Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολους.Ειμαι 26 ετων. Αυτο το μηνα ληγει η καλυψη στο βιβλιαριο του ΙΚΑ σα προστατευομενο μελος οικογενειας. Φοιτητης ΤΕΙ που εχει περασει ολα τα απαιτουμενα μαθηματα για πτυχιο αλλα δεν εχω παραδωσει την πτυχιακη εργασια μου ακομα. Το πολυ ως το τελος του 2012 θα εχω παραδωσει την εργασια μου για να παρω το πτυχιο. Επισης τα 4 τελευταια χρονια δεν εχω καθολου ενσημα.

Θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα

Καταρχας δικαιουμαι καρτα ανεργιας? Στη δικη μου περιπτωση να περιμενω να παρω το πτυχιο και μετα να κανω αιτηση για καρτα ανεργιας ή να καταθεσω την αιτηση μου ΤΩΡΑ χωρις να δηλώσω φοιτητης και οταν με το καλο παρω το πτυχιο να το αναφερω???

Βγαζοντας καρτα ανεργιας μετα απο ποσες μερες μπορω να εχω βιβλιαριο του ΙΚΑ???

Οι φοιτητες δικαιουνται ταμειο ανεργιας?

Ευχαριστω

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν δεν έχεις δουλέψει ποτέ νομίζω δε δικαιούσαι κάρτα ανεργίας.

Δημοσ.

Επιδομα ανεργίας δεν δικαιούσαι αν δεν εχεις δουλέψει.Μονο αν δουλεύεις δεν δικαιούσαι κάρτα. Μην τους πεις στον ΟΑΕΔ οτι σπουδάζεις, απλως ζήτα να βγαλεις καρτα ως άνεργος.

Δημοσ.

Σωστος!Δεν δικαιουσαι καποιο επιδομα απο τον ΟΑΕΔ.Απλα κανε αυτο που σου ειπε το παλικαρι.Και θα μαζευεις χρονο ανεργιας αλλα και παραλληλα θα σπουδαζεις.

Δημοσ.

επισης μπορεις να πας με το που πάρεις το πτυχιο και να βγάλεις καρτα ανεργίας ως νεος πτυχιούχος και σε ένα χρόνο να πάρεις και ένα επιδομα καπου 500€ σύνολο.

Δημοσ.

Aν βγάλεις τώρα ως μη πτυχιούχος δεν θα μπορείς να πάρεις το επίδομα των 73€/μήνα. Επίσης βιβλιάριο ΙΚΑ βγάζεις αν έχεις συμπληρώσει 2 μήνες με την κάρτα ανεργείας.

Δημοσ.

Άργησα μια βδομάδα να παω να ανανεώσω την κάρτα....και τώρα πρέπει να βγάλω νέα ffs. Παλιά που ήταν κάθε μήνα δεν το ξεχναγες, τώρα με το τρίμηνο...ffs

Δημοσ.

Αν δεν έχεις δουλέψει ποτέ νομίζω δε δικαιούσαι κάρτα ανεργίας.

Γιατί, όσοι δεν έχουν δουλέψει ποτές σε πιγάδι κατούρησαν; αυτοί δεν είναι άνεργοι; Φίλε μου, αν δεν έχεις δουλέψει ποτές δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείς να βγάλεις κάρτα ανεργίας.

Τώρα όσον αφορά τις σπουδές όντως σε αυτή την περίπτωση δεν σου βγάζουν κάρτα ανεργίας γιατί σαν σπουδαστής έχεις κάποιες ιδιότητες που στις καλύπτει το πανεπιστήμιο, οπότε πολύ απλά λες ότι δεν σπουδάζεις. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση αν μετά από 1-2 χρόνια πας και τους πεις ότι πήρες πτυχίο, μπορεί να σου πουν "ε ψιτ, αφού ήρθες πριν 2 χρόνια και μας είπες ότι δεν σπουδάζεις, ακόμη και αν ξεκίνησες ποιό μετά σπουδές, πότε πρόλαβες και πήρες πτυχίο μέσα σε 2 χρόνια;". Κατά την γνώμη μου αφού λες ότι έχεις να κάνεις μόνο την πτυχιακή σου και ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχεις πάρει το πτυχίο, καλύτερα κάνε λίγο υπομονή και πήγαινε τότες να βγάλεις κάρτα ανεργίας.

Δημοσ.

Άργησα μια βδομάδα να παω να ανανεώσω την κάρτα....και τώρα πρέπει να βγάλω νέα ffs. Παλιά που ήταν κάθε μήνα δεν το ξεχναγες, τώρα με το τρίμηνο...ffs

πηγαινε στον προιστάμενο, μεχρι 10 μερες κατι γινεται...

Δημοσ.

Γιατί, όσοι δεν έχουν δουλέψει ποτές σε πιγάδι κατούρησαν; αυτοί δεν είναι άνεργοι; Φίλε μου, αν δεν έχεις δουλέψει ποτές δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείς να βγάλεις κάρτα ανεργίας.

Τώρα όσον αφορά τις σπουδές όντως σε αυτή την περίπτωση δεν σου βγάζουν κάρτα ανεργίας γιατί σαν σπουδαστής έχεις κάποιες ιδιότητες που στις καλύπτει το πανεπιστήμιο, οπότε πολύ απλά λες ότι δεν σπουδάζεις. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση αν μετά από 1-2 χρόνια πας και τους πεις ότι πήρες πτυχίο, μπορεί να σου πουν "ε ψιτ, αφού ήρθες πριν 2 χρόνια και μας είπες ότι δεν σπουδάζεις, ακόμη και αν ξεκίνησες ποιό μετά σπουδές, πότε πρόλαβες και πήρες πτυχίο μέσα σε 2 χρόνια;". Κατά την γνώμη μου αφού λες ότι έχεις να κάνεις μόνο την πτυχιακή σου και ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχεις πάρει το πτυχίο, καλύτερα κάνε λίγο υπομονή και πήγαινε τότες να βγάλεις κάρτα ανεργίας.

Nαι σιγά μην του πουν όλα αυτά. Βρες μου το νόμο που λέει ότι φοιτητής δεν μπορεί να βγάλει κάρτα ανεργίας.

Δημοσ.

επισης μπορεις να πας με το που πάρεις το πτυχιο και να βγάλεις καρτα ανεργίας ως νεος πτυχιούχος και σε ένα χρόνο να πάρεις και ένα επιδομα καπου 500€ σύνολο.

ετσι μου ειπανε...οποτε θα περιμενω να παρω πτυχιο πρωτα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...