Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

gigisonι ελπιζω τα εισαγωγικα να τα προσεξες ε?

εβαλα το κλεβεις σε εισαγωγικα γιατι δεν ειναι κλεψιμο..

οχι το σημα ερχεται σπιτι μου ανοιξω δεν ανοιξω το κινητο μου το πισι μου ή δεν ξερω και εγω τι αλλο..

μια αλλη ερωτηση. εστω οτι εχω ενα προγραμμα στο κινητο μου το οποιο οταν εχω ενεργοποιημενο το ασυρματο

συνδεετε μονο του σε οποιο διαθεσιμο δικτυο βρει.

φταιω εγω που θα μπει στου γειτονα?

μην μου πεις οτι φταιω εγω γιατι εχω ανοιχτο το ασυρματο. γιατι με την ιδια λογικη φταιει αυτος που το εχει ξεκλειδωτο.

Σα να μας λες ότι αν έβρισκες το key σε ένα κλειδωμένο δίκτυο, θα έμπαινες άβερτα επειδή το σήμα περνάει από τη κουζίνα σου και αποποιείσαι οποιαδήποτε ευθύνη.

Στο τέλος, ζητάς και τα ρέστα επειδή "μπορείς".

Κατάλαβα κάτι λάθος?

• Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

εχω ηδη ξεκαθαρισει οτι δεν μιλαω για δικτυο το οποιο ειναι κλειδωμενο και σπας εσυ το κλειδι.

μιλαω για δικτυα που δεν εχουν καποια ασφαλεια.

διαβασε πρωτα τα προηγουμενα ποστ!

Δημοσ.

H ηθική είναι προσωπικό θέμα του καθενός.

Οχι.

Και μπορω να σου πω δεκαδες παραδειγματα που η ηθικη καποιου επηρεαζει τους γυρω του, αρα δεν ειναι μονο δικο του θεμα.

Επειδη ομως παει 3 η ωρα, σκεψου λιγο και θα βρεις πολλα παραδειγματα και μονος σου.

Δημοσ.

Εγώ πάντως όποτε πάω για καφέ και βλέπω κάποιο Thomson, προτιμώ να μπαίνω σε εκείνο, παρά στης καφετέριας. 9/10 φορές δεν έχουν αλλάξει τον default κωδικό και έτσι αποκτώ πρόσβαση σε δευτερόλεπτα. Έτσι και το δίκτυο της καφετέριας δεν επιβαρύνω και έχω μεγαλύτερες ταχύτητες.

Εγώ πάλι,επειδή σε καφετέρια δεν είχα πολύ ταχύτητα,μπήκα στο ρουτερ και άλλαξα τους κωδικούς για να μη μπαίνει o κάθε τζαμπατζής που ήρθε να πιει τον καφέ του κατεβάζοντας ROM και δεν ξερωγωτι.

Μαγκιά το λεν αυτο. gitonet.jpg

Δημοσ.

Τουλάχιστον Αγγλία & Δανία, η χρήση σύνδεσης άλλου που έχει ξεκλείδωτο το wifi είναι παράνομη, και πέφτει φυλάκιση.

• Moderators
Δημοσ.

Τουλάχιστον Αγγλία & Δανία, η χρήση σύνδεσης άλλου που έχει ξεκλείδωτο το wifi είναι παράνομη, και πέφτει φυλάκιση.

και στην γερμανια οποιος το εχει ξεκλειδωτο πληρωνει προστιμο. ;)

Δημοσ.

Εγώ έχω σύνδεση που μου προσφέρει την παροχή internet, εντελώς δωρεάν.

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρούσα το wifi μου ξεκλείδωτο συνέχεια ώστε να παίρνουν internet και όσοι ήθελαν και μπορούσαν απο τη γειτονιά μου(αφού δεν μου κοστίζει, σκέφτηκα να το μοιράζομαι)!!!!

Το κακό όμως, είναι πως μερικοί(δεν νομίζω όλοι) το παράκαναν με το downloading, με αποτέλεσμα

να μη μπορώ να κάνω άνετα τη δουλειά μου(γονάτιζε η σύνδεση)! Έτσι κλειδώνω πλέον το wifi τις ώρες που είμαι στο internet και το ελευθερώνω ξανά όταν είμαι εκτός. Με άλλα λόγια, η κατάχρηση απο μέρους τους ήταν άδικη προς εμένα, οπότε και σαν αποτέλεσμα είχε να περιορίσω τελικά την κοινή χρήση. Αντίδραση που στην ουσία την πληρώνουν και όλοι οι υπόλοιποι... άρα μιλάμε για ανηθικότητα απο μέρους των καταχραστών!

Σημείωση: Για να προλάβω ανάλογες παρατηρήσεις, εννοείται λαμβάνω υπ' όψιν τους κινδύνους που ενέχει η πρακτική αυτή, όσον αφορά το παράνομο downloading.

Δημοσ.

αμα ο γειτονας ειναι τοσο ασχετος τοτε ειναι καθαρα δικο του προβλημα.

αλλα προφανως οταν πηρε το "μηχανημα" δεν ηθελε να διαθεσει 20-30 ευρω σε καποιον να του δειξει,γιατι "ξερει" αυτος.

Είναι πρόβλημα του το οποίο εκμεταλλεύεσαι, μιλάμε για την ηθική της υπόθεσης εξάλλου.

• Moderators
Δημοσ.

αν ομως οπως λενε και καποιοι η ηθικη ειναι υποκειμενικη

τοτε αφου για μενα δεν ειναι ανηθικο ολα τα αλλα δεν με απασχολουν. ουτε τι λετε εσεις ουτε τι κανει ο γειτονας

Ξαναλεω οτι ποτε δεν επαιρνα ιντερνετ απο αλλον και ουτε τωρα το κανω.

Δημοσ.

Αισθανομαι τυχερος που μπορω να κλεβω σημα απο το κοντινο γυπεδο που εχει αρκετα μεγαλη συνδεση. Αν δεν υπηρχε αυτο απλα δεν θα μπορουσα να εχω καν internet (θα πρεπει να σκασω σχεδον 300 ευρω μπροσταντζα για να εχω ιντερνετ εδω περα).

Δημοσ.

Εάν μία εταιρεία δεν δίνει routers με κλείδωμα by default, τότε είναι θέμα της εταιρείας και ομολογώ πως δεν ήξερα ότι υπάρχει εταιρεία που δίνει ξεκλείδωτα "routers". Οι περισσότερες το κάνουν όμως.

Σε δίκτυα που είναι κλειδωμένα, το εάν θα το σπάσει ή όχι κάποιος είναι θέμα ηθικής.

Ο τρόπος χρήσης του δικτύου, και όχι εάν θα το χρησιμοποιήσεις ή όχι, σε ανοιχτό WiFi είναι επίσης θέμα ηθικής.

Όπως είναι η όλη συμπεριφορά ενός ανθρώπου όταν χρησιμοποιεί αγαθά που μοιράζονται κάποιοι (εκτός από την περίπτωση που κάποιος αποκτάει πρόσβαση παραβιάζοντας κωδικούς).

Aπο κει και περα, το νομικο δεν το κατεχω, αλλα ηθικα οχι δεν δικαιουσαι να καταχρασαι ενα ανοικτο δικτυο ακομα και αν εχει ανοιξει εν γνωση του ιδιοκτητη. Και αν θες μπορω να στο αιτιολογησω.

Η κατάχρηση είναι κάτι tricky.

Π.χ., 3ς η ώρα το βράδυ και κανείς δεν χρησιμοποιεί το ανοιχτό δίκτυο. Είναι κατάχρηση ή όχι να έχεις unlimited speed στο μTorrer;

Ή, 3ς η ώρα το βράδυ πάλι και είστε δύο στο δίκτυο και οι 2 κατεβάζετε. Unlimited speed ή όχι; Εάν ο άλλος κατεβάζει κάτι που δεν το βιάζετε και εσύ κάτι που το βιάζεσαι; Και πώς μπορεί κανείς να κρίνει τι βιάζετε κάποιος και τι όχι;

Για αυτό, άπαξ και είναι ανοιχτό το δίκτυο, ο καθένας ας κάνει ό,τι καταλαβαίνει. Εάν αυτός που το έχει ανοιχτό αποφασίσει ότι δεν θέλει άλλο, ας το κλείσει. Απλά πράματα.

Δημοσ.

Η κατάχρηση είναι κάτι tricky.

Π.χ., 3ς η ώρα το βράδυ και κανείς δεν χρησιμοποιεί το ανοιχτό δίκτυο. Είναι κατάχρηση ή όχι να έχεις unlimited speed στο μTorrer;

Ή, 3ς η ώρα το βράδυ πάλι και είστε δύο στο δίκτυο και οι 2 κατεβάζετε. Unlimited speed ή όχι; Εάν ο άλλος κατεβάζει κάτι που δεν το βιάζετε και εσύ κάτι που το βιάζεσαι; Και πώς μπορεί κανείς να κρίνει τι βιάζετε κάποιος και τι όχι;

Αυτό πως μπορείς να το ξέρεις με 100% σιγουριά ?

Που ξέρεις

- Πως και πόσο πληρώνει το bandwith ο άλλος

- Αν κατεβάζουν και πόσοι μαζί με εσένα

- Τι κατεβάζουν

- Κατά πόσο βιάζεται αυτό που κατεβάζει

Και ΟΧΙ η ηθική ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ υποκειμενική. Μπορεί να υπάρχουν ζητήματα που χωράει πολύ συζήτηση αν κάτι είναι η ηθικό ή όχι αυτό δεν σημαίνει ότι αυτόματα μπορεί να θεωρηθεί ηθική μια πράξη αν αυτός που την κάνει την θεωρεί (πιθανότατα γιατί έστι τον συμφέρει) ηθική.

Ο Χίτλερ ας πούμε (οκ το ξέρω υπερβάλλω μάλλον αλλά θέλλω να κάνω ξεκάθαρο το point μου) θεωρούσε ηθικότατο να καίει Εβραίους σε φούρνους. Αυτό τι πάει να πει ? Ότι δε μπορεί να κριθεί η πράξη του ως ανήθικη.

Θυμάμαι (ελπίζω) χοντρά, χοντρά τα κριτήρια που μας είχαν πει στο αντίστοιχο μάθημα για το πότε μια πράξη μπορεί να θεωρηθεί ήθική ...

1. Αν είναι κατα γενική ομολογία μια πράξη απόδεκτη

2. Αν κάνεις δεν ζημειώνεται από αυτό

3. Αν η μεγάλη πλειοψηφία και περισσότερο αυτός που ενδέχεται να ζημειωθεί από την πράξη δε θα έκανε το αντίστοιχο στην ανάλογη περίπτωση.

νομίζω ότι κανένα από αυτά τα κριτήρια δεν καλύπτονται

1. Αν λάβεις σαν αντιπροσωπευτικό δείγμα εμάς που μιλάμε εδώ μέσα θα δεις ότι δεν είναι μια πράξη αποδεκτή

2. Νομίζω ότι εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος πως μπορεί ο κάτοχος να ζημειωθεί (δεν σημαίνει ότι ζημειώνεται κατ' ανάγκη όταν μπαίνεις στο AP αλλά εν δυνα΄μει μπορεί να του προκαλέσεις ζημιά , πχ χαμηλότερες ταχύτητες σε αυτόν, χάσιμο χρόνου ή χρήματος)

3. Δε έχεις από πριν καμία απόδειξη ότι ο καθένας που έχει ανοικτό το AP θα "έκλεβε" κι αυτός internet αν του δινότναν η ευκαιρία

Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά και απλά βρίσκουμε λόγους να δικαιωλογήσουμε στη συνείδησή μας την πράξη μας, τις πράξει φίλων και γνωστών ή το δικαίωμα μας στην πράξη αυτη (και εγώ μαζί).

• Moderators
Δημοσ.

Αυτό πως μπορείς να το ξέρεις με 100% σιγουριά ?

οταν σου λεει ενα Π.Χ (δηλαδη μιλαει για παραδειγμα)

εστω οτι ειναι 3ης η ωρα το βραδυ και κανεις δεν χρησιμοποιει το δικτυο. αυτα τα εχεις σαν δεδομενα.

πρεπει να γραψει και το εστω μπροστα για να καταλαβεις οτι μιλαει θεωριτικα και περνει σαν παραδειγμα οτι εκεινη τη στιγμη δεν ειναι κανεις στο δικτυο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...