Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αλλά τώρα σκέφτηκα και άλλη εκδοχή (δεν ξέρω κατά πόσο είναι τεχνικά εφικτή) στα πλαίσια του "πηγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος".

ο "χαζός" γείτονας τελικα δεν είναι τόσο χαζός. ασχολείται με παράνομα ή και επικίνδυνα πράγματα και αφήνει ανοικτό το δίκτυο έτσι ώστε όταν/αν ανακαλυφθεί να το παίξει κινέζος και να "δείξει" προς την κατεύθυνση αυτού που έμπαινε παράνομα. που έτσι κι αλλιώς έχει παρανομήσει.

σενάριο για ταινία;;;

• Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αλλά τώρα σκέφτηκα και άλλη εκδοχή (δεν ξέρω κατά πόσο είναι τεχνικά εφικτή) στα πλαίσια του "πηγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος".

ο "χαζός" γείτονας τελικα δεν είναι τόσο χαζός. ασχολείται με παράνομα ή και επικίνδυνα πράγματα και αφήνει ανοικτό το δίκτυο έτσι ώστε όταν/αν ανακαλυφθεί να το παίξει κινέζος και να "δείξει" προς την κατεύθυνση αυτού που έμπαινε παράνομα. που έτσι κι αλλιώς έχει παρανομήσει.

σενάριο για ταινία;;;

Πάμε άλλη μία, μήπως το καταλάβεις εσύ, που δίνω πιθανότητες, και διάφοροι άλλοι που ασχολούνται με ρητά, που δεν δίνω πιθανότητες.

Εάν δεν ξέρει κανείς να εγκαταστήσει το router και δεν έχει ιδέα από Η/Υ δύο πράγματα μπορούν να γίνουν. Είτε, με λίγο ψάξιμο ή όχι, να ακολουθήσει τις οδηγίες από το CD που δίνει κάθε εταιρεία είτε να καλέσει τεχνικό.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ το δίκτυό του ΕΧΕΙ ΚΩΔΙΚΟ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ.

Άρα, για να ΜΗΝ ΕΧΕΙ κωδικό θα πρέπει να μπει στις ρυθμίσεις του router και να αλλάξει την επιλογή για αυθεντικοποίηση.

Πώς κάτι τέτοιο μπορεί να το κάνει κάποιος που δεν ξέρει από Η/Υ; Εάν μπορεί, τελικά ξέρει ή δεν ξέρει από Η/Υ;

ακριβώς

Τι ακριβώς;

Ακόμα και τον γνωστό κωδικό να έχει, το δίκτυο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ. Είναι ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ. Αυτό είναι άλλο θέμα.

Δημοσ.

Ανοιχτό δίκτυο = μπαίνει όποιος θέλει.

Όταν το δίκτυο είναι συνειδητά ανοικτό για αυτό τον λόγο ναι μπαίνει όποιος θέλει. Όταν όμως αυτός που πληρώνει δεν ξέρει ότι μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί τη δική του σύνδεση σε βάρος ίσως της δουλειάς του ή γενικά της δικής του διευκόλυνσης τότε είναι ανήθικο τουλάχιστον.

Όταν δηλαδή χρησιμοποιείς τη σύνδεση άλλου για να κατεβάσεις μεγάλο όγκο αρχείων επιβαρύνοντας το bandwith του πληρωτή, εν άγνοιά του τότε είναι ανήθικο.

Δεν μπορείς να ξέρεις αν αυτός που έχει ελεύθερο το wifi το κάνει επειδή το θέλει ή επειδή δεν ξέρει. Ρώτα λοιπόν ή μπες για απλό και μικρής διάρκειας browsing προσπαθώντας να μην τον επιβαρύνεις.

Γιατί αν αυθαίρετα και με όποιον τρόπο επιβαρύνεις τη σύνδεση του πληρωτή ο οποίος δεν γνωρίζει είναι σαν να εξαπατάς κάποιον που δεν ξέρει αριθμητική για να κερδίζεις στα ρέστα. Και νομίζω η αναλογία δεν είναι άκυρη.

Δημοσ.

Δεν μπορείς να ξέρεις αν αυτός που έχει ελεύθερο το wifi το κάνει επειδή το θέλει ή επειδή δεν ξέρει.

Άλλη μία.

Για να μην χρειάζεται pre-shared key για να συνδεθείς σε ένα δίκτυο, πρέπει κανείς να πάει στο router και να το θέσει. By default χρειάζεται κλειδί.

Για να γίνει αυτό, πρέπει κανείς να πάει στην διεύθυνση του router από έναν browser, να βάλει κωδικό για να μπει στο router, να βρει την καρτέλα με τις ρυθμίσεις σύνδεσης στο router και να αλλάξει την κατάλληλη επιλογή.

Άρα, ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Αυτά που λες είναι άκυρα.

Δημοσ.

οκ, καθώς οι τεχνικοί όροι δεν είναι το φόρτε μου θα το πω απλά.

από την στιγμή που η ζωή μας δεν είναι κοινοβιακή κάθε τι που δεν ανήκει σε μένα ανήκει σε άλλον (δίκαια ή άδικα). σε καμιά περίπτωση δεν νομιμοποιούμαι (νομικά ή ηθικά) να χρησιμοποιήσω αυτό που ανήκει σε άλλον (άσχετα να δεν σκέφτηκε να βάλει τάφρο με κροκόδειλους τριγύρω)

μπορεί όποιος θέλει να συζητάει για ανοιχτά και κλειδωμένα αλλά τα θεωρώ τουλάχιστον υποκριτικά. κάλυψη κάποιου τζαμπατζή ή στην καλύτερη περίπτωση κάποιου που θέλει να δει αν μπορεί να τα καταφέρει χωρίς να τον πάρουν μυρωδιά.

μαγκιά του (αν το νομίζει) να κινηθεί έτσι. αλλά ο μάγκας δεν χρειάζεται διακαιολογία "είχε ανοιχτό το παράθυρο".

απλά, γούσταρα και μπήκα

Δημοσ.
αν ειναι ξεκλειδωτο το ασυρματο μπορεις να μπεις ελευθερα χωρις τυψεις.

το να μπεις στη διαδικασια να το σπασεις ειναι αλλο θεμα. τοτε ναι ειναι "παρανομο και ανηθικο"

κάπως έτσι το βλέπω και εγώ.

Όσο για το νερό το οποίο έπρεπε να είναι ελεύθερο αγαθό είναι μεγάλη ιστορία και ξεκινάει πολύ πιο πίσω και μέσα από τις δομές του συστήματος και το πως πρέπει να είναι οργανωμένο. Όσο αναφορά για το δίκτυο είμαι σίγουρος ότι όσοι το έχουν ανοιχτό συνέχεια και όχι περιοδικά η μία στο τόσο για να μην μπλέκουν πληκτρολογώντας κλειδιά για να συνδεθούν από άλλες συσκευές , δεν ξέρουν πως βάζουν κωδικό και γενικά δεν ασχολούνται.

Δώστε μου ένα καλό λόγο όταν το σπίτι είναι άδειο ή δεν χρησιμοποιείται ο υπολογιστής και το ρούτερ μένει ανοιχτό για ώρες χωρίς να κάνει κάτι γιατί να μην το αξιοποιήσω; και μην μου πείτε πως ξέρω ότι ο άλλος δεν κάνει δουλειά..

* πάντως από την στιγμή που μπαίνεις σε τέτοια διαδικασία δηλαδή του να βάλεις ίντερνετ όπως αναφέρθηκε και πιο πριν όταν υπογράφεις υπογράφεις ότι φέρεις εσύ την ευθύνη για την χρήση της γραμμής άρα επομένως δεν είναι υποχρέωση σου να ασχοληθείς και όλας να μάθεις κάποια πράγματα;

Δημοσ.

Ρε γμτο...

Είμαι στην ζώνη του λυκόφωτος;

Πόσες φορές πρέπει να το πω;

Για να μην έχει ένα ασύρματο δίκτυο την ανάγκη για σύνδεση με κωδικό ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

-Πρέπει να γνωρίζει ποια είναι η διεύθυνση στο τοπικό δίκτυο του router του. Φυσικό να το γνωρίζει κάποιος που "δεν ξέρει".

-Πρέπει να πλοηγηθεί εκεί

-Πρέπει να βρει τον κωδικό από το router και να συνδεθεί σαν admin. Απόλυτα φυσικό να το γνωρίζει κάποιος που "δεν ξέρει".

-Πρέπει να βρει την καρτέλα με τις ρυθμίσεις για την σύνδεση στο δίκτυο που "φτιάχνει" το router. Απόλυτα λογικό για κάποιον που "δεν ξέρει".

-Πρέπει να βρει την ρύθμιση για κατάργηση αυθεντικοποίησης για την σύνδεση στο δίκτυο από το router. Απόλυτα λογικό για κάποιον που "δεν ξέρει".

-Πρέπει να την επιλέξει.

Κατά τα άλλα, κάποιος που δεν ξέρει κτλ κτλ κτλ.

Αυτό το επιχείρημα ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.-

Ανοιχτό δίκτυο = ελεύθερο δίκτυο.-

Δημοσ.

Χανετε την μπαλα και οι δυο πλευρες, ειδικα με τα παραδειγματα.

Το θεμα ειναι παρα πολυ απλο στην βαση του.

Εχουμε ενα αγαθο το οποιο εγω πληρωνω για παρτη μου επειδη ειναι ο μονος τροπος να το αποκτησω.

Ερχεται ο αλλος και εκμεταλλευεται την αγνοια μου για τους κωδικους και αρχιζει να κατεβαζει παρανομα ταινιες, γονατιζοντας την συνδεση μου.

Ολο αυτο το αποπανω ειναι ανηθικο.

Και η απορια του OP λυνεται εδω.

Απο εκει και περα, μακαρι το ιντερνετ και διαφορες αλλες παροχες να ηταν τζαμπα και να ζουσαμε σε μια ιδανικη κοινωνια και ενα κρατος προνοιας.

Δεν ζουμε ομως.

Δημοσ.

Χανετε την μπαλα και οι δυο πλευρες, ειδικα με τα παραδειγματα.

Το θεμα ειναι παρα πολυ απλο στην βαση του.

Εχουμε ενα αγαθο το οποιο εγω πληρωνω για παρτη μου επειδη ειναι ο μονος τροπος να το αποκτησω.

Ερχεται ο αλλος και εκμεταλλευεται την αγνοια μου για τους κωδικους και αρχιζει να κατεβαζει παρανομα ταινιες, γονατιζοντας την συνδεση μου.

Ολο αυτο το αποπανω ειναι ανηθικο.

Και η απορια του OP λυνεται εδω.

Απο εκει και περα, μακαρι το ιντερνετ και διαφορες αλλες παροχες να ηταν τζαμπα και να ζουσαμε σε μια ιδανικη κοινωνια και ενα κρατος προνοιας.

Δεν ζουμε ομως.

Εάν κάποιος σπάσει κάποιον κωδικό, έστω και κάποιον από τους γνωστούς, τότε είναι άλλο θέμα.

Όμως, εάν ένα δίκτυο είναι ΑΝΟΙΧΤΟ (=χωρίς την ανάγκη αυθεντικοποίησης = χωρίς κωδικό) τότε είναι ελεύθερο για ΟΛΟΥΣ.

Δημοσ.

σε πληροφορώ φίλε ότι το συγκεκριμένο ρούτερ της συγκεκριμένης εταιρίας στην περιοχή που το βλέπω δεν είχε κωδικό εξ αρχής. Από την μέρα που έγινε η σύνδεση. Γενικά εδώ βλέπω αρκετά ανοιχτά δεν έχω πρόβλημα μία βόλτα να βγω με το λάπτοπ παραμάσχαλα έχω κατεβάσει ότι θέλω..

Δημοσ.
Δώστε μου ένα καλό λόγο όταν το σπίτι είναι άδειο ή δεν χρησιμοποιείται ο υπολογιστής και το ρούτερ μένει ανοιχτό για ώρες χωρίς να κάνει κάτι γιατί να μην το αξιοποιήσω; και μην μου πείτε πως ξέρω ότι ο άλλος δεν κάνει δουλειά..

Δηλαδή εγώ που έχω σπίτι κάτω στην Ελλάδα και δεν μένει κανείς μέσα παρά μόνο όταν κατεβαίνω εγώ, έχει το δικαίωμα κάποιος να το "αξιοποιήσει" και να μπει να κατοικήσει τον καιρό που λείπω; Πες ότι την τελευταία φορά ξέχασα ανοιχτό το παράθυρο....

Pardon?

Δημοσ.

προφανώς και όχι εκτός αν το νοικιάζεις αλλά μιλάμε για ρούρερ ρε γαμώτο όχι για σπίτι -.-

Δημοσ.

Όμως, εάν ένα δίκτυο είναι ΑΝΟΙΧΤΟ (=χωρίς την ανάγκη αυθεντικοποίησης = χωρίς κωδικό) τότε είναι ελεύθερο για ΟΛΟΥΣ.

Δηλαδη αμα εγω δεν γνωριζω για κωδικους και τα συναφη και το εχω αφησει ανοιχτο εν αγνοια μου, εσυ θεωρεις οτι μπορεις να κανεις ο,τι γουσταρεις.

Μου αρεσει η λογικη σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...