haris_216 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 αποθεματικό, αποθεματικό, αποθεματικό. η λύση για όλα και η υποχρέωση όλων να το καταβάλουν. αγοράζω διαμέρισμα και με το καλησπέρα πληρώνω το αποθεματικό. αν με το καλό πουλήσω το σπίτι μου επιστρέφεται ή ακόμα καλύτερα, το παίρνω από τον αγοράστή. αν δεν φτάνει το αποθεματικό τότε πολύ απλά χρειάζεται να αυξηθεί. εγώ είμαι σε σχετικά μικρή πολυκατοικία και το αποθεματικό μας είναι 2000 ευρώ. τώρα, πως τα δώσαμε; επειδή είναι σχεδόν όλα τα διαμερίσματα ίδια συμφωνήσαμε να δώσουμε όλοι ισόποσα. θα μπορούσε να έχει λυθεί και με καταβολή αναλόγως τετραγωνικών, χιλιοστών και τα ρέστα. δες εδώ: http://www.polyd.gr/faq-a.htm "Τι είναι το αποθεματικό της πολυκατοικίας; Βασική ενέργεια για την έναρξη λειτουργίας της πολυκατοικίας είναι ο σχηματισμός του αποθεματικού της πολυκατοικίας, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Το αποθεματικό είναι ένα ταμείο το οποίο σχηματίζεται με την συμμετοχή όλων ενοίκων της πολυκατοικίας. Τα χρήματα αυτά επιτρέπουν στον διαχειριστή να αντιμετωπίσει τις δαπάνες της πολυκατοικίας μέχρι την έκδοσή και είσπραξη των κοινοχρήστων. Σε περίπτωση πού το διαμέρισμα / κατάστημα ενοικιάζεται, το αποθεματικό καταβάλει συνήθως ο ενοικιαστής. Όταν αυτός αφήσει το διαμέρισμα και αφού εξοφλήσει όλες του τις υποχρεώσεις στη διαχείριση της πολυκατοικίας, το πόσο που κατέβαλε σαν αποθεματικό του επιστρέφεται ατόκως από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος πρέπει να το ξαναεισπράξει από τον νέο ενοικιαστή του διαμερίσματος. Το ύψος του αποθεματικού ταμείου της πολυκατοικίας πρέπει να είναι περίπου 50% περισσότερο από το μέσο μηνιαίο ύψος των δαπανών, για να μπορεί να καλύψει και πιθανές καθυστερήσεις στην εξόφληση οφειλών. Επίσης πρέπει να προσαρμόζεται τακτικά στην άνοδο των δαπανών. Διαφορετικά ο διαχειριστής θα αναγκάζεται να καλύπτει μέρος των δαπανών της πολυκατοικίας από την τσέπη του."
tsaf Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Μη μαλώνετε στις Πολυκατοικίες για το Πάγιο Θέρμανσης και χάνετε το "δάσος" της Εξοικονόμησης. Εκτός ΒΙΟΜΑΖΑΣ, η Άμεση-Προσιτή λύση: ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΗΣΗ. http://viomaza.blogspot.com/2012/04/blog-post.html Τελικό ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ από πραγματικά Στοιχεία: ΚΕΡΔΟΣ ανά Διαμέρισμα (~75 τ.μ.), με Θερμιδομετρητές, ~340 € για τον επικείμενο Χειμώνα και επιβάρυνση ~10 € για 1 Θερμαινόμενο διαφορετικά και απαλλασσόμενο Διαμέρισμα από το Πάγιο Θέρμανσης. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ η λύση σε προβληματισμούς-αντιπαραθέσεις για ύψος Κοινοχρήστων: http://dorean-free.blogspot.com/2011/09/blog-post.html Φώτης.
baspav Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Ρε παιδιά είναι απλά τα πράγματα. Όπως είπε κάποιος το πετρέλαιο προπληρώνεται από το αποθεματικό και στη συνεχια με βάση τη κατανάλωση και τις ώρες χρεώνεται μετά τη μέτρηση υπολογιζόντας πάντα από μου παλαιότερο στο νεότερό αγορασμένο πετρέλαιο. Το αποθεματικό είναι υποχρεωτικό, συνήθως το αναφέρουν και στο καταστατικό και είναι υποχρέωση των ιδιοκτητών. Τέλος δε, επειδή αναφέρθηκε, ο διαχειριστής ΔΕΝ βάζει ποτέ από την τσέπη του ούτε είναι υποχρεωμένος να βάλει δικά του χρήματά. Το λέει και η λέξη "διαχειριστής" όχι επενδύτης, μακακας η κάτι άλλο. Αν δεν έχει χρήματα το ταμείο κάνει γενική συνέλευση και εκεί αποφασίζουν τι θα γίνει.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 μπαρδόν? ο καυστήρας δε θα ζεστάνει μόνο το νερό που θαρθει στο διαμέρισμα σου? νομιζω ότι απλά αν ανοιξουνε 2 μονο διαμερίσματα θα σουρθει το ζεστο νερο πιο γρήγορα. Ο καυστήρας έχει αγοραστεί με προδιαγραφές να ζεσταίνει ολόκληρη τη πολυκατοικία. Με λίγα λόγια ο καυστήρας ζεσταίνει νερό για όλα τα διαμερίσματα και όχι το μόνο το δικό σου. Πες ότι εγώ έχω τον θερμοστάτη ανοικτό 1 ώρα και επειδή ήταν χαμηλή η θερμοκρασία δεν σβήνει καθόλου. Τι μόνος μου καίω, τι με άλλους 10 ταυτόχρονα, θα κάψουμε το ίδιο ακριβώς πετρέλαιο. Τώρα επειδή συνήθως σε μία ώρα ο θερμοστάτης αναβοσβήνει δεν θα το έχω καθαρά μία ώρα ανοικτό. Οπότε όταν το έχουν περισσότεροι καίς λίγο παραπάνω, αλλά επειδή ακριβώς διαιρείται σου βγαίνει λιγότερο στο τέλος. Φαντάσου το σαν ένα αυτοκίνητο. Ένα αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο να μεταφέρει 5 άτομα. Αν λοιπόν πάρεις το αυτοκίνητο να πας απο το σημείο Α στο Β μόνος σου θα πληρώσεις π.χ. 100 ευρώ μόνος σου. Αν πας με 5 άτομα θα πληρώσεις λίγο παραπάνω (πες 150) αλλά δια 5, άρα τελικά θα σου βγεί φθηνότερο. Βέβαια τώρα υπάρχουν οι αναλογικοί καυστήρες που δεν λειτουργούν στο 100% αλλά δεν έχει σχεδόν κανενας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα