Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Χτες το βράδυ εκεί που μαγείρευα σκέφτηκα μια ιδέα για το συγκεκριμένο φαί που έφτιαχνα. Να φτιάξω ένα ειδικό σκεύος το οποίο θα λύσει τα χέρια σε πολλους. Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι ανάλογο. Γενικά μου άρεσε σαν ιδέα και θέλω να ρωτήσω τα εξής.

Δεν έχω την καλλιτεχνική ιδιοφυία να κάτσω να το σχεδιάσω με κατόψεις , βάθος κλπ κλπ αλλά ξέρω πως θέλω να είναι. Μπορώ βέβαια να κάνω ένα απλό σχέδιο αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.

Απο κει και πέρα.

Πρέπει να δηλώσω την σκέψη μου και το απλό αυτό σχέδιο σε κάποιον για να το κατοχυρώσω?

Μπορώ αφού το δηλώσω να βρω κάποιον σχεδιαστή να μου το σχεδιάσει η θα μπλέξουν τα πράγματα?

Πως μπορώ να κατασκευάσω (όχι εγώ) 50 κομμάτια πχ σε κάποιο εργοστάσιο για να το προωθήσω στην αγορά?

Σε περίπτωση που απλά το κατοχυρώσω σαν δική μου πατέντα, μπορώ να το δώσω σε κάποια εταιρεία (πχ. ΙΚΕΑ) ζητώντας κάποιο ποσό ως σύλληψη της ιδέας ?και λογικά θα μπορώ να παίρνω και κάποιο ποσοστό το μήνα από τις πωλήσεις του προϊόντος ?

Μια βοήθεια παιδιά

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Εάν θέλεις να το πατεντάρεις παγκόσμια, πρέπει να το κάνεις παντού, όπως Αμερική. Στην Ελλάδα μπορεί και να καλύπτεσαι σε όλη την ΕΕ.

Να ξέρεις ότι κανένα "εργοστάσιο" δεν θα σου φτιαξει 50 κομμάτια. Είναι πάρα πολύ λιγα.

Η λύση σου είναι εδώ:

http://www.kickstarter.com/

Πες τι αντικείμενο σκέφτηκες να σε βοηθήσουμε... :-D

Δημοσ.

Είναι ένα είδος πιάτου πλαστικού αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα

Εννοώντας πλαστικό δεν λέω αυτά της μιας χρήσης. Το site που μου λες μου θυμίζει το groopio.gr

Λογικά θα πρέπει αφού κατοχυρώσω την πατέντα, να βρω εργοστάσιο , να μου δώσει τιμή , και να δηλώσω σε αυτό το site η σε κάποιο παρεμφερές την ευρεσιτεχνία για να μου βάλουν λεφτά για να μπορώ να ξεκινήσω την παραγωγή (να δώσω δηλαδή τα χρήματα στο εργοστάσιο)

Καλά δεν τα λέω η μήπως κάνω κανά λάθος?

Δημοσ.

To gropio είναι σαν το kickstarter. Δεν θα τα σύγκρινα αυτά τα δυο. Δεν υπάρχουν όρια με το kickstarter, είναι παγκόσμιο.

Αυτές οι ιστοσελίδες δεν κάνουν αυτόματα την κατοχύρωση, νομίζω πρέπει να την κάνεις εσύ.

Η διαδικασία είναι όπως την είπες, πέρνεις προσφορές, το βάζεις στο kickstarter και αν μαζέψεις το ποσό που έχεις βάλει παίρνεις τα χρήματα και ξεκινάς παραγωγή.

Δημοσ.

To gropio είναι σαν το kickstarter. Δεν θα τα σύγκρινα αυτά τα δυο. Δεν υπάρχουν όρια με το kickstarter, είναι παγκόσμιο.

Σε γελάσανε νομίζω

EDIT

Για κοίτα εδώ 3D printing

Με ένα τέτιο εκτυπωτή και ένα πρόγραμμα CAD μπορείς να σχεδιάσεις το σκεύος σου να το τυπώσεις όσες φωρές θέλεις μέχρι να πετύχεις το σχεδιασμό και να τυπώσεις σχέδια (πρώσοψη, κάτοψη κτλ)

Θέλει λίγο ψάξημο για το πιο CAD να χρησιμοποιήσεις και ένα σεβαστό ποσό για τον εκτυπωτή και τα υλικά προς εκτύπωση αλλά μπορείς να έχεις το πρωτότυπο σχετικά εύκολα και χωρίς να ψάχνεις για καλουπάδες, χυτήρια κλπ.

μετά από αυτό μπορείς να το πατεντάρεις και να αρχήσεις τις επαφές με αλυσίδες.

Συγνώμη για την σύντομη απάντηση λόγοι ανωτέρας βίας με όθησαν σε πρόωρη ανάρτηση.

Δημοσ.

Δεν πειράζει. Θα προσπαθήσω να το σχεδιάσω μόνος μου προς το παρόν. Θα το δηλώσω σαν ευρεσιτεχνία δική μου και θα ρωτήσω σε ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει είδη κουζίνας πόσα κομμάτια μπορεί να μου φτιάξει , πόσα χρήματα θέλει κλπ κλπ.Απο κει και πέρα θα το βάλω στο groopio και ότι γίνει.

Δημοσ.

Δεν το ήξερα για το kickstarter, ευτυχώς που το έμαθα να δω τι θα κάνω με την δικιά μου πατέντα...

Εάν είναι πλαστικό λοιπόν, μπορείς με αρκετή δουλειά να φτιάξεις προτότυπο (και όχι μόνο) με καλούπι και χυτό πλαστικό.

Δημοσ.

Το καλύτερο είναι να προσπαθήσεις να το κάνεις σε κάποιο cad.Νομίζω μπορείς να το πάρεις δωρεάν για έναν χρόνο αν επιλέξεις την μαθητική έκδοση που είναι ίδια με την κανονική αλλά βγάζει λέει κάποιο watermark όταν στέλνεις τα αρχεία σε άλλον.

Το kickstarter δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις γιατί

"To be eligible to start a Kickstarter project, you need to satisfy the requirements of Amazon Payments:

—You are 18 years of age or older.

—You are a permanent US resident with a Social Security Number (or EIN).

—You have a US address, US bank account, and US state-issued ID (driver’s license).

—You have a major US credit or debit card."

Απ'οτι ξέρω υπάρχει ένα παρόμοιο με αυτό.Λέγεται indiegogo.Ριξ'του μια ματιά.

Δημοσ.

οταν δηλωσεις την ευρεσιτεχνια, πες μας τι ειναι γιατι αυτο που δεν εχεις δει μπορει να το εχουν δει αλλοι.

Θα σου λεγα να το πεις απο τωρα, αλλα φανταζομαι πως αυτο δεν ειναι ευκολο

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Τελικα φιλε τι εγινε?

Πούλησε την πατέντα στην miele και με τα εκατομμύρια πήγε μπαχάμες μόνιμα.

Τώρα που μιλάμε έχει 2 μαύρες και του κάνουν αέρα με μπανανοκορμό

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...