Porg Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Το πόσο που έδωσα για "υπηρεσίες κοινής ωφέλειας" είναι 74,22 (εκαψα 2260kwh) !!! Ρε φίλε πέρα απτην τρελή χρέωση τα 2260kwh είναι πολλά.Έχεις κλιματιστικά για θέρμανση η κάτι τέτοιο;
DrLo Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Και κάτι πολύ βασικό ... Προκειται για οικιακό ρευμα ? (Γ1) Λοιπόν ... http://www.asxetos.gr/articles/oikonomia-xrimata/dei-logariasmos-symvoules.html#axzz1pyvjMPx8 στο παραπάνω διαβάζω ότι έχει καταργηθεί η κλιμακωτή χρέωση και τη πάτησες γιατί ξεπερασες τις 2000 KWh http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=88873155 Άρα μαλακίες έγραφα πριν. Στα 2000 αλλάζεις δύο κλιμάκια τόσο στο ρέυμα όσο και στις ΥΚΩ
firewalker Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 http://www.enikos.gr/society/26551,Sto_kanavatso_h_DEH.html Με προσωρινή διαταγή το μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας απαγορεύει στην ΔΕΗ την διακοπή ηλεκτροδότησης σε κατοικία, μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, για το λόγο ότι ο καταναλωτής αρνείται να πληρώσει το τέλος για "υπηρεσίες κοινής ωφέλειας" το οποίο έχει καταργηθεί. Συγκεκριμένα στον επίμαχο συνολικό εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ, για τον οποίο εκδόθηκε η διαταγή από το πρωτοδικείο, το συνολικό οφειλόμενο ποσό ανήρχετο στα 621,42 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 149,97 αντιστοιχούσε στις "υπηρεσίες κοινής ωφέλειας".
steveee Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Ρε φίλε πέρα απτην τρελή χρέωση τα 2260kwh είναι πολλά.Έχεις κλιματιστικά για θέρμανση η κάτι τέτοιο; Ναι, έχω κλιματιστικό inverter που δουλεύω στη θέρμανση, αλλα οι 2260 kWh δεν νομίζω πως είναι και κάτι το τρομερό για τετράμηνη κατανάλωση.
DrLo Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Ναι, έχω κλιματιστικό inverter που δουλεύω στη θέρμανση, αλλα οι 2260 kWh δεν νομίζω πως είναι και κάτι το τρομερό για τετράμηνη κατανάλωση. Με την νέα τιμολόγηση όταν περνάς τις 2000 σε σκίζει. αυτός που κάιει 2001 πληρώνει 70+ ευρώ από αυτόν που καίει 2000. Είναι άδικο συμφωνων. Βέβαια αν το κλιματιστικό το άβαλες αυτό το χρόνο μπορείς να παρηγορηθείς υπολογίζοντας πόσο πετρέλαιο γλίτωσες.
xreokopia Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Πάνω στη σύγχυση μου έβαλα το όλο το πόσο από τις έξτρα χρεώσεις... Το πόσο που έδωσα για "υπηρεσίες κοινής ωφέλειας" είναι 74,22 (εκαψα 2260kwh) !!! Όταν πέρσι έδινα 3-4 ευρώ... Συν ΦΠΑ 13 % !!! Eγω εχω καταναλωση 2633kWh και το ποσο των χρεωσεων της δεξιας στηλης βγαινει 173,29. Η αναλόγια και στη δικη μου και στη δικη σου περιπτωση ειναι 77%... Ας μας πουνε κι αλλοι φιλοι τα δικα τους. Εκτος απο το "Υπηρεσιες κοινης ωφελειας", τα υπολοιπα της στηλης ειναι καινουργια? Θα τα πληρωνουμε απο δω και περα? Καλα, τι μας περασανε κροισους? μαζι με το χαρατσι ακινητου το συνολικο ποσο παει σε αστρονομικα επιπεδα
DrLo Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Eγω εχω καταναλωση 2633kWh και το ποσο των χρεωσεων της δεξιας στηλης βγαινει 173,29. Η αναλόγια και στη δικη μου και στη δικη σου περιπτωση ειναι 77%... Ας μας πουνε κι αλλοι φιλοι τα δικα τους. Εκτος απο το "Υπηρεσιες κοινης ωφελειας", τα υπολοιπα της στηλης ειναι καινουργια? Θα τα πληρωνουμε απο δω και περα? Καλα, τι μας περασανε κροισους? μαζι με το χαρατσι ακινητου το συνολικο ποσο παει σε αστρονομικα επιπεδα Τίποτα δεν είναι καινούργιο. Ναι οι χρεώσεις είναι μόνιμες. Αφού είστε και οι δύο μεταξύ 2000 και 3000 kwh θα έχετε την ίδια χρέωση ανα kwh , μικροδιαφορές θα υπάρχουν καθώε ένα πικρό ποσό τόσο στο "Δίκτυο Διανομής" και στο "Δίκτυο Μεταφοράς" δεν είναι αναλογικό της ακατάνλωση αλλά της Ισχύος (κάτι σαν πάγιο ας πούμε) ... αλλά το μεγάλο μέρος είναι αναλογικό. Θα είχες πολύ διαφορετικές χρεώσεις αν είσουν κάτω από 2000 ή πάνω από 3000 στο asxetos.gr υπάρχει μια φόρμα που μπορείς να προβλέψεις την κατανάλωσή σου και αν ψεπερνάς οριακά τα κλιμάκια να κάνεις ψιλο-κράτι. Στον τελευταίο λογαριασμό που έχω από το 2011 η χρέωση για ΥΚΩ βγαίνει 0,0002 ε/kwh. (έχω βέβαια πολύ μικρή κατανάλωση =404 kwh) και ίσως να έχουν αλλάξει τα κλιμάκια. πάντως η χρέωση σήμερα για το κατωτατο κλιμάκιο είναι 0,00699
spacefart Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 ξερουμε τι θα ισχυσει για αυτο? εχει βγει καποια ανακοινωση? η το καναν γαργαρα τα λαμογια ?
Porg Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Σήμερα ήρθαν λογαριασμοί ΔΕΗ και έχουν κανονικά τη χρέωση...!
DrLo Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Για να μη γράφουμε ότι θέλουμε ... Δεν τίθεται θέμα "λαμογιάς". Η συγκεκριμένη χρέωση αποτελεί ένα τρόπο "αναδιανομής" του διαφορετικού κόστους ανάμεσα στους πελάτες του δικτύου. Ήταν τμήμα του κόστους της kwh όσπου ξεκίνησε η προσπάθεια ανάλυσης του κόστους σε παραγωγή και μεταφορά/διανομή. Η παραγωγοί αναγκάστηκαν να αναφέρουν τα διάφορα κόστη ξεχωριστά. Από όσο έχω καταλάβει από αυτά που έχουν λεχθεί (δεν έχω διαβάσει την απόφαση και την ουσία της) το όλο θέμα ήταν η έλλειψη πλαισίου που θα επέτρεπε τη μεταφορά αυτού του κόστους. ΟΚ, μαλακία των παραγωγών (στην ουσία του κράτους γιατί αυτό αποτελεί ρυθμισζομενη χρέωση) που δε έχουν προσαρμόσει την τις χρεώσεις με τις αποφάσεις (αν και δεν ξέρω το τυπικό του πράγματος) ... αλλά ας το σκεφτούμε λίγο παραπάνω Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΗ είχε την εύκολη λύηση να υπακούσει στην απόφαση και απλά να αυξηθεί ισόποσα η μη ρυθμιζόμενη χρεωση της kwh. Ο μόνος που έχει συμφέρον από αυτό είναι μια εταιρεία που δεν είναι υποχρεωμένη να πουλά ρεύμα σε μη διασυνδέδεμένα δίκτυα. ΄Θεωρώ ότι θα ήμασταν το ίδιο ευαίσθητοι αν η ΔΕΗ χρέωνε τότε διαφορετική τιμές σε Αθήνα-Χίο πχ ή αν της δινόταν το δικαίωμα απλά να αποσυρθεί από τη Χίο ?? Το θέμα για μένα δεν είναι η ύπαρξη της χρέωσης αυτή αν έχει κοστολογηθει πραγματικά στο ύψος που χρειάζεται για να εξισωθούν οι τιμές (και αναφέρομαι μόνο στο θέμα ηπειρωτικού / μη-συνδεδεμένου δικτύου και όχι σε ειδικά τιμολόγια). Το πρόβλημα είναι η μεγάλη αυξηση του συνολικού κόστους και της κατάργησης της κλιμακωτής χρέωσης την οποία θεωρώ βλακώδη και απαράδεκτη (την κατάργηση).
xreokopia Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Τίποτα δεν είναι καινούργιο. Ναι οι χρεώσεις είναι μόνιμες. Αφού είστε και οι δύο μεταξύ 2000 και 3000 kwh θα έχετε την ίδια χρέωση ανα kwh , μικροδιαφορές θα υπάρχουν καθώε ένα πικρό ποσό τόσο στο "Δίκτυο Διανομής" και στο "Δίκτυο Μεταφοράς" δεν είναι αναλογικό της ακατάνλωση αλλά της Ισχύος (κάτι σαν πάγιο ας πούμε) ... αλλά το μεγάλο μέρος είναι αναλογικό. Θα είχες πολύ διαφορετικές χρεώσεις αν είσουν κάτω από 2000 ή πάνω από 3000 στο asxetos.gr υπάρχει μια φόρμα που μπορείς να προβλέψεις την κατανάλωσή σου και αν ψεπερνάς οριακά τα κλιμάκια να κάνεις ψιλο-κράτι. Στον τελευταίο λογαριασμό που έχω από το 2011 η χρέωση για ΥΚΩ βγαίνει 0,0002 ε/kwh. (έχω βέβαια πολύ μικρή κατανάλωση =404 kwh) και ίσως να έχουν αλλάξει τα κλιμάκια. πάντως η χρέωση σήμερα για το κατωτατο κλιμάκιο είναι 0,00699 Δεν ειναι καινουργιο? Εγω παντως τωρα το προσεξα. Επισης το ιδιο πολλοι καταναλωτες, που ειναι αναστατοι με τα νεα αυτα χαρατσια(πριν απο λιγο ακουσα σχετικο ρεσπορταζ στον Αντ1). Αν υπηρχε και παλιοτερα τοτε θα πρεπει να ηταν ασημαντα τα ποσα του. Το χρεωστικο πακετο αυτο παντως ειναι υπο τον τιτλο "Χρεωσεις εθνικου ηλεκτρικου συστηματος απο 1/1/11". Σημασια εχει οτι εγω στο προηγουμενο 4μηνο χρεωθηκα 315+196€... τα 196 ειναι απο το πακετο Στο asxetos.gr οντως υπαρχει κατατοπιστικος πινακας ολων των χρεωσεων. 14 χρεωσεις υπαρχουν στο λογ/σμο μας, εκ των οποιων οι 9 ειναι αναλογως της χρεωσης. Τι εννοεις οτι θα ειχα πολυ διαφορετικες χρεωσεις εαν ημουν κατω απο 2000 ή πανω απο 3000? Θα ημουν φτηνοτερα στα 3000 αντι στα 2500?..
DrLo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δεν ειναι καινουργιο? Σαν χρέωση αυτή καθ' αυτή υπάρει και στους λογαριασμούς του 2011 πχ (η τιμές και ο τρόπος υπολογισμού ήταν άλλος) Το τσέκαρα με τους δικούς μου λογαριασμούς αλλά επειδή εγώ έχω εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση δεν είμαι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα. (η χρέωση ΥΚΩ ήταν 0,09 ευρώ) Εγω παντως τωρα το προσεξα. Επισης το ιδιο πολλοι καταναλωτες, που ειναι αναστατοι με τα νεα αυτα χαρατσια(πριν απο λιγο ακουσα σχετικο ρεσπορταζ στον Αντ1). Αν υπηρχε και παλιοτερα τοτε θα πρεπει να ηταν ασημαντα τα ποσα του. Το χρεωστικο πακετο αυτο παντως ειναι υπο τον τιτλο "Χρεωσεις εθνικου ηλεκτρικου συστηματος απο 1/1/11". Σημασια εχει οτι εγω στο προηγουμενο 4μηνο χρεωθηκα 315+196€... τα 196 ειναι απο το πακετο Το πρόβλημα είναι ο συνδυασμός αυξησης κατανάλωσης λόγω κλιματιστικών μαζί με την κατάργηση κλιμακωτών χρεώσεων. Υπολόγιζε κάποιος ότι τον συμφέρει η Kwh έναντι του πετρελαίου χωρίς να υπολογίσει ότι όταν πάει στο επόμενο κλιμάκιο θα αυξηθεί η χρέωση όλων των kwh. Και άντε τώρα θα μπορούσε κάποιος πχ να έχει θέρμανση με αέριο / τηλεθέρμανση (σπάνια) , τζάκι, peller δε ξέρω και εγώ τι ... Το καλοκαίρι να δεις δράμα ... προσοχή στα κλιματιστικά !!! Στο asxetos.gr οντως υπαρχει κατατοπιστικος πινακας ολων των χρεωσεων. 14 χρεωσεις υπαρχουν στο λογ/σμο μας, εκ των οποιων οι 9 ειναι αναλογως της χρεωσης. Τι εννοεις οτι θα ειχα πολυ διαφορετικες χρεωσεις εαν ημουν κατω απο 2000 ή πανω απο 3000? Θα ημουν φτηνοτερα στα 3000 αντι στα 2500?.. Τα γράφει καλά ο asxetos Η μεγάλη διαφορά είναι σε αυτούς που ξεπερνάνει για λίγο τα κλιμάκια και ειδικά τις 2000 KWh Στις 3000 η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη ούτε σε απόλυτες τιμές ούτε σε % (πολυ περισσότερο). Για να συγκεκριμένα νούμερα πχ (an to excelaki μου είναι σωστό) 3001 KWh = 500,08 euro 2500 KWh = 405,08 euro αν υποθέσουμε ότι οι χρεώσει ήταν κλιμακωτές ο 3001 αντί για 500,08 θα πλήρωνε 381,88 (δε ξέρω βέβαια αν με την κατάργηση του κλιμακωτού τιμολογίου αλλάχθηκαν και η τιμές KWh σε κάθε κλιμάκιο ώστε να μετριαστούν οι διαφορές Τα παραπάνω χωρίες ΕΡΤ/Τέλη/ΦΠΑ κλπ
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Με τέτοιο έλλειμα που έχει η ΔΕΗ θα κάνει το πάν για να βρεί επιπλέον έσοδα με οποιονδήποτε τρόπο. Τον χειμώνα ανάβαμε πολλές ώρες κλιματιστικό αναγκαστικά. Το καλοκαίρι θα έχω όπως και πέρσι μόνο ανεμιστήρα και το κλιματιστικό για κανένα 40αρι.
xreokopia Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Γιατι επικεντρωνεστε μονο στο κλιματιστικο ρε παιδια? Υπαρχουν κι αλλες πηγες καταναλωσης ρευματος-θερμοσιφωνας, κουζινα, σιδερο, πλυντηριο, pc ολο το 24ωρο() κλπ. Εξαλλου εχουμε inverter τωρα και δε το βαζουμε στoυς 16οC. Aν βαλουμε τον ανεμιστηρα θα πλευριτοσουμε. Το θεμα ειναι οτι ετσι οπως το εκαναν οι λησταρχοι, οποιος κανει πανω απο 2000 κιλοβατωρες τον βλεπω να καταληγει στην Ομονοια με ακορντεον και μαυρα γυαλια... 315€ εκανα εγω για ρευμα+ερτ+δημοτικα τελη και μου κοτσαρησαν ενα 62% επ αυτων(196€) ως δηθεν υπηρεσιες κοινωνικης ωφελειας και αλλες αηδιες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα