lary7 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μπορεις να παρεις το παραδειγμα της Αργεντινης για να απαντηθουν μερικα απτα ερωτηματα σου. Ως προς το θεμα της ατακτης χρεωκοπιας, των συνεπειων, και του οριζοντα που ανοιγει, αν ανοιγει ενα τετοιο γεγονος. Δεν ειναι παντου θετικες οι απαντησεις αλλα η δικη σου κριση θα σου δωσει απαντησει για το προς τα που προτιμας να οδευσεις ως κρατος. To παραδειγμα της αργεντινης μου λεει οτι τους πηρε 7 χρονια για να φτασουν παλι στα επιπεδα φτωχειας που ειχαν το 2001. Μου λεει για υποτιμηση 70% και αλλα ομορφα σχετικα με το ποσο χαμηλα επεσαν. Και ολα αυτα για χρεως που ηταν κλασμα του δικου μας, και που ακομα και σημερα δεν τους επιτρεπει να βγουν ξανα στις αγορες. Και το ποιο τραγικο ολων ειναι οτι ο ολοι λενε για το θαυμα της οικονομικης ανοδου της αργεντινης τα τελευταια χρονια αλλα παραλειπουν να πουνε οτι αυτη βασιστηκε σε μεγαλες εξαγωγες φθηνων(λογω φθηνου πεσο) μεταλλευτικων-αγροτικων-κτηνοτροφικων προιοντων, λογω της τεραστιας εκτασης της χωρας, κατι που ποτε δεν θα μπορεσουμε να κανουμε εμεις, ακομα και αν ειμαστε στην δραχμη. Σιγουρα παντως ο καθενας εχει την κριση του, βασισμενη σε προσωπικε αποψεις και δεν υπαρχει σιγουρη ή ορθοδοξη λυση. PS: Το 2010 ειχα διαβασει μια αναλυση ξενου οικονομολογου εξαιρετικα προφητικη. Ελεγε πως οι Ελληνας αμα ειμαστε εξυπνοι πρωτα θα παρουμε οση περισσοτερη βοηθεια μπορουμε απο ΕΕ και μετα θα χρεωκοπησουμε. Προφητικη θα ελεγα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Σνουμπ, επειδή τον παρακολουθώ καιρό τώρα (και ξεκαθαρίζω, δεν γνωρίζω τις αρνητικές συνέπειες όσων προτείνει), όταν ξέσπασε η κρίση το 2009 η θέση του μέσες άκρες ήταν αυτή που παρέθεσα. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος. Προφανώς από τότε τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Το συγκεκριμένο άρθρο είναι από τον Φεβρουάριο του 2012. Ομολογώ ότι το 2009 δεν τον παρακολουθούσα. Από τέλη του '10, αρχές του '11, μιλάει ανοιχτά για κανονική χρεοκοπία. Παρενθετικά, και τη "μπλόφα" της χρεοκοπίας αδιέξοδη τη βρίσκω, αλλά εφόσον το χαρτί αυτό δεν παίχτηκε, φοβάμαι θα μας κατατρέχει για πολλές δεκαετίες σαν το ιδανικό που δεν είχαμε τη δύναμη να ακολουθήσουμε κι αν το είχαμε κάνει όλα θα είχαν λυθεί διά μαγείας.
YiN Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Ομολογώ ότι το 2009 δεν τον παρακολουθούσα. Από τέλη του '10, αρχές του '11, μιλάει ανοιχτά για κανονική χρεοκοπία. Παρενθετικά, και τη "μπλόφα" της χρεοκοπίας αδιέξοδη τη βρίσκω, αλλά εφόσον το χαρτί αυτό δεν παίχτηκε, φοβάμαι θα μας κατατρέχει για πολλές δεκαετίες σαν το ιδανικό που δεν είχαμε τη δύναμη να ακολουθήσουμε κι αν το είχαμε κάνει όλα θα είχαν λυθεί διά μαγείας. Nαι, τότε μιλούσε για μπλόφα. Μπδγ, ήταν σύμβουλος του ΓΑΠ μέχρι το 2007 και αποχώρησε λόγω τέτοιων διαφωνιών έχω την εντύπωση, χωρίς να βάζω χέρι στη φωτιά. Σε κάθε περίπτωση, δεν ξέρω αν ήταν αδιέξοδο, ειδικός δεν είμαι.
Praetorianos Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Εγώ έχω να πω ότι ο Βαρουφάκης, και ο κάθε Βαρουφάκης, αν σπαταλούσαν τον μισό χρόνο που κάνουν τις expert-γλάστρες ΝΑΙ και πάλι ΝΑΙ, οι οικονομολόγοι γλάστρες είναι στην TV. Πρόσεχε .. δε κρίνω αν αυτά που λέει είναι σωστά/λάθος, κρίνω ως τι χρησιμοποιούνται. Όταν το 99% των όσοων παρακολουθούν δεν σκαμπάζουν ή δε θέλουν να σκαμπάσουν οι οικονομολόγοι απλά γεμίζουν τηλεοπτικό χρόνο χωρίς να προσφέρουν πολλά πέρα από την "αναβάθμιση" της ποιότητας της κάθε εκπομπής Ρε DrLo σ' έχω για έξυπνο άνθρωπο γι' αυτό και εξεπλάγην με την τοποθέτηση. Δηλαδή αν ο Βαρουφάκης (ασχέτως αν συμφωνείς ή όχι με αυτά που λέει) είναι γλάστρα, δώσε μου μερικά παραδείγματα βιογραφικών οικονομολόγων που θεωρείς αξιόλογους. Μια χαρά σοβαρός επιστήμονας, με βιογραφικά/δημοσιεύσεις/επαφές/ρεαλιστικές προτάσεις και αντίληψη για το τι γίνεται γύρω του. Όσο για το 99% επιχείρημα, τραγικό. Δηλαδή αν αντί για σοβαρούς επιστήμονες είχαμε τηλεμαϊντανούς (έχω σπουδάσει δημοσιογραφία, αλλά οι γνώσεις μου επεκτείνονται σε μεταδιδακτορικό επίπεδο είτε μιλάμε για τιμές στη λαϊκή, είτε για μνημονιακή πολιτική, είτε για διεθνείς διπλωματικές σχέσεις) να σχολιάζουν τα πάντα θα ήταν καλύτερο? 20 λεπτά Βαρουφάκη προτιμότερα από 1:30 ώρα ΤραγκοΠαπαδοΤρεμοΠρετεντερική ανάλυση. Edit: Ο συγκεκριμένος δεν έχει πέσει σε λούμπα. Εκτός από τηλεοπτικό χρόνο, είναι συγγραφέας βιβλίων, έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά κι εφημερίδες, ενώ κρατάει επαφή με τον "έξω κόσμο", δεν περιορίζεται σε Star και στείρα διάλεξη στα αμφιθέτρα.
capten- Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Ρε παίδες από ποτε οι σύγχρονοι καθηγητές ανωτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα έχουν κάποιο κύρος? Γιατί παίρνεται στα σοβαρά τον Γιαννάκη που είμαι σίγουρος ότι έγινε "ακαδημιακος" στην Assoe είτε με μέσο είτε με δωροδοκία? Επίσης μπορώ να καταλάβω και την αγωνια του μικρού μας του Γιαννάκη να πτωχεύσει η πατρίδα μας εφόσον αυτός έβγαλε παρα πολλά χρήματα κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και περιμένει να πάρει κάνα νησάκι. Έλεος reeee !
opera Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Ομολογώ ότι το 2009 δεν τον παρακολουθούσα. Από τέλη του '10, αρχές του '11, μιλάει ανοιχτά για κανονική χρεοκοπία. Παρενθετικά, και τη "μπλόφα" της χρεοκοπίας αδιέξοδη τη βρίσκω, αλλά εφόσον το χαρτί αυτό δεν παίχτηκε, φοβάμαι θα μας κατατρέχει για πολλές δεκαετίες σαν το ιδανικό που δεν είχαμε τη δύναμη να ακολουθήσουμε κι αν το είχαμε κάνει όλα θα είχαν λυθεί διά μαγείας. Είναι θέμα αξιοπρέπειας πιά, οι Σουλιώτισες, οι άντρες στο Κούγκι ή στην έξοδο του Μεσολγγίου το γνώριζαν πως δεν υπάρχει εύκολος δρόμος,κράτησαν όμως το κεφάλι ψηλά και δεν έσκυψαν μπροστά στο κατακτητή. Όποιος δε το νοιώθει αυτό δεν είναι Έλληνας.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Α, ωραία, πιάσαμε τώρα και το χαρτί του πατριωτισμού. Ευτυχώς που μας οδηγείτε εσείς οι ατόφιοι Έλληνες, τώρα αισθάνομαι πολύ πιο ήσυχος.
YiN Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Ρε παίδες από ποτε οι σύγχρονοι καθηγητές ανωτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα έχουν κάποιο κύρος? Γιατί παίρνεται στα σοβαρά τον Γιαννάκη που είμαι σίγουρος ότι έγινε "ακαδημιακος" στην Assoe είτε με μέσο είτε με δωροδοκία? Επίσης μπορώ να καταλάβω και την αγωνια του μικρού μας του Γιαννάκη να πτωχεύσει η πατρίδα μας εφόσον αυτός έβγαλε παρα πολλά χρήματα κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και περιμένει να πάρει κάνα νησάκι. Έλεος reeee ! http://old.econ.uoa.gr/UA/content/gr/Article.aspx?office=16&folder=474&article=629 Γι'αυτό.
capten- Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 http://old.econ.uoa.gr/UA/content/gr/Article.aspx?office=16&folder=474&article=629 Γι'αυτό. Ok πλούσιο βιογραφικό.Θα τον προσλάβω μετά την πτώχευση ώστε να μου καθαρίζει τις τουαλέτες στο μαγαζί μου. Πραγματικά παίρνεις στα σοβαρά τις αθλιότητες { 2 me 3 anteksa na diavasw} του κυριου?
pournaras Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Εγώ έχω να πω ότι ο Βαρουφάκης, και ο κάθε Βαρουφάκης, αν σπαταλούσαν τον μισό χρόνο που κάνουν τις expert-γλάστρες σε κάθε είδους εκπομπή στη δουλειά τους και στην ενασχόλησή τους με τα ιδρύματά τους η κατάσταση στην Ανώτατη παιδεία θα ήταν σημαντικά καλύτερη. Αυτο εκανε και με πολυ καλα αποτελεσματα μαλιστα, αλλα επειδη ενοχλουσε φαινεται τις κλικες, καταφεραν να του κοψουν τα προγραμματα, οποτε τους εδωσε μια καλη μουντζα και την εκανε για το seattle.
kostas_dr Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Να του πούμε να πάρει και κανα αδιάβροχο γιατί βρέχει πολύ εκεί πέρα.
Cossutius. Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Ok πλούσιο βιογραφικό.Θα τον προσλάβω μετά την πτώχευση ώστε να μου καθαρίζει τις τουαλέτες στο μαγαζί μου. Πραγματικά παίρνεις στα σοβαρά τις αθλιότητες { 2 me 3 anteksa na diavasw} του κυριου? Μα ο Βαρουφακης είναι πασίγνωστος οικονομολόγος. Και γενικά αυτά που λέει ή γράφει τα δικαιολογεί μια χαρά. Το αν συμφωνουμε ή διαφωνουμε με ότι γράφει είναι διαφορετικό. Πάντως σε όσες εκπομπές έχει παρουσιαστεί (που ειναι ελάχιστες) δεν έχουν καταφέρει να αντικρούσουν τα επιχειρήματά του και γενικά υπάρχει μεγάλη κωλοτουμπα. Βεβαια αν το δει κανεις από τη σκοπιά του μνημονιακού (αυτού δηλαδή που θεωρει πως το ηδη αποτυχημένο μνημόνιο μπορεί να μας βοηθήσει), σίγουρα θα τον θεωρεί άσχετο. Παρεπιπτόντως δε νομίζω πως θα δεχτεί τη θέση Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω γιατι χαρακτηρίζονται ως "αθλιότητες" οι θέσεις του. Ούτε εγώ είμαι υπερ του να πτωχεύσουμε και διαφωνώ σε αρκετά σημεία με τον συγκεκριμένο οικονομολόγο, αλλά του βγάζω το καπέλο στο γεγονός πως αποτελεί πρότυπο συζητητή και επιχειρηματολόγου. Και γενικά δε θα μπορουσα ποτέ μου να χαρακτηρίσω σαν άθλιες τις οικονομικές απόψεις ενός διδάκτωρ Οικονομικών εκτός αν είχα τα κατάλληλα επιχειρήματα για να αντικρούσω αυτά που λέει.
Hamurabi Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Ωραια τα λεει ο καθηγητης ο οποιος θα περνει μερικες χιλιαδες ευρω μισθο. Ο κακομοιρης που επερνε 1.500 ευρο μισθο και πληρωνει τα 800 για το σπιτι του και τωρα ξαφνικα του πηγε ο μισθος 1000 τι ακριβως θα κανει αν χρεωκοπησουμε και περνει πιο λιγο μισθο απο τα λεφτα που δινει ΜΟΝΟ για το σπιτι του; ας μας το απαντησει και αυτο ο καθηγητης να δουμε και την αισιοδοξη πλευρα αυτου.
Cossutius. Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 ας μας το απαντησει και αυτο ο καθηγητης να δουμε και την αισιοδοξη πλευρα αυτου. Γιατι δε του στέλνεις ένα μέιλ να σου απαντήσει για τις θέσεις του? Με αφορμή αυτο το ποστ και επειδή όλο και περισσότερο βλέπω τέτοιου τύπου ερωτήματα "Ας μας απαντήσει ο τάδε ή ο δείνα για το συγκεκριμένο θέμα" λέω εγω πως ο Βαρουφάκης και ο κάθε Βαρουφάκης δε διαβάζει τις απόψεις χρηστών στο Ινσόμνια. Αν κάποιος θέλει να ρωτήσει πραγματικά, ρωτάει τον ιδιο ή ψάχνει να βρει γενικά τις θέσεις που έχει πάρει κατά καιρούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα