zoranb Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Αξίζει να πάρει κανείς αυτά τα μικρά γκατζετοειδή φωτοβολταϊκά (που είναι σε μέγεθος πορτοφολιού) τα οποία χρησιμεύουν για να δίνουν ρεύμα σε κινητά ή οποιαδήποτε άλλη μικρή συσκευή όταν είσαι μακριά από παροχή ηλεκτρικού ρεύματος; Έχει κανείς κανά τέτοιο να μου πεί την εμπειρία του;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δεν εχω δει αυτα τα γκατζετοιδη, εχω δει καποια αλλα για πιο εξειδικευμενη χρηση και θα σου πω τη γνωμη μου. Δεν θα τα εκρινα ιδιαιτερα πρακτικα. Πχ για τη δουλεια που λες "φορτιση κινητου" θες μια καπως δυσαναλογη εκταση στοιχειων για να πετυχεις την ταση που χρειαζεται σε συνδυασμο με την ενταση του ρευματος που χρειαζεται. Αλλο προβλημα ειναι οτι τα στοιχεια αυτα σπανε με το παραμικρο. Αργα η γρηγορα δηλαδη θα αχρηστευτουν. Μιλαω για 1-2 που εφτιαξα μονος ετσι για πειραματισμο. Δεν ξερω για αυτα τα ετοιμα γκατζετοειδη. Παντως με τη λογικη οτι ειναι σχεδον αδυνατο να ξεμεινεις απο ρευμα δε βλεπω το λογο να κουβαλας μαζι ενα τετοιο. Μονο αν σκοπευεις να πας για καμπινγκ/σκηνακια με το στρατο.
haris_216 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Μονο αν σκοπευεις να πας για καμπινγκ/σκηνακια με το στρατο. όπως είπε και ο ΜiDi_MiLiZ αυτά χρειάζονται αρκετή ώρα (ώρες) για να μπορέσουν να δώσουν κάποια ενέργεια που θα μπορούσε να καλύψει ένα τηλεφώνημα. και σκέψου ότι αν είσαι κάπου που δεν υπάρχει ρεύμα για να συνδέσεις κανονικό φορτιστή (σε μια εξοχή πχ) μπορεί να είσαι και μακριά από κεραία κινητής που σημαίνει ότι θα έχεις μικρότερο σήμα με αποτέλεσμα το τηλέφωνό σου να χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για ένα τηλεφώνημα. για τέτοιες extreme καταστάσεις θεωρώ πιο σίγουρο και πρακτικό αυτά τα pack που υπάρχουν τα οποίο με τη χρήση 4 μπαταριών ΑΑ (κλασσικές που τις βρίσκεις παντού) και τον κατάλληλο αντάπτορα για το τηλέφωνό σου, δίνουν ενέργεια αρκετή για να σε βγάλουν από την δύσκολη θέση
krot Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Πρακτικά δύσκολο να σου χρειαστούν τίποτα, π.χ. αν έχεις κάπου σπίτι χωρίς ρεύμα (και πάλι δύσκολο να κάνεις με αυτά κάτι πραγματικά χρήσιμο) Υπαρχουν κιτ κατασκευές με αυτά , θα βρεις στο internet, είναι λίγο ακριβά τα πανελάκια (με 20 ευρώ φτιάχνεις φορτιστή επαναφορτιζόμενων μπαταριών ΑΑ - είναι άμα θες να παίξεις).
SpirtouLisS Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 τωρα ερχεται καλοκαιρακι και πολυ απο εμας θα πανε για 3ημερα 4ημερα σε απομερες παραλιες και καμπιγκ. εκει σιγουρα ενα τετοιο γκατζετακι θα ηταν χρησιμο. μπορεις με αναζητηση στο ιντερνετ να βρεις συνδεσμολογια για το πως με ενα απλο φωλτοβοταικο που μπορεις να βρεις και απο ενα φακο του 3ευρου 5ευρου να φτιαξεις τετοιο φορτιστη. αρκει να ξερεις οτι θα πρεπει να θυσιασεις ενα φορτιστη για να παρεις το βυσμα φορτισης.δεν ειναι κατι δυσκολο αλλα οχι και κατι ευχρηστο καθως τα φτηνα φ/β εχουν πολυ μικρο διαστημα ζωης και εχουν μικρη αποδοση ισχυος. ενα φ/β τουλαχιστον 5w που θα εκανες τη δουλεια σου ανετα και γρηγορα κοστιζει 20 ευρω + και συνηθως ειναι και σχετικα ογκωδη σε μεγεθος ipad φαντασου
zoranb Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Ρε γαμώτο πότε θα έρθει αυτή η εποχή που το ενεργειακό θέμα δεν θα υπάρχει. Που θα παίρνουμε εμείς οι πολίτες, από τον ήλιο, τον άνεμο, τη γή, την παλίρροια όση ενέργεια θέλουμε και μας δίνεται. Σήμερα για παράδειγμα με τόσο άνεμο, εκτός του ότι έλυσα το θέμα της πιτυρίδας μου, θα είχα βγάλει όλο το ενεργειακό απόθεμα του μήνα... λέμε τώρα .
NT1G Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 και που θα την αποθήκευες, που αυτό είναι το πρόβλημα;
paylidis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 και που θα την αποθήκευες, που αυτό είναι το πρόβλημα; σε εναν ατερμονα απο τρίχες με πιτυρίδα για λιπαντικό
zoranb Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 και που θα την αποθήκευες, που αυτό είναι το πρόβλημα; δεν το καταλαβαίνω αυτό!
NT1G Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Σήμερα για παράδειγμα με τόσο άνεμο, εκτός του ότι έλυσα το θέμα της πιτυρίδας μου, θα είχα βγάλει όλο το ενεργειακό απόθεμα του μήνα... Εδώ, όταν σταματήσει να φυσάει, την ενέργεια που παρήγαγες που θα την αποθηκεύσεις για τον υπόλοιπο μήνα;
zoranb Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Εδώ, όταν σταματήσει να φυσάει, την ενέργεια που παρήγαγες που θα την αποθηκεύσεις για τον υπόλοιπο μήνα; Ααα ε όπου αποθηκεύει και το Toyota Prius την ενέργεια που παράγει από τον βενζινοκινητήρα του! Λέμε τώρα! Οκ δε λέω ίσως να χρειάζονται μεγαλύτερες σε αποθηκευτικό χώρο και πιό εξελιγμένες μπαταρίες ή δεν ξέρω τι άλλο! Το κακό είναι πως διάβαζα κάπου ότι η εξέλιξη των μπαταριών "φρενάρεται" από τις εταιρίες πετρελαίου επειδή είτε τους ανήκουν οι κατασκευαστριες εταιρίες μπαταριών, είτε επειδή η κατασκευή των μπαταριών προυποθέτει σαν πρώτη ύλη το πετρέλαιο κ κάποια παράγωγά του! Α ΚΑΛΟ Ε!
Ntinaras Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 υπαρχουν και μανιβελιτσες μικρες γι αυτη τη δουλεια
adi32 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 κατι ηλιακοι φορτιστες που εχει το Πλαισιο κανουν τιποτα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα