Προς το περιεχόμενο

Σημαντική αύξηση της υιοθέτησης του html5 video από τους browsers


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η πιο πρόσφατη έκδοση του firefox υποστηρίζει MPEG4? (γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι τελικά θα προσθέσουν MPEG4 στον Firefox) Γιατί νομίζω το YouTube παρέχει MPEG4 μέσω HTML5 αν ο browser το υποστηρίζει. Γενικά πάντως δεν νομίζω ότι φταίει μόνο η μη-ύπαρξη hardware acceleration στην GPU για VP8 για τo CPU usage του firefox.

 

Όχι, δεν έχει υποστήριξη για AVC ο Firefox, αν και λένε πως τουλάχιστον στο Android για την ώρα θα βάλουν υποστήριξη για τα codec που παρέχει το ίδιο το λειτουργικό. Στο youtube πάντως φορτώνει την έκδοση VP8 του κάθε video όταν ο HTML5 player είναι ενεργοποιημένος. Όσον αφορά την υψηλή χρήση του επεξεργαστή, έχει να κάνει με τη χρήση του επίσημου αποκωδικοποιητή, η ανάπτυξη του οποίου είναι κάπως αργή, αντί κάποιου πιο ελαφριού. Η ομάδα του ffmpeg, για παράδειγμα, έχει ήδη βγάλει δικό της αποκωδικοποιητή για VP8 αλλά ακόμα το σκέφτονται οι ομάδες ανάπτυξης του κάθε περιηγητή να τον συμπεριλάβουν, οι μέν για την απόδοση και οι δε για την άδεια του πηγαίου κώδικα - υπάρχει σχετικό bug στους tracker του chrome και του mozilla.

 

Στο δικό μου παλιό PC που δεν έχει επιτάχυνση ούτε για h.264 μέσω GPU (Mobility Radeon X1600), το flash έχει μια χρήση 35-40% σε 720p βιντεοταινία, ενώ το HTML5 του firefox με την πιο πρόσφατη έκδοση του firefox έχει 85-100% με σπασίματα (δεν ξέρω αν είναι VP8 ή Mpeg4). Μάλλον κακός κώδικας μου μυρίζει, ελπίζω να το φτιάξουν σε επόμενες εκδόσεις.

Βασικά, η Mobility Radeon X1600 μια χαρά επιτάχυνση έχει για h.264 αν έχει περαστεί το avivo. (Wikipedia) Από 'κει και πέρα, όπως γράφω και παραπάνω, ο Firefox έχει υποστήριξη μόνο για VP8 ή Ogg Theora στο τομέα της εικόνας(στον ήχο έχει και Ogg Vorbis), και αναγκαστικά, ελλείψει επιτάχυνσης, πέφτει όλος ο φόρτος στον επεξεργαστή, που στην περίπτωση σου μάλλον αντέχει VP8 μόνο μέχρι 480p.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά, η Mobility Radeon X1600 μια χαρά επιτάχυνση έχει για h.264 αν έχει περαστεί το avivo.

Σε ATI/AMD, μόνο από Radeon HD 2xxx και πάνω υπάρχει δυνατότητα για hardware decoding του H.264.

 

Μιλάω πάντα για πλήρες decoding, έτσι; Όχι μαρκετιές τύπου "assist in H.264 and VC-1 decoding". Να πάρει η GPU (ή πιο σωστά, η μονάδα UVD της GPU) όλο το bitsream όπως είναι και να το αποκωδικοποιήσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Aπό 'κει και πέρα, όπως γράφω και παραπάνω, ο Firefox έχει υποστήριξη μόνο για VP8 ή Ogg Theora στο τομέα της εικόνας(στον ήχο έχει και Ogg Vorbis), και αναγκαστικά, ελλείψει επιτάχυνσης, πέφτει όλος ο φόρτος στον επεξεργαστή, που στην περίπτωση σου μάλλον αντέχει VP8 μόνο μέχρι 480p.

Μήπως ξερουμε αν υπάρχει καποια εκδοση απο την οποια ο Firefox θα υποστηριζει H.264? http://arstechnica.com/gadgets/2012/03/idealism-vs-pragmatism-mozilla-debates-supporting-h264-video-playback/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...