Προς το περιεχόμενο

Εργασία μέσω aiesec


antonisid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Άκουσα για το http://aiesec.gr/ και μπήκα να ρίξω μια ματιά.Απ'ότι βλέπω στα σχόλια στο αντίστοιχο γκρουπ του facebook υπάρχουν θετικές εντυπώσεις.Αν έχω καταλάβει καλά πρόκειται για ένα πανεπιστημιακό πρόγραμμα που απασχολεί φοιτητές ή και πτυχιούχους για να βρουν εργασία σε μια άλλη χώρα υπό μορφή πρακτικής εξάσκησης.

 

Θα'θελα αν έχει κάποιος εμπειρία από το πρόγραμμα αυτό να την γράψει (αν γίνεται με λεπτομέρειες) , γιατί θεωρώ ότι παρέχει ευκολότερη μετάβαση-προσαρμογή για κάποιον που θέλει να εργαστεί σε άλλο κράτος,από το να πάει και να ψάχνει για εργασία σε μια ξένη χώρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω...

Γενικά είναι λίγο δύσκολο μέσω forum να σου περιγράψει κάποιος την Aiesec και το τι προσφέρει.

Είμουν μέλος της όσο είμουν ενεργός φοιτητής και ακόμα έχω σχέσεις σαν alumni με τον οργανισμό. Δυστυχώς δεν έχω πάει ακόμα για το πρόγραμμα αν και πλέον το σκέφτομαι σοβάρα (με πιάνει ακόμα παρόλη την "μεγάλη" ηλικία).

Το έχεις καταλάβει καλά το γενικό concept.

Κάποια γενικά πράγματα περιληπτικά:

Η Aiesec είναι εθελοντικός οργανισμός φοιτητικός, μη κυβερνητικός που βασική του δραστηριότητα είναι η ανταλλαγή φοιτητών στις χώρες που δραστηριοποιείται με σκοπό την πρακτική άσκηση. Μέσα στην ανταλλαγή αυτή σκοπός του κάθε φοιτητή είναι να ζήσει μια πολιτισμική εμπειρία που δεν θα μπορούσε να έχει σε διαφορετικές συνθήκες. Η aiesec φαντάσου φτιάχτηκε μετά το τέλος του β παγκοσμίου πολέμου έτσι ώστε να γίνουν καλύτερες οι σχέσεις μεταξύ των χωρών της Ευρώπης (τότε). Πλέον είναι σε 120+ χώρες και σε καμιά 900άρα πανεπιστήμια.

Γίνονται πολύ συχνά συνέδρια με σκοπό την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων με νέους από όλες τις χώρες και τις γωνιές του κόσμου.

Για να μπορέσεις να φύγεις στο πρόγραμμα πρακτικής (=δουλειά) θα πρέπει να έχεις δραστηριοποιηθεί λίγο καιρό στον οργανισμό για να καταλάβεις τι και πως και που κλπ. Ουσιαστικά σου λέει, βάλε το λιθαράκι σου σε αυτό τον μηχανισμό και μετά θα μπορέσεις και εσύ να ζήσεις την εμπειρία του εξωτερικού.

Στο δια ταύτα καθώς φαντάζομαι σε ενδιαφέρει το σκηνικό δουλεία στο εξωτερικό/χρήματα:

Έστω ότι μπαίνεις στην aiesec, περνάς μερικούς μήνες και μαθαίνεις/βοηθάς και εσύ το όλο θέμα (πας και σε μερικά συνέδρεια τα οποία είναι άψογα) και αποφασίζεις να φύγεις έξω να δοκιμάσεις την τύχη σου.

Εσύ συμπληρώνεις μια φόρμα με τα skills σου (σπουδές, προυπηρεσίες κλπ) και επιλέγεις κάποια groups χωρών (δεν μπορείς να πεις πχ θέλω να πάω Γαλλία μόνο).

Αντίστοιχα στις χώρες που έχεις δηλώσει υπάρχουν Χ εταιρίες που ψάχνουν άτομα. Όταν βρεθεί η εταιρία που ψάχνει άτομο με τα skills σου κάνετε τα συμφωνητικά και τέλος.

Στην χώρα έξω τα παιδιά από την aiesec αναλαμβάνουν να σου βρουν σπίτι, σου κάνουν παρέα, σου μαθαίνουν τα της χώρας κλπ κλπ. Δεν σε αφήνουν ξεκρέμαστο.

Μόλις πας έξω και εγκατασταθείς είναι στο χέρι σου πως και αν θα εξελιχτείς.

Συνήθως τα συμβόλαια που γίνονται μεταξύ φοιτητών και εταιριών είναι μερικών μηνών. Αν θα συνεχίσεις εσύ μετά στην ίδια χώρα ή σε άλλη χώρα είναι δικιά σου υπόθεση.

Από χρήματα μην περιμένεις τρελά πράγματα. Συνήθως προσφέρουν τον βασικό κάθε χώρας. Δεν πας για τα χρήματα αλλά για την εμπειρία. Αυτό είναι το σκεπτικό.

Πολλοί είναι αυτοί που έφυγαν για πρακτική 3μηνη και δεν γύρισαν ποτέ. Έχω φίλους/φίλες που είναι:

Ισπανία/Dubai/Μαλαισία/Γαλλία/Κεντρική Αμερική και δεν συμαζεύεται.

Αν είσαι φοιτητής/τελειόφητος σε κάποιο από τα πανεπιστήμια που έχει έδρα η aiesec πήγαινει μια βόλτα να στα εξηγήσουν καλύτερα τα παιδιά.

Επίσης αν πας τελικά να πας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε συνέδριο τους.......

Ελπίζω να πήρες μια μικρή ιδέα, για οτιδήποτε παραπάνω εδώ είμαστε!

 

Edit: φακ, τώρα είδα το μέγεθος του κειμένου που έγραψα....ήμαρτον!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είμαι ήδη Καναδά χρησιμοποιόντας τον οργανισμό σαν 1ο σκαλί ώστε να καταφέρωνα μεταναστεύσω.

 

Για να εκμεταλευτείς ώστε να φύγεις σε χώρες Α κόσμου, θέλει ισχυρό skillset. τώρα κάτι πρακτικές σε ΑΦρική ινδία κτλπ το βρίσκω ή 4fun, ή σαν λύση απελπισίας.

 

Ο Apsiman έχει δίκιο, οι πιο πολλοί που φεύγουμε δεν γυρνάμε ποτέ.

 

Ά και τα συνέδρια εδώ τουλάχιστον είναι τραγικά. Πήγα σε 2-3. Σε 1 συγκεκριμένα μετά από τρελή νύχτα έξω και τρελό Hangover, μπαίνω στο ξενοδοχείο στ οCalgary, ¨ολα ωραία και καλά, και έβλεπες ένα μάτσο αγάμητους ασιάτες να χορεύουν με τον μπομ τον μάστορα (Bob the builder) τρατζίκ.

 

Βέβαια τα παιδιά τοπικά εδώ στο Εντμοτον τα βοήθησα αφιλοκερδώς σε διάφορα θέματα ΙΤ και μή, για να υποστηρίξω την εθελοντική πλευρά του οργαισμού.

 

 

 

Καλή τύχη σου εύχομαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ και τις 2 σας για τις πληροφορίες.

 

@headbanger Σε πρώτη φάση μ ενδιαφέρει η εργασία πάνω στον τομέα μου.Τα πάρτυ που λες ναι μεν μ απασχολούν ακόμα :devil:

αλλά είναι σε δεύτερη-τρίτη-τέταρτη μοίρα , καθώς στα 28 μου μ'απασχολεί αποκλειστικά η επαγγελματική αποκατάσταση.

 

Για χώρες κεντρικής Ευρώπης είναι δύσκολο δηλαδή να βρει κάποιος άκρη μέσω αυτού του τρόπου? Να τονίσω επίσης ότι είμαι πτυχιούχος και όχι τελειόφοιτος.

 

Ποιά είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος? Να γραφτεί στο aiesec μέσω κάποιου πανεπιστημίου που συνεργάζεται? Επίσης κάτι ακόμα , έχω προϋπηρεσία σε εταιρεία , θα μετρήσει θετικά?

 

Σας ευχαριστώ και τους 2 σας ξανά για τις πληροφορίες και περιμένω απάντηση και στα υπόλοιπα ερωτήματά μου. :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και γω πτυχιούχος είμαι, 26 πλέον. Αλλά σε μια χώρα σαν τον Καναδά ε του *ο΄θστη, να μην ζήσουμε και λίγο;

 

Οι αποδοχές δεν είναι μεγάλες.. ίσα ίσα χρήματα για να ζεις στις περισσότερες περιπτώσεις.

 

Η προυπηρεσά και τυχώς δεξιότητες θα μετρήσουν θετικά όταν κάνεις αίτηση για τα Internships. αλλά είμαστε μεγάλοι για να κάνουμε πρακτική μωρέ...

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθήνσου στην πιο κοντινή σου LC. δεν είναι ανάγκη να είναι από την δικιά σου σχολή... just saying

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

LC= Local Commitee

Ουσιαστικά να πας στην αντίστοιχη aiesec σου (της σχολής σου) και να γραφτείς εκεί.

Τα υπόλοιπα θα στα πουν τα παιδιά εκει.

Πιο παλιά ίσχυε το εξής (νομίζω ακόμα ισχύει και τώρα):

για να λάβεις μέρος στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης θα πρέπει να είσαι εν ενεργία φοιτητής ή να έχεις πάρει το πτυχίο σου λιγότερο από 2 χρόνια από όταν θα υποβάλεις την αίτηση.

Επικοινώνησε με μια aiesec (που έχεις σπουδάσει/σπουδάζεις?) και θα στα πουν εκεί τα παιδιά.

Πες τους ότι θέλεις να γραφτείς στον οργανισμό και να πάρεις μέρος στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης και θα σου πουν τα υπόλοιπα.

 

Headbanger: δυστυχώς από συνέδρια δεν έχω εμπειρία εκτός Ευρώπης και Τουρκίας που έχω πάει (και Ελλάδας φυσικά) τα οποία είχαν πολύ νεύρο και πολύ πράγμα. Ασιάτες αγάμητους κλπ δεν είχαμε (προφανώς ευτυχώς από αυτά που περιγράφεις!!!). Μεσογειακοί λαοί ρε συ...χαμός σε αυτά!!!!

 

Και γενικά (και για εμένα πάει αυτό), ναι μεν είμαστε μεγάλοι για πρακτική αλλά είναι καλό πάτημα για να ξεκινήσεις σε μια άλλη χώρα με Χ γνωστούς!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...