Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πάντος δεν είναι και ότι το καλύτερο να κοιμάσαι με αυτες τις βλακίες.Ούτε καν με mp3. Θα καταστραφούν τα αυτάκια σου :P

Δημοσ.

Έχω χαπάκι που ξεχνάς ότι έζησες το τελευταίο 12ωρο. Μην ανησυχείς.

Ποιο ειναι αυτο το χαπι?

Αν θες να ξεχασεις εναν χρονο,τι κανεις?χλαπακιαζεις ολη την κουτα?

Δημοσ.

Σε εμενα συμβαινει κατι παρομοιο, ειμαι απ τα λιγα ατομα που δεν κοιμαμαι καθολου ανασκελα η μπρουμυτα, κοιμαμαι μονο στο πλαι.

Το πρωι οταν ξυπναω νιωθω βαρος στο στηθος και βαρια την καρδια μου, αυτο προκαλειται απο την πλαγιαστη σταση υπνου?

Δημοσ.

Σε εμενα συμβαινει κατι παρομοιο, ειμαι απ τα λιγα ατομα που δεν κοιμαμαι καθολου ανασκελα η μπρουμυτα, κοιμαμαι μονο στο πλαι.

Το πρωι οταν ξυπναω νιωθω βαρος στο στηθος και βαρια την καρδια μου, αυτο προκαλειται απο την πλαγιαστη σταση υπνου?

Δεν νομιζω.. δοκιμασε να κοιμηθεις μπρουμιτα μια μερα ή ανασκελα και δες αν συνεχισει.. κοιταξε το ομως και σε κανα γιατρο..

Και γενικα δεν κανει καλο να τρωμε πολυ το βραδυ και ειδικα αργα..

Δημοσ.

Παντως κι εμένα μου συμβαίνει πάρα πολύ συχνά υπνική παράληση.Εχω διαβάσει οτι είναι ευκαιρία να ξεκινήσεις συνειδητό όνειρο αλλά ρε γμτο δεν γίνεται.Κάθε φορά το αίσθημα είναι αγχοτικό και παρόλο που ξέρω τί μου συμβαίνει και προσπαθώ να με ηρεμήσω τελικά υπερισχύει ο τρόμος και ξεκινάω να βλέπω μορφές στην πόρτα ή να ακούω βήματα να πλησιάζουν .... :fear:

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδια εχω σοβαρο θεμα

Δεν μπορω να κοιμηθω ανασκελα

Δεν ξερω τι συμβαινει και θελω να ξερω αν πρεπει να παω σε καποιον γιατρο

Οποτε κοιμαμε ανασκελα,κατα 70 % θα πεσω σε υπνικη παραλυση.Γνωριζω οτι ειμαι σε ονειρο αλλα δεν μπορω να κουνηθω,δεν μπορω να ανοιξω τα ματια μου,να κουνησω τιποτα.Και παντα βλεπω εφιαλτη.Πραγματικα σκετος τρομος.

Παντα οταν κοιμαμε ανασκελα[ναι ξερω,μην κοιμαμε ανασκελα πλεον].Ειδικα ομως με τετοια ζεστη δεν την παλευω.

Σωκρατη εχεις παει σε γιατρο? Δεν ξερω ρε παιδες εγω δεν ειχα ουτε υποψια τετοιου προβληματος.Οταν κοιμαμαι ανασκελα ειναι ο καλυτερος μου υπνος απο καθε αποψη.Το μονο που εχω δει σε ονειρα ειναι τσοντες. :-D

Δημοσ.

Καταρχήν δεν έχει υπνική παράλυση.. εδώ μας λέει ότι μουδιάζει το πόδι του (όχι ότι απλά δεν μπορεί να το κουνήσει )

ότι έχει πόνο στο στέρνο κτλ...

κάτι έχει η καρδια σου φιλε μου πήγαινε σε γιατρό.

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Όσο για την νευρική παράλυση δεν την πιστεύω... έχουν συμβεί πολλά γεγονότα που απλά δεν εξηγούνται με αυτή την θεωρία.. είναι απλά μια δικαιολογία έτσι για να έχεις μια δικαιολογία για να μην λες ότι είσαι τρελός και πιστεύεις στα παραφυσικά!

εμενα έτυχε και μπρούμυτα να μου συμβεί αυτό και το πάλεψα προσπαθούσα να σηκωθώ βάζοντας δύναμη όσο μπορούσα (γιατί ήμουν σε ντεμί κατάσταση δεν μπορούσα να κινηθώ εντελώς αλλα ούτε ήμουν εντελώς παράλυτος) και ένιωθα κάτι να μου πιέζει το σβέρκο σαν να ήθελε να μείνω εκεί ακίνητος..

τελικά όμως με επιμονη κατάφερα και ελευθερώθηκα...

και όλες οι άλλες φορες ήταν όπως αυτές που περιγραφουν κάποιοι και τους λένε ότι έχουν υπνική παράλυση...

μια άλλη φορα μου συνέβαινε το εξής... κοιμήθηκα και μετά νόμιζα ότι ξύπνησα και ότι δυσκολευόμουν να σηκωθώ από το κρεβάτι γιατί ήταν όλα σκοτεινά -δεν θυμάμαι αν υποτίθεται πως είχα το χέρι μου στα ματια και δεν μπορούσα να το κινήσω η απλά ήμουν τυφλός-... ξύπνησα νομιζοντας ότι το προηγούμενο περιστατικό ήταν όνειρο αλλα πάλι ενώ ένιωθα πως είχα ανοιχτά τα ματια μου όλα ήταν σκοτεινά... έψαχνα να βρω τον διακόπτη μπας και ήταν σκοτεινό το δωμάτιο με δυσκολία όμως γιατί πέρα από το δεξί χέρι όλο το άλλο σώμα μου δεν είχε κινητικότητα...

ξύπνησα... και από αυτό το όνειρο (?) πάλι τα ίδια όμως....

μετά ξύπνησα κανονικά και τα χερια μου ήταν μουδιασμένα....

μια άλλη φορα ξύπνησα ένιωσα ότι είχα πλήρη έλεγχο στο σώμα μου όπως τώρα που γράφω.. (το λέω αυτό γιατί ΠΟΤΕ όταν ονειρεύομαι δεν αιστάνομαι όπως τώρα που είμαι ξύπνιος.. ) ήταν λες και ξύπνησα στα αλήθεια.. αλλα ένιωθα πως τα ματια μου είχαν πρηστεί και δεν έβλεπα καλά δεν μπορούσα να τα ανοίξω πολύ... ισα που έβλεπα κάτι..

τελικά ήταν όνειρο (?) ξύπνησα.. αλλα πάλι το ίδιο μονο που τώρα αυτό το λίγο που έβλεπα το έβλεπα σαν να είχα γκρι αποχρώσεις (για να δω κάτι έπρεπε να το κολλήσω στα ματια μου.. να πάρω πχ την κουρτίνα με τα χερια και να την βάλω στο πρόσωπο μου) όλα αυτά τα έκανα λες και είμαι τώρα στην πραγματικότητα καμια διαφορα!ημουν σε κατασταση σοκ δεν μπορουσα να πιστεψω οτι μου συμβαινει κατι τετοιο ουτε ομως ένιωθα να ονειρευομαι και η ενόχληση ήταν ακριβώς όπως αν είχαν πρηστεί στην πραγματικότητα τα ματια μου...

μετά ξύπνησα.. αλλα πάλι τα ίδια.. σκέφτηκα να παω στον καθρέφτη να δω τι έχουν τα ματια μου...

με το που πήγα στον καθρέφτη να με δω... δεν θυμάμαι πια αν πρόλαβα να δω κάτι η όχι.... πάντως ξύπνησα βλέποντας κανονικά και δεν ξαναξυπνησα έκτοτε άρα μάλλον τελειωσαν τα όνειρα(?) για εκείνη την ημερα :P

τώρα αν εξαιρέσουμε αυτά τα 2 περιστατικά και καμια 10ria φορες που είχα τα "κλασικά" συμπτώματα που εξηγούνται με την θεωρία της παράλυσης στον ύπνο δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι...

Τώρα είναι πνεύματα? εξωγήινοι που κάνουν πειράματα? θα σας γελάσω... πάντως μια απλή παράλυση δεν είναι!

Δημοσ.

Καταρχήν δεν έχει υπνική παράλυση.. εδώ μας λέει ότι μουδιάζει το πόδι του (όχι ότι απλά δεν μπορεί να το κουνήσει )

ότι έχει πόνο στο στέρνο κτλ...

κάτι έχει η καρδια σου φιλε μου πήγαινε σε γιατρό.

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Όσο για την νευρική παράλυση δεν την πιστεύω... έχουν συμβεί πολλά γεγονότα που απλά δεν εξηγούνται με αυτή την θεωρία.. είναι απλά μια δικαιολογία έτσι για να έχεις μια δικαιολογία για να μην λες ότι είσαι τρελός και πιστεύεις στα παραφυσικά!

εμενα έτυχε και μπρούμυτα να μου συμβεί αυτό και το πάλεψα προσπαθούσα να σηκωθώ βάζοντας δύναμη όσο μπορούσα (γιατί ήμουν σε ντεμί κατάσταση δεν μπορούσα να κινηθώ εντελώς αλλα ούτε ήμουν εντελώς παράλυτος) και ένιωθα κάτι να μου πιέζει το σβέρκο σαν να ήθελε να μείνω εκεί ακίνητος..

τελικά όμως με επιμονη κατάφερα και ελευθερώθηκα...

και όλες οι άλλες φορες ήταν όπως αυτές που περιγραφουν κάποιοι και τους λένε ότι έχουν υπνική παράλυση...

μια άλλη φορα μου συνέβαινε το εξής... κοιμήθηκα και μετά νόμιζα ότι ξύπνησα και ότι δυσκολευόμουν να σηκωθώ από το κρεβάτι γιατί ήταν όλα σκοτεινά -δεν θυμάμαι αν υποτίθεται πως είχα το χέρι μου στα ματια και δεν μπορούσα να το κινήσω η απλά ήμουν τυφλός-... ξύπνησα νομιζοντας ότι το προηγούμενο περιστατικό ήταν όνειρο αλλα πάλι ενώ ένιωθα πως είχα ανοιχτά τα ματια μου όλα ήταν σκοτεινά... έψαχνα να βρω τον διακόπτη μπας και ήταν σκοτεινό το δωμάτιο με δυσκολία όμως γιατί πέρα από το δεξί χέρι όλο το άλλο σώμα μου δεν είχε κινητικότητα...

ξύπνησα... και από αυτό το όνειρο (?) πάλι τα ίδια όμως....

μετά ξύπνησα κανονικά και τα χερια μου ήταν μουδιασμένα....

μια άλλη φορα ξύπνησα ένιωσα ότι είχα πλήρη έλεγχο στο σώμα μου όπως τώρα που γράφω.. (το λέω αυτό γιατί ΠΟΤΕ όταν ονειρεύομαι δεν αιστάνομαι όπως τώρα που είμαι ξύπνιος.. ) ήταν λες και ξύπνησα στα αλήθεια.. αλλα ένιωθα πως τα ματια μου είχαν πρηστεί και δεν έβλεπα καλά δεν μπορούσα να τα ανοίξω πολύ... ισα που έβλεπα κάτι..

τελικά ήταν όνειρο (?) ξύπνησα.. αλλα πάλι το ίδιο μονο που τώρα αυτό το λίγο που έβλεπα το έβλεπα σαν να είχα γκρι αποχρώσεις (για να δω κάτι έπρεπε να το κολλήσω στα ματια μου.. να πάρω πχ την κουρτίνα με τα χερια και να την βάλω στο πρόσωπο μου) όλα αυτά τα έκανα λες και είμαι τώρα στην πραγματικότητα καμια διαφορα!ημουν σε κατασταση σοκ δεν μπορουσα να πιστεψω οτι μου συμβαινει κατι τετοιο ουτε ομως ένιωθα να ονειρευομαι και η ενόχληση ήταν ακριβώς όπως αν είχαν πρηστεί στην πραγματικότητα τα ματια μου...

μετά ξύπνησα.. αλλα πάλι τα ίδια.. σκέφτηκα να παω στον καθρέφτη να δω τι έχουν τα ματια μου...

με το που πήγα στον καθρέφτη να με δω... δεν θυμάμαι πια αν πρόλαβα να δω κάτι η όχι.... πάντως ξύπνησα βλέποντας κανονικά και δεν ξαναξυπνησα έκτοτε άρα μάλλον τελειωσαν τα όνειρα(?) για εκείνη την ημερα :P

τώρα αν εξαιρέσουμε αυτά τα 2 περιστατικά και καμια 10ria φορες που είχα τα "κλασικά" συμπτώματα που εξηγούνται με την θεωρία της παράλυσης στον ύπνο δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι...

Τώρα είναι πνεύματα? εξωγήινοι που κάνουν πειράματα? θα σας γελάσω... πάντως μια απλή παράλυση δεν είναι!

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7_%CF%8D%CF%80%CE%BD%CE%BF%CF%85

Παράλυση ύπνου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η Παράλυση ύπνου ή Υπνοπαράλυση είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προσωρινή παράλυση του σώματος που συμβαίνει μετά το ξύπνημα ή -λιγότερο συχνά- στα αρχικά στάδια του ύπνου. [1]

Φυσιολογικά, συνδέεται με τα κανονικά στάδια του ύπνου REM που αναγνωρίζονται και ως ατονία REM. Η παράλυση ύπνου συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος ξυπνάει μετά απο κατάσταση REM, αλλά η σωματική παράλυση παραμένει. Αυτό έχει ως συνέπεια ένα άτομο να καταλαβαίνει τι του συμβαίνει αλλά να μην μπορεί να κινηθεί. Επιπρόσθετα η κατάσταση μπορεί να επιφέρει και υπναγωγικές παραισθήσεις.

Αρκετά συχνά, όταν κάποιος βιώνει παράλυση ύπνου έχει την εντύπωση ότι βλέπει όνειρο. Αυτό εξηγεί αρκετές περιγραφές ονείρων στα οποία το άτομο βρίσκεται ξαπλωμένο και ανίκανο να κινηθεί. Τυχόν παραισθήσεις κατά τη διάρκεια της παράλυσης, κάνουν αυτή την κατάσταση να αναγνωρίζεται όλο και πιο συχνά ως όνειρο, αφού κάποιος μπορεί να βλέπει ιδιόρρυθμα ή "ονειρικά" αντικείμενα.

Παραίσθηση είναι κάτι που νομίζεις ότι συμβαίνει αλλά στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει. :o

Δημοσ.

Καλη περιπτωση η υπνικη παραλυση για τα πρωινα των εργασιμων ημερων, θα το εχω στα υποψιν και thanks for info :-D

Δημοσ.

Προφανώς και είναι εξωγήινα πνεύματα που κάνουν πειράματα.

Keep it real, the truth is out there και τα ρέστα.

Δημοσ.

http://el.wikipedia..../Παράλυση_ύπνου

Παραίσθηση είναι κάτι που νομίζεις ότι συμβαίνει αλλά στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει. :o

ωραία αφού το λέει το wikipedia πάω πάσο... αν είναι δυνατόν μπορεί κανεις να αμφισβητήσει ολόκληρο site που γραφει ο καθένας μέσα κάτι? :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά αυτό που περιγράφετε σαν παράλυση ύπνου είναι πολύ ωραίο, Απλά χαλαρώνεις και ξανακοιμάσαι χωρίς να σε νοιάζει τίποτα, είναι πολύ ωραίο εμένα μου αρέσει πολύ πάντως :-D

@SOCRATIS1000 κι όμως ίσως καλύτερο είναι το μπρούμυτα για την ζέστη!

Εγώ τι να πω που σχεδόν κάθε φορά που ΔΕ θα κοιμηθώ ανάσκελα, το πρωί θα ξυπνήσω με αυχενικό πόνο που τον κουβαλάω όλη μέρα? Όχι τίποτε άλλο αλλά δε μου αρέσει ανάσκελα!!!! :mad: Μάλλον πρέπει να αλλάξω στρώμα...

Επίσης μιας που μιλάμε για ύπνο ας ρωτήσω και κάτι που μου συμβαίνει συχνα. Αρκετές φορές στο πρώτο 10λεπτο του ύπνου τινάζεται το σώμα μου ασυναίσθητα μάλλον λίγο πριν με πάρει ο ύπνος. Το αποτέλεσμα είναι να αιφνιδιάζομαι μόνος μου από το τίναγμα μου και ξυπνάω εντελώς... Αυτό συνήθως δε μου συμβαίνει το βράδυ που πέφτω για ύπνο, αλλά μεσημέρια ή σε άλλες φάσεις που έχω στο νου μου ότι δεν θα κοιμηθώ για πολύ ώρα μιας και δεν είναι ώρα ύπνου ακόμα. Επίσης κάθε φορά που μου συμβαίνει συνειδητοποιώ πως ήμουν ξαπλωμένος ανάσκελα. ΤΙ γίνεται μήπως εγώ δεν πέφτω σε υπνική παράλυση για κάποιο λόγο ενώ θα πρεπε?

ααα ή το άλλο? Που τυχαίνει να βλέπω όνειρο πως πέφτω από κάπου και μόλις φτάνω κάτω και χτυπάω (προφανώς σκοτώνομαι από τόσο ψηλά που πέφτω :P) πάλι τινάζεται το σώμα μου ασυναίσθητα και ξυπνάω..

Αυτά συμβαίνουν και σε άλλους ανθρώπους ή έχω κάποιο πρόβλημα? :shock:

Επεξ/σία από .::NikoS::.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...