Προς το περιεχόμενο

Crusader Kings 2


chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια και δεν υπάρχει θέμα και επειδή ασχολούμε αρκετά με αυτό το game αυτό τον καιρό είπα να το παρουσιάσω. Το game είναι grand strategy δλδ strategy σε σημείο σαδισμού με το πλήθος των επιλογών και το βάθος του gameplay

Στο game αναλαμβάνεις τον ρόλο μιας μεσαιωνικής οικογένειας της Ευρώπης και προσπαθείς να διατηρήσεις την δυναστεία σου από το 1066 μέχρι το 1453. Μπορείς να αναλάβεις τον ρόλο κάποιου βασιλιά, βαρόνου, δούκα η ακόμα και να είσαι ευγενής σε κάποια από τις αυτοκρατορίες της εποχής η και τα μεγάλα βασίλεια και μέσα από ιντρικες να αναδειχθείς στην ιεραρχία μέχρι και να καταλάβεις και την θέση του βασιλιά αν και είναι αρκετά δύσκολο κάτι τέτοιο.

Το official site του παιχνιδιού είναι εδώ http://www.crusaderkings.com/

ενώ εδώ είναι το launch trailer

ενώ εδώ μπορείτε να ακούσετε την επικούρα μουσική που ανοίγει τον τίτλο

Μην περιμένετε σε αυτό το game νοοτροπία total war. Δεν βιώνεις ποτέ τις μάχες αλλά το μόνο που κάνεις σε όλη την διάρκεια του gameplay είναι να προσπαθείς να φτιάξεις συμμαχίες, να κάνεις γάμους με άλλες οικογένειες που κατέχουν τίτλους και να δολοφονήσεις τους βασιλιάδες ώστε αργότερα να διεκδικήσεις νόμιμα της περιοχές. Για να κάνεις πόλεμο με κάποιον άλλον πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος casus belli.

To game όπως και όλα τα ανάλογα game της paradox είναι στην κυριολεξία τελείως εχθρικά προς τους μη μυημένους αν και πιστεύω ότι το crusader kings ειναι το ποιο ανάλαφρο της.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μερικές ακομα εντυπώσεις από το game. Στην αρχή όποια δυναστεία πήρα με κατατρόπωσαν γιατί απλά δεν γνώριζα καθόλου το gameplay.

Ξεκίνησα με μικρά ανεξάρτητα βασίλεια της Ισπανίας, μετά πήγα στο ίδιο στην Ιρλανδία που και εκεί δεν είχα τύχη και τώρα παίζω ένα βασίλειο της Ισλανδίας.

Εχώ καταφέρει... να κρατήσω στα 200 χρόνια ενεργή την δυναστεία μου, να ενώσω όλη την ισλανδία μετά από μια επανάσταση που έγινε στο ανατολικό της μέρος, να μπορέσω να κυρήξω την ανεξαρτησία μου ενάντια στην Αγγλία αφού πρώτα την είχα καλέσει για να με σώσει από τους επαναστάτες και τέλος έχω ξεκινήσει μια κατάκτηση όλο των νησιών και ανεξάρτητων περιοχών που υπάρχουν στον ατλαντικό και φτάνουν μέχρι λίγο έξω από την Αγγλία.

Νομίζω ότι αυτή την φορά θα φτάσω την δυναστεία μου μέχρι τέλος, Μετά θα ξαναγηρίσω στην Ισπανία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλεύω και εγώ αρκετό καιρό με το Crusader Kings. Το πιο ωραίο χαρακτηριστικό του είναι οτι πραγματικά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Για παράδειγμα ενώ μετά απο πολύ προσπάθεια ήμουν πλέον έτοιμος να κατακτήσω ενα γειτονικό βασίλειο ξαφνικά ξέσπασε επανάσταση σε αυτό και δολοφονήθηκε ο (φιλικός προς εμένα) βασιλιάς με αποτέλεσμα να μην έχω καμιά ελπίδα πλέον.

 

Πολύ δυνατό παιχνίδι, δοκιμάστε το.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιλάμε σε αυτό τον τίτλο πρέπει να δημιουργήσεις τρελές συμαχιες και ιντριγκες για να επιβιώσεις. Οπως είχα πει έχω πάρει τις τύχες της ισλανδίας στα χέρια μου και σε μια επανάσταση αναγκάστηκα να αναζητήσω την βοήθεια του Παπα για να μπορέσω να επιβιώσω.

Με τον Παπα σαν liege κατέκτησα όλα τα νησιά που υπάρχουν στον Ατλαντικό μέχρι και έξω από την σκοτία και δύο περιοχές στα Βόρεια της Σκανδιναβικής χερσονήσου.

Ετσι αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα για ανεξαρτησία. Κάνω επανάσταση, έρχονται οι χιλιάδες στρατιώτες του Παπα με σκίζουν κανονικά αφού δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τα στρατευματα τους και κατα την διάρκεια της επανάστασης μου βγαίνει μύνημα ότι ο γιος μου ετοιμάζει εξέργεση στις περιοχές που διοικοί. Του τις παραχωρώ άμεσα, ο Παπας τελικά με νικάει και με χώνει φυλακή, έχω χάσει πλέον το μισό βασίλειο και εκεί που λέω τελειώνει το παιχνίδι ανατρέπονται τα πάντα και η δυναστεία μου επιβιώνει...

Παιθένει ο δικος μου στα μπουντρούμια του Πάπα, πέρνει την εξουσία ο γιος μου και τελικά κερδίζω πίσω όλες τις περιοχές αλλά με liege τώρα τον βασιλειά της Νορβηγίας. Το μόνο που έχει μένει στον Παπα είναι το δυτικό μέρος της Ισλανδίας που πλέον έχω βάλει για τα καλά στο μάτι να το πάρω πίσω. Φαντάζομαι όμως ότι η υπόθεση ανεξαρτησία από την Νορβηγία είναι μια ακατόρθωτη πλέον υπόθεση, ποιο εύκολο είναι να μπορέσω να μπω στην βασιλική οικογένεια με γάμους και τελικά να πάρω τον θρόνο της.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ξεκινησα και εγω,ευτυχως δεν ειναι τοσο χαωδες οσο τα Hearts of Iron πχ της ιδιας εταιρειας. Ειναι ομως αρκετα πολυπλοκο,μεχρι να καταλαβεις πως δουλευει το συστημα..

 

Και μια ερωτηση,εγινε επανασταση απο μια δουκισσα,εκανα επιθεση,νικησα τον στρατο,πηρα και το "καστρο" αλλα δεν περασε η περιοχη στα χερια μου (εχει κατι παραλληλες γραμμες). Πρεπει να περιμενω απλως και θα γινει δικια μου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετα απο αυτα τα παιχνιδια ή πας για πρωθυπουργος ή για στρατηγος... :mrgreen:

 

Πραγματικα σου βγαζουν κατι που θες να τα παιξεις αλλα ειναι τοσο δυσκολα που αν δεν εχεις υπομονη, δεν ξερεις καλα αγγλικα και δεν εχεις και λιγο εφεση στο ειδος, δεν μπορεις να τα παιξεις με τιποτα. (οπως εγω...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ξεκινησα και εγω,ευτυχως δεν ειναι τοσο χαωδες οσο τα Hearts of Iron πχ της ιδιας εταιρειας. Ειναι ομως αρκετα πολυπλοκο,μεχρι να καταλαβεις πως δουλευει το συστημα..

 

Και μια ερωτηση,εγινε επανασταση απο μια δουκισσα,εκανα επιθεση,νικησα τον στρατο,πηρα και το "καστρο" αλλα δεν περασε η περιοχη στα χερια μου (εχει κατι παραλληλες γραμμες). Πρεπει να περιμενω απλως και θα γινει δικια μου;

 

Με το που κάνεις πόλεμο σε κάποιον βγάζει ένα εικονίδιο κάτω αριστερά με έναν αριθμό %. Αν ο αριθμός είναι κόκκινος είναι κατά σου αν είναι πράσινος είναι υπέρ σου ο πόλεμος. Στα 50%-99% υπέρ σου νομίζω και κατά σου κάνεις δεξί κλικ στον χαρακτήρα και μπορείς να προτείνεις λευκή ειρήνη δλδ καθένας να κρατήσει τις περιοχές του και να λήξει ο πόλεμος.

Αν γίνει 100% τότε η περιοχή εμφανίζετε με γραμμές και τότε επιλέγεις offer peace αλλά αυτή την φορά επιλέγεις την κάτω κάτω επιλογή από τις τρεις ώστε να παραδοθεί ο αντίπαλος και αυτόματα να σου περάσει η περιοχή στα χέρια σου

οτιδήποτε άλλο θέλεις ρώτα νομίζω το έχω δαμάσει για τα καλά το game :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

A,οκ θα το δω αυριο.. Παντως για την ωρα δεν κανω και πολλα,χαζευω απο δω και απο κει,με πρηζει ο γιος μου που θελει να παντρευτει,κανα feast,τετοια πραματα:Ρ Θελει δουλιτσα να το μαθεις.Το στρατιωτικο μου φαινεται δυσκολο,εχω Σκωτια και συνολο εχω 1500 στρατιωτες,βλεπω κατι 10Κ διπλα στην Αγγλια και σκιαζομαι λιγο.

Εχει πλακα ολη η δολοπλοκια παντως,παντρευτηκα μια Γαλλιδα πριγκιπισσα (εχει και gluttony trait τρομαρα της) αλλα η ηλιθια προσπαθησε να δολοφονησει μια ανιψια μου:Ρ Τη συγχωρησα βεβαια,αντε να εξηγησεις τον Γαλλο βασιλια τι εγινε..

 

 

Υ.Γ. Το παιχνιδι ειναι κομμενο και ραμμενο για ενα games of throne mod. Μακαρι..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα πρώτα πράγματα που θα κάνεις είναι να κλέψεις τεχνολογία στέλνοντας τον spymaster σου σε κάποια μεγάλη πόλη και μετά να αρχίσεις να αναβαθμίζεις το κάστρο πόλεις σου για να σου ανέβει και το επιπεδο τους δλδ τα στρατευματα τους.

Και φυσικά χτύπα τώρα που είναι οι περισσότεροι σε φέουδα τα μικρά βασίλεια. Βάζεις τον chancellor σου αν είναι πάνω απο 14 σε diplomacy να κάνει fabric claims σε κάποιο από αυτά για μήνες μέχρι να ανακαλύψει κάτι. Μετά πάς με την μια σε war για την κατάκτηση της περιοχής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ καλο παιχνιδι! Το'παιξα λιγο παραπανω,δυσκολο μεν αλλα εχει φαση. Ολα μπουρδουκλωνονται ΠΟΛΥ ευκολα.

 

Μετα απο αρκετα χρονια ηρεμιας ειπα να παρω πισω την βορεια Αγγλια που μου ανηκει δικαιωματικα (εχω Σκωτια). Ξεκινησε καλα μεχρι που κατεβασαν 5-6Κ στρατιωτες οι Νορβηγοι. Ακριβως εκεινη την στιγμη αποφασιζει και ενας να κανει επανασταση,οποτε αναγκάστικα να παρω μισθοφορους οι οποιοι μου επιτεθηκαν στο τελος γιατι δεν ειχα αλλα λεφτα να τους πληρωσω:Ρ Χαμος δηλαδη. Χρειαστηκε load,με διελυσαν.

 

Και μια ερωτηση,εχω εναν vassal που εχει δυναμωσει πολυ,εχει το μισο βασιλειο μου. Αλλαξα τους νομους ωστε να μην γινεται civil war και παρει και αλλες περιοχες αλλα δεν βρισκω τροπο να τον αποδυναμωσω αλλο,καμια ιδεα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά προσπαθείς η να τον βάλεις φυλακή και μετά φυσικά να τον σκοτώσεις και αν δεν έχει απογόνους να δώσεις την περιοχή σε έναν δικό σου, η να τον δολοφονήσεις και μετά να κάνεις ξανά ολα τα παραπάνω που είπα και πριν η τριτη λύση και ποιο δύσκολη είναι να του πάρεις την περιοχή με τον τσαμπουκά.

Κάτι τέτοιο ως συνήθως έιναι και το ποιο δύσκολο γιατί υπάρχει μεγάλη περίπτωση να επεναστατήσει και θα πρέπει να πας σε πολεμο μετά μαζί του. Γιαυτό κοίτα να έχεις λεφτά και αρκετό στρατό ώστε να του πάρεις την περιοχή.

Πάντως γίνονται σε αυτό το game απίθανα πράγματα και ίντριγκες. Θα γράψω περισσότερα αύριο για το που έχει φτάσει το βασίλειο μου της ισλανδίας. Ενα θα πω μόνο ότι η η χρυσή ορδή του τζέκινς χαν έχει φτάσει μέχρι την Ισλανδία :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να προσθέσω ότι έχω την εντύπωση καλύτερα να διοικοίς μόνος σου όλες τις περιοχές παρά να τις δίνεις σε vassal η καλύτερα να τις δίνεις στους heir σου γιατί παίζουν αρκετές επαναστάσεις και ανεξαρτητοποιήσεις.

Οπώς είπα και πριν οι ορδές του Χαν έχουν φτάσει μέχρι την ισλανδία και έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος της Σκανδιναβίας μαζί με τα δικά μου εδάφη

 

scaled.php?server=16&filename=203770screenshots201205.jpg&res=landing

 

Μάταια προσπαθούσα για ανεξαρτησία και τελικά βρήκα την ευκαιρία όταν ο Πάπας κύρηξε ιερό πόλεμο στους άπιστους μογγόλους να κάνω και εγώ μαζί την επανάσταση ανεξαρτησίας. Θεώρησα ότι οι δυνάμοις του μογγόλου δυνάστη θα ήταν απασχολημένες με τον Πάπα και θα μπορούσα να νικήσω αυτό τον πόλεμο αναίμακτα

 

scaled.php?server=12&filename=203770screenshots201205.jpg&res=landing

 

Δυστηχώς οι δυνάμεις του Πάπα ωχριούσαν μπροστά στα τεράστια στρατεύματα του Χαν και ο Πάπας έφαγε ένα περιποιημένο πουλί και μαζί με αυτόν και εγώ καθώς μετά την αιματηρή κατάπνιξη της επανάστασης βρέθηκα και στην φυλακή του Χαν και μετά από λίγο πέθανα με μαρτυρικό τρόπο

Ο διάδοχος της δυναστείας μου είναι η μεγαλύτερη κόρη μου που πήρε και τις περισσότερες περιοχές κληρονομιά εκτός από μια που είχε η άλλη κόρη μου. Φυσικά ηγεμόνας μας εξακολουθούσε να είναι ο Χαν. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να δολοφονήσω την αδελφή μου και να πάρω την περιοχή της και μετά να περιμένω την κατάλληλη στιγμή για επανάσταση...

Και αυτή φυσικά ήρθε μετά από λίγα χρόνια.

Στην μακρινή Ασία που βρίσκετε και το αρχηγείο της Χρυσής ορδής είχε ξεσπάσει μεγάλος πόλεμος που απειλούσε τα κυρίως εδάφη της. Ο Χαν αναγκάστηκε να μεταφέρει όλα τα στρατεύματα του εκεί και να αφήσει ελεύθερο το πεδίο στην Σκανδιναβία. Φυσικά δεν έχασα την ευκαιρεία και αμέσως κύρηξα επανάσταση και μετά από λίγο πέτυχα την ανεξαρτησία μου :)

 

 

scaled.php?server=11&filename=203770screenshots201205.jpg&res=landing

 

Προβλέπω όμως δύσκολα να κρατήσω ιδίως της περιοχές της Σκανδιναβίας γιατί είναι dejure περιοχές των Νορβηγών και Σουηδών και σύντομα θα έχω πόλεμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ουφ σταμάτα με αυτές τις αναλυτικές και τόσο ρεαλιστικές περιγραφές επιτέλους γιατί με βάζεις σε έξοδα! :-( :P

Τα ίδια έκανες και στο Mount and Blade Warband και έτρεξα και τα αγόρασα κι ας μην είναι το αγαπημένο μου είδος παιχνιδιών... ^_^

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαβάζοντας και εγώ τις τρομερές περιγραφές σου έχω ψηθεί να το πάρω :P

Το μόνο που με τρώει είναι η τεράστια πολυπλοκότητα που το συνοδεύει και η οποία μπορεί να με κάνει να το παρατήσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...