Kostas_xolargos Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Για να παει καποιος εκει και να γινει μοναχος που πρεπει να απευθυνθει? Υπαρχει κανα τηλεφωνο πουθενα η κατι τελος παντων?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Ξέρετε. απαντάτε. Δεν ξέρετε, το αφήνετε να καταλήξει εντός μίας ημέρας στην τρίτη σελίδα του μπλα-μπλα. Δεν σπαμάρετε. Ευχαριστώ.
RottenLungs Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Πάρε ρώτα http://agion-oros.net/site/index.php?option=com_content&task=view&id=104&Itemid=222 Έχεις κάνει μία ωραία εκπομπή και ο Θεοδωράκης για το Άγιο Όρος> Δες την να πάρεις καμια γεύση. http://www.megatv.com/protagonistes/default.asp?catid=25583#toppage
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Για να παει καποιος εκει και να γινει μοναχος που πρεπει να απευθυνθει? Υπαρχει κανα τηλεφωνο πουθενα η κατι τελος παντων? Κάνω υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην τρολλάρω, αλλά χαλάλι. Αυτό που ξέρω είναι ότι το Άγιο Όρος είναι για τους ιερωμένους ότι είναι τα Αθηναϊκά στρατόπεδα για το Στρατό: εντελώς βυσματικό (στους εκκλησιαστικούς κύκλους πάντα). Πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις από κάπου πιο «χαμηλά» για να φτάσεις στο Άγιο Όρος. Κατά τ' άλλα για να γίνει κάποιος μοναχός, απ όσο ξέρω, αρκεί να πάει σε μοναστήρι της επιλογής του και να γίνει μοναχός. Δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη διαδικασία.
status Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Απευθύνσου και την αρχιεπισκοπή της περιοχής σου, επίσης εαν έχεις πνευματικό ρώτα αυτόν.
Giorgos09 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Αν μπει μεσα μετα ο ενδιαφερομενος μπορει να παει σε οποια μονη θελει και να εκφραση την επιθυμια του. Στη συνεχεια περναει καποιες δοκιμασιες για ενα με δυο χρονια περιπου με αυξημενα μοναχικα καθηκοντα και αν ακομα θελει να γινει μοναχος τον δεχονται. Αν ο ενδιαφερομενος διωχθει ενω θελει να μονασει μπορει να κατσει εξω απο την πορτα και να μην το κουνησει μεχρι να τον δεχτουν. Παντα πιανει. Δοκιμασμενο απο αγιους. 1
kanesaxo Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Παρόλες τις θεωρίες και τις αμπελοφιλοσοφίες, θα σου προτείνω το εξής: Κανόνισε να επισκεφθείς μια μονή. Παίρνεις το διαμονητήριο σου για 3 ημέρες. Εκεί θα βρείς να μιλήσεις με ένα πνευματικό. Θα συζητήσεις μαζί του. Θα δεις τον τρόπο ζωης των μοναχών, επιφανειακά όμως. Μη νομίζεις πως θα πας εκεί και θα σου ανοίξουν όλοι τις καρδιές τους, θα σου πούνε πως φθάσαν εκεί κτλ κτλ κτλ. Αφού λοιπόν επισκεφθείς τη μονή, θα ζητήσεις να μιλήσεις με τον ηγούμενο. Θα του εκφράσεις τον προβληματισμό σου, και θα ζητήσεις να ζησεις εκεί περαιτέρω. Επειτα, αν γίνεις δεκτός, οπως αναφέρθηκε, θα ζήσεις περίπου 1-2 έτη σαν δόκιμος, (όπου γνωστοί έχουν αναφέρει πως είναι πολύ πολύ δύσκολα) και έπεται. Πάντως, δεν είναι κάτι εύκολο. Εγώ εχω επισκεφθεί το Όρος και μάλιστα Μ.Βδομάδα-Πάσχα, που σαν επισκέπτης ειναι κάπως ζόρικο... Δε ξέρω τι σε ώθησε σε μια τέτοια απόφαση, πάντως θέλει μεγάλη ψυχική δύναμη. Σίγουρα δεν ειναι κατι που θα συζητηθεί σε φόρουμ, μιας και απόψεις υπάρχουν πολλές. Να ξέρεις πάντως, πως άν είναι κατι επιπόλαιο, μη κάνεις το κόπο καν.
Kostas_xolargos Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Παρόλες τις θεωρίες και τις αμπελοφιλοσοφίες, θα σου προτείνω το εξής: Κανόνισε να επισκεφθείς μια μονή. Παίρνεις το διαμονητήριο σου για 3 ημέρες. Εκεί θα βρείς να μιλήσεις με ένα πνευματικό. Θα συζητήσεις μαζί του. Θα δεις τον τρόπο ζωης των μοναχών, επιφανειακά όμως. Μη νομίζεις πως θα πας εκεί και θα σου ανοίξουν όλοι τις καρδιές τους, θα σου πούνε πως φθάσαν εκεί κτλ κτλ κτλ. Αφού λοιπόν επισκεφθείς τη μονή, θα ζητήσεις να μιλήσεις με τον ηγούμενο. Θα του εκφράσεις τον προβληματισμό σου, και θα ζητήσεις να ζησεις εκεί περαιτέρω. Επειτα, αν γίνεις δεκτός, οπως αναφέρθηκε, θα ζήσεις περίπου 1-2 έτη σαν δόκιμος, (όπου γνωστοί έχουν αναφέρει πως είναι πολύ πολύ δύσκολα) και έπεται. Πάντως, δεν είναι κάτι εύκολο. Εγώ εχω επισκεφθεί το Όρος και μάλιστα Μ.Βδομάδα-Πάσχα, που σαν επισκέπτης ειναι κάπως ζόρικο... Δε ξέρω τι σε ώθησε σε μια τέτοια απόφαση, πάντως θέλει μεγάλη ψυχική δύναμη. Σίγουρα δεν ειναι κατι που θα συζητηθεί σε φόρουμ, μιας και απόψεις υπάρχουν πολλές. Να ξέρεις πάντως, πως άν είναι κατι επιπόλαιο, μη κάνεις το κόπο καν. Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας,αλλα εσυ μεγαλε ειπες τις καταλληλες κουβεντες.θελει πολυ σκεψη προτου κανεις το οτιδηποτε.
xreokopia Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δε νομιζω οτι γινεται δεκτος ο οποιοσδηποτε στο Αγιο Ορος.
Captn Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 εχετε παει? για πειτε εμπειριες λεμε να παμε με κατι φιλους
zio10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δεν έχω πάει. Όσοι γνωστοί - φίλοι έχουν πάει όμως γύρισαν με θετικές εμπειρίες (έως ενθουσιασμένοι) και ας μην ήταν και ιδιαίτερα θρήσκοι. 2
ANHLIKOS Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Ιστορικά, αρχιτεκτονικά και από θέμα φύσης από τα ομορφότερα μέρη που έχω πάει. Θρησκευτικά λόγω του ότι δεν πιστεύω, με άφησε παγερά αδιάφορο, χωρίς βέβαια να μειωνω αυτούς που πάνε αποκλειστικά για αυτό το κομμάτι. Ότι βολεύει τον καθένα. 2
adi32 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δεν έχω πάει. Όσοι γνωστοί - φίλοι έχουν πάει όμως γύρισαν με θετικές εμπειρίες (έως ενθουσιασμένοι) και ας μην ήταν και ιδιαίτερα θρήσκοι. Φιλος που πηγε προσφατα ενθουσιαστηκε και θελει να ξαναπαει και να με παρει μαζι Αν και δεν το βλεπω εκ πρωτης οψεως σωστο να παει καποιος μονιμα εκει θελει πολυ σκεψη για να καταληξεις τι ειναι σωστο και τι οχι για τον καθενα μας 1
zio10 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Φιλος που πηγε προσφατα ενθουσιαστηκε και θελει να ξαναπαει και να με παρει μαζι Αν και δεν το βλεπω εκ πρωτης οψεως σωστο να παει καποιος μονιμα εκει θελει πολυ σκεψη για να καταληξεις τι ειναι σωστο και τι οχι για τον καθενα μας Για μόνιμα δεν ξέρω κανέναν που να πήγε, για επίσκεψη μόνο!
agamoi-thytai Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Ξάδερφος πήγε, τον έψησε κάποιος γέροντας, παράτησε γυναίκα και δουλειά με πάνω από ένα μυριο τον μήνα τότε και πήγε και έγινε μοναχός. Ότι είχε και δεν είχε τα έχει δώσει στο μοναστήρι. Μάλιστα όταν πέθαναν οι δικοί του, πήρε ο αρχι μοναχός πως σκατα λέγεται από το μοναστήρι και είπε στα αδέλφια του πως ότι ανήκει στο μαλάκα να το γράψουν κατ´ ευθείαν στο μοναστήρι. Ότι ναναι ... Δεν υπάρχει σωτηρία. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα