Προς το περιεχόμενο

295 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Θεωρείτε πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή να επανέλθει στη δραχμή;

• Να παραμείνει στο ευρώ.
    • Να επιστρέψει στη δραχμή.
    • Το ίδιο πράγμα δεν είναι;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 696
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όποιος λέει ότι η λύση για την Ελλάδα είναι να επιστρέψει στη δραχμή απειλώντας ότι θα πάρει και την Ευρώπη μαζί της αγνοεί βασικούς κανόνες της οικονομίας. Η μετάβαση στη δραχμή δε θα γίνει με ροδοπέταλα...Μην γελιέστε και μην ακούτε άσχετους που λένε ότι αηδία σκεφτουν.

Αν επιστρέψουμε στη δραχμή θα το κάνουμε λόγω ανάγκης και η αξία του νέου νομίσματος θα έιναι αστεία.

θΑ ήταν η απόλυτη καταστροφή... Όποιος πάρει τέτοια απόφαση θα φύγει με ελικόπτερο...

Δημοσ.

θΑ ήταν η απόλυτη καταστροφή... Όποιος πάρει τέτοια απόφαση θα φύγει με ελικόπτερο...

ο λαος θα παρει αυτη την αποφαση εφοσον βγαλει αντιμνημονιακο κομμα στην κυβερνηση

Δημοσ.

ο λαος θα παρει αυτη την αποφαση εφοσον βγαλει αντιμνημονιακο κομμα στην κυβερνηση

Κι αν το αντιμνημονιακό κόμμα έχει ποσοστό 20% & συνεργαστεί με άλλα κόμματα (επίσης αντιμνημονιακά) για να δημιουργηθεί κυβέρνηση, ποιος θα πάρει αυτή την απόφαση? Το 20% του λαού?

Στο κάτω-κάτω της γραφής έχουμε ψηλομπερδέψει τον όρο "αντιμνημονιακός" με τον όρο "κατά του €"! Ποιος από μας που είναι υπέρ της μη αλλαγής νομίσματος, είναι και υπέρ του μνημονίου? Ούτε εγώ είμαι υπέρ του μνημονίου και σαφώς θεωρώ ότι πρέπει ν'αλλάξει, επειδή μας οδηγεί σε παντελώς λάθος κατεύθυνση. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι και υπέρ της επιστροφής στη δραχμή ή της εξόδου μας από την Ευρωζώνη & την Ε.Ε.!

Δυστυχώς όμως τα "αντιμνημονιακά" (όπως αποκαλούνται) κόμματα της Ελλάδας εκεί πατάνε & ίσως μάλιστα με τη πολιτική αδιέξοδο που δημιουργούνε, να οδηγούν επίτηδες τη χώρα προς τον αρχικό στόχο τους, δηλαδή να εγκαταλείψει την Ευρώπη (άσχετα από τι λένε και πως αυτοπαρουσιάζονται)! Διότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα, δε θα χρειαζόμαστε μετά συγκεκριμένο κόμμα για να μας βγάλει απ'την Ευρωζώνη... θα μας πετάξει η ίδια η Ευρωζώνη εκτός και "τσουπ" να'μαστε πάλι στο "οι κακοί ξένοι, οι καλοί Έλληνες" που τόσο βολεύει κάποιους!

Κοινώς θα συμβεί αυτό που θέλουν τόσο πολύ κάποιοι, αλλά με έναν πολύ πιο έξυπνο και "βρώμικο" τρόπο...

Δημοσ.

Αν φύγουμε απ' το ευρώ, πολύ φοβάμαι ότι το επόμενο βήμα θα είναι και η έξοδος απ' την ΕΕ. Αυτό είναι ίσως και το κρυφό σχέδιο κάποιων και εντός και εκτός Ελλάδας.

Παρόλο που παρουσιάζονται οι μεν ως "ορκισμένοι" εχθροι των δε πχ αγορές, κερδοσκόποι κλπ.

Δημοσ.
τι θα γίνει αν μείνουμε στο euro όμως? ξεχνάτε οτι απο Ιούνιο ο βασικός μισθος θα πάει κάπου στα 250-280 euro ? και δεν είναι αερολογίες/τρομοσενάρια κλπ , έχει συμφωνηθεί ήδη με το ΔΝΤ.
επειδή το ακούω αυτό.

που το βασίζετε όσοι το λέτε;

στο 2ο μνημόνιο

.

Δημοσ.

Τι πως θα ειναι σε ευρω; Εξω χρωστας, σε ευρω χρωστας, αν εσυ τωρα εχεις αλλαξει νομισμα αδιαφορο τους ειναι.

ΝΑ το πω πιο απλα. Εστω οτι εγω ειμαι στη γερμανια και μου χρωστας 10 ευρω. Εσυ αλλαζεις νομισμα. Εμενα θα συνεχισεις να μου χρωστας 10 ευρω. Παρε ενα τσουβαλι απο τα δικα σου χρηματα, παρε πατατες, παρε αυγα, εμενα στο τελος θελω να μου στειλεις κατι που να αντιστοιχει σε 10 ευρω.

Δηλαδή όταν είχαμε εθνικό νόμισμα τα δάνεια μας ήταν σε άλλο νόμισμα ;

Το παράδειγμα που λες αφορά ιδιώτες προς ιδιώτες δεν αφορά τράπεζες .

Και μια ερώτηση σε αυτούς που είναι υπέρ του ευρώ αλλά κατά του μνημονίου . Ξέρετε εάν υπάρχει κάποια άλλη λύση μέσα στο ευρώ ;

Δημοσ.

Δηλαδή όταν είχαμε εθνικό νόμισμα τα δάνεια μας ήταν σε άλλο νόμισμα ;

Το παράδειγμα που λες αφορά ιδιώτες προς ιδιώτες δεν αφορά τράπεζες .

Και μια ερώτηση σε αυτούς που είναι υπέρ του ευρώ αλλά κατά του μνημονίου . Ξέρετε εάν υπάρχει κάποια άλλη λύση μέσα στο ευρώ ;

Τα δανεια του κρατους και βεβαια ηταν σε αλλο νομισμα, στο νομισμα αυτου που δανειζοσουν. Τοτε δεν υπηρχε ΕΚΤ, οποτε αν δανειζοσουν απο τη Γερμανια, θα δανειζοσουν σε μαρκα, η αν ηθελε, μπορει και να δανειζοσουν σε ελβετικα φραγκα, διοτι θεωρουσε πιο συμφερον της. Εσυ δανειζοσουν εσυ ειχες την αναγκη, εσυ εκανες μοκο, ενω αυτος που δανειζε, εβαζε και τους ορους.

Σιγα μη δεχοταν κανενας δανειστης να δανεισει το κρατος (τοτε), σε δραχμες και την επομενη μερα να τραβαγε ο τοτε πρωθυπουργος (που το εκανε 2 φορες), μια καλη υποτιμηση, οποτε με μια το δανειο να επεφτε στο 50%.

Δημοσ.

Κι αν το αντιμνημονιακό κόμμα έχει ποσοστό 20% & συνεργαστεί με άλλα κόμματα (επίσης αντιμνημονιακά) για να δημιουργηθεί κυβέρνηση, ποιος θα πάρει αυτή την απόφαση? Το 20% του λαού?

Στο κάτω-κάτω της γραφής έχουμε ψηλομπερδέψει τον όρο "αντιμνημονιακός" με τον όρο "κατά του €"! Ποιος από μας που είναι υπέρ της μη αλλαγής νομίσματος, είναι και υπέρ του μνημονίου? Ούτε εγώ είμαι υπέρ του μνημονίου και σαφώς θεωρώ ότι πρέπει ν'αλλάξει, επειδή μας οδηγεί σε παντελώς λάθος κατεύθυνση. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι και υπέρ της επιστροφής στη δραχμή ή της εξόδου μας από την Ευρωζώνη & την Ε.Ε.!

Δυστυχώς όμως τα "αντιμνημονιακά" (όπως αποκαλούνται) κόμματα της Ελλάδας εκεί πατάνε & ίσως μάλιστα με τη πολιτική αδιέξοδο που δημιουργούνε, να οδηγούν επίτηδες τη χώρα προς τον αρχικό στόχο τους, δηλαδή να εγκαταλείψει την Ευρώπη (άσχετα από τι λένε και πως αυτοπαρουσιάζονται)! Διότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα, δε θα χρειαζόμαστε μετά συγκεκριμένο κόμμα για να μας βγάλει απ'την Ευρωζώνη... θα μας πετάξει η ίδια η Ευρωζώνη εκτός και "τσουπ" να'μαστε πάλι στο "οι κακοί ξένοι, οι καλοί Έλληνες" που τόσο βολεύει κάποιους!

Κοινώς θα συμβεί αυτό που θέλουν τόσο πολύ κάποιοι, αλλά με έναν πολύ πιο έξυπνο και "βρώμικο" τρόπο...

γινεται ευρω χωρις μνημονιο? εγω πιστευω πως οχι

• Super Moderators
Δημοσ.

Γιατί, έχει περιγραφεί κάποια λύση εκτός ευρώ και δεν την αντιλήφθηκα;

Εγώ μέχρι στιγμής έχω ακούσει για προπληρωμή φόρων, για υποχρεωτικό δάνειο των "πλουσίων" (κατ' επιλογή για τους "φτωχούς") προς το κράτος (τελικά οι Ναζί ήταν δεκαετίες μπροστά), για "κοινωνικοποίηση" των τραπεζών.

Έχω ακούσει επίσης για κοινωνικές συμμαχίες στην Ευρώπη και για αλλαγή παραδείγματος (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό).

Το αγαπημένο μου, ομολογώ, είναι το όραμα για προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Λύση, σοβαρή και τεκμηριωμένη, δεν έχω ακούσει.

Δημοσ.

@Snoob το καλύτερο είναι το παραμύθι με την ΑΟΖ, σου λέει ο άλλος θα βγάλει πετρέλαια και θα οικονομήσουμε... σε 10 χρόνια!

Μέχρι τότε θα πέσουμε σε χειμερία νάρκη

Δημοσ.

ναί

εξαρτάται απο το πως εννοεί κανείς τις 2 λέξεις

αρκεί να μη την Snoobάρεις! :mrgreen:

.

Δημοσ.

Εγώ μέχρι στιγμής έχω ακούσει για προπληρωμή φόρων, για υποχρεωτικό δάνειο των "πλουσίων" (κατ' επιλογή για τους "φτωχούς") προς το κράτος (τελικά οι Ναζί ήταν δεκαετίες μπροστά), για "κοινωνικοποίηση" των τραπεζών.

Έχω ακούσει επίσης για κοινωνικές συμμαχίες στην Ευρώπη και για αλλαγή παραδείγματος (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό).

Το αγαπημένο μου, ομολογώ, είναι το όραμα για προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Ας αφήσουμε το εθνικό νόμισμα και ας πάμε στο ευρώ για λίγο μιας και το υποστηρίζουν 46 άτομα ,να αναφέρουν έστω και μια λύση εκτός από το μνημόνιο μέσα στο ευρώ.

Όποιος θέλει την δευτέρα που μας έρχεται θα έχει μια εκπομπή στο enikos.gr για το “Ευρώ η εθνικό νόμισμα “ να το δει !

@pournaras

Κάπου το χάσαμε και οι δυο . :P

Δημοσ.

γινεται ευρω χωρις μνημονιο? εγω πιστευω πως οχι

Γιατί, γίνεται δραχμή χωρίς μνημόνιο? Οι δραχμές δηλαδή πολλαπλασιάζονται & σβήνουν από μόνες τους τα χρέη?

"Διαφορετικό" μνημόνιο χρειαζόμαστε & ένα κράτος που να λειτουργεί! "Καθόλου" μνημόνιο δεν υπάρχει, δεν υφίσταται, δε μπορεί με τόσα χρέη που έχουμε και ένα κράτος που δε μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις & με ασφαλιστικά ταμεία έτοιμα να τιναχτούν στον αέρα, να τα βγάλουμε πέρα "χωρίς μέτρα".

Μη πιστεύετε σε όσους σας πουλάνε παραμύθια ότι ΜΟΝΟ το μνημόνιο ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση, κι ότι αν το ακυρώσουμε, θα'μαστε καλά! Φταίει "και" το μνημόνιο όπως είναι, αλλά "όχι μόνο" το μνημόνιο.

Είμαστε ένα κ α τ α χ ρ ε ω μ έ ν ο έθνος και ζούμε σε ένα διαλυμένο κράτος! Αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη με μαγικά, ούτε μπορούμε να τη σκαπουλάρουμε τόσο ανώδυνα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...