Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απορω γτ καποιοι ανθρωποι ασχολουνται με θεωριες συνομοσιας. νιωθουν πιο εξυπνοι; κερδιζουν κατι με το να ανακαλυψουν κατι που δεν αφορα ουτως η αλλως την ζωη τους;

Πίστευε και μη ερέυνα λέμε.

Βέβαια μπορείς να μπεις εδώ Link και να διαβάσεις για τη μαφία, την επιχείρηση Mockingbird, την κατάθεση της Nayirah, τον κόλπο του Tonkin, την Church Committee, την Karen Silkwood και τέλος τα ευρύματα της επιτροπής που συστάθηκε για να ερευνήσει τη δολοφονία του Κέννεντυ.

Τίποτε από αυτά δεν επηρεάζει τη ζωή σου. Δείχνει μόνο τους τρόπους που χρησιμοποιούν άτομα, ομάδες ατόμων, παρακρατικές ομάδες, ακόμα και κυβερνήσεις για να ελέγχουν πράξεις, πρόσωπα και γεγονότα.

-Όταν μιλάει για την ανακλαστικότητα δεν παραθέτει πόσο ακριβώς είναι γενικότερα στην σεληνιακή επιφάνεια και πόσο ήταν τοπικά(γιατί π.χ. οι κρατήρες και η γύρω περιοχή δεν είναι αντιπροσωπευτικοί της γενικότερης σεληνιακής επιφάνειας έχοντας πολλές φορές πολλαπλάσια ανακλαστικότητα από το μέσο όρο).Πετάει ένα γενικό είναι μικρότερη από της Γης και τελείωσε εκεί το θέμα.

Εγώ στο βίντεο βλέπω τον Joss Howthorn (Observatory head of instrument science - Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό :P )

να λέει ότι η ανακλαστικότητα της σελήνης είναι 4-5% σε αντίθεση με της γης που είναι στο 30+%.

Αυτό δεν με κάνει υπέρμαχο της μίας ή της άλλης πλευράς, με κάνει όμως σκεπτικό.

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό δεν με κάνει υπέρμαχο της μίας ή της άλλης πλευράς, με κάνει όμως σκεπτικό.

Ακριβως αυτο. Απο την αρχη δεν ειπα "ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΕΛΗΝΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ". Ειναι ομως η ισως μοναδικη θεωρια συνωμοσιας που με κανει σκεπτικο και θελω να μαθω πιο πολλα.

Δημοσ.

Συμπερασματικά δεν μπορώ να καταλάβω την μανία τους με την Σελήνη.Οι Σοβιετικοί έστειλαν τα Luna και έφεραν πίσω τα ίδια πετρώματα με τους Αμερικάνους,περίεργο;

Σε αυτές τις πέτρες αναφέρεσαι, ή σε κάποιες άλλες?

http://www.msnbc.msn.com/id/32581790/ns/technology_and_science-space/t/moon-rock-museum-just-petrified-wood/#.T8NO0cVN90o

Η ειρωνεία στο παραπάνω άρθρο είναι οτι η συγκεκριμένη "πέτρα" παραδόθηκε απο τους 3 τσαρλατάνους του διαστήματος (no wonder γιατί κάποιοι κρύβονται έκτοτε και δεν κάνουν δημόσιες εμφανίσεις), ως μέρος του "Giant leap" tour!!!!!!

Αν προσθέσεις στην όλη φάση κάτι "προπονήσεις" σε τηλεοπτικά στούντιο (στο youtube θα δεί κάποιος και την πρόβα του τελείως αυθόρμητου "one giant step for mankind" που είπε ο αρμστρονγκ και λίγο μετά ένας προβολέας φεύγει απο την θέση του....

Δεν ξέρω αν κάποιος αμφισβητεί τις μη επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι, όμως η συγκεκριμένη του apollo 11 έχει περισσότερες τρύπες και απο ελβετικό τυρί....

Δημοσ.

Δεν δίαβασα όλα τα παραπάνω posts για αυτό sorry αν το εχει ξαναπεί κάποιος αυτό.

Είναι πολύ απλό. Αν δεν είχαν πάει, οι Σοβιετικοί θα τους είχαν ρεζιλέψει, ταπεινώσει κλπ. <-- τελεία :D

Μην μου πει κανείς ότι δεν θα το καταλάβαιναν. :P

Οι οποιοι Σοβιετικοι προσπαθησαν να πανε και οι ιδιοι αλλα απετυχαν-ρεζιλευτικαν. Προσπαθησαν να κρυψουν την αποτυχια τους με καθε μεσο (τοσο σημαντικο ηταν απο θεμα γοητρου)αλλα ποτε δεν αμφισβητησαν οτι πηγαν οι αμερικανοι.....Απλη λογικη

Δημοσ.

Να είμαστε υποψιασμένοι δεν είναι κακό, αλλά το συγκεκριμένο θέμα είναι τελειωμένη ιστορία.

Ειδικά στην αμερική, δεν υπάρχει περίπτωση να είχε γίνει "εικονικά" η 1η ή και όλες οι προσεληνώσεις και να μην είχε διαρεύσει κάτι εδώ και τόσα χρόνια απ' τους εκατοντάδες ανθρώπους, τεχνικούς, μηχανικούς κλπ που θα έπρεπε να συμμετέχουν σε αυτήν την "συνομωσία".

Η, πανίσχυρη εκείνη την εποχή, KGB θα το μάθαινε την ίδια στιγμή και θα τους έκανε βούκινο μέχρι τα πέρατα του σύμπαντος!

Μόνο και μόνο λόγω αυτού του ρίσκου, κανένας δεν θα αναλάμβανε, ακόμα και αν ήθελε, τέτοια επιχείρηση παραποίησης της παγκόσμιας ιστορίας.

Δημοσ.

H αλήθεια είναι οτι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει επιχειρηθεί αλλοίωση γεγονότων για ιστορικούς λόγους...

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Voroshilov,_Molotov,_Stalin,_with_Nikolai_Yezhov.jpg

Δεν είναι όμως το ίδιο να επεξεργαστείς μια φωτογραφία (έστω και με "αρχαίες" για τα σημερινά δεδομένα μεθόδους), με το να στήσεις μια υπερπαραγωγή η οποία προϋποθέτει μεγάλο αριθμό προσωπικού για να υλοποιηθεί.

Και να εύχεσαι να μη μιλήσει κανένας απ'αυτούς...

Ούτε οι επιστήμονες και τεχνικοί των οποίων η δουλειά πρακτικά πήγε στο βρόντο.

Ούτε μέλη του συνεργείου που γύρισε τα υποτιθέμενα πλαστά βίντεο.

Ούτε ο καφετζής που γυρόφερνε τα studio όπου έγιναν τα γυρίσματα.

Ούτε ο φαντάρος που βάραγε σκοπέτο απ'έξω.

Δημοσ.
Η, πανίσχυρη εκείνη την εποχή, KGB θα το μάθαινε την ίδια στιγμή και θα τους έκανε βούκινο μέχρι τα πέρατα του σύμπαντος!

οχι μονο η KGB αλλα και η ιδια η ρωσικη διαστημικη υπηρεσια θα παρακολουθαγε το γεγονος με τα δικα της μηχανηματα.

Δημοσ.

Δεν είναι όμως το ίδιο να επεξεργαστείς μια φωτογραφία (έστω και με "αρχαίες" για τα σημερινά δεδομένα μεθόδους), με το να στήσεις μια υπερπαραγωγή η οποία προϋποθέτει μεγάλο αριθμό προσωπικού για να υλοποιηθεί.

Και να εύχεσαι να μη μιλήσει κανένας απ'αυτούς...

Ούτε οι επιστήμονες και τεχνικοί των οποίων η δουλειά πρακτικά πήγε στο βρόντο.

Ούτε μέλη του συνεργείου που γύρισε τα υποτιθέμενα πλαστά βίντεο.

Ούτε ο καφετζής που γυρόφερνε τα studio όπου έγιναν τα γυρίσματα.

Ούτε ο φαντάρος που βάραγε σκοπέτο απ'έξω.

Ιδιο σε καμία περίπτωση δεν είναι, αυτό όμως δεν το κάνει εξ ορισμού και ακατόρθωτο έτσι?

Δεν έχουν γίνει εξάλλου λίγα κατα καιρούς, για το watergate πχ που βγήκε στην επιφάνεια κατα τύχη, παραπάνω απο 1 άτομα συμμετείχαν, και δεν διέρευσε εκ των έσω... πόσα άλλα ακόμα θα έχουν γίνει και δεν βγήκαν στην επιφάνεια?

οχι μονο η KGB αλλα και η ιδια η ρωσικη διαστημικη υπηρεσια θα παρακολουθαγε το γεγονος με τα δικα της μηχανηματα.

Σε ερώτημά μου προ internet εποχής, μου απάντησαν το ίδιο (οτι δηλαδή τους παρακολουθούσαν οι ρώσσοι) και το δέχτηκα. Τώρα όμως ξέρω οτι κάτι τέτοιο δεν ήταν τότε (και δεν ξέρω αν είναι και τώρα) εφικτό τεχνολογικά.

Εξάλλου η πλειοψηφία των συγκεκριμένων conspiracy theorists δεν αρνούνται οτι ο άρμστρονγκ με την παρέα του, βγήκαν στο διάστημα, αμφισβητούν οτι προσεληνώθηκαν. Λένε δηλαδή οτι έκοβαν βόλτες σε τροχιά, την ώρα που έπαιζε το βίντεο της προσελήνωσης, και μετά προσγειώθηκαν πάλι στην γη.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές, κατά τον Ψυχρό Πόλεμο όταν μιλάμε για KGB δε λέμε ακριβώς για μπάτσο της ΓΑΔΑ σε φορτηγάκι με ασύρματο ε.

Δημοσ.

Συζητάμε για την πρώτη μόνο προσελήνωση ή και για τις έξι που γίναν;

Φαντάζομαι μιλάμε για όλες, αν και γω αναφέρομαι στην πρώτη συγκεκριμένα...

Δημοσ.

@Timour21 (αεκτζής ε; :-D )

Δεν διαφωνώ, ακατόρθωτο σίγουρα δεν είναι...

Σκέψου όμως, το Watergate και τόσα άλλα σκάνδαλα βγήκαν τελικά στην επιφάνεια. Μάλιστα το ξεσκέπασμα του Watergate δεν έγινε ακριβώς στην τύχη. Λειτούργησαν οι κρατικοί μηχανισμοί, έγιναν έρευνες και η μια αποκάλυψη έφερε την άλλη.

Απλώς, για τα δεδομένα εκείνης της εποχής, το να στηθεί μια πλαστή προσελήνωση ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Για παράδειγμα, προκειμένου να γυριστεί το "2001: A Space Odyssey", χρειάστηκαν κοντά 10 εκατομμύρια δολάρια και τελικά η ταινία ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση 16 μηνών εκτός προγράμματος.

Θα μου πεις, σιγά, μιλάς για μια ταινία μεγάλου μήκους, το υλικό από τις προσεληνώσεις έχει σημαντικά μικρότερη διάρκεια. Ναι, όμως η παραγωγή θα έπρεπε να είναι τόσο καλή, ώστε όχι μόνο να πείσει το κοινό αλλά και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Μιλάμε δηλαδή για ένα νταραβέρι που λογικά κράτησε μήνες ολόκληρους, απασχόλησε εκατοντάδες ανθρώπους, αλλά παρότι έχουν περάσει και τόσα χρόνια από τότε δεν έχει βγει τίποτα στη φόρα.

Δε λέω πως είναι έτσι τα πράγματα, αναρωτιέμαι όμως...

Δημοσ.

Δεν ήταν και τόσο δύσκολο για να κρυφοκοιτάξουν στην Σελήνη. Την τεχνολογία την είχαν.

http://en.wikipedia.org/wiki/Luna_9

Κρυφοκοίταζαν ένα συγκεκριμένο μέρος της σελλήνης και όχι όλη. Είναι σαν να είσαι εσύ Ελλάδα και να προσπαθείς να δεις με μια φωτογραφική μηχανή, αν είμαι (πήγα) εγώ στο Durban της Νοτίου Αφρικής. Πάμε παρακάτω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...