Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

έχω δημιουργήσει μία εφαρμογή η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε έναν συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο. Έχω ήδη μιλήσει με 20-25 άτομα και υπάρχουν προοπτικές να πουλήσω την εφαρμογή μου για ένα Χ ποσό στον καθένα. Η ερώτησή μου είναι η εξής, εγώ πήρα το πτυχίο μου τον Δεκέμβριο του 2011 (Μηχανικός Πληροφορικής και Επικοινωνιών τεχνολογικής εκπαίδευσης) και τώρα υπηρετώ την θητεία μου, συνεπώς δεν γράφτηκα ούτε στο ΤΣΜΕΔΕ ούτε στο ΤΕΒΕ ούτε πουθενά. Μπορεί κάποιος να μου πει, αν γίνεται να αποφύγω το ΤΣΜΕΔΕ και απλώς να θεωρήσω στην εφορία ένα βιβλιάριο αποδείξεων παροχής υπηρεσιών ώστε να είμαι καλυμμένος νομικά ;;;

Δεν με συμφέρει να γραφτώ στο τσμεδε και να δίνω ασφαλιστικές εισφορές αφού τα χρήματα που θα βγάλω με το ζόρι θα τις καλύψουν και επίσης με το που αποληθώ απ'τον στρατό έχω φύγει για έξω. Η μοναδική μου συναλλαγή θα είναι οι 40-50 αποδείξεις που θα κόψω και φυσικά θα πληρώσω το ΦΠΑ που μου αναλογεί αλλά θεωρώ ότι είναι άσκοπο και σίγουρα ασύμφωρο για μένα το να γραφτώ σε ένα ταμείο εφόσον δεν πρόκειται να έχω άλλες συναλλαγές με το κράτος.

Επαναλαμβάνω: δεν ζητάω να μου προτείνει κάποιος κάποια παρανομία, απλώς κάποια νόμιμη οδό ώστε να κόβω αποδείξεις παροχής υπηρεσιών χωρίς να γραφτώ σε ασφαλιστικό ταμείο...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

έχω δημιουργήσει μία εφαρμογή η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε έναν συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο. Έχω ήδη μιλήσει με 20-25 άτομα και υπάρχουν προοπτικές να πουλήσω την εφαρμογή μου για ένα Χ ποσό στον καθένα. Η ερώτησή μου είναι η εξής, εγώ πήρα το πτυχίο μου τον Δεκέμβριο του 2011 (Μηχανικός Πληροφορικής και Επικοινωνιών τεχνολογικής εκπαίδευσης) και τώρα υπηρετώ την θητεία μου, συνεπώς δεν γράφτηκα ούτε στο ΤΣΜΕΔΕ ούτε στο ΤΕΒΕ ούτε πουθενά. Μπορεί κάποιος να μου πει, αν γίνεται να αποφύγω το ΤΣΜΕΔΕ και απλώς να θεωρήσω στην εφορία ένα βιβλιάριο αποδείξεων παροχής υπηρεσιών ώστε να είμαι καλυμμένος νομικά ;;;

Δεν με συμφέρει να γραφτώ στο τσμεδε και να δίνω ασφαλιστικές εισφορές αφού τα χρήματα που θα βγάλω με το ζόρι θα τις καλύψουν και επίσης με το που αποληθώ απ'τον στρατό έχω φύγει για έξω. Η μοναδική μου συναλλαγή θα είναι οι 40-50 αποδείξεις που θα κόψω και φυσικά θα πληρώσω το ΦΠΑ που μου αναλογεί αλλά θεωρώ ότι είναι άσκοπο και σίγουρα ασύμφωρο για μένα το να γραφτώ σε ένα ταμείο εφόσον δεν πρόκειται να έχω άλλες συναλλαγές με το κράτος.

Επαναλαμβάνω: δεν ζητάω να μου προτείνει κάποιος κάποια παρανομία, απλώς κάποια νόμιμη οδό ώστε να κόβω αποδείξεις παροχής υπηρεσιών χωρίς να γραφτώ σε ασφαλιστικό ταμείο...

Δε νομίζω ότι γίνεται να αποδώσεις ΦΠΑ για κάποιο προϊόν χωρίς να αποδώσεις και ασφαλιστικές εισφορές. Σόρυ μπρο.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

καταρχην όχι δεν γίνεται. Και στο ΤΣΜΕΔΕ να μην θες να γραφτείς, θα πρέπει να πας στο ΤΕΒΕ.

απο εκεί και πέρα αν θυμάμαι καλά γιατι εχουν περάσει και κάτι χρόνια η εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ γίνεται αυτόματα με την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από το ΤΕΕ.

• Moderators
Δημοσ.

Μπορείς να βρεις κάποιον έμπιστο γνωστό σου που κάνει αυτή τη δουλειά και να το πουλήσει αυτός, ενώ θα πάρεις τα λεφτά εσύ. Φυσικά θα του δώσεις τα λεφτά του ΦΠΑ.

Δημοσ.

Μπορείς να βρεις κάποιον έμπιστο γνωστό σου που κάνει αυτή τη δουλειά και να το πουλήσει αυτός, ενώ θα πάρεις τα λεφτά εσύ. Φυσικά θα του δώσεις τα λεφτά του ΦΠΑ.

Ας μην τον παροτρύνουμε σε παρανομίες.

Πρέπει να κάνει έναρξη επαγγέλματος, τέλος!

Δημοσ.

Ένας κατά τη γνώμη μου νόμιμος τρόπος που απλοποιεί τη διαδικασία είναι να ανοίξεις μια εταιρία off-shore εκτός ΕΕ, που να σου αποδίδει μερίσματα και να πουλάει το προιόν στον έλληνα καταναλωτή. Εφόσον η εταιρία είναι εκτός ΕΕ και δεν δραστηριοποιείται στην ελλάδα (οι δοσοληψίες γίνονται διαδικτυακά χωρίς άμεση επαφή με τον πελάτη) δεν υπάρχει υποχρέωση για έκδοση διάτρητων αποδείξεων ή για παρακράτηση ΦΠΑ. Όταν βέβαια η εταιρία σου δώσει τα μερίσματα, θα πρέπει να πληρώσεις φόρο εισοδήματος στην ελλάδα.

Εγώ ίδρυσα μια τέτοια εταιρία στο Delaware των ΗΠΑ και έχω και έλληνες πελάτες - βέβαια δεν μένω καν στην ελλάδα. (και δεν έχω καμία διάθεση να μπλέξω με ελληνικές γραφειοκρατίες)

Δημοσ.

acid18, ναι στις Σέρρες τελείωσα.

Το να βάλω άλλον να κόβει αποδείξεις για μένα είναι εκτός των άλλων και ασύμφορο για μένα, γιατί δεν θα μπορώ να αποδείξω την προϋπηρεσία μου. Απ'όσα λέτε εδώ, καταλαβαίνω ότι η έναρξη επαγγέλματος είναι μονόδρομος. Από κει και πέρα να ρωτήσω κάτι άλλο. Ισχύει ότι οι εξετάσεις για το τσμεδε γίνονται μόνο ορισμένες φορές τον χρόνο ;;;

και εν ολίγοις, υπάρχει περίπτωση να φάω πάνω από βδομάδα στις γραφειοκρατίες ;;

• Moderators
Δημοσ.

acid18, ναι στις Σέρρες τελείωσα.

Το να βάλω άλλον να κόβει αποδείξεις για μένα είναι εκτός των άλλων και ασύμφορο για μένα, γιατί δεν θα μπορώ να αποδείξω την προϋπηρεσία μου. Απ'όσα λέτε εδώ, καταλαβαίνω ότι η έναρξη επαγγέλματος είναι μονόδρομος. Από κει και πέρα να ρωτήσω κάτι άλλο. Ισχύει ότι οι εξετάσεις για το τσμεδε γίνονται μόνο ορισμένες φορές τον χρόνο ;;;

και εν ολίγοις, υπάρχει περίπτωση να φάω πάνω από βδομάδα στις γραφειοκρατίες ;;

Αν θες να αποδείξεις προϋπηρεσία, τότε πρέπει να έχεις και ένσημα. Πώς αλλιώς θα την αποδεικνύεις; Οπότε αναγκαστικά έναρξη επαγγελμάτος, ΤΣΜΕΔΕ, εφορίες κλπ. Για τις εξετάσεις του ΤΣΜΕΔΕ δεν γνωρίζω, θα σε κατατοπίσει καλύτερα κάποιος μηχανικός.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ η ενάρξη επαγγέλματος και η ίδρυση προσωπικής εταιρείας δεν παίρνουν πάνω από μία μέρα, εάν και εφόσον έχεις όλα τα χαρτιά σου έτοιμα. Δεν το έχω επιχειρήσει ακόμα και δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι έτσι.

Δημοσ.

η έναρξη επαγγέλματος σου τρώει μία μέρα μόνο στην εφορία, αν έχεις πάει προετοιμασμένος με ότι χρειάζεται.

από εκεί και πέρα πρέπει πρωτα να έχεις ξεμπερδέψει με ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ.

Για να πάρεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το ΤΕΕ (όχι το ΤΣΜΕΔΕ) γίνονται συγκεκριμένες ημερομηνίες οι "εξετάσεις" αν θυμάμαι καλά. Πάρε ένα τηλ να ρωτήσεις.

Ρώτα καλού κακού και κανα λογιστή για το αρχικό σου ερώτημα.

Δημοσ.

Ένας κατά τη γνώμη μου νόμιμος τρόπος που απλοποιεί τη διαδικασία είναι να ανοίξεις μια εταιρία off-shore εκτός ΕΕ, που να σου αποδίδει μερίσματα και να πουλάει το προιόν στον έλληνα καταναλωτή. Εφόσον η εταιρία είναι εκτός ΕΕ και δεν δραστηριοποιείται στην ελλάδα (οι δοσοληψίες γίνονται διαδικτυακά χωρίς άμεση επαφή με τον πελάτη) δεν υπάρχει υποχρέωση για έκδοση διάτρητων αποδείξεων ή για παρακράτηση ΦΠΑ. Όταν βέβαια η εταιρία σου δώσει τα μερίσματα, θα πρέπει να πληρώσεις φόρο εισοδήματος στην ελλάδα.

Εγώ ίδρυσα μια τέτοια εταιρία στο Delaware των ΗΠΑ και έχω και έλληνες πελάτες - βέβαια δεν μένω καν στην ελλάδα. (και δεν έχω καμία διάθεση να μπλέξω με ελληνικές γραφειοκρατίες)

Ο άνθρωπος δεν έχει να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορες και του λες να ανοίξει off-shore !!! (λες και ανοίγουν τσάμπα)

ΥΓ:

Γράφονται πια στο ΤΣΜΕΔΕ (=ΕΤΑΑ) απόφοιτοι ΑΤΕΙ ??? Μάλλον για ΟΑΕΕ μιλάμε.

Δημοσ.

Νόμιμος τρόπος αποφυγής των ασφαλιστικών εισφορών δεν υπάρχει.

Ξεκίνα από το τμήμα του «Μητρώου», στη ΔΟΥ της περιοχής σου. Θα τους ρωτήσεις τι χρειάζεται για έναρξη ατομικής επιχείρησης , (εάν τους πεις για προσωπική εταιρεία θα καταλάβουν άλλο πράγμα), με έδρα την κατοικία σου (υποθέτω) & με αντικείμενο εργασιών αυτό που θέλεις να κάνεις.

Θα πας επίσης στο τμήμα του «ΚΒΣ» να σου πουν αναλυτικά τι μπλοκ θα προσκομίσεις για θεώρηση, πέραν του βιβλίου Εσόδων – Εξόδων που είναι απαραίτητο.

Δημοσ.

Ισχύει ότι οι εξετάσεις για το τσμεδε γίνονται μόνο ορισμένες φορές τον χρόνο ;;;

Δεν υπάρχουν εξετάσεις στο ΤΣΜΕΔΕ φυσικά. Εννοείς τις εξετάσεις στο ΤΕΕ (όταν τις περνάς γράφεσαι στο ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ ταυτόχρονα).

Βέβαια αν είσαι απόφοιτος ΑΤΕΙ έχω την εντύπωση (τουλάχιστον μέχρι πριν κάποια χρόνια) ότι δεν παίζει ΤΕΕ και άρα ΤΣΜΕΔΕ. Το ΤΕΕ είναι για μηχανικούς ΑΕΙ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...