Προς το περιεχόμενο

295 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Θεωρείτε πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή να επανέλθει στη δραχμή;

• Να παραμείνει στο ευρώ.
    • Να επιστρέψει στη δραχμή.
    • Το ίδιο πράγμα δεν είναι;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ρε συ, δουλευομαστε και μεταξυ μας;

χίλια συγγνώμη εξωχότατε, συν-φορουμίτη και συν-νυχτοφύλακα

μπαίνω κατα λάθος στην μεγαλύτερη τάξη! :mrgreen:

η Νορβηγία, άκουσα , ότι βγάζει πιό πολλά με το να πουλάει τεχνολογία άντλησης απο μεγάλα βάθη

ποιές οι δυνατότητες και η αξία του "οικοπέδου" Ελλάδα;

χρυσός

άργυρος

χαλκός

βωξίτες

σπάνιες γαίες

ουράνιο

νερά

γεωργική γή υψηλής παραγωγικότητας

ηλιοφάνεια

δυνατότητες ΑΟΖ

τουρισμός

ιστορία

brand name

άϋλες αξίες - δικαιώματα

γεωγραφική θέση

λιμάνια-υποδομές

παραλίες

βότανα

...

...

...

...

gtroza

μεγαλοεπενδυτής, φιλάνθρωπος

καί ελεήμων, εννοείται :mrgreen:

.

• Απαντ. 696
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εξηγησε μου τη διαφορα του να σε δελεασω να αγορασεις οτι βρεις μπροστα σου χωρις πραγματικα να το χρειαζεσαι, με το να σε αναγκασω να αγορασεις οτι βρεις μπροστα σου, γιατι αυριο το νομισμα σου θα στοιχιζει 1% λιγοτερο.

Όχι δε θα το κάνω. Συγνώμη αλλά δεν.

Δημοσ.

Πάλι παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας για το πόσο "πλούσια" είναι η Ελλάδα.

Και γιατί τίποτα δεν γίνεται τόσες δεκαετίες;;; ΔΕΝ μπορεί να είναι ΟΛΟΙ προδότες!

Για τα διάφορα μεταλλεύματα αντιδρούν όλοι οι κάτοικοι, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει.

Ποιά νερά ακριβώς, μήπως έχουμε κανα μεγάλο ποτάμι ή λίμνη και δεν το ξέρω;

Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα είναι πολύ ακριβά (θα πούνε κάποιοι ότι φταίνε οι μεσάζοντες, το ακούω απ΄ το 80).

Ηλιοφάνεια έχει και η Σαχάρα! τι πάει να πει αυτό;

Δυνατότητες ΑΟΖ = ούτε με την Αλβανία δεν έχουμε καθορίσει! είπε κάποιος Τουρκία;

Τουρισμός = αέρας κοπανιστός και μαύρο χρήμα που συντηρεί τον πληθωρισμό.

Ιστορία = "όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες" το ακούν πλεον οι ξένοι και βάζουν τα γέλια.

brand name = πικρή ιστορία, δεν υπάρχει αυτή την στιγμή χειρότερη εικόνα για χώρα στο εξωτερικό με πιθανή εξαίρεση την Συρία του συντρόφου Άσαντ.

κλπ

κλπ

κλπ

Δημοσ.

Και γιατί τίποτα δεν γίνεται τόσες δεκαετίες;;; ΔΕΝ μπορεί να είναι ΟΛΟΙ προδότες!

Για τα διάφορα μεταλλεύματα αντιδρούν όλοι οι κάτοικοι, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει.

Ποιά νερά ακριβώς, μήπως έχουμε κανα μεγάλο ποτάμι ή λίμνη και δεν το ξέρω;

Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα είναι πολύ ακριβά (θα πούνε κάποιοι ότι φταίνε οι μεσάζοντες, το ακούω απ΄ το 80).

Ηλιοφάνεια έχει και η Σαχάρα! τι πάει να πει αυτό;

Δυνατότητες ΑΟΖ = ούτε με την Αλβανία δεν έχουμε καθορίσει! είπε κάποιος Τουρκία;

Τουρισμός = αέρας κοπανιστός και μαύρο χρήμα που συντηρεί τον πληθωρισμό.

Ιστορία = "όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες" το ακούν πλεον οι ξένοι και βάζουν τα γέλια.

brand name = πικρή ιστορία, δεν υπάρχει αυτή την στιγμή χειρότερη εικόνα για χώρα στο εξωτερικό με πιθανή εξαίρεση την Συρία του συντρόφου Άσαντ.

κλπ

κλπ

κλπ

Ευτυχώς τα έχει το Λουξεμβούργο όλα τα παραπάνω και είναι πλούσιο.

Oh wait :confused:

Δημοσ.

αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί στο forum εύκολα

αν είμαι μέτοχος αυτού του οικοπέδου

και παραμυθιάζομαι ότι είναι "ψωροκώσταινα και πρέπει να γίνω δούλος", ο gtroza εννοώ

είμαι άξιος αυτού που μ' επιβάλουν άλλοι

εσύ που δεν παραμυθιάζεσαι

δεν έχεις καμιά αγωνία, απορία, αμφιβολία;

όλα βαίνουν καλώς;

εύχομαι καλή τύχη

.

Δημοσ.

Μια ιδέα:

Link

Υπάρχουν επενδύσεις και επενδυσεις...

Link

Δημοσ.

Ο τζίζους και η μάνα του!

Νομίζω αγνοείς στοιχειώδεις όρους, με αποτέλεσμα και να παρεξηγούνται αυτά που μάλλον θέλεις να πεις, και να μην υπάρχει πιθανότητα συννενόησης.Χιντ, είναι άλλο πράγμα η ρευστότητα σε μία οικονομία, και άλλο ο υπερκαταναλωτισμός.

Όχι δε θα το κάνω. Συγνώμη αλλά δεν.

Σε ευχαριστουμε που συνεβαλες επικοδομητικα στη συζητηση. Στο επομενο κειμενο μου (το οποιο θα αγνοει παλι στοιχειωδεις ορους), μπορεις να ξανασυμβαλεις με καποιο OMG και 3 LOL.

Δημοσ.

Απορία και αγωνία έχω για το πότε θα σταματήσουμε επιτέλους σαν λαός να θεωρούμε ότι είμαστε κάτι άλλο απο αυτό που πραγματικά είμαστε.

ΔΕΝ είμαστε ο περιούσιος λαός που νομίζουμε.

Κανένας δεν μας δίνει την σημασία που νομίζουμε ότι μας δίνουν, λόγω ιστορίας κλπ κλπ

Δεν αποτελούμε το κέντρο του κόσμου.

Το ότι δεν έχουμε ακόμα περιουσιολόγιο, κτηματολόγιο και καταγραφή των ΔΥ δεν μας φταίει κανένας ξένος. Το ότι όλοι οι φορείς του Δημοσίου είναι ελλειματικοί απο τότε που υπάρχουν οι πέτρες, δεν μας το επέβαλε κανένας. Μόνοι μας το αποφασίσαμε για τους ευνόητους λόγους.

Για την Δικαιοσύνη ας μην μιλήσουμε καλύτερα.

Όλες αυτές οι επενδύσεις που λες ότι μπορεί να γίνουν, θα εμποδιστούν απο Έλληνες και για να τελεσιδικήσει η υπόθεση μπορεί να πάρει και 10 χρόνια! Που αλλού γίνεται αυτό;

Αλλά όλα αυτά δεν βλέπω να αλλάζουν, γιατί είναι δύσκολα και γιατί προϋποθέτει σύγκρουση.

Μακριά απο εμάς!

Δημοσ.

Σε ευχαριστουμε που συνεβαλες επικοδομητικα στη συζητηση. Στο επομενο κειμενο μου (το οποιο θα αγνοει παλι στοιχειωδεις ορους), μπορεις να ξανασυμβαλεις με καποιο OMG και 3 LOL.

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συμβάλλω σε μία συζήτηση η οποία θα είχε έστω ελάχιστες πιθανότητες να χαρακτηριστεί εποικοδομητική.

Αν μη τι άλλο, χρόνο να ξοδέψω έχω, και τις λέξεις δε τις λυπάμαι.

Υπομονή δεν έχω, οπότε να είσαι προετοιμασμένος κάθε φορά που θα γράφεις ασυναρτησίες με απίθανα λογικά άλματα, να δεχθείς και ανάλογου επιπέδου κριτική.

Δημοσ.

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συμβάλλω σε μία συζήτηση η οποία θα είχε έστω ελάχιστες πιθανότητες να χαρακτηριστεί εποικοδομητική.

Αν μη τι άλλο, χρόνο να ξοδέψω έχω, και τις λέξεις δε τις λυπάμαι.

Υπομονή δεν έχω, οπότε να είσαι προετοιμασμένος κάθε φορά που θα γράφεις ασυναρτησίες με απίθανα λογικά άλματα, να δεχθείς και ανάλογου επιπέδου κριτική.

Χαιρομαι που υπαρχει καποιος να μας υποδεικνυει τα λαθη μας (χωρις ομως να μας λεει που υπαρχει το λαθος, και τι χρειαζεται διορθωση, διοτι απλα δε θελει...).

Τετοιου ειδους κριτικη την κανω κι εγω μια χαρα, σε οποιον θελω μπορω να πω οτι κανει λαθος, αλλα να μη θελω να του υποδειξω το σωστο.

Δημοσ.

Η Ισλανδία μια χαρά τα πήγε,γιατί άραγε δεν ακούμε τίποτε;

Την απειλούσαν όλοι ότι θα γίνει Κούβα του Βορρά.Εχει απομονωθεί;Τους λείπουν βασικά είδη;Πτώχευσε το 2008-είχε τεράστιο χρέος-το 2010 το ΔΝΤ πάγωσε τον δανεισμό αλλά ούτε εμπάργκο φαρμάκων έγινε,ούτε καυσίμων ούτε τροφίμων.

Δημοσ.

Χαιρομαι που υπαρχει καποιος να μας υποδεικνυει τα λαθη μας (χωρις ομως να μας λεει που υπαρχει το λαθος, και τι χρειαζεται διορθωση, διοτι απλα δε θελει...).

Τετοιου ειδους κριτικη την κανω κι εγω μια χαρα, σε οποιον θελω μπορω να πω οτι κανει λαθος, αλλα να μη θελω να του υποδειξω το σωστο.

Και τούτο συμβαίνει επειδή μία συζήτηση προϋποθέτει ένα μίνιμουμ πεδίο συνεννόησης, το οποίο όταν με ρωτάς να σου εξηγήσω εγώ ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα πείραμα που έγινε πριν έναν αιώνα σε μια κλειστή κοινωνία και τη σύγχρονη μορφή της υπερκαταναλωτικής συμπεριφοράς σε μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία, για τα δικά μου δεδομένα υπομονής, είναι αγεφύρωτο.

Συγνώμη κιόλας, δεν έχω πρόθεση να σε προσβάλλω, αλλά δε ξέρεις τι σου γίνεται.

Δημοσ.

Η Ισλανδία έχει τόσο πληθυσμό όσο περίπου έχει η Πάτρα, χωρίς τους λαθρομετανάστες.

Κατά βάση η κρίση της ήταν μια τραπεζική φούσκα.

Ούτε στην ΕΕ είναι και φυσικά ούτε στην Ευρωζώνη.

Αν όμως ήταν στο ευρώ και έφευγε, τυπώνοντας ένα πληθωριστικό νόμισμα που δεν θα είχε καμία αξία και δεν θα το δεχόταν κανένας, τότε... :fear:

Δημοσ.

Την απειλούσαν όλοι ότι θα γίνει Κούβα του Βορρά.Εχει απομονωθεί;Τους λείπουν βασικά είδη;Πτώχευσε το 2008-είχε τεράστιο χρέος-το 2010 το ΔΝΤ πάγωσε τον δανεισμό αλλά ούτε εμπάργκο φαρμάκων έγινε,ούτε καυσίμων ούτε τροφίμων.

Μιλάμε για μια χώρα με πληθυσμό μόνο 300 χιλιάδες άτομα, η οποία στην έναρξη της κρίσης είχε ανεργία 1%. 2 χιλιάδες άτομα ήταν άνεργα σε ΟΛΗ τη χώρα. Άρα, έχω πολλές αμφιβολίες ότι μπορούμε να συγκρίνουμε τις 2 χώρες.

Επίσης, με μια γρήγορη ματιά στη wikipedia είδα ότι η ανεργία τριπλασιάστηκε (αν και βέβαια μιλάμε για μηδαμινά ποσοστά), ο πληθωρισμός έφτασε το 75% και οι μισθοί μειώθηκαν στο μισό. Δεν είναι και λίγο.

Δημοσ.

Δεν είναι και τόόόόόόόσο απλά τα πράγματα

Αν πάει κάποιος στην Ισλανδία, θα διαπιστώσει ότι στα ταμεία των περισσότερων καταστημάτων δέχονται σχεδόν όλα τα νομίσματα του κόσμου: ευρώ, δολάριο, σουηδική κορώνα, βρετανική λίρα, καναδικό δολάριο, μέχρι και γιεν Ιαπωνίας. Στο τέλος της λίστας είναι η ισλανδική κορώνα που αποτιμάται με τέσσερα μηδενικά (0,000). «Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να αγοράσεις τίποτε, διότι το ισλανδικό νόμισμα πλέον είναι χωρίς αξία. Κανείς δεν το εμπιστεύεται», δήλωσε στο αμερικανικό National Public Radio (NPR 13.4.2012) μια κάτοικος του Ρέικιαβικ.

Γράφτηκαν πολλά αυτόν τον καιρό στην Ελλάδα για την «επανάσταση των Βίκινγκς», για τη διαγραφή του χρέους από τους Ισλανδούς ...... Ενα δεν ελέχθη: οι καταθέσεις των Ισλανδών που είναι αναγκαστικά σε τοπικό νόμισμα μηδενίστηκαν. Οχι εκείνων που είχαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, αλλά των εργαζομένων και των μικρών επαγγελματιών. Τώρα η Ισλανδία έχει αυστηρότατους περιορισμούς στην εξαγωγή συναλλάγματος, αλλά οι συναλλαγές εντός της χώρας γίνονται με όλα τα νομίσματα της οικουμένης, πλην του δικού της.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...