antonisid Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δε θα το χαρακτήριζα το επάγγελμα του μέλλοντος λόγω συνθηκών στην Ελλάδα!!! Στην Β.Κορέα πχ πιο θεωρείται προσοδοφόρο επάγγελμα? Δεν είμαστε σ'αυτό το επίπεδο φυσικά απλά αναφέρω ένα ακραίο παράδειγμα για να καταλάβετε το σκεπτικό μου. Θα το χαρακτήριζα όμως το "επάγγελμα που αντέχει ακόμα" , έστω σε συγκεκριμένους τομείς όπως αυτόν του προγραμματισμού.Δουλειές υπάρχουν και μάλιστα πολλές σε σχέση με άλλους τομείς όπως των οικονομικών που για μια καινούργια θέση εργασίας πρέπει να περιμένεις 2-3 βδομάδες. Από μισθούς? Ασφαλώς ο μισθολογικός τομέας έχει παρασυρθεί. Να πω και την άποψή μου για το ποιά σχολή πρέπει να επιλέξεις: Δεν έχει σημασία , όποια σου κάτσει ΑΕΙ/ΤΕΙ , σε όποια πόλη να'ναι.Χαρτί τριτοβάθμιας να'χεις και δεν έχει σημασία από που.Άλλωστε το 80% των γνώσεων που θ'αποκτήσεις εξαρτάται αποκλειστικά από σένα.Όταν θα πας για δουλειά (και μιλώ εκ πείρας) ποτέ δε ασχολήθηκαν με το ότι είμαι απόφοιτος ΤΕΙ , αλλά αν έχω προϋπηρεσία και τι ξέρω να κάνω. Για μένα εφόσον σ'αρέσει η πληροφορική ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ , λιώσε στο pc παράλληλα με τις σπουδές σου και θα πας μπροστά.Μη περιμένεις από το πανεπιστήμιο που το 80% των καθηγητών είναι αδιάφοροι δημοσιο-υπαλληλίσκοι και μαζί με τους ακόμα πιο αδιάφορους φοιτητές αποτελούν ένα ωραίο συνονθύλευμα που θα σε παρασύρει και σένα με τα διάφορα κομματικά Parties,τις καταλήψεις και τις ημιαργίες,στο να έχεις ένα χαρτί και το μόνο που θα ξέρεις να κάνεις είναι <?php echo 'hello world';?> . Ελπίζω να σε κάλυψα! Πολλά απ'αυτά ασφαλώς και αποτελούν προσωπική γνώμη.
antonisid Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δε θα το χαρακτήριζα το επάγγελμα του μέλλοντος λόγω συνθηκών στην Ελλάδα!!! Στην Β.Κορέα πχ πιο θεωρείται προσοδοφόρο επάγγελμα? Δεν είμαστε σ'αυτό το επίπεδο φυσικά απλά αναφέρω ένα ακραίο παράδειγμα για να καταλάβετε το σκεπτικό μου. Θα το χαρακτήριζα όμως το "επάγγελμα που αντέχει ακόμα" , έστω σε συγκεκριμένους τομείς όπως αυτόν του προγραμματισμού.Δουλειές υπάρχουν και μάλιστα πολλές σε σχέση με άλλους τομείς όπως των οικονομικών που για μια καινούργια θέση εργασίας πρέπει να περιμένεις 2-3 βδομάδες. Από μισθούς? Ασφαλώς ο μισθολογικός τομέας έχει παρασυρθεί. Να πω και την άποψή μου για το ποιά σχολή πρέπει να επιλέξεις: Δεν έχει σημασία , όποια σου κάτσει ΑΕΙ/ΤΕΙ , σε όποια πόλη να'ναι.Χαρτί τριτοβάθμιας να'χεις και δεν έχει σημασία από που.Άλλωστε το 80% των γνώσεων που θ'αποκτήσεις εξαρτάται αποκλειστικά από σένα.Όταν θα πας για δουλειά (και μιλώ εκ πείρας) ποτέ δε ασχολήθηκαν με το ότι είμαι απόφοιτος ΤΕΙ , αλλά αν έχω προϋπηρεσία και τι ξέρω να κάνω. Για μένα εφόσον σ'αρέσει η πληροφορική ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ , λιώσε στο pc παράλληλα με τις σπουδές σου και θα πας μπροστά.Μη περιμένεις από το πανεπιστήμιο που το 80% των καθηγητών είναι αδιάφοροι δημοσιο-υπαλληλίσκοι και μαζί με τους ακόμα πιο αδιάφορους φοιτητές αποτελούν ένα ωραίο συνονθύλευμα που θα σε παρασύρει και σένα με τα διάφορα κομματικά Parties,τις καταλήψεις και τις ημιαργίες,στο να έχεις ένα χαρτί και το μόνο που θα ξέρεις να κάνεις είναι <?php echo 'hello world';?> . Ελπίζω να σε κάλυψα! Πολλά απ'αυτά ασφαλώς και αποτελούν προσωπική γνώμη.
javavall Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Έχεις δίκαιο πολλοί λένε ότι είναι το καλύτερο τμήμα στην ελλάδα όπως επίσης καλά είναι και τα άλλα 2 τμήματα της κνωσσού Καλύτερο από το τιτανομέγιστο.... ???
status Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης. Το ΙΤΕ δίπλα, δυνατό πτυχίο, δυνατό αντικείμενο, χιλιάδες επιλογές, πολλοί καλοί καθηγητές, (γνωστός πήγε τσιμπητός στη Skype) και γενικά έχω ακούσει καλά λόγια. Βέβαια αυτό που ζητάς είναι τόσο συγκεκριμένο όσο το "πέστε μου ένα καλό αμάξι να αγοράσω". Αυτές είναι μια στις τόσες περιπτώσεις, συνήθως όλοι στην γύρα βγαίνουν, αναλόγως και την φτυχιακή ετσι΄;ρ
Praetorianos Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Αυτές είναι μια στις τόσες περιπτώσεις, συνήθως όλοι στην γύρα βγαίνουν, αναλόγως και την φτυχιακή ετσι΄;ρ Είναι από τις σχολές που τα πάντα εξαρτώνται από σένα. Αν ασχοληθείς και τρέξεις (πολύ) οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται είναι πάμπολλες, τόσο από άποψη δημοσιεύσεων και projects όσο και επαφών. Κι αν από το συγκεκριμένο "όλοι στη γύρα βγαίνουν", πρέπει να δεις τι σφαγή γίνεται σε θεωρητικο-οικονομικό-randomπληροφορικές σχολές.
status Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Είναι από τις σχολές που τα πάντα εξαρτώνται από σένα. Αν ασχοληθείς και τρέξεις (πολύ) οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται είναι πάμπολλες, τόσο από άποψη δημοσιεύσεων και projects όσο και επαφών. Κι αν από το συγκεκριμένο "όλοι στη γύρα βγαίνουν", πρέπει να δεις τι σφαγή γίνεται σε θεωρητικο-οικονομικό-randomπληροφορικές σχολές. Δεν γνωρίζω τη γίνεται στην δική σας ειδικότητα, αλλά υπάρχουν πτυχιακές και πτυχιακές, αναλόγως πόσο ««αναίμακτα»» θες να κάνεις την πτυχιακή σου...όσο πιο μαλακία είναι τόσο πιο χαμηλά απ το ραντάρ περνάει;ρ
Apoll Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Mossy, θέλεις να ασχοληθείς πραγματικα, ή απλά το κόβεις για ένα επάγγελμα το οποίο πιστεύεις ότι θα σε ευχαριστεί; Επίσης, δεν γράφεις τι εννοείς πληροφορική. Από αυτό και μόνο, καλύτερα να αλλάξεις επαγγελμα. Και για τεχνικός κλπ δεν το σχολιάζω κάν. Τουλάχιστον για Ελλάδα. Αν αναφερόμαστε για προγραμματισμό όμως : Θα πρέπει να έχεις γνώσεις προγραμματισμού ήδη. Ή καλύτερα δεν έχεις πιάσει το VS και να του έχεις βγάλει τα μάτια από τότε που ακούμπησες πληκτρολόγιο, μην το ψάχνεις. Ανεξάρτητα των προθέσεών σου, θα καταλήξεις να περιπλανήσε όπως οι περισσότεροι προγραμματιστές στην Ελλάδα. Ίσως μια μέρα να καταλήξεις και ως απλός υπάλληλος στο Δημόσιο/Νομαρχία/Δήμο όπως οι περισσότεροι που έχουν πτυχεία πληροφορικής. Που φυσικά ούτε την πτυχιακή τους δεν μπόρεσαν να γράψουν. Αλλά πλήρωσαν έναν απόφοιτο ΤΕΛ, που έγραφε κώδικα για χρόνια. Και φυσικά οι ίδιοι με το πτυχείο δεν αφήνουν τον άλλον να δουλέψει το αντικείμενο.... (Στην Ελλάδα). Επίσης μην περιμένεις Ελλάδα να δεις φως. Αν πραγματικά έχεις μεράκι φύγε για έξω. Δανία, Σουηδία, Ολλανδία, Αυστραλία, Εμιράτα, Κύπρο (αν ξέρεις καλά Αγγλικά, αρκετα hedge funds έχουν έδρα εκεί). Αυτά από τα άσχημα. Τα καλά τώρα. Αν είσαι καλός, και εννοώ ότι σου βάζω ένα πρόβλημα τώρα (σε λογικά πλαίσια) θέλω λύση σε μία ώρα μαζί με κώδικα κλπ. Χωρίς την χρήση ιντερνετ ή βιβλίου. Αν ξοδεύεις κανά 20ώρο την εβδομάδα από τον δικό σου χρόνο, για να παρακολουθείς τις εξελίξεις στον χώρο. Αν το χόμπυ σου είναι ο προγραμματισμός (και τρως τον ελεύθερο χρόνο σου σχετικα) Αν σε ευχαριστεί να γράφεις κώδικα, συντηρείς κώδικα άλλων, ακόμα και σε άσχημες συνθήκες υπό χρονική πίεση, 2 το πρωί, Σάββατο βράδυ μετά από 70 ώρες εργασία ήδη μέσα στην εβδομάδα. Αν προγραμματισμός > ζωή Αν υπολογίσεις ότι στα 50 μπορεί να βρεθείς χωρίς εργασία. Αν σκέφτεσαι αναλυτικά και 'out of the box'. Τότε δεν έχεις πρόβλημα ακόμα και χωρίς πτυχείο (όπως εγώ εδώ Αγγλία). Προσωπικά Ελλάδα, η κατάσταση είναι χαοτική. Σε μια αγορά εργασίας που ο ελάχιστος νόμιμος μισθός είναι συνήθες. Όταν φελοί με πτυχεία (MBA κλπ) το παίζουν επιστήμονες, απαιτώντας περισσότερα λεφτά από τον διπλανό τους που δεν έχει (αλλά κάνει την δουλειά). Όταν οι εργοδότες πιστεύουν ότι ζουν στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με κολίγους αντί για υπαλλήλους. Όταν δεν υπάρχει πραγματικός καπιταλισμός. Μην περιμένεις τα πράγματα να είναι εύκολα. Επίσης ΔΕΝ είναι το επάγγελμα του μέλλοντος. Είναι το επαγγελμα του ΣΗΜΕΡΑ. Και φυσικά δεν είναι επάγγελμα όπως τα άλλα. Είναι 90% art και 10% κώδικας.
nik324 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Καλύτερο από το τιτανομέγιστο.... ??? Και φυσικά καλύτερο και από το 'τιτανομεγιστο'..... http://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=1494.0 http://www.ite.gr/index.php?l=g (ΙΤΕ: οτι καλυτερο εχει η Ελλαδίτσα)
javavall Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Και φυσικά καλύτερο και από το 'τιτανομεγιστο'..... http://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=1494.0 http://www.ite.gr/index.php?l=g (ΙΤΕ: οτι καλυτερο εχει η Ελλαδίτσα) Θες να μου πεις ότι άμα κάποιος περνάει στο ceid, θα προτιμήσει να πάει στην Κρήτη?(Εξαιρούνται αυτοί που έχουν οικονομικά προβλήματα και είναι από Κρήτη, όπως είναι φυσικό) Και το ITY που αναφέρεις, χαίρομαι που πάει τόσο καλά, αλλά δεν μου λέει κάτι παραπάνω για τη σχολή στην Κρήτη.Από 7 ινστιτούτα αποτελείται, οπότε λογικό είναι να παράγει περισσότερη έρευνα και να είναι και γνωστό. Το ΙΤΥΕ δεν το γνωρίζεις φαντάζομαι και ούτε τις διακρίσεις των καθηγητών μας ps:Πέρα από το κουτσομπολιό, όποια και να είναι καλύτερη ελπίζω οι φοιτητές τους να μπορούν να βρουν μια δουλειά όταν βγουν ή να έχουν τη δυνατότητα να φύγουν, γιατί δεν είναι καλά τα πράγματα... τι ceid τι κρήτη..άνεργοι είμαστε το ίδιο
nik324 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Θες να μου πεις ότι άμα κάποιος περνάει στο ceid, θα προτιμήσει να πάει στην Κρήτη?(Εξαιρούνται αυτοί που έχουν οικονομικά προβλήματα και είναι από Κρήτη, όπως είναι φυσικό) Και το ITY που αναφέρεις, χαίρομαι που πάει τόσο καλά, αλλά δεν μου λέει κάτι παραπάνω για τη σχολή στην Κρήτη.Από 7 ινστιτούτα αποτελείται, οπότε λογικό είναι να παράγει περισσότερη έρευνα και να είναι και γνωστό. Το ΙΤΥΕ δεν το γνωρίζεις φαντάζομαι και ούτε τις διακρίσεις των καθηγητών μας Φιλε μου αυτο που μου ππαρεθεσεις δεν ειναι τίποτα πιστεψε με....Βαριεμαι να ψαχνω τωρα να σ στελνω λινκ... +1 για το αλλο που ειπες...
manic Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Αν και φοιτητής του ceid η αληθεια ειναι οτι και οι 2 σχολες ειναι μια χαρα. Εφόσον κατσεις κανεις μονος σου τα project, δεν αντιγραφεις, στρώσεις κώλο κατω κτλ. εχεις μελλον (ελπιζω ), καμια απο τις 2 σχολες (οπως και καμια σχολη στην ελλαδα) δεν ειναι UCLA ή Stanford αρα κανενας εργοδοτης δεν σε προσλαμβανει γιατι απλα εχεις χαρτι απο την Χ σχολη, και nik134 δεν υπαρχει μονο το ΙΤΥ στην ελλαδα ουτε ειναι το διαμάντι της ελλαδας . Επι του θεματος θελω να ελπιζω οτι αν ασχοληθεις μονος σου και δεν το κολοβαρεσεις οπως το μεγαλυτερο μερος των ελληνων φοιτητων θα εχεις καποιο μελλον, κανοντας ενα καλο μεταπτυχιακο μετα. Το καλο στον τομεα της πληροφορικης ειναι οτι μπορεις να αποδείξεις οτι αξιζεις πιο ευκολα απο αλλες επιστήμες . Αυτο που μετραει πολυ περρισοτερο απο πια σχολη θα διαλεξεις ειναι η προσωπικη ορεξη που εχεις και το ποσες ωρες θα αφιερώσεις πανω σε αυτο που θα αποφασισεις να κανεις,
Timonkaipumpa Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Το καλο στον τομεα της πληροφορικης ειναι οτι μπορεις να αποδείξεις οτι αξιζεις πιο ευκολα απο αλλες επιστήμες . Αυτο που μετραει πολυ περρισοτερο απο πια σχολη θα διαλεξεις ειναι η προσωπικη ορεξη που εχεις και το ποσες ωρες θα αφιερώσεις πανω σε αυτο που θα αποφασισεις να κανεις, Ακριβώς! Για αυτό οι πιο πολλοί είναι στο internet. Γιατί δεν έχουν κάτσει να στρώσουν κ*λο. Να συμπληρώσω πως, ακόμα και εάν δεν ξέρεις την τάδε ή την δείνα τεχνολογία - framework - ό,τι_άλλο, πιο πολύ μετράει η γενική σου γνώση που θα σε οδηγήσει στο να το μάθεις γρήγορα και να αποδόσεις επίσης γρήγορα παρά η γνώση (βέβαια, αυτό προϋποθέτει την ευκαιρία να σε δοκιμάσει κάποιος όταν δεν ξέρεις κάτι και να το δει αυτό). Σε επόμενη επιλογή του όποιου εργοδότη, θα μετρήσει πιο πολύ η ικανότητά σου αυτή παρά η γνώση καθαυτή. Για αυτό, η πληροφορική είναι επάγγελμα που εάν θες μπορείς να διακριθείς και να ζήσεις. Εάν θες και εάν διαβάσεις και ασχοληθείς. Θα φανείς. Είναι τόσοι που ασχολούνται (στην Ελλάδα) οι οποίοι είναι από σπόντα που θα φανείς.
sphinxgr Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Είναι πραγματικά γελοίο να μην θεωρείτε την Πληροφορική επάγγελμα του μέλλοντος. Φυσικά και είναι. Φυσικά και κάθε εταιρία χρειάζεται τον δικό της άνθρωπο πληροφορικής, οπουδήποτε στον πλανήτη. Φυσικά και το μέλλον είναι μόνο εκεί. Προγραμματισμός - κινητή τηλεφωνία - web εφαρμογές. τα πάντα θα περνούν μέσω ιντερνετ όσο περνάει ο καιρός Απλά κάνετε ένα τεράστιο λάθος. ΔΕΝ σημαίνει πως επειδή τελείωσες μια σχολή πληροφορικής, μπορείς και να δουλέψεις στον τομέα. Αν τελειώσεις οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα ίσως και να μπορείς να δουλέψεις στην ειδικότητα σου. Στην πληροφορική δεν ισχύει αυτό. Γιατί? Γιατί έχεις να ανταγωνιστείς ανθρώπους που έχουν και αυτοί πτυχία με μόνο μια διαφορά. Έχεις να ανταγωνιστείς ανθρώπους που ασχολούνται με την πληροφορική επειδή γουστάρουν. Αυτό σημαίνει ανθρώπους που μπορεί να μην κοιμούνται τα βράδια επι χρόνια, όχι επειδή πρέπει, αλλά επειδή γουστάρουν και θέλουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Ανθρώπους που γουστάρουν να διαβάζουν χιλιάδες σελίδες ανά εβδομάδα επειδή την βρίσκουν και όχι επειδή πρέπει. Σε κανένα άλλο επάγγελμα δεν γίνεται αυτό. Για αυτό θεωρώ τους σωστούς πληροφορικούς σας τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη γνώση απο κάθε άλλη ειδικότητα. Είναι οι μόνοι που δουλευουν και διαβάζουν κυρίως απο γούστο Προφανώς αν θες να έχεις επαγγελματικό μέλλον πρέπει να είσαι ένας απο αυτούς. Αν είσαι απο τους άλλους που απλά περιμένουν να βρουν δουλειά επειδή έχουν ένα χαρτί... έχασες.
Praetorianos Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Ανθρώπους που γουστάρουν να διαβάζουν χιλιάδες σελίδες ανά εβδομάδα επειδή την βρίσκουν και όχι επειδή πρέπει. Σε κανένα άλλο επάγγελμα δεν γίνεται αυτό. Για αυτό θεωρώ τους σωστούς πληροφορικούς σας τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη γνώση απο κάθε άλλη ειδικότητα. Είναι οι μόνοι που δουλευουν και διαβάζουν κυρίως απο γούστο Ώπα μπάστα. Θα μπει κανας γιατρός/ερευνητής φυσικός/δεκάδες άλλα επαγγέλματα στο forum και θα χάσει τα μαλλιά του. Άσε που θα βγάλει και νέο συκώτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα