Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως άκουσα ότι στην εφημερίδα "το βήμα" υπάρχει κάποιο άρθρο που γράφει πως υπάρχει τρόπος να αντέξουμε κ χωρίς το δάνειο του Ιουνίου και πως δεν ισχύει αυτή η τρομοκρατική ατάκα πως αντέχουμε μέχρι τον Ιούνιο. Το έχει κανείς υπόψιν του το άρθρο αυτό;

Δημοσ.

Ελαχιστα χρηματα απο τα δανεια (δοσεις) πηγαινουν για καλυψη εσωτερικων αναγκων.Και οταν λεμε ελαχιστα εννοουμε σχεδον μηδαμινα καθως υπαρχει ορος σαφεστατος για την παροχη των δανειων αυτων και που πρεπει να πηγαινουν αυτα τα χρηματα (το 98% περιπου πανε για αποπληρωμες...).Οι μισθοι(δημοσιου τομεα εννοειται) και οι συνταξεις οφειλουν να πληρωνονται βασει του προυπολογισμου που συνεταχθη τον Δεκεμβριο του προηγουμενου ετους.

Βεβαιως τα μετρα λιτοτητας οπως ειναι φυσικο εχουν αδειασει την ρευστοτητα απο παντου.Με απλα λογια, χρημα δεν κινειται, μειωνουν τα εξοδα τους οι πολιτες, δεν τζιραρουν οι επιχειρησεις και οι ελευθεροι επαγγελματιες με αποτελεσμα τα εσοδα του Κρατους (ποιου?) να ειναι ανεμικα.Τα παπαγαλακια τοσο καιρο επεμεναν οτι δεν εχει εσοδα το Κρατος λογω της ανεξελεγκτης φοροδιαφυγης.Το παραμυθι σιγα σιγα αποκαλυπτεται και αλλαζουν ροτα ακομα και αυτοι.

Πεφτει λοιπον εξω ο προυπολογισμος αλλα...ΑΛΛΑ -> Το Κρατος ειναι υποχρεωμενο απο τις αρχες του ετους να διασφαλιζει τους μισθους και τις συνταξεις παση θυσια, ο,τι και να συμβει με τα Εσοδα.Αυτο σημαινει οτι ακομα και αν πιστεψουμε οτι το Ταμειο επαρκει μεχρι Ιουνιο-Ιουλιο (το οποιο προσωπικα πιστευω οτι δεν ισχυει.Τα Εσοδα επαρκουν για την καλυψη μισθολογικων αναγκων και συνταξεων) τοτε πρεπει να κοψουν το κεφαλι τους να βρουν τροπο να πληρωσουν.Το κεφαλι τους φυσικα ειναι οι Δαπανες.Πρεπει να κοψουν απο εκει.Τα ποσα για μισθους-συνταξεις ειναι σχετικα μικρα.Κοβοντας απλα 1% απο τις αμυντικες δαπανες (οι οποιες σε μεγαλο ποσοστο ειναι μιζοδαπανες) καλυπτεις χαλαρα ολο το ετος.

Δημοσ.

Η απορία μου είναι η εξής: τόσες εβδομάδες που είμαστε σε προεκλογική περίοδο, το έτσι και αλλιώς ανεπαρκέστατο κράτος λειτουργεί; οι εφορίες δουλεύουν; έσοδα υπάρχουν; γενικά πληρώνει κανείς, ή όλοι περιμένουν το αποτέλεσμα των νέων εκλογών;

Και αν δεν υπάρχει και πάλι κάποια συμφωνία μεταξύ των πολιτικών, τι γίνεται;

Δημοσ.

Τα ποσα για μισθους-συνταξεις ειναι σχετικα μικρα.Κοβοντας απλα 1% απο τις αμυντικες δαπανες (οι οποιες σε μεγαλο ποσοστο ειναι μιζοδαπανες) καλυπτεις χαλαρα ολο το ετος.

Εμένα γιατί δεν μου βγαίνουν τα νούμερα;

Διαβάζοντας τον προϋπολογισμό βλέπω πως μόνο οι συντάξεις είναι 6.2-6.5δις, οι δαπάνες για εξοπλιστικά είναι κάπου στο 1.5δις και συνολικά όλα τα έξοδα κάπου στα 71δις

Πως έβγαλες αυτό το 1% που θα πάρουμε απο τις αμυντικές δαπάνες και θα καλύψουμε χαλαρά μισθούς και συντάξεις για όλο το έτος;

Τι μου διαφεύγει;

Δημοσ.

Διαβάζοντας τον προϋπολογισμό βλέπω πως μόνο οι συντάξεις είναι 6.2-6.5δις, οι δαπάνες για εξοπλιστικά είναι κάπου στο 1.5δις και συνολικά όλα τα έξοδα κάπου στα 71δις

Πως έβγαλες αυτό το 1% που θα πάρουμε απο τις αμυντικές δαπάνες και θα καλύψουμε χαλαρά μισθούς και συντάξεις για όλο το έτος;

Τι μου διαφεύγει;

και πολλα ειπες κιολας, αν δεν κανω λαθος οι αμυντικες δαπανες περσι ηταν καπου 350εκ(για την ακριβεια 359εκ το 2011) ,δηλαδη το 1% ειναι ποσο 3-4μυρια ευρω..... και μην ψεχναμε οτι οι δαπανες αυτες ειναι κυριως ανταλλακτικα(τα μισα περιπου).... το 1.5δις ειναι το ποσο που ταχα προβλεπεται και απο κει και περα "κουρευετε" γιατι προφανως δεν υπαρχει 1,5δις

Δημοσ.

Αν πιστευετε οτι οι δαπανες για εξοπλιστικα ειναι αυτες που γραφονται στον προυπολογισμο, τοτε δεν υπαρχει καν λογος για συζητηση...

Επισης για μισθους και συνταξεις τα ποσα που χρειαζεται ειναι πολυ μικρα.

Δημοσ.

Εχω κουραστεί απο τα σενάρια καταστροφολογίας , κάθε φορά που είναι να πάρουμε μια δόση , η οποία δεν εξυπηρετεί καμία εσωτερική μας ανάγκη , αλλά μόνο τα συμφεροντα της Γερμανίας.

Και όχι μόνο αυτό , όταν μπαίνουμε στο ψευτοδίλλημα Ευρώ ή δραχμή , δεν κινείται τίποτε μα τίποτε στον εργασιακό τομέα.

Δημοσ.

Αν πιστευετε οτι οι δαπανες για εξοπλιστικα ειναι αυτες που γραφονται στον προυπολογισμο, τοτε δεν υπαρχει καν λογος για συζητηση...

Επισης για μισθους και συνταξεις τα ποσα που χρειαζεται ειναι πολυ μικρα.

ε αν στον διαλογο αυτο ,το επιχειρημα σου ειναι κατι του στυλ "ξερω καλυτερα,εσεις δεν ξερετε τιποτε" τοτε οντως δεν υπαρχει λογος για συζητηση.

Δημοσ.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουν σκάσει μύτη ειδήσεις όπως:

κτλ.

Δημοσ.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουν σκάσει μύτη ειδήσεις όπως:

κτλ.

Μπρρρρρρ....φοβηθηκα...

Δημοσ.

Τι μου διαφεύγει;

Σου διαφέυγει η διασταλτική προσέγγιση των αριθμών κατά την ατζέντα κάθε κόμματος.

Παλιά 0 και 0 έκανε 14.

Τώρα ήρθε η σειρά και άλλων να "μαγέψουν" με δικούς τους αριθμούς.

Επίσης σου διαφεύγει η μαγική ιδιότητα του 1% βάσει της οποίας ...

- με 1% φόρο στο τζίρο λύνεις το έλλειμα

- με 1% μείωση των αμυντικών δαπανών κάνεις την Ελλάδα Ελβετία

και

- με 1% φόρο στους ελ. επαγγελματίες (επι πλέον του τέλους επιτηδεύματος) καλύπτεις το ασφαλιστικό

τι δε καταλαβαίνεις ?

Δημοσ.

Αυτό το αμίμητο 0+0=14 που το θυμήθηκες τώρα; :confused:

Να σου πω την αλήθεια ποτέ δεν κοίταξα ναδω αν είχε λογικήή όχι (ίσως να ψιλο-πολιτικοτρολλάρω) αλλά σε κάθε περίπτωση έχει μείνει στη ιστορία ως το αποκορύφωμα της διαστρέβλωσης (άδικα ? ... δε ξέρω αλλά δε νομίζω να είχαν τρελλαθεί όλοι).

πάντως πραγματικά πιστεύω ότι το "1%" χρησιμοποιείται ως μαγικό νούμερο. Αλλιώς ακούγεται στο αυτή το "1%" και αλλιώς όποιο άλλο νουμερο έχει πραγματικά υπολογιστεί.

Δημοσ.

Ξεχνατε ολοι το ελλειμα στο εμπορικο ισοζυγιο.. αυτο στις "καλες" μερες του 2006 η 7 ειχε φτασει και τα 45 δις, τωρα ειναι καπου στα 16 η αλλιως 12.5% του ΑΕΠ.. αν μας κοψουν το χρημα απο το εξωτερικο, οι εισαγωγες θα πρεπει κατα καποιο τροπο να χρηματοδοτηθουν. αυτο γινεται με το να κοβουμε δραχμες ( η οπως αλλιως ονομασουμε το νομισμα, που θα αναγκαστουμε να κυκλοφορησουμε μολις μας κοψουν την ρευστοτητα απο εξω ) για να αγορασουμε συναλλαγμα ( δολαριο, ευρω η οτι αλλο ). δυστυχως ομως, ακριβως επειδη μολις θα εχουμε χρεωκοπησει, και μαλιστα θα ειναι η μεγαλυτερη χρεωκοπια στα χρονικα, 360 δις χρεους, και μαλιστα οχι σε ιδιωτες ( τραπεζες, funds, ασφαλιστικα ταμεια ) αλλα το μεγιστο μερος θα αφορα χρεη σε κεντρικες τραπεζες και την ΕΚΤ, και επειδη δεν εχουμε δειξει ποτε δειγματα συνεπους δημοσιονομικης πολιτικης, και επειδη η κυβερνηση που θα αποφασισει κατι τετοιο, θα ειναι κατα πασα πιθανοτητα μια τελειως αναξιοπιστη στο εξωτερικο κυβερνηση, η δραχμη δεν θα εχει και την καλυτερη αξιοπιστια στις αγορες συναλλαγματος, οποτε θα διολισθαινει συνεχεια σε σχεση με τα ξενα νομισματα, και εμεις θα ειμαστε αναγκασμενοι να κοβουμε ολο και περισσοτερες, για να αγορασουμε ανελαστικες εισαγωγες, αλλα ετσι θα πεφτει και αλλο η αξιοπιστια της, οποτε θα εχουμε περαιτερω τυπωμα κοκ. Δηλαδη, θα πρεπει να μπει δελτιο σε ολες τις ανελαστικες εισαγωγες ( καυσιμα, φαρμακα, μηχανηματα ), ενω θα απαγορευτουν δια ροπαλου οι "πολυτελειας".. ξεχαστε λοιπον iphone, computers, κλπ κλπ, τουλαχιστον μεχρι να ισορροπησει η κατασταση.

Ενας τροπος να αμβλυνθει το προβλημα, ειναι οι διακρατικες συμφωνιες, με αλληλοχρεους εμπορικους λογαριασμους με αλλα κρατη.. ολα αυτα ομως θελουν προεργασια, προετοιμασια, και συνειδητοποιημενους και κυβερνηση και πολιτες.. βλεπετε να υπαρχουν οι παραπανω προυποθεσεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...