Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι είναι καλύτερο να ψάχνω από εδώ για δουλειά ή να μετακομίσω στη χώρα και να πάω με το γραφείο που λες; Αυτά τα γραφεία δέχονται μετανάστες;

Ποια είναι η γνώμη σου;

Thanks.

Ρε φίλε ρωτάς μια γενικότατη ερώτηση και περιμένεις απάντηση χωρίς να δίνεις πληροφορίες ο ίδιος.

Να ψάχνεις από εδώ δουλειά σίγουρα έχεις λιγότερες πιθανότητες να βρεις.

Από την άλλη να φύγεις χωρίς δουλειά και να ψαχτείς εκεί σου δίνει περισσότερες πιθανότητες και ευκαιρίες, αλλά τα έξοδα τρέχουν.

Τι δουλειά ψάχνεις; Τι προσόντα έχεις; Και από πού κι ως πού δηλώνεις ότι βλέπουν έλληνας και πετάνε το βιογραφικό; Ολλανδικά γνωρίζεις;

Οι γυναικες εκει πως ειναι;

Πολύ πρόθυμες για πλαστική αιδοίου για να βελτιώσουν την εμφάνισή του.

Δεν σε τρολάρω :D

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Πολύ πρόθυμες για πλαστική αιδοίου για να βελτιώσουν την εμφάνισή του.

Δεν σε τρολάρω :D

Μαλάκα δεν θα μπορώ απόψε να κοιμηθώ το βράδυ....... :shock:
Δημοσ.

Ρε φίλε ρωτάς μια γενικότατη ερώτηση και περιμένεις απάντηση χωρίς να δίνεις πληροφορίες ο ίδιος.

Να ψάχνεις από εδώ δουλειά σίγουρα έχεις λιγότερες πιθανότητες να βρεις.

Από την άλλη να φύγεις χωρίς δουλειά και να ψαχτείς εκεί σου δίνει περισσότερες πιθανότητες και ευκαιρίες, αλλά τα έξοδα τρέχουν.

Τι δουλειά ψάχνεις;

Μια πρώτη (graduate position) δουλειά ψάχνω. Δεν πειράζει με καλύπτει αυτή η απάντηση. Δεν είμαι αστροναύτης για να είμαι περιζήτητος.

Τι προσόντα έχεις;

MSc

Και από πού κι ως πού δηλώνεις ότι βλέπουν έλληνας και πετάνε το βιογραφικό; Ολλανδικά γνωρίζεις;

Οχι δε γνωρίζω και αυτό το ξέρω είναι σημαντικό. Η Ευρώπη έχει εκατομμύρια άνεργους που όλοι μεταναστεύουν σε αυτές τις χώρες. Γιατί να προτιμήσει εσένα και οχι πχ το Γάλλο; Και αυτή είναι η γνώμη μου στο γενικότερο πλαίσιο για το πως αντιμετωπίζουν τους Έλληνες πλέον μαζί με τα Ελληνικά Πανεπιστημία. Θα μου απαγορεύσεις να λέω τη γνώμη μου; Είσαι recruiter και ξέρεις κάτι παραπάνω απο εμένα;

Δημοσ.

Οχι δε γνωρίζω και αυτό το ξέρω είναι σημαντικό. Η Ευρώπη έχει εκατομμύρια άνεργους που όλοι μεταναστεύουν σε αυτές τις χώρες. Γιατί να προτιμήσει εσένα και οχι πχ το Γάλλο; Και αυτή είναι η γνώμη μου στο γενικότερο πλαίσιο για το πως αντιμετωπίζουν τους Έλληνες πλέον μαζί με τα Ελληνικά Πανεπιστημία. Θα μου απαγορεύσεις να λέω τη γνώμη μου; Είσαι recruiter και ξέρεις κάτι παραπάνω απο εμένα;

Για τα προσόντα που διαθέτεις έναντι του Γάλλου.

Αν δεν τα διαθέτεις, γιατί να σε προτιμήσει;

Προϋπηρεσία έχεις;

Δραστηριότητες διάφορες;

Εθελοντική εργασία;

Γιατί ο γάλλος θα τα έχει σε αντίθεση μ'εσένα.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν δουλειές και ότι δεν θα μπορέσεις να βρεις από εκεί αλλά για να σε φωνάξουν για συνέντευξη θα πρέπει τα προσόντα που διαθέτεις να μην είναι απλά ένα πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά να τους κάνεις εντύπωση. Έναν απλό απόφοιτο μπορούν να βρουν άνετα στην τοπική αγορά, γιατί να προτιμήσουν εσένα και να σε κουβαλήσουν από ξένη χώρα για συνέντευξη την στιγμή που θα έχουν δεκάδες τοπικούς υποψήφιους;

Και ιδίως όταν δεν γνωρίζεις καθόλου την επίσημη γλώσσα της χώρας.

Τα δεδομένα αλλάζουν όταν είσαι ήδη εκεί και ψάχνεις. Πολύ περισσότερες ευκαιρίες και ευκολότερα θα σε φωνάξουν όταν θα δουν πχ διεύθυνση κατοικίας στην Χάγη αντί στην κολοπετεινίτσα Ελλάδος.

Παραπάνω από εσένα ναι σίγουρα ξέρω σαν κάτοικος Βρυξελλών τα τελευταία 7 χρόνια.

Μαλάκα δεν θα μπορώ απόψε να κοιμηθώ το βράδυ....... :shock:

Με ρώτησες, να μην σου λύσω την απορία; Εγώ φταίω; :D

Δημοσ.

Προϋπηρεσία έχεις;

Δραστηριότητες διάφορες;

Εθελοντική εργασία;

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν δουλειές και ότι δεν θα μπορέσεις να βρεις από εκεί αλλά για να σε φωνάξουν για συνέντευξη θα πρέπει τα προσόντα που διαθέτεις να μην είναι απλά ένα πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά να τους κάνεις εντύπωση. Έναν απλό απόφοιτο μπορούν να βρουν άνετα στην τοπική αγορά, γιατί να προτιμήσουν εσένα και να σε κουβαλήσουν από ξένη χώρα για συνέντευξη την στιγμή που θα έχουν δεκάδες τοπικούς υποψήφιους;

Τα δεδομένα αλλάζουν όταν είσαι ήδη εκεί και ψάχνεις. Πολύ περισσότερες ευκαιρίες και ευκολότερα θα σε φωνάξουν όταν θα δουν πχ διεύθυνση κατοικίας στην Χάγη αντί στην κολοπετεινίτσα Ελλάδος.

Συμφωνούμε τα ίδια λέμε. Αυτό ρώτησα.

Παραπάνω από εσένα ναι σίγουρα ξέρω σαν κάτοικος Βρυξελλών τα τελευταία 7 χρόνια.

Δεν συμφωνούμε. Το οτι ζεις εκεί δε μου λέει κάτι για την Ολλανδία και για την αξιολόγηση των CV.

Δημοσ.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πετάξουν το βιογραφικό σου επειδή είσαι Έλληνας, επειδή μένεις Ελλάδα και δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία μπορεί, αλλά όχι απλά επειδή είσαι Έλληνας. Υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες που εργάζονται εδώ άλλωστε.

Δημοσ.

Δεν συμφωνούμε. Το οτι ζεις εκεί δε μου λέει κάτι για την Ολλανδία και για την αξιολόγηση των CV.

Ναι, δίκιο έχεις, και ένας Ολλανδός έχει πολύ καλύτερη γνώση του το γίνεται στην ελληνική αγορά εργασίας από κάποιον που κατοικεί στην Ελλάδα, πώς δεν το σκέφτηκα, μού διέφυγε σόρι.

Δημοσ.

Διάβασα 3 φορές (και βάλε) την απάντηση σου και δεν καταλαβαίνω χριστό. Τι σχέση έχει το αν ο ολλανδός ξέρει την ελληνική αγορά εργασίας.

Μάλλον θα νιώθεις αρκετή ανωτερότητα που ζεις 7 χρόνια στις Βρυξέλλες και είσαι μέσα στη πιάτσα έτσι? Και φυσικά ξέρεις πολλά περισσότερα από εμένα που ζω στο ελλάντα.

Δημοσ.

Διάβασα 3 φορές (και βάλε) την απάντηση σου και δεν καταλαβαίνω χριστό. Τι σχέση έχει το αν ο ολλανδός ξέρει την ελληνική αγορά εργασίας.

Μάλλον θα νιώθεις πολύ ανώτερη που ζεις 7 χρόνια στις Βρυξέλλες και είσαι μέσα στη πιάτσα έτσι? Και φυσικά ξέρεις πολλά περισσότερα από εμένα που ζω στο ελλάντα.

Ειρωνικό ήταν. Σου λέω τι συμβαίνει, μου απαντάς το ότι επειδή ζω εδώ δεν σημαίνει ότι γνωρίζω κιόλας.

Αν νομίζεις ότι ο ολλανδός που μένει Ολλανδία γνωρίζει περισσότερα για την ελληνική αγορά εργασίας από κάποιον που ζει στην Ελλάδα, τότε κι εγώ δεν γνωρίζω περισσότερα από σένα που ΔΕΝ ζεις εδώ που ζω εγώ.

Ανώτερος φίλε μην μου αλλάξεις και το φύλο. Και γιατί νομίζεις ότι αισθάνομαι ανώτερος, επειδή δεν σου έδωσα την απάντηση που ήθελες; Ότι τους βρωμάμε οι έλληνες γι'αυτό δεν μπορείς να βρεις εσύ δουλειά; Και ότι πετάνε τα ελληνικά βιογραφικά γιατί μας έχουν του κλώτσου και του μπάτσου; Δεν θα σου ικανοποιήσω τον εγωισμό βραδιάτικα. Αν δεν σε φωνάζουν και αν το βιογραφικό σου πάει στα αζήτητα, δεν φταίνε οι Ολλανδοί, εσύ και μόνο φταις και κανένας άλλος.

Δημοσ.

Ειρωνικό ήταν. Σου λέω τι συμβαίνει, μου απαντάς το ότι επειδή ζω εδώ δεν σημαίνει ότι γνωρίζω κιόλας.

Αν νομίζεις ότι ο ολλανδός που μένει Ολλανδία γνωρίζει περισσότερα για την ελληνική αγορά εργασίας από κάποιον που ζει στην Ελλάδα, τότε κι εγώ δεν γνωρίζω περισσότερα από σένα που ΔΕΝ ζεις εδώ που ζω εγώ.

Ωραία η ειρωνία. Μου απάντησες γενικά συμπεράσματα που ισχύουν γενικά και απο κάτω μου αναφέρεις οτι ζεις στις Βρυξέλλες για 7 χρόνια. Είμαι αρκετά κουρασμένος και δεν θα το αναλυσω. Οπότε προχωράω.

Ανώτερος φίλε μην μου αλλάξεις και το φύλο.

Ναι sorry το διόρθωσα.

Και γιατί νομίζεις ότι αισθάνομαι ανώτερος, επειδή δεν σου έδωσα την απάντηση που ήθελες;

Γιατί οι απαντήσεις σου είναι όλο ειρωνεία χωρίς εγώ να σε ειρωνεύτηκα αρχικά και ούτε είχα κανένα λόγο. Απλά είπα τι πιστεύω.

Ότι τους βρωμάμε οι έλληνες γι'αυτό δεν μπορείς να βρεις εσύ δουλειά; Και ότι πετάνε τα ελληνικά βιογραφικά γιατί μας έχουν του κλώτσου και του μπάτσου; Δεν θα σου ικανοποιήσω τον εγωισμό βραδιάτικα.

Α αυτό είναι το θέμα ε; Η μάλλον αυτό κατάλαβες εσυ φαίνεται χωρίς να ξέρω το λόγο. Είπα εγώ οτι βρωμάμε και οτι μας έχουν του κλώτσου και του μπάτσου; Αλλου βρίσκεται η λογική μου αλλά θέλοντας να μου την πεις λες αλλα νταλων.

Αν δεν σε φωνάζουν κΙ το βιογραφικό σου πάει στα αζήτητα, δεν φταίνε οι Ολλανδοί, εσύ και μόνο φταις και κανένας άλλος.

Ποιος σου είπε οτι δεν με φωνάζουν; Εγώ προσπάθησα να αποτυπώσω μια γενικότητα.

Ϊσως νομίζεις οτι είμαι από αυτούς που ρίχνουν την ευθύνη σε άλλους. Λογικό είναι γιατί αυτή είναι η φήμη γενικότερα. Και ίσως και η αλήθεια. Και σε αυτό βρίσκεται εν μέρει η λογική μου.

Δημοσ.

Ωραία η ειρωνία. Μου απάντησες γενικά συμπεράσματα που ισχύουν γενικά και απο κάτω μου αναφέρεις οτι ζεις στις Βρυξέλλες για 7 χρόνια. Είμαι αρκετά κουρασμένος και δεν θα το αναλυσω. Οπότε προχωράω.

Ναι sorry το διόρθωσα.

Γιατί οι απαντήσεις σου είναι όλο ειρωνεία χωρίς εγώ να σε ειρωνεύτηκα αρχικά και ούτε είχα κανένα λόγο. Απλά είπα τι πιστεύω.

Α αυτό είναι το θέμα ε; Η μάλλον αυτό κατάλαβες εσυ φαίνεται χωρίς να ξέρω το λόγο. Είπα εγώ οτι βρωμάμε και οτι μας έχουν του κλώτσου και του μπάτσου; Αλλου βρίσκεται η λογική μου αλλά θέλοντας να μου την πεις λες αλλα νταλων.

Ποιος σου είπε οτι δεν με φωνάζουν;

Ϊσως νομίζεις οτι είμαι από αυτούς που ρίχνουν την ευθύνη σε άλλους. Λογικό είναι γιατί αυτή είναι η φήμη γενικότερα. Και ίσως και η αλήθεια. Και σε αυτό βρίσκεται εν μέρει η λογική μου.

Την ειρωνεία εσύ την ξεκίνησες που με ρώτησες αν είμαι recruiter και μετά τα κουφά ότι το ότι ζω εδώ δεν σημαίνει πως γνωρίζω και περισσότερα, χώρια τις δηλώσεις ότι πετάνε τα ελληνικά βιογραφικά, που θα τύχει να το διαβάσει κάποιος και ίσως το πιστέψει.

Δεν ασχολούμαι άλλο, πάω ν'αγοράσω τσιγάρα από το night shop γιατί ξέμεινα.

Δημοσ.

Ναι ούτε εγώ συνεχίζω. Σορρυ αν κάποιοι πίστεψαν την "γνώμη" μου.

Ισως στα forum πλέον πρέπει να μιλάμε με στοιχεία. Και μην το εκλάβει κανείς ως ειρωνεία. Έχει χαθεί το νόημα της κουβέντας.

Καλό βράδυ.

Δημοσ.

Θα κάνω όλα τα ερωτήματα :

α)Αν υπάρχει κάποιου είδους ΟΑΕΔ

β)Πως γράφεσαι σε έναν δήμο στην Ολλανδία

γ)Τι χαρτιά πρέπει να μεταφράσω

δ)Πόσο περίπου είναι ο βασικός μισθός

ε)Πόσο περίπου είναι το νοίκι στην πρωτεύουσα και πόσο σε ένα προάστειο δίπλα στην πρωτεύουσα (μιλάμε για ένα δωμάτιο,σαλόνι,κουζίνα,wc)

Επίσης θέλω προσωπικές απόψεις :

1)Τι γνώμη έχουν οι Ολλανδοί για τους Έλληνες ;

2)Τι γνώμη έχετε εσείς για τους Ολλανδούς

Επίσης διαβάζοντας σε ένα φόρουμ για τους Ολλανδούς σε άτομο που μένει στην Ολλανδία θεωρεί ότι είναι ψεύτικoi.....συμφεροντολόγοι στο θέμα η Αλήθεια μετά από 6 χρόνια κάτοικος Ολλανδίας, εδώ

Για το θεμα του ποστ που :ενας θεος ξερει γιατι μοιραστηκες μαζι μας το λινκ:

η απαντηση στον βλαχοελληνα θα επρεπε να ειναι

"each opinion we voice regarding explicit culture usually says more about where we come from than about the community we are judging"

το κειμενο ειναι του :λετ με σι: 1993...

riding the waves of culture...

Δημοσ.

Προϋπηρεσία έχεις;

Δραστηριότητες διάφορες;

Εθελοντική εργασία;

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω με την παρατήρηση ότι αναφερόμαστε πάντα σε φρεσκο-πτυχιούχο.

Αν έχει καμιά 5-10 χρόνια εμπειρία στο αντικείμενο που ψάχνει ο άλλος δεν τον ενδιαφέρει τόσο πολύ τι κάνεις τον ελ. χρόνο σου ή αν είσαι εθελοντής στο Χαμόγελο του παιδιού ή όχι. (όχι ότι δε μπορεί να κολλήσει το μάτι κάποιου σε αυτά αλλά στα 30+ σου είναι ψιλοαδιάφορα).

Για τους όσους είναι τώρα φρέσκοι φοιτητές και θέλουν να δουλέψουν έξω, πέρα από ξένες γλώσσες (αυτονόητο) αυτό που πρέπει να κάνουν είναι "να κάνουν πράγματα". Έχετε 4-5 καλοκαίρια.

Ό Γάλλος που ανα φέρθηκε παραπάνω πιθανότατα θα έχει 3-4 internships (stage) σε μεγάλες εταιρείες να μοστράρει. Το να κάνεις διακοπές στο χωριό δεν είναι ότι πιο εντυπωσιακό. ΟΚ, δεν είναι έυκολο να κάνει κάποιος internship σε μεγάλη εταιρεία (πολύ περισσότερο στα μικρά έτη) και δεν έχω τι να προτείνω σε αυτό ... αλλά κάντε πράγματα, δε ξέρω τι ... πάτε με τους τρελλούς που κυνηγάνε φαλαινοθυρικά με εξολέμβιους ξέρω γω ... κάτι, οτιδήποτε. Έξω το να είναι 25 ετών και να μην έχεις κάνει τίποτα στη ζωή σου περά από το πανεπιστήμιο δεν είναι ότι πιο λογικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...