Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Πρίν 2 μήνες αγόρασα 2 ηλιακούς θερμοσίφωνες ΘΕΡΜΥΚ. Ο ένας με μονό συλλέκτη (2,7 τ.μ.) 160 λίτρα ο οποίος τοποθετήθηκε στον 5ο όροφο (τελευταίο) πολυκατοικίας και ο άλλος με 2 συλλέκτες (3 τ.μ.) 160 λίτρα τοποθετήθηκε στην ταράτσα 1ου ορόφου μονοκατοικίας (αντικατέστησε έναν παλιό calpac 20ετίας) .Και οι δύο ηλιακοί τοποθετήθηκαν από τον ίδιο έμπειρο υδραυλικό και δεν σκιάζονται από πουθενά. Έχω το εξής πρόβλημα, ο ηλιακός με τα 2,7 τ.μ. δουλεύει μια χαρά και έχω μετρήσει θερμοκρασία ζεστού νερού μέχρι 70 βαθμούς. Στόν άλλο με τα 3 τ.μ. δεν έχω μετρήσει ποτέ πάνω από 52 βαθμούς (οι μετρήσεις γίνονται σχεδόν ταυτόχρονα γιατί είναι κοντά 50 μ. απόσταση). Πήρα την εταιρεία και τους το είπα και μου έστειλαν τεχνικό ο οποίος μου έκανε εξαέρωση αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Επίσης έκανα και εγώ μια υποτυπώδη εξαέρωση αφήνοντας 1 ημέρα με ηλιοφάνεια ανοικτές τις 2 τάπες του boiler και την επόμενη αφού συμπλήρωσα περίπου 100 γρ. υγρά τις έκλεισα αλλά και πάλι τα ίδια 51-52 βαθμοί max.Θα ξαναπάρω βέβαια πάλι την εταιρεία αλλά θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει κάτι να με βοηθήσει.

Ευχαριστώ Γιάννης

Δημοσ.

Καλησπέρα. Πρίν 2 μήνες αγόρασα 2 ηλιακούς θερμοσίφωνες ΘΕΡΜΥΚ. Ο ένας με μονό συλλέκτη (2,7 τ.μ.) 160 λίτρα ο οποίος τοποθετήθηκε στον 5ο όροφο (τελευταίο) πολυκατοικίας και ο άλλος με 2 συλλέκτες (3 τ.μ.) 160 λίτρα τοποθετήθηκε στην ταράτσα 1ου ορόφου μονοκατοικίας (αντικατέστησε έναν παλιό calpac 20ετίας) .Και οι δύο ηλιακοί τοποθετήθηκαν από τον ίδιο έμπειρο υδραυλικό και δεν σκιάζονται από πουθενά. Έχω το εξής πρόβλημα, ο ηλιακός με τα 2,7 τ.μ. δουλεύει μια χαρά και έχω μετρήσει θερμοκρασία ζεστού νερού μέχρι 70 βαθμούς. Στόν άλλο με τα 3 τ.μ. δεν έχω μετρήσει ποτέ πάνω από 52 βαθμούς (οι μετρήσεις γίνονται σχεδόν ταυτόχρονα γιατί είναι κοντά 50 μ. απόσταση). Πήρα την εταιρεία και τους το είπα και μου έστειλαν τεχνικό ο οποίος μου έκανε εξαέρωση αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Επίσης έκανα και εγώ μια υποτυπώδη εξαέρωση αφήνοντας 1 ημέρα με ηλιοφάνεια ανοικτές τις 2 τάπες του boiler και την επόμενη αφού συμπλήρωσα περίπου 100 γρ. υγρά τις έκλεισα αλλά και πάλι τα ίδια 51-52 βαθμοί max.Θα ξαναπάρω βέβαια πάλι την εταιρεία αλλά θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει κάτι να με βοηθήσει.

Ευχαριστώ Γιάννης

αυτος που ειναι 2,7μ2 πρεπει σιγουρα να ειναι επιλεκτικος. ο αλλος των 3μ2 τι ειναι???

Δημοσ.

Παιδιά και οι 2 ηλιακοί είναι με μαύρους συλλέκτες και οχι επιλεκτικούς. Επίσης απο υγρά είναι γεμάτοι και όπως είπα έχει γίνει εξαέρωση απο την εταιρεία. Και επαναλαμβάνω είναι καινούριοι 2 μηνών.

Δημοσ.

το μονο "προβλημα" που μπορω να διαπιστωσω ειναι οτι ο 2,7μ2 δεν ειναι χαλκινος δλδ μαυρος απο μεσα αλλα επιλεκτικο αλουμινιο. προσεξε: πολλοι κατασκευαστες χρησιμοποιουν πλεον επιλεκτικο αλουμινιο αντι επιλεκτικο χαλκινο για μειωση κοστους και δεν το λενε. μου φαινεται λιγο περιεργο η ιδια εταιρια να βγαζει δυο ηλιακα σχεδον ιδια. η διαφορα ποια ειναι δλδ? 0,3μ2????? η τιμη του 3μ2 πρεπει να ειναι ελαχιστα πιο ακριβη απο αυτη του 2,7μ2. ενας τροπος να το διαπιστωσεις. επισης οι προδιαγραφες για ενα 160 πρεπει να ειναι 3μ2. αν πεσει κατω απο τα 3μ2 πρεπει να ειναι επιλεκτικο. συνηθως πεφτει κατω απο τα 3μ2 για λιγο πιο οικονομικο ηλιακο και για λιγοτερο χωρο στην ταρατσα. ισως οφειλεται σε αυτο η διαφορα στην αποδοση. αν ειναι λαθος αυτα που λεω δεν υπαρχει καποια εξηγηση οποτε να στραφεις στην εταιρια ξανα γιατι κατι τετοιο και μονο με την λογικη δεν υφισταται.

Δημοσ.

Πράγματι ο ηλιακός με τα 3 τ.μ. είναι λίγο ακριβότερος και έχει 2 συλλέκτες ενώ ο άλλος με τα 2 τ.μ. έχει ένα συλλέκτη ,αλλά τούς αγόρασα και τους 2 με μαύρο συλλέκτη (έτσι είπαν απο την εταιρεία, οι επιλεκτικοί ήταν ακριβότεροι). Αλλά και αλλιώς να είναι δικαιολογείται να βρίσκω διαφορά θερμοκρασίας 20 βαθμούς; Εχω τσεκάρει και εναν άλλο ηλιακό (φίλου) με επιλεκτικό συλλέκτη και έχω μετρήσει θερμοκρασία νερού 80 βαθμούς.Εγώ φοβάμαι μήπως έχει κάπου μέσα στο κύκλωμα φυσαλίδες αέρα και δεν δουλεύει σωστά. Πάντως θα ξανά απευθυνθώ στην εταιρεία και δεν ξέρω αν μέσα στην εγγύηση μπορούν ακόμα και να μου τον αλλάξουν;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

απο την στιγμη που εχει ερθει τεχνικος απο την εταιρια θα κοιταξε αν εχει κρατησει αερα και υποθετω πως εκανεκατι πανω σε αυτο. η θερμοκρασια του 50 βαθμους δεν δειχνει να εχει κρατησει αερα και υγρα δεν παιζουν ρολο αρκει να ειναι γεματο νερο για να κανει κυκλωμα. το επιλεκτικο αλουνιμιο διακρινεται ελαχιστα αν το τζαμι εχει κοκους. σιγουρα να παρεις την εταιρια και να τους πεις αν ειναι ποτε δυνατον τα 2,7μ2 να εχουν διαφορα 20 βαθμων απο τα 3μ2. καλα ξεμπερδεματα!

• 9 μήνες μετά...
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ερώτηση: έχω μια προσφορά για ηλιακό Solar Therm 160λτ., επιλεκτικούς συλλέκτες 3τμ. στα 700 ευρώ. Ξέρει κανείς για τη μάρκα αυτή να μου πει τίποτα ή θα πετάξω τα λεφτά μου;

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

1¨ κυριοι δεν υπαρχει επιλεκτικο αλουμινιο!!! υπαρχει αλουμινενιος αποροφητης  στον οποιο περνα μεσα του η χαλκινη ανοδος. δεν μπορει να συγκοληθουν τα δυο μεταλλα μεταξυ τους και ο αλουμινενιος αποροφητης παντα εβγαινε με βαφη γραφιτου κοινος μαυρη!!!

2. ο μονος συλλεκτης 2.7 ειναι επιλεκτικος (απο μικρη αποσταση 8α δεις μπλε χρωμα) οι αλλοι λογικα ειναι μαυρης βαφης(απλος) 

3 δεν υπαρχει 8εμα εξαερωσεων στο ηλιακο σου!!! βαρυτικα η φυσαλιδα παντα φευγει στο ανωτερο σημειο αλλα και παλλι μετα απο κανα χρονο που συμπληρωνεις κανα ποτηρι αντιψυκτικο τοτε δεν εχει μεσα αερα??? το συνολο των ηλιακων απλα δεν 8α επρεπε να δουλευει .ελεος.!!!!!

4 η λυση ειναι απλη φιλε μου!! Μια μερα 8α πας πρωι πρωι και 8α αδειασεις οτι ζεστο εχουν και τα δυο ηλιακα!! 8α τα ξεκινησεις απο την ιδια 8ερμοκρασια (βασικο) 8α τα ταπωσεις η 8α κλεισεις την παροχη τους ωστε να σιγουρευτεις οτι δεν 8α τραβηξει κανεις νερο! 8α πας στις 14¨00 και 8α μετρησεις τι νερο βγαζουν και τα δυο στην εξοδο τους πανω στην ταρατσα(χωρις να εχεις απωλιες δικτυου μεταφορας στο σπιτι)εαν η διαφορα ειναι μεγαλη τοτε μετρα την εξοδο του κα8ε συλλεκτη στον μονο ειναι η ανω μερια και στον διπλο το ανω ταφ αν εχει κεντρικη συνδεση η η ανω εξοδο αν ειναι εν σειρα. εαν εχουν σημαντικη διαφορα το προβλημα ειναι στις εσωτερικες ρησεις των συλλεκτων σου.οντας ενα βαρυτικο συστημα (οτι ζεστενει- ανεβαινει )εαν εχουν μεσα οι συλλεκτες αρνητικες ρησεις τοτε μερος του 8ερμικου φορτιου εγκλοβιζεται στο τυφλο σημειο και ο συλλεκτης χανει σε αποδωση. αυτο διορθωνεται σχετικα ευκολα!!! εαν τωρα οι συλλεκτες σου εχουν σχεδον παραπλησια 8ερμοκρασια+- 6 και με σωστες συνδεσεις συλλεκτη καζανιου τοτε το προβλημα παει στο καζανι!! επειδη οπως ειπα και πιο πριν οτι ζεσταινει ανεβαινει το ζεστο νερο παντα κανει διαστρωματοση μεσα στο καζανι ψηλα. για να το τραβηξουμε απο εκει εχουμε την ανοδο στην σωληνα του ζεστου η οποια στην περιπτωση σου μπορει να ειναι κοντη και να 'πιανει ' σε πιο ψυχρες μαζες.αυτο μπορεις να το δεις λυνοντας την αντισταση και βαζοντας ενα φακο μεσα(θα πρεπει να απεχει περιπου 1cm απο την οροφη τοθ καζανιου), επισεις 8α παρατηρησει ο τεχνικος σου και τον διαχυτη του κρυου νερου εαν υπαρχει και εαν ειναι σωστος ωστε να στελνει τις κρυες μαζες στον πυθμενα του καζανιου και να μην τις στροβιλιζει ατακτα μεσα. ολα αυτα σε συναρτηση οτι η εγακατασταση ειναι σωστη, δεν υπαρχει καμια απωλεια στο δικτυο (διαροες- 8ερμικες απωλιεςκτλ κτλ) .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...