vaggelisp7406 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Παιδια εχω στα χερια μου μια καρτα ati 5870. Συνδεω την καρτα στο pc και οταν ξεκιναει ο υπολογιστης δεν δειχνει τιποτα στην οθονη,δεν δινει σημα δηλαδη καθολου.Αλλαζω συνδεση στην αλλη dvi και τιποτα.Το ιδιο γινεται και με HDMI. Να πω πως εχω δοκιμασει να βαλω την 5870 και στην αλλη pci και τιποτα ουτε εκει.Επισης εχω μια gtx 470 που λειτουργει κανονικα,βαζω αυτην στην πρωτη pci-e και την 5870 στην δευτερη pci και ξεκιναω κανονικα.Βλεπω στην διαχειρηση συσκευω τυπικη συσκευη VGA και οταν παω στις ιδιοτητες που γραφει οτι δεν χρησιμοποιει πορους η συσκευη λογω οτι εχει καποιο προβλημα.Βαζω drivers της ati 5870 κανω επανεκκινηση και μετα στην διαχειρηση συσκευων μου βγαζει και τις 2 καρτες κανονικα.Στις ιδιοτητες της 5870 απο την διαχειριση συσκευων μου βγαζει οτι λειτουργει κανονικα.Καλα μεχρι εδω.Συνδεω ταυτοχρονα και μια αλλη οθονη στην 5870 και παλι δεν δινει τιποτα,απο το ati control αλλα και απο το control της nvidia δεν μου βγαζει επιλογη να αλλαξω καρτα γραφικων απο πρωτη δευτερη κτλ..Μετα βγαζω την nvidia εντελως και βαζω την 5870 στην πρωτη pci και συνδεω κανονικα την οθονη μου.Ανοιγω το pc και παλι τιποτα,δεν δινει σημα η καρτα γραφικων ενω ο ανεμηστηρας της δουλευει κανονικα..εχω δυο παρατηρησεις ακομα να κανω ομως.Οταν ξεκιναω το pc με την 5870 το πανω μερος της καρτας που εχει το backplate ζεσταινεται αρκετα και μαλιστα μεσα σε ενα λεπτο.Επειδη ψιλιαστηκα οτι κατι τρεχει με την καρτα οταν την συνδεω μαζι με την καρτα gtx 470 ως δευτερη ομως την 5870 και ανοιγω το gpu-z μου βγαζει και τις 2 καρτες για επιλογη ωστε να δω τα χαρακτηρηστικα τους και τα ρολογια τους και αυτα..Οταν παω λοιπον στην καρτελα sensor βλεπω οτι το gpu load ειναι μονιμα στο 100% και οι θερμοκρασιες ειναι 65 βαθμοι..Ειναι λογικο αυτο? τι μπορει να παιζει με την καρτα? Μαλλον χαλασμενη ειναι ετσι?
vaggelisp7406 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Καμια βοηθεια παιδια.Την αναγνωριζει κανονικα στην διαχειρηση συσκευων ομως,δεν πρεπει να εχει καει..
geowizard Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Καμια βοηθεια παιδια.Την αναγνωριζει κανονικα στην διαχειρηση συσκευων ομως,δεν πρεπει να εχει καει.. κοιτα, για να μην δινει σημα με ολα τα καλωδια και για να δινει σημα η αλλη καρτα σημαινει πως η 5870 εχει καποιο προβλημα, το οποιο κατα πασα πιθανοτητα ειναι να εχει καει...
kapodistrias Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Τι drivers χρησιμοποιείς; Διάβαζα οτι κάποιοι drivers της ati το κάνουν αυτό! Πήγαινε σε παλαιότερους. Δοκίμασες άλλο καλώδιο; Επανεκκίνηση; Βάλτην σε άλλο pc και δοκίμασε την!
vaggelisp7406 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Την εβαλα και σε αλλο pc,και αλλα καλωδια και με ολους τους τροπους συνδεσης δεν δινει.Εχω τους drivers που ειχε μεσα το cd της..καμια ιδεα?
kapodistrias Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Καταρχην βγάλε όλους τους drivers των άλλων καρτών και τους ήδη installed από το cd και βάλε πχ. τους Catalyst 11.9 αφού τους κατεβάσεις από το site της amd. Αφαίρεσε επίσης τις άλλες κάρτες από το pc. Εαν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών η μητρική πήγαινε στο bios και επέλεξε ως default την PCI-express. Εαν δεν παίξουν αυτά και εφόσον το έχεις δοκιμάσει σε άλλα pc τότε κάτι έχει η κάρτα!
vaggelisp7406 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Φιλε μου δεν μπορω να βαλω οποιουσδηποτε drivers γιατι δεν ανοιγει το pc με την καρτα 5870.Αν ειχε κατι η καρτα θα μου την αναγνωριζε κανονικα η διαχειρηση συσκευων και το gpu-z?
kapodistrias Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Έχεις κάρτα onboard στην μητρική? Εαν ναι χρησιμοποιησε αυτή. Σιγουρεύτηκες οτι η επιλογή στο bios είναι η pci express? Πχ.
vaggelisp7406 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δεν εχω on board καρτα γραφικων φιλε μου..
kapodistrias Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Εφόσον την δοκίμασες σε άλλο pc τότε πιστεύω μπορούμε να αποκλείσουμε τα εξής: -σφάλμα psu -σφάλμα motherboard Αφού δεν έχεις onboard αποκλείεται και να μπερδεύεται κατά την έναρξη και να διαλέγει ως έξοδο αυτής της onboard. Ποια μητρική έχεις; Μήπως θέλει κάποια αναβάθμιση το bios? (ακόμα και αυτό να είναι θα έπρεπε να παίξει στο άλλο pc, εκτός αν και εκείνο έχει την ίδια μητρική!) Τι μένει; Κατά την γνώμη μου η κάρτα. Καθάρισε τις εξόδους της με πεπιεσμένο αέρα. Τελευταίο: βάλε την gtx και άρχισε σε safe mode. Απεγκατέστησε όλους τους drivers. Κλείσε. Αντικατέστησε την gtx με την 5850. Άνοιξε. Ακόμα και χωρίς drivers λογικα θα πρέπει να δείχνει κάτι.
vaggelisp7406 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δεν δειχνει απολυτως τιποτα.Και μαλιστα οταν την βαζω στο pc μετα απο 4-5 λεπτα καιει ολοκληρη η καρτα παρολο που δν δειχνει τιποτα..Επισης πως γινεται οταν την βαζω μαζι με την gtx μου να την βλεπει κανονικα το συστημα στην διαχειρηση συσκευων? Επισης το gpu-z την διαβαζει αλλα μου δειχνει αλλα ντα αλλων,οτι εχει 16mhz πυρηνα και 21mhz shaders..Επισης στην λιθογραφια και στο chip και σε αλλες επιλογες δεν μου βγαζει τιποτα,μου γραφει disable.Και η χρηση της gpu load γραφει μονιμως 100%..Τι παιζει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα