DrLo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Γιατι επικεντρωνεστε μονο στο κλιματιστικο ρε παιδια? Υπαρχουν κι αλλες πηγες καταναλωσης ρευματος-θερμοσιφωνας, κουζινα, σιδερο, πλυντηριο, pc ολο το 24ωρο() κλπ. Εξαλλου εχουμε inverter τωρα και δε το βαζουμε στoυς 16οC. Aν βαλουμε τον ανεμιστηρα θα πλευριτοσουμε. Το θεμα ειναι οτι ετσι οπως το εκαναν οι λησταρχοι, οποιος κανει πανω απο 2000 κιλοβατωρες τον βλεπω να καταληγει στην Ομονοια με ακορντεον και μαυρα γυαλια... 315€ εκανα εγω για ρευμα+ερτ+δημοτικα τελη και μου κοτσαρησαν ενα 62% επ αυτων(196€) ως δηθεν υπηρεσιες κοινωνικης ωφελειας και αλλες αηδιες Αηδίες δεν είναι ... αηδία είναι η ΕΡΤ πχ Δε αρκεί να πληρώνεις μόνο το ρευμα αλλά και το δίκτυο. Σου φαίνεται αηδία γιατί παλιά το πλήρωνες μαζί όταν ΔΕΗ-δίκτυο ηταν ένα πράγμα. Δε λέω για το ύψος και τον απαράδεκτο τροπο τις μη κλιμακωτής χρεωσης αλλά για την ύπαρξη ξεχριστής χρέωσης. Οι τιμές είναι υψηλές Τα ΥΚΩ είναι ξεχωριστό πράγμα ... εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας. Άλλος μπορεί να τις θεωρεί λογικές και δίκαιες (ξαναλέω την ύπαρξή τους όχι το μέγεθος τους) και άλλος να λέει "εγώ θέλω να πληρώνω το δικό μου κόστος, αν ο άλλος θέλει να μενει σε μη διασυνδεδεμένο νησί πχ να πληρώνει παραπάνω ... δεν υπάρχει κανας λόγος οι τιμές να είναι οι ίδιες όπως πχ εγώ πληρώνω μεγαλύτερα νοίκια , να δει που τον συμφέρει να μείνει και να κάνει την επιλογή του". Είναι σχετικά
xreokopia Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Eιναι αηδια να σε χαρατσωνουν ετσι ξαφνικα και τοσο πολυ επειδη θελουν λεφτα. Τι μας περασαν, κροισους? Ας κοιταξουν να κοψουν τις σπαταλες του Δημοσιου και τους ηγεμονικους μισθους που παιρνουν καποιοι ξυπνιοι αντι να ξεζουμιζουν το φτωχο λαο που πληρωνει συνεχεια...
DrLo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Eιναι αηδια να σε χαρατσωνουν ετσι ξαφνικα και τοσο πολυ επειδη θελουν λεφτα. Τι μας περασαν, κροισους? Ας κοιταξουν να κοψουν τις σπαταλες του Δημοσιου και τους ηγεμονικους μισθους που παιρνουν καποιοι ξυπνιοι αντι να ξεζουμιζουν το φτωχο λαο που πληρωνει συνεχεια... Χαράτσσομα δεν είναι (αν πιστέψουμε ότι απλά ξεχω΄ρισαν πριν λίγα χρόνια την κοστολόγηση ενέργειας και δικτύου) Είναι αποτέλεσμα άλλης μιας περίπτωση έμμεσης επιβάρυνσης από την μη ανταγωνιστική λειτουργία της Αγοράς και από τη δεσπόζουσα θέση της ΔΕΗ που δεν έχει κανένα λόγο να μειώσει τα κόστη της σε νησιά (αυτή η διαύνδεση των κυκάδων είναι μεγάλη αμαρτία) απλά διασπέιρωντας το κόστος σε όλους. Σε συνδυασμό με την εξολόθρευση των ιδιωτικών πάροχων απλά δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να μειώσει τα κόστη της η ΔΕΗ καθώς το ρεύμα είναι μια αρκετάα ανελαστική δαπάνη.
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Πλέον μετά το κλεισιμο της energa και της hellas power υπάρχει άλλος ιδιώτης πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας ?
angelos111 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Τελικά είναι παράνομο το τέλος ΥΚΩ διότι σκέφτομαι να πάω μια βόλτα από τη ΔΕΗ τη Δευτέρα. Αν κάνω καμία καλή φασαρία θα βγαλω καμιά άκρη ή τσάμπα το σάλιο? Παρεμπιπτόντως το τέλος εμένα ήταν 107 ευρώ Τελικά είναι παράνομο το τέλος ΥΚΩ διότι σκέφτομαι να πάω μια βόλτα από τη ΔΕΗ τη Δευτέρα. Αν κάνω καμία καλή φασαρία θα βγαλω καμιά άκρη ή τσάμπα το σάλιο? Παρεμπιπτόντως το τέλος εμένα ήταν 107 ευρώ Το αν είναι παράνομο είναι ερώτηση έτσι!!! απλά ξέχασα το ερωτηματικό από το εγκεφαλικό που έπαθα μόλις άνοιξα το φάκελο
REDODIN7 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Ρε παιδια εμενα ειναι 150 ευρω, τι να κανω να το πληρωσω ή οχι ?
DrLo Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Ρε παιδια εμενα ειναι 150 ευρω, τι να κανω να το πληρωσω ή οχι ? Εχω την εντυπωση ότι πριν λίγες μέρες πέρασε μια ρύθμιση που τακτοποιούσε το κενό. Πάντως θα σε συμβούλευα το για το τι θα κάνεις να ρωτήσεις κάποιον που θα μπορεί να σου δώσει μια πιο υπέυθυνη απάντηση και όχι εμάς που απλά ξυπνήσαμε, πίνουμε καφεδάκι και μπορούμε να πούμε και μια μπαρούφα παραπάνω χωρίς πολύ-πολύ σκέψη.
Porg Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 http://www.dei.gr/Default.aspx?id=57520&nt=18&lang=1 Η αλήθεια είναι ότι οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) επιβάλλονται από την Πολιτεία – στο πλαίσιο της μακροχρόνιας περιφερειακής και κοινωνικής πολιτικής που ασκεί για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού – και είναι υποχρεωτικές για ΟΛΟΥΣ τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και, φυσικά, για τη ΔΕΗ ΑΕ. Οι χρεώσεις αυτές δεν αποφασίζονται κατά αυθαίρετο και μονομερή τρόπο από τη ΔΕΗ, αλλά καθορίζονται με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) βάσει του πραγματικού κόστους παροχής των υπηρεσιών αυτών. Σε ότι αφορά τις χρεώσεις για την κάλυψη των δαπανών παροχής ΥΚΩ για το 2012 αυτές καθορίσθηκαν με βάση την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας 1527/2011, σε εφαρμογή των άρθρων 55 και 56 του πρόσφατου Νόμου 4001/2011, τα οποία ρυθμίζουν θέματα ΥΚΩ. Όλα τα ανωτέρω αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΗ ΑΕ την περασμένη Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012. Ωστόσο, στο σχετικό δημοσίευμα δεν γίνεται μνεία των ανωτέρω, με αποτέλεσμα να προκαλούνται παραπλανητικές εντυπώσεις στο καταναλωτικό κοινό, πλήττοντας την εταιρική εικόνα της Επιχείρησης. Για την πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών, η ΔΕΗ παραπέμπει στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ, στην οποία περιλαμβάνεται η πλήρης απόφασή της για τις χρεώσεις των ΥΚΩ κατά το 2012: http://www.rae.gr/site/file/categories_new/about_rae/actions/decision/2011_A1527?p=files&i=0 Υπενθυμίζεται, για άλλη μια φορά, ότι: Η ΔΕΗ δεν καθορίζει μόνη της και δεν επιβάλλει: ούτε ΥΚΩ, ούτε ρυθμιζόμενα τιμολόγια ρεύματος, ούτε το Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), ούτε Τέλη ΑΠΕ, ούτε τα Δικαιώματα για τους τελωνειακούς (ΔΕΤΕ) κλπ.
Highlander Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Μου ήρθε και εμένα ο λογαριασμός ΔΕΗ φουσκωμένος αυτή τη φορά. Στην ανάλυση γράφει Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας: 94,92€ !!! Ψάχνοντας βρήκα το παρακάτω: http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_23/03/2012_434513 Μόνο για την Καλαμάτα ισχύει αυτό ; Εμείς τι κάνουμε ; Μπορώ να κινηθώ νομικά ; (Ίσως να μη συμφέρει, εκτός κι αν πάμε πολλοί μαζί)
Lucifer Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Παιδιά, τα φώτα σας. Μου έσκασε ένας έναντι πολύ περίεργος και δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή όχι. Επισυνάπτω φωτογραφίες, εξηγήστε μου αν θέλετε τι παίζει. Το 472.50 που αναφέρεται είναι το χαράτσι για τα ακίνητα, το οποίο και δεν πλήρωσα ποτέ. Φαίνεται ως υπόλοιπο γιατί πάντα πλήρωνα ακριβώς το ρεύμα αφήνοντας αυτό απ' έξω.
DrLo Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Παιδιά, τα φώτα σας. Μου έσκασε ένας έναντι πολύ περίεργος και δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή όχι. Επισυνάπτω φωτογραφίες, εξηγήστε μου αν θέλετε τι παίζει. Το 472.50 που αναφέρεται είναι το χαράτσι για τα ακίνητα, το οποίο και δεν πλήρωσα ποτέ. Φαίνεται ως υπόλοιπο γιατί πάντα πλήρωνα ακριβώς το ρεύμα αφήνοντας αυτό απ' έξω. Αν καταλαβαίνω καλά έχει γίνει ένας αντιλογισμός, δηλαδή η οφειλή σου προς την ΔΕΗ για το ΕΕΤΗΔΕ που δεν πλήρωσες (προηγούμενη οφειλή = 472,50) ακυρώνεται από το αρνητικό ρεύμα (-472,34) ώστε πλέον να μην οφείλεις στη ΔΕΗ, απλά να έχει μεταφερθεί το χρέος σου στη ΔΟΥ. Έτσι κλείνουν τα νούμερα στη ΔΕΗ (και ανοίγουν στη ΔΟΥ). η διαφορά 472,50 με 472,34 φάντάζομαι έχει να κάνει με την στρογύλλευση ποσών.
laptop_man Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Κανονικά θα σούγραφε υποσημείωση ότι το "χαράτσι στάλθηκε στην εφορία" (αν άφηνες όλο το ποσό στα φέσια),αλλά κάποια στιγμή ο Τούρκογλου είπε δημόσια ότι οι μαγκιές που κάνουν οι καταναλωτές να πληρώνουν μόνο τη ΔΕΗ δεν πιάνουν,γιατί ό,τι πέφτει μέσα στο κοινό κορβανά (ΔΕΗ+ΕΕΤΗΔΕ+ΕΡΤ+++++...) πρώτα δαγκώνουν αυτοί που μπορούν (ΕΕΤΗΔΕ) και μετά,ό,τι περισσέψει πάει στους κοινωφελείς οργανισμούς. Την επαίωσες,χρωστάς ακόμα ΔΕΗ,μπορεί να στο(ν) κόψουν...
Lucifer Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 @DrLo:Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό, αλλά το ότι η αξία του ρεύματος είναι αρνητική και στην ουσία πληρώνω μέρος του ανεξόφλητου (που ήταν χαράτσι) με φοβίζει λίγο. Σε φάση, αν έλεγε υπόλοιπο 0 και αξία ρεύματος 152 δε θα χα θέμα, αλλά φοβάμαι μήπως και η ΔΟΥ μου ζητάει το χαράτσι και έχω πληρώσει και μέρος του στα 152. εντιτ, παρεμπιπτόντως, μόλις πήρα κανονικά φορολογική ενημερότητα. Πότε αρχίζει να στραβώνει η φάση; εντιτ2, @laptop_man: δεν πρέπει να ισχύει αυτό, χρωστάω από τότε που ο μπένι ήταν υπουργός και δε μου το 'χουν κόψει. οπότε μάλλον το χαράτσι χρωστώ και το ξέρουν, αν δεις λέει -472.50 ΔΟΥ.
DrLo Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Κανονικά θα σούγραφε υποσημείωση ότι το "χαράτσι στάλθηκε στην εφορία" (αν άφηνες όλο το ποσό στα φέσια),αλλά κάποια στιγμή ο Τούρκογλου είπε δημόσια ότι οι μαγκιές που κάνουν οι καταναλωτές να πληρώνουν μόνο τη ΔΕΗ δεν πιάνουν,γιατί ό,τι πέφτει μέσα στο κοινό κορβανά (ΔΕΗ+ΕΕΤΗΔΕ+ΕΡΤ+++++...) πρώτα δαγκώνουν αυτοί που μπορούν (ΕΕΤΗΔΕ) και μετά,ό,τι περισσέψει πάει στους κοινωφελείς οργανισμούς. Την επαίωσες,χρωστάς ακόμα ΔΕΗ,μπορεί να στο(ν) κόψουν... Δε νομίζω ότι είναι έτσι. σε αυτή τη περίπτωση δε θα υπήρχε η πίστωση στο ρευμα, απλά η ΔΕΗ θα μετέφερε το πόσό του χαρατσιού όπου το μέταφερει τέλος πάντων και απλά θα φαίνόταν η ανεξόφλητη οφειλή. Στον έναντι τελικά πληρώνει μόνο το 152,το νέο ρευμα. Στην ουσία σου λέει η ΔΕΗ "Κοίτα, τα κάναμε που$%να τόσο καιρό, πλήρωσε τα 152 που είναι το νέο ρευμα, όλες οι προηγούμενες οφειλές κλείνουν και από δω και πέρα μίλα με ΔΟΥ". Πανε στη ΔΟΥ να δεις ότι το πιστωτικό -472 έχει μεταφερθεί εκεί.
Lucifer Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Κατάλαβα. Είναι και το σύνηθες ποσό διμήνου, οπότε μάλλον δίκιο έχεις. ΓΑΜΩΤΟ ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα