Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@DrLo:Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό, αλλά το ότι η αξία του ρεύματος είναι αρνητική και στην ουσία πληρώνω μέρος του ανεξόφλητου (που ήταν χαράτσι) με φοβίζει λίγο. Σε φάση, αν έλεγε υπόλοιπο 0 και αξία ρεύματος 152 δε θα χα θέμα, αλλά φοβάμαι μήπως και η ΔΟΥ μου ζητάει το χαράτσι και έχω πληρώσει και μέρος του στα 152.

εντιτ, παρεμπιπτόντως, μόλις πήρα κανονικά φορολογική ενημερότητα. Πότε αρχίζει να στραβώνει η φάση;

εντιτ2, @laptop_man: δεν πρέπει να ισχύει αυτό, χρωστάω από τότε που ο μπένι ήταν υπουργός και δε μου το 'χουν κόψει. οπότε μάλλον το χαράτσι χρωστώ και το ξέρουν, αν δεις λέει -472.50 ΔΟΥ.

Δε θα μπρούσε να λέει 0 και 152 καθώς όταν πλήρωσε μόνο το ρευμα είχε μείνει ανεξόφλητη οφειλή. Δεν υπάρχει τρόπος να σβηστεί η οφειλή χωρίς να την πληρώσεις ή να γίνει κάποια πίστωση.

Τα 152 είναι το νέο ρεμυα σου (υπάρχει και η διαφορά της στρογγύλευσης).

Αν υπήρχε τέτοια ΔΟΥ που δε θα χρειαζόταν να πας σε νησιά θα έβαζες στο taxisnet το ΑΦΜ σου και θα έβλεπες όλες τις οφειλές σου (και φαντάζομαι και το 472).

Η φάση θα στραβώσει (αν είναι να στραβώσει καθώς όπως έχω γράψει δε νομίζω το βκέπω το χαράτσι να "ξεχνιέται" από τις ΔΟΥ) όταν περάσει κάποιος χρόνος που θα έχουν δώσει για τη πληρωμή του,

Άλλωστε το "Επιστροφή ΕΕΤΗΔΕ ΔΟΥ" νομίζω είναι ξεκάθαρο, η ΔΕΗ είχε δώσει το ποσό αυτό στη ΔΟΥ για το χαράτσι αλλά για να μην έχουν έναντι κλπ μισολογαριασμούς της επιστράφηκε από τη ΔΟΥ (και σου πιστώθηκε) οπότε η ΔΟΥ ακόμα δεν έχει εισπράξει ΕΕΤΗΔΕ και έχει ανοικτή την οδειλή σου πλεόν.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θέλω όλους τους προηγούμενους να βγάλω συμπέρασμα,λαμβάνοντας υπ' όψη μου και τις μλκιες που κατα καιρούς πέταγαν

Όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως,ναι μεν δεν χρωστάς ΕΕΤΗΔΕ γιατί πήγε εφορία,αλλά πάλι δεν μπορώ να δω γιατί ενώ μείον 352 πάει τελικό 152.

Το ζόρι θα το τραβήξεις άμα χρειαστεί να κάνεις κάτι με τη ΔΕΗ (κόψιμο,επανασύνδεση,αλλαγή ρολογιού/ονόματος κλπ),τότε θέλουν επιβεβαίωση απ' την εφορία ότι είσαι εντάξει,πράγμα που σημαίνει ότι κάθεσαι όπως είσαι (εκτός αν βγάλουν φιρμάνι πως όλα τα κοινωφελή φέσια τοκίζονται απ' την αρχή με α% το μήνα,κεφαλαιοποιηθέντων των τόκων...),γιατί ναι μεν η ΔΕΗ θέλει,αλλά η εφορία δεν μπορεί,δεν έχει DB,αν είχε δεν θα χρειαζόταν η ΔΕΗ...

Στη χειρώτερη των περιπτώσεων θα στηθείς σε τρεις ουρές.Μία στη ΔΕΗ να βεβαιώσουν ότι χρωστάς (αυτορουφιανεύεσαι),μία στην εφορία για καταγραφή+επιβεβαίωση και μία στο δημοσιο ταμείο ότι καθάρισες άμα τη εμφανίσει σου.

Μετά ξαναπάς ΔΕΗ να συνεχίσεις ό,τι τους ζητούσες (αλλαγή,διακοπή κλπ).

Βόηθα χριστέ και παναγιά,ένα θεριό με πνίγει.

Να το σκοτώσω δεν μπορώ,να φύγω δεν μ' αφήνει...*

Καραγκιόζης (Νίνος Β.Ρούτσος),Ο μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι.

Είχα ρέντα.(και αναδουλειές...)

Δημοσ.

Θέλω όλους τους προηγούμενους να βγάλω συμπέρασμα,λαμβάνοντας υπ' όψη μου και τις μλκιες που κατα καιρούς πέταγαν

Όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως,ναι μεν δεν χρωστάς ΕΕΤΗΔΕ γιατί πήγε εφορία,αλλά πάλι δεν μπορώ να δω γιατί ενώ μείον 352 πάει τελικό 152.

Το ζόρι θα το τραβήξεις άμα χρειαστεί να κάνεις κάτι με τη ΔΕΗ (κόψιμο,επανασύνδεση,αλλαγή ρολογιού/ονόματος κλπ),τότε θέλουν επιβεβαίωση απ' την εφορία ότι είσαι εντάξει,πράγμα που σημαίνει ότι κάθεσαι όπως είσαι (εκτός αν βγάλουν φιρμάνι πως όλα τα κοινωφελή φέσια τοκίζονται απ' την αρχή με α% το μήνα,κεφαλαιοποιηθέντων των τόκων...),γιατί ναι μεν η ΔΕΗ θέλει,αλλά η εφορία δεν μπορεί,δεν έχει DB,αν είχε δεν θα χρειαζόταν η ΔΕΗ...

Στη χειρώτερη των περιπτώσεων θα στηθείς σε τρεις ουρές.Μία στη ΔΕΗ να βεβαιώσουν ότι χρωστάς (αυτορουφιανεύεσαι),μία στην εφορία για καταγραφή+επιβεβαίωση και μία στο δημοσιο ταμείο ότι καθάρισες άμα τη εμφανίσει σου.

Μετά ξαναπάς ΔΕΗ να συνεχίσεις ό,τι τους ζητούσες (αλλαγή,διακοπή κλπ).

Βόηθα χριστέ και παναγιά,ένα θεριό με πνίγει.

Να το σκοτώσω δεν μπορώ,να φύγω δεν μ' αφήνει...*

Καραγκιόζης (Νίνος Β.Ρούτσος),Ο μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι.

Είχα ρέντα.(και αναδουλειές...)

Δε νομίζω ότι είναι τόσο περίπλοκα τα πράγματα με τη ΔΕΗ. Ότι και αν είχε δώσει η ΔΕΗ στη ΔΟΥ για το ΕΕΤΗΔΕ (ή έναντι γι αυτό) επιστρέφεται. Οπότε πλέον ότι έχεις πληρώσει είναι ρευμα. Στη ΔΕΗ έχεις πλεον την οφειλή που λέει ο λογαριασμός ... 152. ΤΕΛΟΣ

Τώρα με τη ΔΟΥ και τους πιθανούς τόκους δε ξέρω τι παίζει.

Στην ουσία όπως πάντα στην Ελλάδα μας πήρε τόσο καιρό για να κάνουμε το αυτονόητο,, να απεμπλέξουμε την ΔΕΗ, μια ιδιωτική εταιρεία (εν δυναμει) από την είσπραξη φόρων και τελών.

Δημοσ.

Το κάναμε;Μια χαρά πληρώνω ΕΡΤ.

btw,είτε δεν έχει βρεθεί νομική φόρμουλα να "υποδεχτεί" τα φέσια του ΕΕΤΗΔΕ η εφορία,είτε δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση γι αυτό.

Όπως στα περιγράφω είναι.

Κάποια εποχή είχαν στείλει με το ζόρι και καλά αν θέλουμε να σμπρώξουμε κανα φραγκάκι εμείς οι πτωχοί πλην τίμιοι επιτηδευματίες.Ελάχιστοι τσίμπησαν,συνήθως αυτοί που κάθε χρόνο αυτοπεραιωνόντουσαν (χωρίς να γνωρίζουν ότι τίποτε δεν διαγράφεται ή ξεχνιέται...) και μετά βγάλανε με το ζόρι το επιτήδευμα (500€,του χρόνου χίλια).

Δημοσ.

Επειδη μπερδευτηκα λιγο με τα νουμερα, εστω οτι εχουμε ενα pc, ανοιχτο ολο το 24ωρο και ας υποθεσουμε οτι καιει 400watt. Στο διμηνο τι κοστος μας βγαινει στο ρευμα της ΔΕΗ?

Δημοσ.

24/7/365; :o

Δεν καίει πάντα 400W,εξαρτάται τις δουλείες που διεκπεραιώνει.

Η τελική τιμολόγηση είναι ένα συνοθύλευμα από περίεργους κοινωφελείς οργανισμούς,ΡΑΕ κλπ και λαμβάνει υπ όψη της και την κατανάλωση της ΔΕΗ,άλλο πληρώνει κάποιος με 1000kWh στα 100m² άλλο κάποιος άλλος με λιγώτερα ή περισσότερα.

Συνεπώς δεν μπορείς να ξέρεις γιατί δεν έχεις μόνο το κομπιούτερ σου ούτε αθροίζεται αριθμητικά η κατανάλωσή του,εξαρτάται δε απ' τις υπόλοιπες ενεργοβόρες συσκευές,αν είναι stndby κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...