Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 δεν θελεις να απαντησεις ξεκαθαρα σε αυτο το συγκεκριμενο που σε ρωταω. δεν πειραζει. Είπε ο χείμαρρος των ξεκάθαρων απαντήσεων. Δηλαδή, συγγνώμη, χωρίς καμία διάθεση κακοφανισμού είναι κάπως, όταν από χθες ρωτάω ποιοι είναι αυτοί οι αδικημένοι πλην του ενός, και απάντηση καμία, να μέμφεσαι οποιονδήποτε άλλο πως δεν απαντά ξεκάθαρα. Θα σηκωθούν το μπίνγκο και η δημοκρατία θε θέλατε και θα μας κυνηγάνε.
Dark_Duck Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δεν ενοχλεί η αναδρομή στο παρελθόν (εμένα, τουλάχιστον). Ενοχλεί (ορθότερα, απογοητεύει και προβληματίζει βαθύτατα) το ότι, σε οτιδήποτε μας καταλογίζουν (δίκαια ή άδικα, το προσπερνώ για να μην κολήσουμε σε αυτό) υπάρχει μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων που θα προσφύγει στην προγονολατρεία: "ξέρεις ποιος είμαι εγώ, όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες εσείς σκαρφαλώνατε στα δέντρα". Εγώ δε λέω σε κανένα να μην αισθάνεται περήφανος για τον Παρθενώνα, και ό,τι συμβολίζει αυτός, αλλά είναι εξωφρενικό να μας λένε "ζείτε πάνω από τις δυνατότητές σας με λεφτά άλλων" και η απάντησή μας να είναι "μου ασκείς κριτική γιατί οι πρόγονοί μου ανακάλυψαν τη ρητορεία". Άλλα αντ' άλλων. Δε νομίζω ότι υποστηρίζω κάτι ανθελληνικό όταν λέω πως, αντί να προσπαθούμε να πικάρουμε τους Γερμανούς με τα δύο νόμπελ (και στην πορεία να προκύπτει πως οι άτιμοι οι Τεντέσκοι έχουν μαζέψει 42 στο ίδιο διάστημα), είναι απείρως χρησιμότερο για όλους μας να πάψουμε να βλέπουμε φαντάσματα και διώκτες μας παντού, να δούμε τι κάναμε λάθος και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε. Τώρα, στο παρόν. Όχι αναπολλώντας και εξιδανικεύοντας ανθρώπους που έζησαν πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια. Είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργήσουμε πράγματα για τα οποία θα αισθανόμαστε περήφανοι τώρα. Να αποκτήσουμε στόχους, μπροστά μας, αντί να κοντεύουμε να πάθουμε αγκύλωση έτσι όπως στρίβουμε τα κεφάλια προς τα πίσω. Αντί, λοιπόν, να φανταζόμαστε πως ο Κίσινγκερ μηχανορραφεί για να φάει τους ανυπότακτους Έλληνες (εμείς και ο Αστερίξ μείναμε) καλύτερα να σοβαρευτούμε και να δούμε πώς θα αντιστρέψουμε την αρνητική εικόνα. Κι αυτό μάλλον δε θα το πετύχουμε ζητώντας από τους επικριτές μας να το βουλώσουν γιατί εμείς τους μάθαμε γράμματα. Ρε συ Snoob καταμεσή στην κρίση ελεγαν, μεταξύ σοβαρού και αστείου, να τους πουλήσουμε τον Παρθενώνα 90δις και μετά μου λες αν θα πρέπει να τους υπενθυμίζουμε τι χτίσαμε πριν 2500 χρόνια?! Δεν διαφωνώ μαζί σου στο ότι πρέπει να δημιουργήσουμε σήμερα πράγματα για τα οποία να είμαστε περήφανοι, αλλα αφού το παρόν μας είναι τόσο σκοτείνο και μαυρο γιατί δεν πρέπει να παραδειγματιστουμε απο προγόνους που πριν 2500 χρόνια κατάφερναν να τα κάνουν καλύτερα απο εμας? Θες παράδειγμα ανθελληνισμού γιατί μου λες πως υπάρχουν φαντάσματα παντού? 8 χρόνια τα σχολικά βιβλία μάθαιναν στα παιδιά μας πως η Μικρασιατική καταστροφή συνέβει επειδή υπήρχε συνωστισμός και χθες, εν μέσω προεκλογικής περιοδου, το αλλαξαν σε διωγμό! Γενικότερα εχεις διαβάσει τα βιβλία του δημοτικού και του γυμνασίου να δεις τι σκατένια ιστορία προσπαθούν να μαθουν στα παιδιά μας? Η προγονολατρεία ειναι ακραία μορφή αγάπης προς την πατρίδα, αλλα το ίδιο ακραίο ειναι αυτό που συμβαίνει σε αυτή την χώρα με την ιστορία της και την γλώσσα της να πλήττονται σε όποια γωνία και να κοιτάξεις.
pournaras Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Ρε συ Snoob καταμεσή στην κρίση ελεγαν, μεταξύ σοβαρού και αστείου, να τους πουλήσουμε τον Παρθενώνα 90δις και μετά μου λες αν θα πρέπει να τους υπενθυμίζουμε τι χτίσαμε πριν 2500 χρόνια?! Δεν διαφωνώ μαζί σου στο ότι πρέπει να δημιουργήσουμε σήμερα πράγματα για τα οποία να είμαστε περήφανοι, αλλα αφού το παρόν μας είναι τόσο σκοτείνο και μαυρο γιατί δεν πρέπει να παραδειγματιστουμε απο προγόνους που πριν 2500 χρόνια κατάφερναν να τα κάνουν καλύτερα απο εμας? Θες παράδειγμα ανθελληνισμού γιατί μου λες πως υπάρχουν φαντάσματα παντού? 8 χρόνια τα σχολικά βιβλία μάθαιναν στα παιδιά μας πως η Μικρασιατική καταστροφή συνέβει επειδή υπήρχε συνωστισμός και χθες, εν μέσω προεκλογικής περιοδου, το αλλαξαν σε διωγμό! Γενικότερα εχεις διαβάσει τα βιβλία του δημοτικού και του γυμνασίου να δεις τι σκατένια ιστορία προσπαθούν να μαθουν στα παιδιά μας? Η προγονολατρεία ειναι ακραία μορφή αγάπης προς την πατρίδα, αλλα το ίδιο ακραίο ειναι αυτό που συμβαίνει σε αυτή την χώρα με την ιστορία της και την γλώσσα της να πλήττονται σε όποια γωνία και να κοιτάξεις. ??? Ποιοι;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Συγγνώμη, ποιος "το έλεγε"; Η Μουτσάτσου της Γερμανίας; Η Espresso της Γερμανίας; Ποιος; Για το "συνωστισμό" (που δεν έχει καμία σχέση με τα όσα ειπώθηκαν σε αυτή τη συζήτηση, από όσο έχω διαβάσει, αλλά τέλος πάντων) είχα τοποθετηθεί από τότε, θεωρώντας το γελοιότητα. Και οι χάρτες με τις "εστίες της επανάστασης" ήταν αλλού για αλλού, σε άλλο κεφάλαιο, και γενικά το βιβλίο ήταν ένα αίσχος. Έχω παιδί στο δημοτικό και βλέπω τα χάλια των βιβλίων καθημερινά, ευχαριστώ. Εγώ έδωσα πανελλήνιες με βιβλίο που περιέγραφε την αντίδραση του Οθωμανού Σουλτάνου στο άκουσμα της Ελληνικής επανάστασης με την αλήστου μνήμης φράση "η οργή του Σουλτάνου Μαχμούτ έφτασε στα όρια της υστερίας...". Στο περίφημο "μπλε βιβλίο" (γιατί κάποιος γραφειοκράτης έκρινε ότι είναι δυνατό να χωριστεί η ιστορία σε "κορμού" και "δέσμης", σαν να λέμε αυτή που πρέπει να ξέρεις κι αυτή που άμα θες ξέρεις -και πλην των τότε τριτοδεσμιτών οι υπόλοιποι έγραφαν γενικά την ιστορία στα παλαιότερα των υποδυμάτων τους) εμφανιζόταν ο Κολοκοτρώνης στο τέλος μιας αριστερής σελίδας ως μέλος του Αγγλικού κόμματος και στην αμέσως επόμενη, επάνω δεξιά, ως μέλος του Γαλλικού, χωρίς καμία εξήγηγη για τη μεταστροφή. Αντίστοιχα, μιας και πιάσαμε τα στρογγυλέματα της ιστορίας, συχνά αναρωτιέμαι πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο Στρατηγός Κατσιμήτρος, διοικητής της Ηπειρωτικής 8ης Μεραρχίας και ήρωας του Ελληνοϊταλικού, πέτυχε τα όσα πέτυχε αρνούμενος να υπακούσει σε ρητή εντολή του γενικού στρατηγείου (για σχηματισμό γραμμής άμυνας στον Άραχθο, εγκαταλείποντας επί της ουσίας τα Γιάννενα). Θέλω να πω, στρογγυλεμένα, μισά και όμορφα είναι πολλά σημεία, "φιλελληνικά" και "ανθελληνικά". Αλλά όλα αυτά ελάχιστη σχέση έχουν με μια κυρία που πήρε μια διαφήμιση μπύρας, την ξεπατίκωσε, τη γέμισε με άσχετα κλισέ και πήγε με αυτά να υπερασπιστεί...ούτε κι αυτή ξέρει τι. Ιστορικά, ας πούμε, όση "χάρη" μας χρωστάει η Δύση που νικήσαμε τους Πέρσες στο Μαραθώνα και τις Πλαταιές, άλλη τόση "χάρη" χρωστάει η Δύση στους Ισπανούς για τη reconquista (την ανακατάκτηση της Ιβηρικής χερσονήσσου από τους Άραβες). Δε βλέπω, όμως, κανέναν Ισπανό να ξεπατηκώνει διαφήμιση Καναδέζικης μπύρας για να εκφράσει την "πηγαία" αγανάκτισή του με τους αχάριστους Ευρωπαίους. Κι αν, παρ' ελπίδα, υπάρχει τέτοιο βίντεο (διότι όπως φέρεται να είπε ο Αϊνστάιν, μόνο δύο πράγματα δεν έχουν όρια, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία -και για το πρώτο ο μέγας επιστήμονας δεν ήταν και τόσο βέβαιος) θα το αντιμετωπίσω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιμετωπίζω την κα. Μουτσάτσου.
panagos Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Ρε συ Snoob καταμεσή στην κρίση ελεγαν, μεταξύ σοβαρού και αστείου, να τους πουλήσουμε τον Παρθενώνα 90δις και μετά μου λες αν θα πρέπει να τους υπενθυμίζουμε τι χτίσαμε πριν 2500 χρόνια?! Χτίσαμε; με; Δεν ξέρω για σένα, εγώ πάντως δεν έχτισα τίποτα πριν 2500 χρόνια. Θαυμάζω και υποκλίνομαι σε αυτούς που μπόρεσαν και δημιούργησαν κάτι τόσο εκπληκτικό για την εποχή εκείνη, αλλά δεν προσπαθώ να χωθώ και εγώ μέσα μπας και φάω κανά κόκκαλο. Δεν διαφωνώ μαζί σου στο ότι πρέπει να δημιουργήσουμε σήμερα πράγματα για τα οποία να είμαστε περήφανοι, αλλα αφού το παρόν μας είναι τόσο σκοτείνο και μαυρο γιατί δεν πρέπει να παραδειγματιστουμε απο προγόνους που πριν 2500 χρόνια κατάφερναν να τα κάνουν καλύτερα απο εμας? Από που προκύπτει ότι 2500 χρόνια πριν τα έκαναν καλύτερα από εμάς; Δε λέω, ο εξοστρακισμός και το σφάξιμο είχαν άμεσα αποτελέσματα. Τώρα κατά πόσο αυτό ήταν καλύτερο, δεν είμαι σίγουρος.
Jack Skellington Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Επειδή μερικοί το έχετε παρακάνει, όποιος γράφει στα... την ιστορία της χώρας που γεννήθηκε, μπορεί να "Γλείψει μια cpu Phenom" ή "Να κάτσει πάνω σε μια DDR3 ram 4 GB" (Mikeius). Στην τελική ρε παιδιά αν δεν σας "αρέσουν" τα προηγούμενα 2500 χρόνια, πάρτε δρόμο και πάτε ... δεν ξέρω και που να στείλω, γιατί λίγο πολύ, όλοι οι λαοί σέβονται την ιστορία τους. Γι αυτό εχουν λυσσάξει και οι Σκοπιανοι με την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Λαος χωρίς ιστορία ή που δεν σέβεται την ιστορία του, κάποια στιγμή παίρνει τα... Γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. peace
Toufas Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Επειδή μερικοί το έχετε παρακάνει, όποιος γράφει στα... την ιστορία της χώρας που γεννήθηκε, μπορεί να "Γλείψει μια cpu Phenom" ή "Να κάτσει πάνω σε μια DDR3 ram 4 GB" (Mikeius). Στην τελική ρε παιδιά αν δεν σας "αρέσουν" τα προηγούμενα 2500 χρόνια, πάρτε δρόμο και πάτε ... δεν ξέρω και που να στείλω, γιατί λίγο πολύ, όλοι οι λαοί σέβονται την ιστορία τους. Γι αυτό εχουν λυσσάξει και οι Σκοπιανοι με την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Λαος χωρίς ιστορία ή που δεν σέβεται την ιστορία του, κάποια στιγμή παίρνει τα... Γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. peace Ω mikeius παραδειγμα του λαμπρου πολιτισμου του σημερα! Ω κλεφτη ξενων πραγματων παρουσιαζωντας σαν δικα σου! Δεν ειπε κανεις οτι δεν μας αρεσει το τι κανανε καποτε οι προγονοι μας. Το "If you don't like how we do things heer'n murica then you ken GIT OUT!!" ηταν τρομερο παντως. Εμεις φτασαμε την ελλαδα εδω ναι, εμεις που λεμε "παιδια ωραια τα παλια, εμεις τι θα κανουμε ομως?". Εχεις δικιο, seems legit.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Εντάξει, αφού το είπε ο Mikeius... Βέβαια, εγώ πουθενά δεν έχω ότι δε πει μου αρέσει το παρελθόν της χώρας, ότι δεν πρέπει να αισθάνεται κανείς περήφανος γι' αυτό κτλ. αλλά από πότε πρέπει οι "απαντήσεις" (έστω και μέσω σοφιστιών τύπου Mikeius) να έχουν την παραμικρή σχέση με τα όσα αναφέρονται σε μια συζήτηση; Κι αν δεν έβρισκα άκρως προβλητική την αποστροφή "άμα δε σας αρέσει, πάτε αλλού", θα την έβρισκα απερίγραπτα διασκεδαστική. Άλλη μία, επομένως, για όσους καταφανώς (κρίνοντας από τις άσχετες απαντήσεις τους) αντιμετωπίζουν οξεία δυσκολία στην κατανόηση της νεοελληνικής γλώσσας: Το θέμα δεν είναι αν πρέπει ή δεν πρέπει να είμαστε περήφανοι για τον Παρθενώνα, το Σωκράτη ή αυτούς που τον έβαλαν να πιει κώνειο (επειδή δεν ήταν αρκετά πατριώτης). Το θέμα είναι ότι η κυρία Μουτσάτσου δημιούργησε ένα βίντεο, αντιγράφοντας μια διαφήμιση μπύρας -και χωρίς να έχει καταλάβει ότι το βίντεο που αντιγράφει είναι χιουμοριστικό- για να διαμαρτυρηθεί για το στερεότυπο τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι ξένοι. Και τι κατάφερε τελικά; Να σωρρεύσει ένα σωρό στερεότυπα, άσχετα με το θέμα, διαιωνίζοντας το στερεότυπο του Ελληνάρα που οσάκις του καταλογίζουν οτιδήποτε πιάνει τους αρχαίους, τους Παρθενώνες και τα βελανίδια. Επομένως, ως προς το στόχο που υποτίθεται ότι είχε η κυρία Μουτσάτσου (αν θεωρήσουμε, δηλαδή, ότι στόχος της ήταν οτιδήποτε πέρα από την προσωπική της προβολή) το βίντεο αποτυγχάνει παταγωδώς. Αυτό προσπάθησα να εξηγήσω. Απλούστερα δεν μπορώ να το πω, λυπάμαι.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Εξαιρετικό βίντεο, μέχρι λίγο πριν το τέλος. Όχι πολιτικές συζητήσεις, λυπάμαι. Και αυτό συμπεριλαμβάνει υποδείξεις για το τι πρέπει να ψηφίσουν (ή να μην ψηφίσουν) τα μέλη της κοινότητας.
Dark_Duck Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Συγγνώμη, ποιος "το έλεγε"; Η Μουτσάτσου της Γερμανίας; Η Espresso της Γερμανίας; Ποιος; Για το "συνωστισμό" (που δεν έχει καμία σχέση με τα όσα ειπώθηκαν σε αυτή τη συζήτηση, από όσο έχω διαβάσει, αλλά τέλος πάντων) είχα τοποθετηθεί από τότε, θεωρώντας το γελοιότητα. Και οι χάρτες με τις "εστίες της επανάστασης" ήταν αλλού για αλλού, σε άλλο κεφάλαιο, και γενικά το βιβλίο ήταν ένα αίσχος. Έχω παιδί στο δημοτικό και βλέπω τα χάλια των βιβλίων καθημερινά, ευχαριστώ. Εγώ έδωσα πανελλήνιες με βιβλίο που περιέγραφε την αντίδραση του Οθωμανού Σουλτάνου στο άκουσμα της Ελληνικής επανάστασης με την αλήστου μνήμης φράση "η οργή του Σουλτάνου Μαχμούτ έφτασε στα όρια της υστερίας...". Στο περίφημο "μπλε βιβλίο" (γιατί κάποιος γραφειοκράτης έκρινε ότι είναι δυνατό να χωριστεί η ιστορία σε "κορμού" και "δέσμης", σαν να λέμε αυτή που πρέπει να ξέρεις κι αυτή που άμα θες ξέρεις -και πλην των τότε τριτοδεσμιτών οι υπόλοιποι έγραφαν γενικά την ιστορία στα παλαιότερα των υποδυμάτων τους) εμφανιζόταν ο Κολοκοτρώνης στο τέλος μιας αριστερής σελίδας ως μέλος του Αγγλικού κόμματος και στην αμέσως επόμενη, επάνω δεξιά, ως μέλος του Γαλλικού, χωρίς καμία εξήγηγη για τη μεταστροφή. Αντίστοιχα, μιας και πιάσαμε τα στρογγυλέματα της ιστορίας, συχνά αναρωτιέμαι πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο Στρατηγός Κατσιμήτρος, διοικητής της Ηπειρωτικής 8ης Μεραρχίας και ήρωας του Ελληνοϊταλικού, πέτυχε τα όσα πέτυχε αρνούμενος να υπακούσει σε ρητή εντολή του γενικού στρατηγείου (για σχηματισμό γραμμής άμυνας στον Άραχθο, εγκαταλείποντας επί της ουσίας τα Γιάννενα). Θέλω να πω, στρογγυλεμένα, μισά και όμορφα είναι πολλά σημεία, "φιλελληνικά" και "ανθελληνικά". Αλλά όλα αυτά ελάχιστη σχέση έχουν με μια κυρία που πήρε μια διαφήμιση μπύρας, την ξεπατίκωσε, τη γέμισε με άσχετα κλισέ και πήγε με αυτά να υπερασπιστεί...ούτε κι αυτή ξέρει τι. Ιστορικά, ας πούμε, όση "χάρη" μας χρωστάει η Δύση που νικήσαμε τους Πέρσες στο Μαραθώνα και τις Πλαταιές, άλλη τόση "χάρη" χρωστάει η Δύση στους Ισπανούς για τη reconquista (την ανακατάκτηση της Ιβηρικής χερσονήσσου από τους Άραβες). Δε βλέπω, όμως, κανέναν Ισπανό να ξεπατηκώνει διαφήμιση Καναδέζικης μπύρας για να εκφράσει την "πηγαία" αγανάκτισή του με τους αχάριστους Ευρωπαίους. Κι αν, παρ' ελπίδα, υπάρχει τέτοιο βίντεο (διότι όπως φέρεται να είπε ο Αϊνστάιν, μόνο δύο πράγματα δεν έχουν όρια, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία -και για το πρώτο ο μέγας επιστήμονας δεν ήταν και τόσο βέβαιος) θα το αντιμετωπίσω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιμετωπίζω την κα. Μουτσάτσου. Γερμανικές εφημερίδες το ειχαν πετάξει σαν ιδεα (η Βild ήταν μία από αυτές νομίζω). Την κληρονομία μας φροντισαν επίσης να μας την θυμίσουν με την Αφροδίτη της Μύλου να μας λεει να παμε να αυτοθούμε. Το κωλοδάχτυλο στο εξωφυλλο του Spiegel, αυτό ήταν αναμενόμενο ε? τόσα τους χρωστάμε! οτι θέλουν μπορούν να λένε και να γράφουν! Το βίντεο της Μουτσάτσου όμως ειναι προσβλητικο και βλακώδες που τους θυμίζει τα πεπραγμένα των προγόνων μας? Εν τέλη όλες οι χώρες χρωστάνε αλλα ο "υπερήφανος" Ελληνας με τον "σπουδαίο" πολιτισμό έγινε προς μεγάλη ηδονή των υπολοίπων Ευρωπαίων δακτυλοδεικτούμενος. Είσαστε σκατά και σείς και ο πολιτισμός σας μας φωνάζουν μέσα στα μούτρα και θα σας κάνουμε χαμάληδες της Ευρώπης! Και ο Ελληνάρας το έχει καταπιεί αμάσητο. Οσο για τα στρογγυλέματα που αναφέρεις δεν σε προβληματίζει ποιος τα περναει στα σχολικά βιβλία? Χτίσαμε; με; Δεν ξέρω για σένα, εγώ πάντως δεν έχτισα τίποτα πριν 2500 χρόνια. Θαυμάζω και υποκλίνομαι σε αυτούς που μπόρεσαν και δημιούργησαν κάτι τόσο εκπληκτικό για την εποχή εκείνη, αλλά δεν προσπαθώ να χωθώ και εγώ μέσα μπας και φάω κανά κόκκαλο. Όταν ανοίκεις σε ενα έθνος αναφέρεσαι στα πεπραγμένα του έθνους στο πρώτο πληθυντικό αν θες. Αν εσύ νιώθεις πως ανοίκεις σε κάποιο άλλο εθνος, λόγου χάρην στο Αλβανικό μπορείς να απο αποποιηθείς το πρώτο πλυθηντικό και να λες εχτισαν... Δηλαδή για παράδειγμα "Οι Ελληνες εχτισαν τον Παρθενώνα." Από που προκύπτει ότι 2500 χρόνια πριν τα έκαναν καλύτερα από εμάς; Δε λέω, ο εξοστρακισμός και το σφάξιμο είχαν άμεσα αποτελέσματα. Τώρα κατά πόσο αυτό ήταν καλύτερο, δεν είμαι σίγουρος. Αν δεν εισαι σιγουρος μπες στον γκουγκλι η ακόμα καλύτερα άνοιξε κανένα βιβλίο, δες πως δουλευε ο εξοστρακισμός και πότε ο νόμος προέβλεπε να πεθάνει ο άλλος αυθημερόν και τα ξαναλεμε. Τώρα για την ερώτηση σου, αν τα εκαναν καλύτερα από εμας εντάξει, δεν μπαινω καν στην διαδικασία να απαντήσω!
Toufas Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Και να ο πρωτος που διαβασε το guide της υπογραφης μου! Ναι dark duck, ολα ειναι μια πλεκτανη εναντιον της ελλαδας. ΟΛΑ
tsifotis Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Ω mikeius παραδειγμα του λαμπρου πολιτισμου του σημερα! Ω κλεφτη ξενων πραγματων παρουσιαζωντας σαν δικα σου! Δεν ειπε κανεις οτι δεν μας αρεσει το τι κανανε καποτε οι προγονοι μας. Το "If you don't like how we do things heer'n murica then you ken GIT OUT!!" ηταν τρομερο παντως. Εμεις φτασαμε την ελλαδα εδω ναι, εμεις που λεμε "παιδια ωραια τα παλια, εμεις τι θα κανουμε ομως?". Εχεις δικιο, seems legit. Κατσε γιατι ετσι ξεκινανε οι παρεξηγησεις ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ αυτα τα λογια να ητανε του mikeius. Δεν θα σου αλλαξω γνωμη, ξερω οτι δεν τον εχεις σε εκτιμηση οπως αρκετοι εδω μεσα λογω plagiarism το οποιο τον αδικει. Βγαζει απιστευτα εμπνευσμενο δικο του υλικο απο το οποιο αν εχεις ορεξη μπορω να σου παραθεσω πολυ πραμα το οποιο ειναι original. Το κακο ειναι αν και πολυ καλος χιουμοριστας εχει το συνδρομο του κωμικου που δεν θελει να παραμενει ο γελωτοποιος του βασιλια αλλα πως εχει και αποψη. Ε αυτες οι αποψεις ειναι τετριμμενες και χιλιομασημενες (πχ σε αυτον τον τομεα ο Κανακης ειναι level 10) και γι αυτο καποιες ξεπατηκωμενες σε κατι που δεν τον δικαιολογω ευκολα κυριως γιατι οι haters αφορμη ψαχνουν. Επιμενω ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θες να παραθεσω υλικο (πχ σε καινουριο τοπικ) που δειχνει το επιπεδο χιουμορ του mikeius, εχει καλως, αλλα αν ξερεις προκαταβολικα πως θα εισαι biased και δεν εχει νοημα ειναι κατι που θα το εκτιμησω μεν ως ειλικρινια αλλα με χαλαει οτι συνεχιζεται δεν μην του δινεται ευκαιρια. Και αυτα στα λεει ενας comedy nerd που εχει δει τους περισσοτερους επαγγελματιες ελληνες κωμικους και εχει ταξιδεψει εξω για ξενους πχ Ricky Gervais, Stephen Fry και αλλους. Btw το μουτσατσοθρεντ θα (; ) ειναι το νεο official off topic;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Γερμανικές εφημερίδες το ειχαν πετάξει σαν ιδεα (η Βild ήταν μία από αυτές νομίζω). Την κληρονομία μας φροντισαν επίσης να μας την θυμίσουν με την Αφροδίτη της Μύλου να μας λεει να παμε να αυτοθούμε. Το κωλοδάχτυλο στο εξωφυλλο του Spiegel, αυτό ήταν αναμενόμενο ε? τόσα τους χρωστάμε! οτι θέλουν μπορούν να λένε και να γράφουν! Το βίντεο της Μουτσάτσου όμως ειναι προσβλητικο και βλακώδες που τους θυμίζει τα πεπραγμένα των προγόνων μας? Εν τέλη όλες οι χώρες χρωστάνε αλλα ο "υπερήφανος" Ελληνας με τον "σπουδαίο" πολιτισμό έγινε προς μεγάλη ηδονή των υπολοίπων Ευρωπαίων δακτυλοδεικτούμενος. Είσαστε σκατά και σείς και ο πολιτισμός σας μας φωνάζουν μέσα στα μούτρα και θα σας κάνουμε χαμάληδες της Ευρώπης! Και ο Ελληνάρας το έχει καταπιεί αμάσητο. Το βίντεο της Μουτσάτσου είναι κατά βάση άστοχο και αποτυχημένο. Άστοχο, γιατί παίρνει μια σατιρική διαφήμιση που άλλο σκοπό είχε (κι αν είχε αντιληφθεί το σκοπό της δε θα τη χρησιμοποιούσε για πλατφόρμα της διαμαρτυρίας της), την αντιγράφει άκριτα (όταν επιχειρηματολογείς δεν σκούζεις, αρθρώνεις λόγο), τη ζαλώνει με ένα σωρό ανοησίες (άκου Χελίν...) Αποτυχημένο γιατί τελικά καταλήγει να παρουσιάσει ένα λαμπρό παράδειγμα του στερεοτυπικού Έλληνα που σε ό,τι του πουν κοτσάρει κι από έναν αρχαίο. Προσβλητικά και βλακώδη είναι τα σχόλια όσων επιχειρούν να βαφτίσουν "ανθέλληνα" όποιον δε σαγηνεύτηκε από αυτό τον αχταρμά, καλώντας τον να αποχωρήσει, "άμα δεν του αρέσει". Κάτι τέτοιοι ανοιχτόμυαλοι έφαγαν και το Σωκράτη, κι αργότερα έκαιγαν τους ναούς των αρχαίων και κατέστρεφαν τα αγάλματα. Οσο για τα στρογγυλέματα που αναφέρεις δεν σε προβληματίζει ποιος τα περναει στα σχολικά βιβλία? Πάρα πολύ με προβληματίζει. Εσένα, το στρογγύλεμα της ιστορίας του Κατσιμήτρου σε προβληματίζει; Το πασάλειμα του ρόλου των ξένων κομμάτων στην επαναστατική Ελλάδα; Οι ευτελιστικές αναφορές στις αντιδράσεις του αντιπάλου; Βλέπεις, όταν σέβεσαι την ιστορία, τη σέβεσαι συνολικά, όχι επιλεκτικά. Όπως λέω πως είναι απαράδεκτο μια τραγωδία (ασχέτως των κολοσσιαίων ευθυνών μας για αυτή) να υποβιβάζεται σε στρίμωγμα, αντιστοίχως απαράδεκτο είναι να βλέπουμε μονόπατα τα πάντα και να φαντασιωνόμαστε ιδανικούς αρχαίους, μονιασμένους Έλληνες και δεν ξέρω τι άλλο.
Toufas Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Κατσε γιατι ετσι ξεκινανε οι παρεξηγησεις ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ αυτα τα λογια να ητανε του mikeius. Δεν θα σου αλλαξω γνωμη, ξερω οτι δεν τον εχεις σε εκτιμηση οπως αρκετοι εδω μεσα λογω plagiarism το οποιο τον αδικει. Βγαζει απιστευτα εμπνευσμενο δικο του υλικο απο το οποιο αν εχεις ορεξη μπορω να σου παραθεσω πολυ πραμα το οποιο ειναι original. Το κακο ειναι αν και πολυ καλος χιουμοριστας εχει το συνδρομο του κωμικου που δεν θελει να παραμενει ο γελωτοποιος του βασιλια αλλα πως εχει και αποψη. Ε αυτες οι αποψεις ειναι τετριμμενες και χιλιομασημενες (πχ σε αυτον τον τομεα ο Κανακης ειναι level 10) και γι αυτο καποιες ξεπατηκωμενες σε κατι που δεν τον δικαιολογω ευκολα κυριως γιατι οι haters αφορμη ψαχνουν. Επιμενω ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θες να παραθεσω υλικο (πχ σε καινουριο τοπικ) που δειχνει το επιπεδο χιουμορ του mikeius, εχει καλως, αλλα αν ξερεις προκαταβολικα πως θα εισαι biased και δεν εχει νοημα ειναι κατι που θα το εκτιμησω μεν ως ειλικρινια αλλα με χαλαει οτι συνεχιζεται δεν μην του δινεται ευκαιρια. Και αυτα στα λεει ενας comedy nerd που εχει δει τους περισσοτερους επαγγελματιες ελληνες κωμικους και εχει ταξιδεψει εξω για ξενους πχ Ricky Gervais, Stephen Fry και αλλους. Btw το μουτσατσοθρεντ θα (; ) ειναι το νεο official off topic; ναι κανε αυτο που λες, υπαρχει θεμα για το stand up στον κινηματογραφο ηδη αν θες πες εκει
deesnider Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δεν διαφωνώ μαζί σου στο ότι πρέπει να δημιουργήσουμε σήμερα πράγματα για τα οποία να είμαστε περήφανοι, αλλα αφού το παρόν μας είναι τόσο σκοτείνο και μαυρο γιατί δεν πρέπει να παραδειγματιστουμε απο προγόνους Κανείς δεν είπε ότι δεν πρέπει να παραδειγματιστούμε από προγόνους...απαντάς όμως, ο ίδιος στην ερώτησή σου: «να δημιουργήσουμε σήμερα» λες. Αυτό όμως, είναι ακριβώς αυτό που δεν κάνουμε. «Παραδειγματίζομαι» σημαίνει ότι εμπνέομαι από κάποιον ή κάτι, προκειμένου να δημιουργήσω και ο ίδιος κάτι αντίστοιχα σπουδαίο. Αυτό που κάνουμε εμείς ως λαός, δεν εμπίπτει στην ερμηνεία του «παραδειγματίζομαι», αλλά του «κρύβομαι» πίσω από περασμένα μεγαλεία, μιας και δεν έχω κάτι σύγχρονο να δείξω, προκειμένου να πείσω ότι είμαι κι εγώ κάποιος... Επειδή μερικοί το έχετε παρακάνει, όποιος γράφει στα... την ιστορία της χώρας που γεννήθηκε, μπορεί να "Γλείψει μια cpu Phenom" ή "Να κάτσει πάνω σε μια DDR3 ram 4 GB" (Mikeius). Στην τελική ρε παιδιά αν δεν σας "αρέσουν" τα προηγούμενα 2500 χρόνια, πάρτε δρόμο και πάτε ... δεν ξέρω και που να στείλω, γιατί λίγο πολύ, όλοι οι λαοί σέβονται την ιστορία τους. Γι αυτό εχουν λυσσάξει και οι Σκοπιανοι με την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Λαος χωρίς ιστορία ή που δεν σέβεται την ιστορία του, κάποια στιγμή παίρνει τα... Γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. peace Όποιος σέβεται και θαυμάζει την ιστορία της χώρας που γεννήθηκε, αλλά δεν έχει παρωπίδες, οπότε βλέπει ότι είναι οι σύγχρονοι δήθεν «πατριώτες» αυτοί που τη γράφουν εκεί που λες, χρησιμοποιώντας τη ως επιχείρημα για να καλύψουν τη δική τους ανικανότητα, τι προτείνεται να κάνει, σύμφωνα με την ιερή γνώμη του ...σοφού (!) Mikeius;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα