slipknot Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 H λογική λέει ότι πρέπει να υποστηρίζουμε μικρά μαγαζιά, ελληνικά προϊόντα, κλπ. Όταν, όμως, η δασκάλα δίνει λίστα για το παιδί σου, η οποία κοστίζει 120 ευρώ και έχεις 2 παιδιά, τότε, συγνώμη, αλλά θα πάω στο Jumbo. Γιατί αυτό το 120άρι εμένα μου βγαίνει στα μισά και προτιμώ να ψωνίσω από εκεί, παρά να μην πάρω τσάντα στα παιδιά μου, ή τη γραφική ύλη που απαιτεί το κάθε σχολείο. Ειδικά όταν είσαι άνεργος όπως εγώ. Και στην τελική, πόσα άτομα προσωπικό έχει το jumbo; Ανοίγει συνεχώς νέα καταστήματα; Άρα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, έστω και με πολύ χαμηλούς μισθούς. Έχετε καταλάβει εσείς που το κράζετε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα με τα χρήματα που χρειάζεται ένας γονέας σήμερα; Αγγλικά, Γαλλικά, μπαλέτα, μουσική, κλπ απλά δεν βγαίνουν, ειδικά όταν είσαι άνεργος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, 50 μολύβια Pelican 4,99. Στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου 0,50 το ένα, δηλαδή 25 ευρώ τα 50. Υπάρχει περίπτωση να συμφέρει; Μην τρελλαθούμε κιόλας. Καλά οι λίστες πρέπει να είναι η χαρά του βιβλιοπώλη κάθε Σεπτέμβρη, δε νομίζω να είναι τόσο τραγική η κατάσταση όμως. Βασικά πράματα όπως τσάντα, κασετίνα τα παίρνεις μια φορά, άντε και μια δεύτερη προς το γυμνάσιο-λύκειο που το παιδί θα θέλει ένα πιο "ώριμο" σχέδιο, σου μένουν. Όλα τα άλλα είναι αναλώσιμα και απλά ανανεώνεις το stock σου, μη σου πως πως υπάρχουν περιπτώσεις προϊόντων που σου μείνανε απ' την προηγούμενη χρονιά και τα χρησιμοποιείς μια χαρά, τετράδια για παράδειγμα. Το παράδειγμα με τα μολύβια που αναφέρεις δεν μου λέει κάτι, αν πάρεις μια ολόκληρη συσκευασία προφανώς και η αναλογία τιμής/προϊόντος θα είναι καλύτερη. Το ίδιο μπορείς να πεις για τις τιμές σε ολόκληρα πακέτα τετραδίων σε σχέση με την τιμή ενός τετραδίου. Αν είσαι γονιός και πας να αγοράσεις όλες τις μαλακιούλες που ζητάνε στο σχολείο θα πας να πάρεις συσκευασίες και θα κυνηγήσεις τις οικονομικές τιμές, γιατί κακά τα ψέματα πρόκειται για μπίζνα και στο μίνιμουμ των 12 ετών η σούμα είναι πολύ μεγάλη. Αν χρειαστείς κάνα τετράδιο άμεσα θα πας σε ένα βιβλιοπωλείο, σιγά. Επίσης, ωραία τα Γαλλικά και τα μπαλέτα, ωραίο το να κοιτάει ένας γονιός να δημιουργήσει ερεθίσματα στο παιδί του και να καλλιεργήσει το πνεύμα του, ανοίγοντας του ενδεχομένως και μια-δυο εναλλακτικές στο μέλλον, αλλά είσαι σίγουρος ότι ένα παιδί τα χρειάζεται όλα αυτά; Ότι τα θέλει το ίδιο;
Cossutius. Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Η εν λόγω εταιρία θα μπορούσε να έχει εξίσου χαμηλές τιμές με ποιοτικότερες διαφημίσεις. Ακριβώς αυτός ο τρόπος οι διαφιμήσης ειναι και το brand ambassador της εταιρίας. Σε άλλους αρέσει και σιγοτραγουδάνε διαφημίσεις και άλλοι θελουν να πυροβολήσουν την οθόνη. Η επιτυχια των διαφημίσεων του Jumpo κρινεται απο 2 πράγματα. 1.Καταφέρνει να τις συζητάνε. 2.Σου μένει το προιόν. Σε αντίθεση με διαφημισεις τυπου Πιου, που κόστισαν ενα σκασμό λεφτά και ελάχιστοι θυμούντε το προιόν που διαφημίζει ο "Πίου". Γενικά για τη Jumpo έχω ξανατοποθετηθεί και θεωρώ το τμήμα Μάρκετινκ της εταιρίας, πολύ μπροστά, ενώ τον ιδιοκτήτης απλά πανέξυπνο. Και είναι Ελληνική εταιρία.
mary Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Για τις διαφημίσεις δεν έχω άποψη. Ούτε με εκνευρίζουν, ούτε μου αρέσουν. Όταν όμως η αδερφή μου θέλει γυαλιά για τη θάλασσα και πάει σε peter sport, στο αθλητικό του φωκά και τις δείχνουν κάτι σε 15+€ και μετά πάει στα jumbo και βλέπει τα γυαλάκια Speedo 5€, ε θα ξαναπάει και αυτή και εγώ. Mary send it using XperiaNeoV with Insomnia App
gatokoritso Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 κακα τα ψεματα μπορει στο τζαμπο να εχουμε σουρει τα απειρα αλλα στο θεμα σχολικα το εχει παει σε αλλο επιπεδο.και αγοραζεις ανετα οτι βλακια ζητανε στο σχολειο και το πιτσιρικι μπορει να παρει κανα δυο βλακιες παραπανω χωρις να φύγει ο προϋπολογισμός.τα βιβλιοπωλεια πρεπει να τα μετονομάσουν σε φαρμακεια με αυτες τις τιμες που εχουν.παντως περσι πηρα απο τα τζαμπο φωτακια για διαβασμα στο σκοταδι ενα με 1 λαμπιτσα led 2 ευρω και με 2 λαμπιτσες led σαν μινι πορτατιφ 4 ευρω.πουθενα αλλου δεν τα ειχα βρει τοσο φτηνα. 1
Muchacho Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Οι τιμες του jumbo οντως σε ορισμενα πραγματα οπως τα σχολικα οντως ειναι καλες...Οπως και σε αρκετα ειδη σπιτιου... Παντως για σχολικα 1000 φορες jumbo παρα τα βιβλιοπωλεια... Υγ.Και επειδη προσφατα εκανα κατι αγορες ακριβως τα ιδια(εκτος απο 2-3 πραγματα,που ομως δεν εχουν καμια διαφορα στην ποιοτητα) πραγματα κοστισαν 17€ απο το jumbo και 24.5€ απο το βιβλιοπωλειο .
IHateLove Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Οι τιμες του jumbo οντως σε ορισμενα πραγματα οπως τα σχολικα οντως ειναι καλες...Οπως και σε αρκετα ειδη σπιτιου... Παντως για σχολικα 1000 φορες jumbo παρα τα βιβλιοπωλεια... Υγ.Και επειδη προσφατα εκανα κατι αγορες ακριβως τα ιδια(εκτος απο 2-3 πραγματα,που ομως δεν εχουν καμια διαφορα στην ποιοτητα) πραγματα κοστισαν 17€ απο το jumbo και 24.5€ απο το βιβλιοπωλειο . Οχι βιβλιοπωλεία, είναι ακριβά. πάνε Super Market, θα είναι περίπου 10% πιο ακριβά αλλά η βενζίνη που θα κάψεις για 20-30-100 χλμ δεν αξίζει
Super Moderators billdanos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Θα ήθελα να δω κάποια στιγμή και τις συμβάσεις που υπογράφουν οι εργαζόμενοι εκεί...
apd453 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Υγ.Και επειδη προσφατα εκανα κατι αγορες ακριβως τα ιδια(εκτος απο 2-3 πραγματα,που ομως δεν εχουν καμια διαφορα στην ποιοτητα) πραγματα κοστισαν 17€ απο το jumbo και 24.5€ απο το βιβλιοπωλειο . Καλό είναι όταν συγκρίνουμε τιμές να συγκρίνουμε σε προϊόντα ίδιας μάρκας αλλιώς είναι άδικη η σύγκριση. Το αν υπάρχει διαφορά στη ποιότητα τις περισσότερες φορές έχει να κάνει από το σε ποιον απευθύνεται και το για ποια χρήση το θέλει. Π.Χ. Για έναν μαθητή δημοτικού πιθανόν να κάνει ένα μολύβι ζίου ζίτσου από τα τζάμπο. Για εμένα που δουλεύω καθημερινά στη δουλειά να μην κάνει. Π.Χ. Το μπλοκ ακουαρέλας τίου πίκου για εμένα που ψευτοσκιτσάρω είναι άθλιας ποιότητας (ούτε για κολόχαρτο) και δεν συγκρίνεται π.χ. με το κανσόν το μπλε. Για ένα 5χρονο παιδάκι όμως όλα τα χαρτιά είναι ίδια. Από έρευνα αγοράς που έχω κάνει στα επώνυμα προϊόντα π.χ. faber castel, pelikan το jumbo έχει ίδιες και υψηλότερες τιμές από οποιοδήποτε κεντρικό βιβλιοπωλείο.
ikaruga24 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Θα ήθελα να δω κάποια στιγμή και τις συμβάσεις που υπογράφουν οι εργαζόμενοι εκεί... Αφησε το καλυτερα...
viper2005 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Θα ήθελα να δω κάποια στιγμή και τις συμβάσεις που υπογράφουν οι εργαζόμενοι εκεί... δεν εχεις ιδεα... και οι υπευθυνοι [ειρωνικο γελιο] ειναι σε ακομα χειροτερη μοιρα...
IHateLove Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2012 δεν εχεις ιδεα... και οι υπευθυνοι [ειρωνικο γελιο] ειναι σε ακομα χειροτερη μοιρα... Στην Ελλάδα σε κάθε γραφείο έχουμε και ένα αφεντικό, ε ώρα να έρθουμε στα ίσα... (Για το δημόσιο μιλάω πιο πολύ *)
Προτεινόμενες αναρτήσεις