Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατεχόμενη και η Σικελία!

Λευτεριά στην Κολχίδα!

Να σου πω ρε Snoob δεν πατάς κάνα κλείδωμα να τελειώνουμε?

Το θέμα ήταν σχετικά με τις χθεσινές κινήσεις του ΓΕΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ) και με την οξύτητα και κινητικότητα που παρατηρείται τώρα στα σύνορα....

Έχουν μπει ένα σορό απόφοιτοι του google academy με copy paste κτλ και αλλα τόσα trolls και άλλοι μιλάνε για εξωγήινους άλλοι για το αν στο βυζάντιο υπήρχε ελληνισμός... άλλοι για καραμέλες και τράγους και άλλοι για να μην πω τι... αηδία κατάντησε...

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

tamam arkadas :)

γκρικλις

Φαγητό είναι?

Πάντως polu καλή φήμη οι Μογγόλοι στο φαΐ.

Xm τις λεπτές μαγείρισσες τις θέλω για πάρτυ μου.

Δημοσ.

Aκόμη περιμένω να επιβεβαιωθούν οι προπέρσινες "έγκυρες" πληροφορίες πως το μόνο που περιμένουν οι Τούρκοι για να μπουκάρουν στη Θράκη είναι να τραβηχτούν τα νερά του Έβρου.

Δυστυχώς Snoob τέτοιου τύπου "έγκυρες" πληροφορίες -προφανώς το γνωρίζεις βέβαια- "διαρρέουν", κυρίως σε αμφιβόλου εγκυρότητας blogs και forums κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία (μην πως κάθε μήνα). Αν αναλογιστεί κάποιος την ρευστή κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας σήμερα λόγω της πολιτικής και οικονομικής κρίσης, είναι σαφώς ευκολότερο να γίνει θέμα από το τίποτα. Ο κόσμος είναι φοβισμένος και τσιμπαέι, τέλος.

Προσωπική μου άποψη είναι πως, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, πίσω από την όλη φασαρία κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν θα επεκταθώ γιατί δεν θα ήθελα να παραβώ τους κανόνες του forum.

Θα πως απλά, με αφορμή το πολύ εύστοχο post του InsomniaK (#41), πως σε εποχές σαν την σημερινή χρειάζεται να επιδείξουμε όλοι, όποιες κι αν είναι οι πολιτικές και θρησκευτικές μας πεποιθήσεις, λίγη παραπάνω υπευθυνότητα στο τι λέμε ή γράφουμε δημοσίως. Δεν είναι όλοι όσοι θα διαβάσουν π.χ. το εν λόγω thread, το οποίο ίσως βρήκαν μετά από αναζήτηση στο Google, το ίδιο ενημερωμένοι ή -συγγνώμη- έξυπνοι.

Προσωπικά δεν δίνω καμία σημασία σε "πληροφορίες" που προέρχονται από μπατζανάκηδες στρατηγούς, πεθερούς διευθυντές τραπεζών ή φωτισμένους πνευματικούς με προφητικό χάρισμα που συναναστρέφονται θείες κουμπάρων. Πολύς κόσμος όμως το κάνει, είτε από αφέλεια, είτε επειδή στις δύσκολες εποχές που ζούμε ψάχνεται να πιαστεί από κατί, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό.

Να καταθέτουμε τη γνώμη μας λοιπόν αλλά να μην γράφουμε και αρλούμπες. Να διπλοτσεκάρουμε τις πηγές μας, έχουν αναπαραχθεί πολλές βλακείες το τελευταίο διάστημα, ειδικά στα internetz. Να μην λαμβάνουμε ως αξίωμα την ΓΜΩΜΗ και τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ όποιου τυχαίνει να πετάει κάτι σχετικό με την επικαιρότητα σ' ένα blog.

Θα κλείσω λέγοντας πως δεν ήθελα να ειρωνευτώ ή να υποτιμήσω την ιδεολογία και την θρησκεία κανενός. Θεωρώ επίσης πως όντως παίζει πρόβλημα με την Τουρκία και η πιθανότητα ενός μελλοντικού "θερμού" επεισοδίου είναι υπαρκτή. Παρόμοια σκηνικά παίζουν από το '74 μέχρι σήμερα και κρίνοντας από την γενικότερη κατάσταση στο Αιγαίο και την Θράκη θα μπορούσαν να επαναληφθούν. Μην βγάζουμε όμως και από τη μύγα ξύγκι, είναι εξίσου πιθανό να μην γίνει ποτέ τίποτα.

Δημοσ.

Φαγητό είναι?

Πάντως polu καλή φήμη οι Μογγόλοι στο φαΐ.

Xm τις λεπτές μαγείρισσες τις θέλω για πάρτυ μου.

"οκ φιλε " σημαινει ,στο εγραψα στα τουρκικα για να ξερεις οταν πας με το καλο για το ντου :D

..

συμφωνω γενικα πιστευω οτι δεν υπαρχει αξιοπιστο μεσο για να ενημερωνεσαι για καποια θεματα, το πιο ακριβες θα ηταν να διαβαζει καποιος διαφορα μεσα/βιβλια/εφημεριδες/sites και να βγαζει κατι σαν "μεσο ορο"

• Super Moderators
Δημοσ.

Να σου πω ρε Snoob δεν πατάς κάνα κλείδωμα να τελειώνουμε?

Να "πατήσω κάνα κλείδωμα" γιατί;

Τα "κατεχόμενα" εσύ τα έβαλες στη συζήτηση, οπότε δεν αντιλαμβάνομαι τη διαμαρτυρία σου.

Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη δημόσια υπόδειξη για το συντονισμό του νήματος, και δη σε αυτό το ύφος, θα αντιμετωπιστεί ανάλογα.

Δημοσ.

Πριν βάλω άνω τέλεια εγώ να πω ότι στην πραγματικότητα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης πολλές φορες κουκουλώνουν πολλές προκλήσεις από τον Τουρκικο στρατό.Ok ίσως να κάνουν καλά.Λέω ίσως.

Δημοσ.

Έχουν μπει ένα σορό απόφοιτοι του google academy με copy paste κτλ και αλλα τόσα trolls και άλλοι μιλάνε για εξωγήινους άλλοι για το αν στο βυζάντιο υπήρχε ελληνισμός...

Αυτο βεβαια δεν νομιζω κανείς να το αμφισβητει. ΕΛΕΟΣ. Χαθηκε ολη η λογικη?

Ολοι ή εστω οι περισσοτεροι ξερουν ποια ηταν η γλωσσα που μιλουσε κατα κορον ο λαος, στην Βυζαντινη(ή εστω Ρωμαικη, δεν θα κολλησουμε σε όρους και ορισμους εγω αναφερομαι στην ΓΛΩΣΣΑ) αυτοκρατορια. Η Ελληνικη γλωσσα κυριαρχουσε σε συντριπτικα μεγαλο ποσοστο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Με αυτή τη λογική, είμαστε όλοι Λατίνοι, γιατί πριν μιλήσουν τα Ελληνικά μιλούσαν Λατινικά (και αρκετοί "Έλληνες" Βυζαντινοί αυτοκράτορες Λατινικά μιλούσαν).

Το ότι κάποιος μιλάει μια γλώσσα, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ανήκει και στο αντίστοιχο έθνος.

Δεν καταλαβαίνω γιατί, αντί να φύγει τελείως από τη συζήτηση ο εξωφρενικός ισχυρισμός περί "κατεχόμενων", παρουσιάζονται όλο και πιο τραβηγμένα επιχειρήματα.

Δημοσ.

Αυτο βεβαια δεν νομιζω κανείς να το αμφισβητει. ΕΛΕΟΣ. Χαθηκε ολη η λογικη?

Ολοι ή εστω οι περισσοτεροι ξερουν ποια ηταν η γλωσσα που μιλουσε κατα κορον ο λαος, στην Βυζαντινη(ή εστω Ρωμαικη, δεν θα κολλησουμε σε όρους και ορισμους εγω αναφερομαι στην ΓΛΩΣΣΑ) αυτοκρατορια. Η Ελληνικη γλωσσα κυριαρχουσε σε συντριπτικα μεγαλο ποσοστο.

η ελληνικη γλωσσα υπηρχε στις περιοχες που ζουσαν ελληνες,αλλα την διαχειρηση του κρατους την ειχαν οι ρωμαιοι.τοτε θεωρητικα ημασταν κατεχομενα.

Δημοσ.

Ε, αυτό έχει αλλάξει απο την εποχή των Μ-48 MOLF και μετά θέλω να ελπίζω.

M-60A3, Leopard 2 κλπ. Απο έμψυχο δυναμικό δεν ξέρω τι παίζει και τι ηθικό έχουνε.

...κι εγώ το ίδιο θέλω να ελπίζω! Απλώς, αυτό που όντως έχει αλλάξει είναι το προφανές: η γενιά των αρμάτων. Αλίμονο αν είχαμε ακόμη τα Μ-48 Α3 και Α5...

Όσο για το έμψυχο δυναμικό και το ηθικό τους:

- Δέκα φορές περισσότεροι είναι. Προφανές δεν είναι ότι υπερτερούν σε έμψυχο δυναμικό;

- Έχω κάνει δεκάδες φορές τη διαδρομή Γεωργία-Ελλάδα, οδικώς μέσω Τουρκίας. Το γεγονός ότι βλέπω 9 στα 10 σπίτια - όχι μόνο κρατικά κτίρια - με αναρτημένη την ημισέληνο, ανεξαρτήτως εποχής και περιοχής, προσωπικά μου λέει πολλά, τόσο για το ηθικό τους, όσο και για το αίσθημα πατριωτισμού από το οποίο διακατέχονται...

για τα αρματα δεν γνωριζω απλα βασιζω οτι ειπα για τα αρματα στο οτι σε γενικες γραμμες και οι 2 ειχαμε διαφορες εκδοσεις των Μ48,Μ60 και λεο1 (+ τα νεα λεο2 απτο 1999 και μετα),για την βοηθεια που λαμβανουν ετσι ειναι περιπου αλλα οφειλοταν σε διαφορους λογους στο παρελθον λιγο το οτι ουσιαστικα συνορευαν με την ρωσσια λιγο το οτι απτην αλλη ειχαν ιραν-ιρακ-συρια λιγο του οτι ειναι πολυ μεγαλυτερη χωρα(ουσιαστικα αχανεις εκτασεις) ,λιγο του οτι οι ανατολικες τους επαρχιες εξαιρουνται απο τις συνθηκες για τον αριθμο των συμβατικων οπλων στην ευρωπη,τεραστιο αριθμητικα στρατευμα κλπ, κυκλος ειναι... μεγαλυτερη χωρα=πιο ισχυρη πολιτικη=ανεπτυγμενη βιομηχανια=πολεμικη βιομηχανια κλπ

Τότε όμως, που η δυνατότητα στόχευσης και βολής εν κινήσει ήταν αντικείμενο προς συζήτηση και όχι δεδομένη όπως είναι σήμερα, τα δικά τους Μ-48 την είχαν, ενώ τα δικά μας όχι. Μήπως και στα σημερινά υπάρχουν αντίστοιχες διαφορές;

Σχετικά δε με τη βοήθεια και την υποστήριξη από το ...θείο Σαμ, δεν αναφερόμουν τόσο στην αριθμητική διαφορά, η οποία είναι αναμενόμενη, ακόμα και μόνο λόγω του «μεγαλυτερη χωρα=πιο ισχυρη πολιτικη=ανεπτυγμενη βιομηχανια=πολεμικη βιομηχανια κλπ» στο οποίο πολύ σωστά αναφέρεσαι, όσο στην εμφανέστατη προκατάληψη υπέρ τους, σε κάθε - μα κάθε!... - περίπτωση που υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ μας. Μην πας μακριά. Αναλογίσου μόνο αν υπήρξε κάποια αντίδραση, ή έστω κάποια «σύσταση» προς αυτούς από τα Αμερικανάκια, έστω και μία από όλες εκείνες τις φορές που πραγματοποίησαν παραβίαση του εναέριου χώρου μας...

Δημοσ.

Γεωμετρικά χειρότερος;

Γεωμετρικά;

Δηλαδή... υπάρχει κάτι στη γεωμετρία που καθορίζει καλό και κακό και αυτό το έχει παραπάνω, προς το κακό βέβαια, ο αντιρατσισμός.

Χμ... κάτι σαν ποσοστό γωνιών; Ή, λόγος εμβαδού προς στρογγυλότητα σχήματος με λίγη δόση μαλακότητας γωνιών και υπεροχής ύψους, στην 1/34 δύναμη επί το 3.

Paparo_j, έγραψες πάλι!

Εγώ δεν μιλάς καλά ελληνικά.. τα κατεχόμενα σε πείραξαν.

καλά πήγαινε πάλι στην α λυκείου (κάπου εκεί νομίζω είναι) λέγεται γεωμετρική πρόοδος και όταν κάτι αυξάνεται γεωμετρικά αυξάνεται με πολύ μεγάλο ρυθμό δηλαδή πχ το n10 είναι κατά πολύ μικρότερο από το n11

Να σαι καλά ρε Paparo!

Γεωμετρικά χειρότερος = πολύ μικρότερος!

Και μετά λες και για λύκεια και και και... χαχαχαχαχαχαχαχα

Οπότε, τα επιχειρήματά σου περί κατεχόμενων αποκτούν άλλη βαρύτητα πλέον.

Μπορείς να το δεις και βάσει πιθανοτήτων δηλαδή!!!

(ξέρεις... το θέμα που το έχεις τόσο καλά και μας έχει χαρίσει απίστευτες ώρες γέλιου με τα όσα έλεγες)

χαχαχαχαχαχαχαχαχ

Δημοσ.

Με αυτή τη λογική, είμαστε όλοι Λατίνοι, γιατί πριν μιλήσουν τα Ελληνικά μιλούσαν Λατινικά (και αρκετοί "Έλληνες" Βυζαντινοί αυτοκράτορες Λατινικά μιλούσαν).

Αλλο οι αυτοκρατορες τι μιλουσαν και αλλο ο λαος τι μιλουσε.

Πριν μιλησουν τα ελληνικα μιλουσαν λατινικα ποιοι??

Δεν καταλαβαίνω γιατί, αντί να φύγει τελείως από τη συζήτηση ο εξωφρενικός ισχυρισμός περί "κατεχόμενων", παρουσιάζονται όλο και πιο τραβηγμένα επιχειρήματα.

Μα κατεχομενα ειναι.

Αν ο ανθρωπος-Ρ εχει ενα χωραφι και εσυ του το παρεις με οποιονδηποτε τροπο(δικαιο ή αδικο, παρανόμο ή νομιμο, ηθικο ή ανηθικο), τοτε εαν εγω ερθω και σε εκδιωξω με την βια(οπως εκαναν οι Τουρκοι στους Ελληνες) απο το μισο και σε ωθησω να πας στο αλλο μισο τοτε το χωραφι που τωρα εχω ειναι κατεχομενο. Επειδη το κατεκτησα με την βια, μεσω στρατιωτικου τυπου εκδιωξης, σε καποιον που του ανηκε εκεινη τη στιγμη και εγω τον εκδιωξα. Αυτος ειναι ο ορισμος του κατεχομενου νομιζω.

Αρα μιλαμε για 100% πραγματικοτητα οτι εκεινα τα μερη ειναι κατεχομενα.

Δημοσ.

Αλλο οι αυτοκρατορες τι μιλουσαν και αλλο ο λαος τι μιλουσε.

Πριν μιλησουν τα ελληνικα μιλουσαν λατινικα ποιοι??

Μα κατεχομενα ειναι.

Αν ο ανθρωπος-Ρ εχει ενα χωραφι και εσυ του το παρεις με οποιονδηποτε τροπο(δικαιο ή αδικο, παρανόμο ή νομιμο, ηθικο ή ανηθικο), τοτε εαν εγω ερθω και σε εκδιωξω με την βια(οπως εκαναν οι Τουρκοι στους Ελληνες) απο το μισο και σε ωθησω να πας στο αλλο μισο τοτε το χωραφι που τωρα εχω ειναι κατεχομενο. Επειδη το κατεκτησα με την βια, μεσω στρατιωτικου τυπου εκδιωξης, σε καποιον που του ανηκε εκεινη τη στιγμη και εγω τον εκδιωξα. Αυτος ειναι ο ορισμος του κατεχομενου νομιζω.

Αρα μιλαμε για 100% πραγματικοτητα οτι εκεινα τα μερη ειναι κατεχομενα.

αυτος που λες οτι του ανηκε πως ακριβως το εχει?το δημιουργησε?

Δημοσ.

η ελληνικη γλωσσα υπηρχε στις περιοχες που ζουσαν ελληνες,αλλα την διαχειρηση του κρατους την ειχαν οι ρωμαιοι.τοτε θεωρητικα ημασταν κατεχομενα.

Κάνεις τεραστιο λαθος. Η συντριπτικη πλειοψηφεια του λαου(γενικοτερα και οχι των Ελληνων μόνο) μιλουσε Ελληνικα.

αυτος που λες οτι του ανηκε πως ακριβως το εχει?το δημιουργησε?

Δεν εχει σημασια. Ο ορισμος της λεξης κατεχομενο δεν προυποθετει γνωση της προυπαρχουσας καταστασης οσον αφορα την γνωση περι της ιδιοκτησιας της υπο εξετασην περιοχης. Ακομη και εαν, πρωταρχικως, το κλεψω, και εσυ μου το κλεψεις επισης, κατεχομενο θα ειναι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...