status Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Αν ο Θοδωρας ομως μου κοστισει εμενα στο καλαθι 10 ευρω παραπανω θα μου τα δωσεις εσυ? Σαφώς και θα μου βγει ακριβότερα από την Χ αλυσίδα καταστημάτων, γιατί δεν αγοράζουν τις ίδιες ποσότητες, αλλά έχει πράγματα που δεν υπάρχει περίπτωση να βρω στα μεγάλα καταστήματα. Μιλάμε για προϊόντα, τυριά κρασιά κλπ, τοπικής παραγωγής.
μαφαλντα Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Αν ο Θοδωρας ομως μου κοστισει εμενα στο καλαθι 10 ευρω παραπανω θα μου τα δωσεις εσυ? Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά.Εχει όμως και πολλά υπέρ.Βοηθάς έναν γείτονα,νιώθεις όμορφα να μπαίνεις στο κατάστημα και να σε καλημερίζει,αν δεν σου φτάνουν τα χρήματα σου κάνει πίστωση,και αρκετές φορές μου έχει κάνει δώρα από προϊόντα που του δίνουν οι εταιρείες,κερνάει μπυρίτσα ή σοκολάτα.Ανθρώπινη επαφή αξία ανεκτίμητη.
cyber_katsarida Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 ...και αρκετές φορές μου έχει κάνει δώρα από προϊόντα που του δίνουν οι εταιρείες μήπως σου κάνει δώρα από τις πολλαπλές συσκευασίες (προσφορές) που δίνουν οι εταιρίες και αυτός τις σπάει για να τα πουλήσει ξεχωριστά στις κανονικές τιμές;
Pantelwolf Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά.Εχει όμως και πολλά υπέρ.Βοηθάς έναν γείτονα,νιώθεις όμορφα να μπαίνεις στο κατάστημα και να σε καλημερίζει,αν δεν σου φτάνουν τα χρήματα σου κάνει πίστωση,και αρκετές φορές μου έχει κάνει δώρα από προϊόντα που του δίνουν οι εταιρείες,κερνάει μπυρίτσα ή σοκολάτα.Ανθρώπινη επαφή αξία ανεκτίμητη. Κι άλλες τόσες σου πλασάρει "ΠΡΟΙΟΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣΤΑ" και δε λες τίποτα, και αλλες τόσες δε σου κόβει και απόδειξη γιατί σε ξέρει. Να με πρόλαβε ο κατσαρίδας...
pournaras Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά.Εχει όμως και πολλά υπέρ.Βοηθάς έναν γείτονα,νιώθεις όμορφα να μπαίνεις στο κατάστημα και να σε καλημερίζει,αν δεν σου φτάνουν τα χρήματα σου κάνει πίστωση,και αρκετές φορές μου έχει κάνει δώρα από προϊόντα που του δίνουν οι εταιρείες,κερνάει μπυρίτσα ή σοκολάτα.Ανθρώπινη επαφή αξία ανεκτίμητη. Σου την πεφτει... εμενα 30 χρονια πελατης του, δε μου εδωσε ουτε τον πυρετο του ο πουστης
μαφαλντα Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δεν μου πλασσάρει όπως το λέτε.Την τελευταία φορά μου έκανε δώρο έναν δίσκο σερβιρίσματος,σαν αυτόν που είχαν παλιά οι καφετζήδες.Μια εταιρεία ελληνικού καφέ του είχε δώσει δύο κομμάτια.Αποδείξεις παίρνω γιατί τις χρησιμοποιώ.Κάτι άλλο;
Toufas Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δεν το συζηταμε, στο μελι ειμαστε κορυφη, οποιος παρει μελι απο εξω ειναι απλα χαζος. το καθε μελι εχει τον χαρακτηρα του, δεν ειναι ολα τα ιδια! Παντως εχουμε και ενα ΠΟΠ μελι (το μοναδικο) για οσους δεν ξερουν.
fuku Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δεν κάνω κανένα διαχωρισμό μόνο αν είναι κανα τοπικό προϊόν το οποίο σίγουρα θα είναι και πιο ποιοτικό. Πχ. Μέλι
sabpaxa Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 το καθε μελι εχει τον χαρακτηρα του, δεν ειναι ολα τα ιδια! Παντως εχουμε και ενα ΠΟΠ μελι (το μοναδικο) για οσους δεν ξερουν. http://www.arkasmeli.gr/vanilia.html αυτο λες;
kapodistrias Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Αναλόγως την τιμή και το πόσο αξίζει για μένα. Πχ. σε τρόφιμα μπορεί να δώσω "κατι" παραπάνω για τα ελληνικά. Και αυτό οχι σε καθημερινή βάση. Όταν μάλιστα διαπιστώσω οτι στην αρχή είναι φτηνό και μετά από λίγο διάστημα ανεβαίνει η τιμή του λόγω ζήτησης δεν αγοράζω μέχρι να ξαναπέσει. Σε ηλεκτρικά με τίποτα. Κατευθείαν από έξω εκτός αν έχει υψηλά μεταφορικά.
panos2171 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Εγώ που στιρίζω τον Μασούτη κάνω καλά?? Ελληνική επιχείρηση δεν είναι?? Με τη λογική όμως του να στηρίζω το μινι μαρκετ του γείτονα στιρίζω και το περίπτερο του γείτονα, έτσι δεν είναι. Οπότε είναι προτημότερο να ψωνίζουμε από κει.
koslibpro Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 http://www.arkasmeli.gr/vanilia.html αυτο λες; Πολυ καλο φαινεται αυτο παντως
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Πολυ καλο φαινεται αυτο παντως από την εικόνα;
DrLo Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Να σου πω όμως την αλήθεια μου, προτιμώ να στηρίξω τον κύριο Θοδωρή της γειτονίας μου παρά τον Χ Φριτζ της γερμανίας. Γιατί τον Φρίτζ μάνα δε τον γέννησε ? Αυτή τη νοοτροπία πραγματικά δε τη καταλαβαίνω. Όπως και να το πιάσεις το πράγμα δε βγαίνει. - Θες να το δεις με ένα "φιλελεύθερο"/free-markets φίλτρο : Το ποιος φτιάχνει το προϊόν αν και τα 2 σε καλύπτουν δεν είναι παράγοντας. - Θες να το δεις με ένα φιλοευρωπαϊκό : Είναι νοοτροπία-εμπόδιο στο δρόμο προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. - Θες να το δεις από μια διεθνιστική/σοσιαλιστική ματιά : Όλοι οι εργαζόμενοι πολίτες όλων των κρατών είναι το ίδιο, το να "τιμωρείς" τον εργάτη στο Εργοστάσιο στην Γερμανία ή τον υπάλληλο σε Γερμανικό super, η να βοηθήσεις τον Έλληνα κεφαλαιοκράτη που δεν έχει καταφέρει να έχει προϊόντα ανταγωνιστικά όσο ο Γερμανός κεφαλαιοκράτης στην Ελλάδα δε βγάζει νόημα. Το πιο τραγικό είναι ότι το ακούω από ανθρώπους που πιστεύουν ότι η λύση στο ελληνικό οικονομικό πρόβλημα είναι θα έρθει από το να γεμίσουμε τον τόπο με ελληνικά προϊόντα που έχουν υψηλότερες τιμές και πλήθος υποκατάστατων. Δηλαδή να μην αγοράζουμε φθηνότερα ξένα προϊόντα αλλά να περιμένουμε να αγοράσουν οι ξένοι τα ακριβότερα δικά μας, γιατί απλά είναι τα καλυτερότερα (πχ ελαιόλαδο). ???!!!!???
status Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 α) Γιατί τον Φρίτζ μάνα δε τον γέννησε ? Τον Φριτζ να τον στηρίξουν οι δικοί του γείτονες, όπως αυτός δεν στηρίζει τον κυρ Θοδωρή, έτσι δεν στηρίζω και εγώ αυτόν. Δεν είπαμε ότι θα δώσει λύση, αλλά εαν, με τις αγορές μου, επιβιώσει ο κύριος Θοδωρής δεν θα χρειαστεί να τρέξω σε Χ συμφερόντων καταστήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα