Προς το περιεχόμενο

295 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Θεωρείτε πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή να επανέλθει στη δραχμή;

• Να παραμείνει στο ευρώ.
    • Να επιστρέψει στη δραχμή.
    • Το ίδιο πράγμα δεν είναι;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εντάξει pournaras

άλλωστε μου είσαι συμπαθής

δεν είχα πρόθεση να σε θίξω και κανέναν άλλο

απλά δεν ανέχομαι να γίνω δούλος

.

• Απαντ. 696
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν έθιξες κανέναν... συζήτηση κάνουμε.

Απλά δε μπορώ να καταλάβω όταν λες "δεν ανέχομαι να γίνω δούλος" ποιον εννοείς!

Την Μέρκελ?

Ενώ ως τώρα που μας κυβερνούσανε Έλληνες, είδαμε και τα δικά τους αποτελέσματα...

Δε ξέρω ούτε εγώ πόσες φορές βρέθηκε η χώρα στο χείλος του γκρεμού τα τελευταία 3μιση χρόνια και τους βλέπαμε να συνεχίζουνε να τρώγονται σαν τα γατιά, λες και "δεν είχε αλλάξει στο πολιτικό σκηνικό απολύτως τίποτα"! Φτάσαμε πριν την "προηγούμενη μέρα της χρεοκοπίας" και αυτοί συνέχιζαν να θυμίζουν τσίρκο!

Δε ξέρω ακριβώς σε ποιους είμαστε τελικά υπόδουλοι και κατά πόσο θ'αλλάξει το νόμισμα τη πορεία της χώρας, όταν οι 300 εκεί μέσα παραμένουν οι ίδιοι...

Δημοσ.

@ntg1980

Δε ξέρω ακριβώς σε ποιους είμαστε τελικά υπόδουλοι και κατά πόσο θ'αλλάξει το νόμισμα τη πορεία της χώρας, όταν οι 300 εκεί μέσα παραμένουν οι ίδιοι...

στους "δανειστές" μας

συμφωνούμε γενικά

.

Δημοσ.

Τέλος πάντων... Γενικά συμφωνούμε. Ναι.

Απλά δε ξέρω αν βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης και κοπούν τα πακέτα διάσωσης που μας βοηθάνε να πληρώνουμε μισθούς & συντάξεις, από που θα βρούμε λεφτά εντός 2 μηνών (πριν τελειώσουν τα "έτοιμα") να συνεχίζουμε να πληρώνουμε και να κρατάμε δικό μας κράτος.

Εκτός κι αν πιστεύουμε ότι μέσα σε 60 μέρες θα διορθώσουμε λάθη 30 ετών και μάλιστα... ανώδυνα!

Ναι, το μνημόνιο είναι πέρα για πέρα λάθος, αλλά ανώδυνη λύση για την Ελλάδα δεν υπάρχει. Άλλωστε δεν είναι μόνο το κράτος που χρειάζεται αλλαγή, αλλά μια γενικότερη νοοτροπία που ΔΕΝ λέει ν'αλλάξει και μας οδήγησε εδώ.

Τώρα αν αλλάξει το νόμισμα και μεταμορφωθούμε την επόμενο μέρα/επόμενο μήνα... Τι να πω? :rolleyes:

Δημοσ.
τα πακέτα διάσωσης που μας βοηθάνε να πληρώνουμε μισθούς & συντάξεις,

τα πακέτα "διάσωσης", δεν μπαίνουν καν στη χώρα

τεσπα, που λέτε οι νέοι :mrgreen:

καλημέρα

.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τέλος πάντων... Γενικά συμφωνούμε. Ναι.

Απλά δε ξέρω αν βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης και κοπούν τα πακέτα διάσωσης που μας βοηθάνε να πληρώνουμε μισθούς & συντάξεις, από που θα βρούμε λεφτά εντός 2 μηνών (πριν τελειώσουν τα "έτοιμα") να συνεχίζουμε να πληρώνουμε και να κρατάμε δικό μας κράτος.

Εκτός κι αν πιστεύουμε ότι μέσα σε 60 μέρες θα διορθώσουμε λάθη 30 ετών και μάλιστα... ανώδυνα!

Ναι, το μνημόνιο είναι πέρα για πέρα λάθος, αλλά ανώδυνη λύση για την Ελλάδα δεν υπάρχει. Άλλωστε δεν είναι μόνο το κράτος που χρειάζεται αλλαγή, αλλά μια γενικότερη νοοτροπία που ΔΕΝ λέει ν'αλλάξει και μας οδήγησε εδώ.

Τώρα αν αλλάξει το νόμισμα και μεταμορφωθούμε την επόμενο μέρα/επόμενο μήνα... Τι να πω? :rolleyes:

Ποσες φορες πρεπει να πουμε οτι ΔΕΝ εχουμε στην πραγματικοτητα ελλειμα? Δεν το πιστευεις? Πολυ καλα κανεις. Κατεβασε τον ισολογισμο να το δεις και μονος σου. Το θεμα δεν ειναι οτι ειναι επωδυνη λυση το μνημονιο, αλλα οτι δεν ειναι καν λυση. Aποδεικνυεται οτι αυτος ηταν ο στοχος τους εξαρχης Link

Αυτο το λινκ αφιερωμενο σε πιστευουν ακομα οτι οι κακοι Ελληνες κοροιδεψαν τους καλους ξενους και παρολο το δουλεμα που τους ριξαμε οι καλοι ξενοι θελουν να μας βοηθησουν απο την καλη τους την καρδια.

Επεξ/σία από Snoob
Δημοσ.

κουράστηκα να περιμένω να με γα***ουν

η ευχή μου είναι να μην είμαστε στα ίδια σε 15 χρόνια, γιατί πραγματικά 100 φορές να χρεοκοπήσουμε τώρα για να ξεκινήσουμε σιγά σιγά να σηκωθούμε πάλι.

Δημοσ.

κουράστηκα να περιμένω να με γα***ουν

η ευχή μου είναι να μην είμαστε στα ίδια σε 15 χρόνια, γιατί πραγματικά 100 φορές να χρεοκοπήσουμε τώρα για να ξεκινήσουμε σιγά σιγά να σηκωθούμε πάλι.

Χρεωκοπημενος εισαι τωρα. Απλα δεν βιωνεις αμεσα τις συνεπειες διοτι το τρεναρουν για να εχουν αφορμη να σε τρομοκρατουν.Για να σου φυγει το αγχος μεσα στο ευρω δεν θα ορθοποδησουμε ποτε. Μια ζωη Βουλγαρια θα ειμαστε. Αλλα και τι εγινε?Οπως λενε και οι ασυνειδητοι δοσιλογοι τι να εχουμε τα ζωα που ειχαμε τοσο καιρο απο το κεφαλι μας τι τους Γερμανους. Σαν τον σκυλο που ψαχνει εναγωνιως αφεντικο και ελπιζει το επομενο αφεντικο του να ειναι καλυτερο.

Δημοσ.

έτσι έλεγα και εγώ, άλλα για σκέψου το ξανά.

Αν βγούμε από ευρώ/Ευρώπη θα:

• Πέσει η αξία της δραχμής στο 50%
  • Αρα και οι μισθοί θα πέσουν 50%, θα πάνε 250-280 ευρώ
  • οι τράπεζες δεν θα έχουν μια και θα μας δεσμεύσουν τα λεφτά μας
  • Οι εταιρίες εδώ θα καταρρεύσουν, οι ανεργία θα πάει 30%+
  • Οι τιμές των προϊόντων θα αυξηθούν, πλέον θα τη βγάζουμε σαν οικογένεια με 1 μακαρονάδα που θα έχει φτάσει τα 2 ευρώ

Εγώ κάτι δεν καταλαβαίνω, πως γίνεται να πέσει η αξία στο 50% των χρημάτων και τα προϊόντα να αυξηθούν.

Δηλαδή αν πέσει η αξία του χρήματος στο 100% που δεν δα έχουμε τίποτα, τα προϊόντα θα πάνε στο x2? χωρίς λεφτά ποιος θα αγοράσει?

Δημοσ.

έτσι έλεγα και εγώ, άλλα για σκέψου το ξανά.

Αν βγούμε από ευρώ/Ευρώπη θα:

• Πέσει η αξία της δραχμής στο 50%
  • Αρα και οι μισθοί θα πέσουν 50%, θα πάνε 250-280 ευρώ
  • οι τράπεζες δεν θα έχουν μια και θα μας δεσμεύσουν τα λεφτά μας
  • Οι εταιρίες εδώ θα καταρρεύσουν, οι ανεργία θα πάει 30%+
  • Οι τιμές των προϊόντων θα αυξηθούν, πλέον θα τη βγάζουμε σαν οικογένεια με 1 μακαρονάδα που θα έχει φτάσει τα 2 ευρώ

Εγώ κάτι δεν καταλαβαίνω, πως γίνεται να πέσει η αξία στο 50% των χρημάτων και τα προϊόντα να αυξηθούν.

Δηλαδή αν πέσει η αξία του χρήματος στο 100% που δεν δα έχουμε τίποτα, τα προϊόντα θα πάνε στο x2? χωρίς λεφτά ποιος θα αγοράσει?

• Οι μισθοι θα πεσουνε ετσι και αλλιως σε αυτα τα επιπεδα, ισως και χαμηλοτερα.
  • Οι τιμες των προιοντων δεν θα αυξηθουν, αφου το καλο του πληθωρισμου ειναι αυτο ακριβως, σε αντιθεση με την εσωτερικη υποτιμηση που οταν πεφτουν οι μισθοι τα προιοντα μπορει και να ακριβαινουν (αυτο που βιωνουμε σημερα). Αυτο συμβαινει διοτι σε περιβαλλον υποτιμησης η οποιαδηποτε μειωση μισθων περιμενεις να αντιμετωπιστει με τα αντανακλαστικα της οικονομιας ενω στον πληθωρισμο αν υπαρξει πληθωρισμος 10% αυτοματα υποτιμημενο κατα 10% θα ειναι και το μπουκαλακι νερο που αγοραζεις χωρις να δεις καποια ονομαστικη χρηματικη διαφορα ειτε στο μπουκαλακι νερο ειτε στον μισθο σου. Αυτα που θα ειναι απλησιαστα θα ειναι τα προιοντα που ερχονται απεξω αλλα αυτα ετσι και αλλιως με τους μισθους των 200ευρω που θα εχουμε απλησιαστα θα ειναι. Σε τετοιους καιρους κρισης σε ενδιαφερει η αυταρκεια σε αργοτικα προιοντα κυριως και η τελευταια ερευνα αν θυμαμαι καλα εδειξε αυταρκεια 94%.
  • Οι τραπεζες θα κρατικοποιηθουν και θα τυπωθει χρημα για να χρηματοδοτηθει το οποιοδηποτε ελλειμα τους. Αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που θα υπαρξει πληθωρισμος αλλα δεν θα μας επηρεασει ιδιαιτερα οπως το εδειξα προηγουμενως.

• Super Moderators
Δημοσ.

Θα ζητήσω μία και μόνη φορά να σταματήσει κάθε μειωτικός, απαξιωτικός και προσβλητικός χαρακτηρισμός προς τους συνομιλητές σας.

Μπορείτε να διαφωνείτε όσο θέλετε ως προς την οθρότητα της επιστροφής στη δραχμή ή την παραμονή στο ευρώ, αλλά θα το κάνετε κόσμια.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

αγαπητοί μου φίλοι.

αν πάμε στη δραχμή η υποτίμηση που θα γίνει στο νόμισμα θα είναι τόσο μεγάλη που σταματάμε να εισάγουμε, και αυτοί τη στιγμή η ελλάδα εισάγει τα πάντα. οπότε θα πέσει κάποια πείνα. και αυτό γιατί η παραγωγική δυναμικότητα της ελλάδας είναι στον πάτο.

θα ήθελα να υπενθιμίσω ότι είναι απλά μαθήματα και λογική πολιτικής οικονομίας 3ης λυκείου.

λυπάμε αν κάποιοι απο εσάς είστε είδη στο όριο της φτώχειας (και παρολα αυτά έχετε ιντερνετ και μπαίνετε στο ινσόμνια), αλλά αν πάμε στη δραχμή θα πάρετε μαζί σας και όσους οριακά τη βγάζουν.

το έγραψα όσο πιο ευγενικά μπορώ. ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ποσες φορες πρεπει να πουμε οτι ΔΕΝ εχουμε στην πραγματικοτητα ελλειμα? Δεν το πιστευεις? Πολυ καλα κανεις. Κατεβασε τον ισολογισμο να το δεις και μονος σου. Το θεμα δεν ειναι οτι ειναι επωδυνη λυση το μνημονιο, αλλα οτι δεν ειναι καν λυση. Aποδεικνυεται οτι αυτος ηταν ο στοχος τους εξαρχης Link

Αυτο το λινκ αφιερωμενο σε πιστευουν ακομα οτι οι κακοι Ελληνες κοροιδεψαν τους καλους ξενους και παρολο το δουλεμα που τους ριξαμε οι καλοι ξενοι θελουν να μας βοηθησουν απο την καλη τους την καρδια.

Σου ειναι ευκολο να δωσεις ενα λινκ του ισολογισμου;

Διοτι δεν μπορεσα να βρω κατι, παρα μονο τον κρατικο προϋπολογισμο 2011-2012 που μιλανε για ελλειμα 14δις και 13,4 δις αντιστοιχα.

Εσυ απο που διαβασες οτι δεν υπαρχει ελλειμα;

Δημοσ.

Evolution_of_the_Argentine_GNP%2C_1999-2004.png

πιγή wikipedia

δεν ξέρω αν έχει μπει, βαριέμαι να διαβάζω δέκα σχόλια μπαρούφες για να βρω ένα σχόλιο που κάτι να λέει, τι μασάτε ρε, η τρόικα απέτησε να μπει στο παζάρι και ο Παρθενώνας, θέλει να δώσει τα μηνύματα της με αυτό, κάποιος μαλάκας Μακρυγιάννης έλεγε κάποτε κάτι μαλακίες αλλά ποιος τα θυμάται τώρα αυτά... και να πεις ότι ο νεοέλληνας δεν ξέρει γράμματα να διαβάσει, μάλλον δεν ξέρει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Κάποιος σύνδεσμος για να στηρίξει το ότι "η τρόικα απαίτησε να μπει στο παζάρι και ο Παρθενώνας", ή είναι κι αυτή μία από τις μπαρούφες που βαριέσαι να διαβάσεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...