό πόσο Πάνω στη σύγχυση μου έβαλα το όλο το πόσο από τις έξτρα χρεώσεις... Το πόσο που έδωσα για "υπηρεσίες κοινής ωφέλειας" είναι 74,22 (εκαψα 2260kwh) !!! Όταν πέρσι έδινα 3-4 ευρώ... Συν ΦΠΑ 13 % !!!
DrLo Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Η κατανάλωση είναι όλη μέσα στο 2012 ? Δε βγαίνουν τα νούμερα . Πχ το τιμολόγιο της ΔΕΗ στο site της λέει ότι η τιμή ρεμυατος είναι 0,09155 ευρω/kwh. Σύμφωνα με το excelάκι μου (αν το έχω κάνει σωστά) οι ΥΚΩ έπρεπε να είναι 27,83. Λέω να αρχίσω να προσέχω τους λογαριασμούς μου Για πληροφορίες σχετικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τηλέφωνο πληροφοριών που αναγράφεται στο λογαριασμό σας ή στο 10500 για την Αττική. ΥΓ : 2260KWh στο τετράμηνο φαντάζομαι , όχι στο δίμηνο ΕΔΩ βρήκα μια παρουσίαση για το παλιό τιμολόγιο (2011) Οι χρεώσεις των ΥΚΩ έχουν αλλάξει ... λέει 801-16000 : 0,00528 Έχει βρει κανείς το παλιό επίσημο τιμοκατάλογο ? --- Το μόνο που μπορεί να παίζει από όσο έχω καταλάβει είναι να μη πηγαίνει κλιμακωτά αλλά να χρεώνουν όλη την κατανάλωση με 0,03987. Ξέρει κανείς τι ισχύει ? Από όσο καταλαβαίνω από το το τιμοκατάλογο μέχρι τα 3000kwh είναι κλιμάκια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα