linkin Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Φιλε vagelisda, τις πιπες που σου λενε οι φιλοι σου μην τις εχεις ευαγγελιο. Οι ολλανδοι οντως εχουν διαφορετικη φιλοσοφια απο εμας,ειναι πιο κρυοι,πιο εσωστρεφεις κλπ κλπ αλλα παντα παραμενουν ευγενικοι. Τωρα τα περι ρατσισμου και οτι κραζουν τους ελληνες οπου τους βλεπουν ειναι ασχολιαστα. Διπλα ειναι η Ολλανδια και εχουμε ολοι λιγο πολυ εμπειριες,ειτε εμμεσα ειτε αμεσα, του τι παιζει εκει...
filipN Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 - Έζησα στην Ολλανδία πριν 9-10 χρόνια, λίγο παραπάνω από ένα χρόνο. Έζησα για 2 μήνες σε προάστιο της Ουτρέχτης, κατέβαινα 2-3 φορές την εβδομάδα σε αυτήν. Δεν έμεινα στο Άμστερνταμ αλλά ήμουν εκεί μία φορά την εβδομάδα, από το πρωί ως το βράδυ. Δεν με ενόχλησε ποτέ κανείς, μόνο και μόνο γιατί ήμουν Έλληνας. Το ίδιο και στις περιοχές που κατοικούσα. - Ουτρέχτη: Οι μόνοι που με ενόχλησαν ήταν κάτι Έλληνες από 2 διαφορετικά «ελληνικά» εστιατόρια! Μήπως ο φίλος σου δουλεύει σε κάποιο από αυτά; Για ρώτα τους πόσοι κατοικούν μαζί σε ένα δωμάτιο που τους δίνει το… "αφεντικό" και πόσες ώρες δουλεύουν;(κυριολεκτικά) Oι Ολλανδοί, δεν έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση τους δουλοπάροικους… Ή μήπως περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους με μόνη γυναικεία παρέα την «κοκό» και την «ζουζού» και έχουν παραισθήσεις; - Άμστερνταμ: έπιασα φιλίες από την πρώτη μέρα. Όταν δήλωσα Έλληνας μόνο επιφωνήματα θαυμασμού άκουσα. Και βαρέθηκα να διαβάζω αρχαία ελληνικά ονόματα σε κρατικά κτήρια, στοές, αθλητικούς χώρους. - Είναι αλήθεια ότι οι Ολλανδοί αγοράζουν εξοχικά σπίτια στην Ελλάδα και μαθαίνουν Ελληνικά. Σε μια πόλη 150.000 κατοίκων που έζησα λίγους μήνες, γνώρισα 5-6 τέτοιες οικογένειες!
IOSTEFO Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Βιαστείτε να προλάβετε και το Light Festival. http://www.amsterdamlightfestival.com/en/
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Περπατάνε στο δρόμο και τους κραζουνε ,τέτοια φάση λέμε,σχεδόν όπως είναι οι Αλβανοί εδώ κοντεύουν να τους έχουν. Εγώ τους λέω καλά να πάθουν,αφού στα δύσκολα την κάνανε,λυπάμαι αλλά είμαι κατά της μετανάστευσης. Δηλαδή άμα δεί ο Ολλανδός την φάτσα σου θα σε καταλάβει οτι είσαι Έλληνας και θα σε βρίζει στον δρόμο ή μήπως ο Ολλανδός σε μυρίζει όπως ο σκύλος και από την μυρωδιά σου καταλαβαίνει οτι είσαι Έλληνας και αρχίζει το κράξιμο. Οτι να ναι. Να σου λένε κάτι άμα τους πεί σε αγγελία οτι είσαι Έλληνας έχει λογική, που και πάλι δεν ξέρω αν όντως γίνονται αλλά έχει κάποια λογική, το να σε βρίζουν στον δρόμο τυχαία δεν έχει καμία λογική. Επίσης το οτι είσαι κατά της μετανάστευσης δεν σου δίνει το δικαίωμα να κράζεις τον άλλον για τις επιλογές του. Άμα θέλει να φύγει ο άλλος ας φύγει. Πρόσεχε μην βρεθείς στην κατάσταση μια μέρα να σου λένε οι άλλοι καλά να πάθεις και να έχεις και ένα σωρό προβλήματα.
Baslir Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 To προβλημα ειναι πως ΔΕΝ ειναι λοβοτομημενοι. Δεν είναι λοβοτομημένοι και δυστυχώς είναι πλειοψηφία (στην Ελλάδα). Αμόρφωτοι (και ας έχουν 3 πτυχία από ΙΕΚ, συν το PALSO) καθυστερημένοι, δίχως παιδεία άχρηστοι για το κοινωνικό σύνολο, πιστεύουν σε ότι εύκολη βλακεία τους πλασάρει κανείς (έχω ένα φιλαράκι στην Ολλανδία.... πήγα μισή μέρα κι έχω άποψη για όλη τη βόρεια Ευρώπη....) και βέβαια η πηγή του κακού για την κατάντια της χώρας, με αποτέλεσμα να συζητάμε σε ένα τεχνολογικό forum για μετανάστευση στην Ολλανδία.
REDODIN7 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Παιδιά να ρωτήσω επειδή ενδιαφέρομαι για Ολλανδία κύριος γιατί μπορείς να βρεις δουλειά μόνο με αγγλικά, υπάρχει κανένα site αφιερωμένο για ξένους που θέλουν να βρουν δουλειά εκεί ?
Hamurabi Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 γραψτου 2-3 λινκς top εφημεριδων-σιτε που ασχολουνται με αγγελιες αυτοκ.σπιτιων κτλ. σεξοτουρισμο εχει και η τσεχια που ναι πιο κοντα.drugs παντου... απαγορευτηκαν τα coffee shops,mushrooms για τους τουριστες.http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=112851309 Απαγορευτηκαν κ τα μανιταρια ή μονο η εισοδος στα κοφισοπ για τουριστες?
brickman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Πότε πάμε Άμστερνταμ; 3/2/2013, θέλεις να έρθεις; Ρε παιδες ηρεμα! Δεν εβρισε κανεις την μανα κανενος (ακομα)! Μην αρπάζεστε......
Baslir Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 3/2/2013, θέλεις να έρθεις; Ρε παιδες ηρεμα! Δεν εβρισε κανεις την μανα κανενος (ακομα)! Μην αρπάζεστε...... Συμφωνώ, αλλά ακόμη περισσότερο συμφωνώ με την υπογραφή σου!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Παρακαλώ οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις να λήξουν εδώ.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 3/2/2013, θέλεις να έρθεις; Κάνε μου μια σούμα με όλα τα καλά. Αεροπλανάκι κείθε-δώθε, στέγη 4-5 μέρες (διευκρίνισε), μαζί με όλα τα αναλώσιμα (ότι προβλέπεται να αναλωθεί βάλτο). Θέλω να μάθω πόσο πάει μιας και θα έκανες την έρευνα και την προετοιμασία σου.
brickman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Κάνε μου μια σούμα με όλα τα καλά. Αεροπλανάκι κείθε-δώθε, στέγη 4-5 μέρες (διευκρίνισε), μαζί με όλα τα αναλώσιμα (ότι προβλέπεται να αναλωθεί βάλτο). Θέλω να μάθω πόσο πάει μιας και θα έκανες την έρευνα και την προετοιμασία σου. Τσαμπε ολα. Μονο που θα μεινεις σε πολεμικη φρεγατα εαν δεν σε πειραζει. 5 μερες. Απο φαγητα και ποτα οτι θελεις ρωτας τον σεφ. Υ.Γ. Στις εξοδους στην πολη κερναω εγω οτι θες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα