Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τιμες εξωτερικου Mr. ωριμε δε γνωριζω, αλλα μπορω να φανταστω…Εσυ δε μπορεις να φανταστεις σε σχεση με ολα τα υπολοιπα που συμβαινουν γυρω σου στην ελλαδα που ζουμε και με οσα καλεισαι να πήρωσεις καθημερινα, οτι και στο internet ειμαστε σιγουρα πολυ πιο ακριβοι απο τους αλλους, σε σχεση με τις υπηρεσιες που εχουμε?

Τσαμπα το νερο..μαλιστα.Λογαριασμο στην ΕΥΔΑΠ πληρωνεις? Η πληρωνουν αλλοι για εσενα?

Μαλλον ζεις στο κοσμο σου και δεν βλεπεις τι γινεται γυρω σου, εκτος αν τα πληρωνουν αλλοι για εσενα,οποτε πασο.

Εσυ ποσο χρονων εισαι? 7 ?

Αν δεν γνωρίζεις, να μην λες ό,τι σου κατέβει. Να φροντίζεις να μαθαίνεις πρώτα από αξιόπιστη πηγή και μετά να προσπαθείς να περάσεις την άπόψή σου και σε άλλους. Γιατί υπάρχουν και άλλοι ανίδεοι που θα διαβάσουν την δική σου κοτσάνα και θα την μεταπιβιβάσουν σε άλλους ανίδεους, και πάει λέγοντας το σπασμένο παραπληροφορημένο τηλέφωνο. Εγώ που ζω στο εξωτερικό, και έχω ζήσει σε 3 διαφορετικές χώρες μέχρι τώρα, γνωρίζω πολύ καλά τις τιμές όχι μόνο τώρα, αλλά και κάποια χρόνια πριν, όπως και το τι ακριβώς πρόσφεραν αυτές οι τιμές.

Και επαναλαμβάνω το νερό είναι τζάμπα. Στο εξοχικό μας έχουμε γεώτρηση και δεν έχουμε πληρώσει δεκάρα για το νερό (εκτός βέβαια για να σκάψουμε την γεώτρηση και να πετύχουμε το νερό, τα οποία λεφτά πήγαν στο μηχάνημα και στον χειριστή του, και στην αγορά της αντλίας, που για να λειτουργήσει είτε πληρώνεις ρεύμα είτε έχεις γεννήτρια). Αλλά για την παροχή του νερού στο εξοχικό (όχι ό,τι το πίνουμε, για πότισμα και καθάρισμα, τουαλέτα, κτλ) δεν πληρώνουμε δεκάρα.

Την ΕΥΔΑΠ την πληρώνεις για να σου φέρει το νεράκι στη βρύση σου, το καταλαβαίνεις αυτό; Όσο περισσότερο καταναλώνεις, τόσο περισσότερο χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες που προσφέρει και ανεβαίνει ο λογαριασμός. Τράβα βρες ένα μαγκοπήγαδο και κουβάλα νταμιζάνες στο κεφάλι όπως στην Αφρική και δεν θα πληρώσεις δεκάρα.

Και για να σου λύσω την απορία, 33 χρονών είμαι.

• Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εκτός βέβαια για να σκάψουμε την γεώτρηση και να πετύχουμε το νερό,

το οποίο είναι παράνομο γιατι οπως αναφέρεις το χρησιμοποιείς για πότισμα κλπ...

Δημοσ.

Εάν δεν κλειδώνει το WiFi τότε είναι τόσο παράνομο όσο το να ακούς το αγορασμένο CD από τον γείτονά σου επειδή το έχει βάλει δυνατά.

Ή να διαβάζεις εφημερίδα που είναι παρατημένη από κάποιον σε ένα τραπέζι.

Ή να ακούς τις ειδήσεις επειδή κάποιος έχει βάλει δυνατά την TV.

Ή να να να να...

Εάν δεν θέλει κάποιος να μπαίνουν όλοι, τότε ας κλειδώσει το WiFi.

Το να σε κλέψω εν αγνοία σου, η καλύτερα να πω, να απολάβω μια υπηρεσία που εσυ πληρώνεις επειδή δεν ξερεις να φυλαχτείς ή εν αγνοία σου δεν σημαίνει πως δεν σε κλέβω. Ολα αυτα τα αφηρημένα που λετε για χωραφια παρκινγκ κτλ ειναι μεσα στα πλαίσια του κατα πόσο ο αλλος θέλει να αντιδράσει σε αυτό που συμβαίνει. Αν παρκάρει κάποιος στη ιδιοκτησία μου υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιδράσω (πχ να βάλω περιφραξη). Αν ανοιξει την πόρτα και ξαναμπεί, θα βάλω σκύλο και μετα συναγερμό και πάει λέγοντας. Το ίδιο και με το ρουτερ αν καταλάβω πως μπαίνει στο net από το δικό μου wifi θα το κλειδώσω. Όπως και να χει ειναι κλοπή για μένα, το πολύ η λίγο ειναι μια εντελώς υποθετική συζήτηση. Από την άλλη μου αρέσει που υπάρχει θέμα στο insomnia πως να σπάτε κλειδωμένα δίκτυα και αναρωτιόμαστε για την ηθική του να "κλέβεις" internet οταν ειναι ξεκλείδωτο.

Δημοσ.

το οποίο είναι παράνομο γιατι οπως αναφέρεις το χρησιμοποιείς για πότισμα κλπ...

Ναι, για το ένα στρέμμα χωράφι που έχει μέσα σπίτι. Δεν ξέρω τι απαιτείται, αυτό που ξέρω είναι ότι οι γονείς μου το είχαν ψάξει για να μην έχουν κανένα πρόβλημα. Τώρα, αν κάπου είμαστε παράνομοι και τους ξέφυγε κάτι, θα σε γελάσω. Αλλά όλες οι διαδικασίες νόμιμα είχαν γίνει, μέχρι και ΙΚΑ πληρώσαμε για τον εργάτη που δούλεψε το μηχάνημα.

EDIT

Ένας θείος μου που είναι κτηνοτρόφος και έχει και ελιές, κι αυτός γεώτρηση δική του έχει και ποτίζει τις ελιές. Και δεν μιλάμε για ένα στρεμματάκι, μιλάμε για πάρα πολλά και είναι επαγγελματίας. Η γεώτρησή του είναι δωρεάν, δεν πληρώνει λογαριασμό στον πάροχο νερού στην περιοχή του.

Δημοσ.

Αν χτυπήσω μια γεώτρηση λες να βρω ασύρματο δίκτυο?

Δημοσ.

Αν δεν γνωρίζεις, να μην λες ό,τι σου κατέβει. Να φροντίζεις να μαθαίνεις πρώτα από αξιόπιστη πηγή και μετά να προσπαθείς να περάσεις την άπόψή σου και σε άλλους. Γιατί υπάρχουν και άλλοι ανίδεοι που θα διαβάσουν την δική σου κοτσάνα και θα την μεταπιβιβάσουν σε άλλους ανίδεους, και πάει λέγοντας το σπασμένο παραπληροφορημένο τηλέφωνο. Εγώ που ζω στο εξωτερικό, και έχω ζήσει σε 3 διαφορετικές χώρες μέχρι τώρα, γνωρίζω πολύ καλά τις τιμές όχι μόνο τώρα, αλλά και κάποια χρόνια πριν, όπως και το τι ακριβώς πρόσφεραν αυτές οι τιμές.

Και επαναλαμβάνω το νερό είναι τζάμπα. Στο εξοχικό μας έχουμε γεώτρηση και δεν έχουμε πληρώσει δεκάρα για το νερό (εκτός βέβαια για να σκάψουμε την γεώτρηση και να πετύχουμε το νερό, τα οποία λεφτά πήγαν στο μηχάνημα και στον χειριστή του, και στην αγορά της αντλίας, που για να λειτουργήσει είτε πληρώνεις ρεύμα είτε έχεις γεννήτρια). Αλλά για την παροχή του νερού στο εξοχικό (όχι ό,τι το πίνουμε, για πότισμα και καθάρισμα, τουαλέτα, κτλ) δεν πληρώνουμε δεκάρα.

Την ΕΥΔΑΠ την πληρώνεις για να σου φέρει το νεράκι στη βρύση σου, το καταλαβαίνεις αυτό; Όσο περισσότερο καταναλώνεις, τόσο περισσότερο χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες που προσφέρει και ανεβαίνει ο λογαριασμός. Τράβα βρες ένα μαγκοπήγαδο και κουβάλα νταμιζάνες στο κεφάλι όπως στην Αφρική και δεν θα πληρώσεις δεκάρα.

Και για να σου λύσω την απορία, 33 χρονών είμαι.

Εσυ που γνωριζεις 33χρονε, πες μας τιμες και ταχυτητες του ιντερνετ για να συγκρινουμε.

Δε προσπαθω να περασω την αποψη μου σε κανεναν.Την λεω και σε οποοιον αρεσει.απλα.

Τις κοτσανες μου τις διαβαζεις ομως και αχολεισαι ε?

Μενεις εξωτερικο ε? Πως ειναι η οικονομια εκει? Εδω τα εμαθες? Η να στα πω για τα γαμησιατικα που στελνουν καθε μηνα?

Ελα μεινε εδω και μετα βγες και πες για τις τιμες των υπηρεσιων στο μπουρδελο μας.

Θα ερθεις να με βοηθησεις με το νερο?

Να τα εκατοστησεις!!

Αν χτυπήσω μια γεώτρηση λες να βρω ασύρματο δίκτυο?

Δωσε και σε εμας!

Δημοσ.

Ναι το κόλλημά μου ήταν στην έκφραση "κλεβω ιντερνετ"

και ήδη υπάρχουν δίκτυα στις μεγάλες πόλεις οπου δωρεάν έχεις πρόσβαση (οχι στο ιντερνετ η τουλάχιστον όχι απαραίτητα),awmn και λοιπά, με κόστος αντίστοιχο ενός εξαμήνου σε παροχέα, θα μπορούσαν να ακουμπήσουν την άκρη στο GRNET και να έχουν όλοι ιντερνετ δωρεάν, αλλά για να επιτραπεί αυτό χρειάζεται πολιτική βούληση η οποία δεν υπάρχει.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ζητώ και πάλι συγγνώμη, μπέρδεψα το post σου με άλλου χρήστη και παρανόησα.

Ειναι καταναλωτικο αγαθο πλεον ξαναλεω, αρα επρεπε να ειναι δωρεαν.Αφου δε το κανουν δωρεαν, τοτε ας ηταν πολυ πολυ φθηνοτερο.

Ώπα, τι εννοείς; Γιατί αν ίσχυει αυτό που λες να πάω κι εγώ να ζητήσω τζάμπα στα Public εκείνο το iMac που ζαχαρώνω μήνες!

Αν εννοείς αγαθό πρώτης ανάγκης, πάλι έχει κάποια κενά ο συλλογισμός σου. Η πρόσβαση στο internet δεν είναι βασική ανάγκη του ανθρώπου. Ζεις και χωρίς.

Στο φινάλε, εφόσον δέχεσαι και μπορείς να πληρώσεις ΔΕΗ και νερό, δεν μπορείς να βαφτίσεις την υποκλοπή wi-fi από κάποιον άλλο "ιδεολογική παρέμβαση", τζαμπατζιλίκι είναι.

γιατι θα ηταν παρανομο?

απο τη στιγμη που δεν ενοχλειται αυτος...

Μα αν δεν ενοχλείται κανένα πρόβλημα! :-D

Το θέμα είναι τι γίνεται όταν το κάνεις χωρίς την άδειά του.

Δημοσ.

Γιατί είναι ηθικό εκ μέρους του να τρώω την ακτινοβολία του wifi του στη μάπα;

όσο λίγη και αν είναι.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ζητώ και πάλι συγγνώμη, μπέρδεψα το post σου με άλλου χρήστη και παρανόησα.

Ώπα, τι εννοείς; Γιατί αν ίσχυει αυτό που λες να πάω κι εγώ να ζητήσω τζάμπα στα Public εκείνο το iMac που ζαχαρώνω μήνες!

Αν εννοείς αγαθό πρώτης ανάγκης, πάλι έχει κάποια κενά ο συλλογισμός σου. Η πρόσβαση στο internet δεν είναι βασική ανάγκη του ανθρώπου. Ζεις και χωρίς.

Στο φινάλε, εφόσον δέχεσαι και μπορείς να πληρώσεις ΔΕΗ και νερό, δεν μπορείς να βαφτίσεις την υποκλοπή wi-fi από κάποιον άλλο "ιδεολογική παρέμβαση", τζαμπατζιλίκι είναι.

Μα αν δεν ενοχλείται κανένα πρόβλημα! :-D

Το θέμα είναι τι γίνεται όταν το κάνεις χωρίς την άδειά του.

Παρε μου ενα ipad σε παρακαλω φιλε μου. Σε μαυρο θελω wi-fi και 3g στα 64gb..

Σοβαρα τωρα, ποσο απαραιτητο ειναι το ινερνετ σημερα? Δεν ειπα οτι πεθαινεις χωρις αυτο, ειναι ομως απο τα πιο σημαντικα

Δημοσ.

Το να σε κλέψω εν αγνοία σου, η καλύτερα να πω, να απολάβω μια υπηρεσία που εσυ πληρώνεις επειδή δεν ξερεις να φυλαχτείς ή εν αγνοία σου δεν σημαίνει πως δεν σε κλέβω. Ολα αυτα τα αφηρημένα που λετε για χωραφια παρκινγκ κτλ ειναι μεσα στα πλαίσια του κατα πόσο ο αλλος θέλει να αντιδράσει σε αυτό που συμβαίνει. Αν παρκάρει κάποιος στη ιδιοκτησία μου υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιδράσω (πχ να βάλω περιφραξη). Αν ανοιξει την πόρτα και ξαναμπεί, θα βάλω σκύλο και μετα συναγερμό και πάει λέγοντας. Το ίδιο και με το ρουτερ αν καταλάβω πως μπαίνει στο net από το δικό μου wifi θα το κλειδώσω. Όπως και να χει ειναι κλοπή για μένα, το πολύ η λίγο ειναι μια εντελώς υποθετική συζήτηση. Από την άλλη μου αρέσει που υπάρχει θέμα στο insomnia πως να σπάτε κλειδωμένα δίκτυα και αναρωτιόμαστε για την ηθική του να "κλέβεις" internet οταν ειναι ξεκλείδωτο.

Ποιο Wireless router έρχεται από την μάνα του χωρίς κωδικό πλέον;

Ή και παλιά, ποιο wireless router γινόταν εγκατάσταση από τους τεχνικούς (εφόσον μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουν τεχνογνωσία) χωρίς να υπάρχει κωδικός πρόσβασης;

Οπότε, άκυρο αυτό που λες για υπηρεσίες και τεχνογνωσίες και άγνοια. Δεν θέλει να βάλει κωδικό, δεν βάζει. Από την στιγμή που δεν βάζει, είναι ελεύθερο WiFi spot.-

Άρα, μπορεί να μπαίνει ο καθένας. Εάν βάλει, τότε ναι. Να το συζητήσουμε.

Και εσύ συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Άπαξ και υπάρχει έστω και μία ένδειξη ότι κάτι είναι περιφραγμένο, τότε το να το σπάσεις είναι που δέχεται συζήτηση. Από την στιγμή που δεν υπάρχει καμία μα καμία "περίφραξη" τότε είναι ελεύθερο για "διάβαση".

Δημοσ.

Btw πού ξέρεις τι χρήση κάνει ο άλλος και πόσο οι ενέργειές σου την επηρεάζουν;

Μα εννοείται έχεις access στο router του, κάνεις όλες της ρυθμίσεις, κάνεις portforward στην static IP σου, ελέγχεις τα log ...

Δεν ξέρω αν ντρεπομαι αλλά τα περισσότερα από τα παραπάνω τα έχω κάνει.

Δημοσ.

Κατι σαν το μηχανακι δηλαδη, αν το αφησεις ξεκλειδωτο, νομιμοποιειται ο κλεφτης.

Καμία μα καμία σχέση.

το μηχανάκι δεν το παίρνεις και μετά ο άλλος δεν έχει μηχανάκι.

Εάν μπορούσες να κάνεις ένα κλώνο από το μηχανάκι και την ώρα που το καβαλάς και εσύ να έχει και ο άλλος τότε θα μιλάγαμε για αντιστοιχία.

Δημοσ.

Δεν θέλει να βάλει κωδικό, δεν βάζει. Από την στιγμή που δεν βάζει, είναι ελεύθερο WiFi spot.-

Από τη μία θέλω να συμφωνήσω αλλά από την άλλη σκέφτομαι

...

"Από τη στιγμή που δε κλειφώνει τη πόρτα του το σπίτι του είναι δημόσιος χώρος" !

Καμία μα καμία σχέση.

το μηχανάκι δεν το παίρνεις και μετά ο άλλος δεν έχει μηχανάκι.

Εάν μπορούσες να κάνεις ένα κλώνο από το μηχανάκι και την ώρα που το καβαλάς και εσύ να έχει και ο άλλος τότε θα μιλάγαμε για αντιστοιχία.

Πολύ ΜΠΡΑΦ βλέπεις και σε έχει πειράξει. Το bandwith που χρησιμοποιείς μια χαρά το στερείται ο άλλος. Δε πολλαπλασιάζεται το bandwith κάθε φορά που κάποιος συνδέεται σε ένα wifi

Δημοσ.

Εσυ που γνωριζεις 33χρονε, πες μας τιμες και ταχυτητες του ιντερνετ για να συγκρινουμε.

Δε προσπαθω να περασω την αποψη μου σε κανεναν.Την λεω και σε οποοιον αρεσει.απλα.

http://www.belgacom.be/onetelco/be-fr/productcategory/pc_res_internet_at_home_all_offers.page?

http://www.belgian-telecom.be/fr/internet/solobox-internet-adsl

http://telenet.be/219/en/residential/internet/fixed-internet

Ενδεικτικά τιμές 3 παρόχων του Βελγίου. Και οι τιμές αυτές δεν συμπεριλαμβάνουν γραμμή τηλεφώνου, ή τηλεόραση. Γι'αυτά πληρώνεις έξτρα.

Για Γαλλία βαριέμαι να ψάχνω τα links τώρα, κάνε και εσύ κάτι. Παρόμοια ισχύουν.

Τις κοτσανες μου τις διαβαζεις ομως και αχολεισαι ε?

Ναι, και μάλλον είναι η τελευταία φορά που σου απαντάω, γιατί δεν φτάνει που είσαι τελείως ανίδεος, είσαι και ισχυρογνώμων στις κοτσάνες που αμολάς.

Μενεις εξωτερικο ε? Πως ειναι η οικονομια εκει? Εδω τα εμαθες? Η να στα πω για τα γαμησιατικα που στελνουν καθε μηνα?

Ελα μεινε εδω και μετα βγες και πες για τις τιμες των υπηρεσιων στο μπουρδελο μας.

Έχεις την εντύπωση εγώ δεν πλήρωσα το χαράτσι πχ; Ότι τους ξέφυγα επειδή μένω στο εξωτερικό; Μάλιστα φίλος μου που είναι άνεργος και μένει εδώ, και το σπίτι το έχει άδειο στην Ελλάδα, το πλήρωσε το χαράτσι γιατί όπως του είπαν, "οι άνεργοι δεν το πληρώνουν, αλλά πρέπει να κατοικούν στο οίκημα", ενώ αυτός παρόλο άνεργος κατοικεί στο εξωτερικό, οπότε θα το πληρώσει. Και έχεις την εντύπωση ότι δεν έχω οικογένεια κάτω; Σε γέλασαν, εγώ τα γνωρίζω πολύ καλύτερα από εσένα.

Θα ερθεις να με βοηθησεις με το νερο?

Πολύ ευχαρίστως να έρθω να βοηθήσω. Θα με πληρώσεις όμως για τις υπηρεσίες μου. Αν το θέλεις τζάμπα, θα το κουβαλήσεις μόνος σου.

Να τα εκατοστησεις!!

Να'σαι καλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...