Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. Την ψάχνω για κλιματιστικό για το δωμάτιο και όσο περισσότερο ψάχνω, τόσο δε βγάζω άκρη.

Γι' αυτό θα ήθελα τη βοήθεια όσων γνωρίζουν το αντικείμενο.

Κατ' αρχάς να αναφέρω ότι διαθέτω ~500€, καλύτερα όχι παραπάνω.

Περνάμε στις ερωτήσεις τώρα:

1. Inverter ή απλό ενεργειακής κλάσης Α/Α;

Να αναφέρω ότι προς το παρόν δεν έχω στο μυαλό μου τη χρήση του κατά το χειμώνα, όπερ σημαίνει ότι δε σκέφτομαι να το χρησιμοποιώ ώρες ατελείωτες.

Τους 3-4 μήνες που θα σκάει ο τζίτζικας όμως, θα το δουλεύω σχετικά αρκετά.

Αν και γνώριζα τις θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ inverter και μη, δε γνώριζα ότι τα inverter αργούν να πιάσουν την επιθυμητή θερμοκρασία (διάβασα κάτι για περίπου διπλάσιο χρόνο από τα απλά).

Επίσης μου είπαν ότι με ένα απλό Α/Α, η διαφορά στην κατανάλωση είναι πολύ μικρή και δεν αξίζει να πάω σε inverter αν δεν έχω σκοπό να το δουλεύω 24/7.

Μου είπαν επίσης να αποφύγω Samsung και LG επειδή στα δύσκολα δεν πολυμπορούν, και ότι τα χαρακτηριστικά τους είναι περισσότερο ονομαστικά, παρά πραγματικά.

2. Επώνυμο απλό ή απ' τα πιο φθηνά inverter;

Τα inverter ξεκινούν κοντά στα 500€, δηλαδή στο budget μου.

3. Τι να προσέξω περισσότερο;

Με ενδιαφέρει η αξιοπιστία, ο θόρυβος, το after sales support. Μην ψάχνω για ανταλλακτικά και δε βρίσκω τίποτα ας πούμε.

Αυτά προς το παρόν, δε μου 'ρχονται άλλες απορίες για τώρα.

Από άποψη υγιεινής, δε νομίζω πως σε αυτό το budget υπάρχουν σημαντικές διαφορές.

Και τέλος, ευπρόσδεκτες προτάσεις συγκεκριμένων μοντέλων, με επιχειρήματα, αλλά όχι του τύπου «ο κουνιάδος του κολλητού μου το πήρε κι είναι ευχαριστημένος».

Δημοσ.

Για τα μετρα που εχεις οτι και να παρεις, ακομα και το χειροτεροτης αγορας, θα βγαζει ψυξη.

Τωρα τα ινβερτερ εκτος απο οικονομια εξασφαλιζουν μεγαλυτερη ανεση, η θερμοκρασια κολαει εκει που την βαζεις και δεν ανεβοκατεβαινει 1―2 βαθμους οπως στα συμβατικα. Νοιωθεις ποιο ανετα μεσα στον χωρο. Οποτε αμα εισαι ανετος με το μπατζετ παρε ενα ινβερτερ για την ανεση, αλλοιως αμα εισαι σφιχτος παρε ενα απλο, αλλα αθορυβο, ακομα και carrefur αμα ειναι μονο για ψυξη.

Δημοσ.

Βασικά για τα inverter γνωρίζω ότι υπάρχει ένα ±2°C, π.χ. ορίζεις εσύ τους 25°C σαν επιθυμητή θερμοκρασία και αυτή παίζει μεταξύ 24-26°C. Λογικό imho, το δύσκολο μου φαίνεται να είναι κολλημένη στους 25°C.

Ενώ για τα απλά νομίζω πως η θερμοκρασιακή διαφορά είναι μεγαλύτερη καθώς ανοίγουν και κλείνουν όλη την ώρα.

Ισχύει τελικά ότι τα inverter είναι πιο οικονομικά; Και δεν εννοώ π.χ. 10%, αλλά 35% που μου είπαν στη Daikin.

Όπως είπα, το budget παίζει στα 500€ κι εκεί παρουσιάζεται ένα απ' τα τριλήμματα: παίρνω απ' τα πιο φθηνά inverter μιας και κάπου εκεί ξεκινούν, ένα σχετικά επώνυμο απλό στα ίδια χρήματα ή ένα απλό μάρκα μ' έκαψες στα 300€;

Για τα σχετικά με αξιοπιστία και after sales support γνωρίζεις τίποτα; Επίσης, με τη διάρκεια εγγύησης τι παίζει; Όλα έχουν 2 έτη και τα πολύ ακριβά έχουν 5;

Δημοσ.

Δες εδω --> http://coolweb.gr/texnologia-inverter-klimatistiko-aircondition

Τα λεει απλα και κατανοητα..

Και επειδη ετσι που μα κανανε ..κοιταμε πρωτα την τσεπη μας..καλυτερα να δωσεις λιγα παραπανω λεφτα για να παρεις ενα ποιοτικο και αποδοτικο κλιματιστικο, παρα να τρεχεις μετα ..

Ψαξε και για κανενα προγραμμα/επιδοτιση να σου βγει οικονομικα, αλλα αυτα τα προγραμματα ειναι για αντικατασταση του παλαιου..

Δημοσ.

Βασικά για τα inverter γνωρίζω ότι υπάρχει ένα ±2°C, π.χ. ορίζεις εσύ τους 25°C σαν επιθυμητή θερμοκρασία και αυτή παίζει μεταξύ 24-26°C. Λογικό imho, το δύσκολο μου φαίνεται να είναι κολλημένη στους 25°C.

Kαι ομως, το ινβερτες αυτο ακριβως κανει. Εμας το daikin διατηρει την θερμοκρασια δεκατα πανω η κατω απο την επιθυμητη, ουσιαστικα δεν καταλαβαινεις καμια διακυμανση οση ορα και αν εισαι μεσα. Και αυτο ειναι το ωφελος σε σχεση με ενα απλο , μαζι με την οικονομια.

Τωρα απο αξιοπιστια,εγω τις daikin-fuji εχω εμπειρια και δεν εβγαλαν κανενα προβλημα, το ιδιο ομως και ενα παμφθηνο Einhell το οποιο μονο παρουσιαζει κραδασμους η εξωτερικη μοναδα.....

Απο τις 2 επιλογες που δινεις θα σου ελεγα την πρωτη ή την τριτη. Η τα σκας για το καλο ή παρε κατι να κανεις την δουλεια σου στον καυσωνα. Αλλα σημαντικο, αμα παρεις φθηνο ζητα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ οταν σου περασουν την εξωτερικη μοναδα να βαλουν λαστιχενια σινεμπλοκ, για να μην την παθεις οπως εγω.

Δημοσ.

Γενικότερα στη ψύξη, δεν καταναλώνουν και πολύ τα κλιματιστικά.

Εχουμε ένα 24ρι στο σπίτι, όπου το καλοκαίρι δουλεύει σχεδόν μέρα-νύχτα για κάνα...τρίμηνο. Δεν είναι εξωπραγματικό το κόστους της ΔΕΗ.

Αντιθέτως όμως, για θέρμανση δε συμφέρει.

Υ.Γ. βέβαια,δε μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό, μιας και στη θεωρία λέει πως για ψύξη είναι Χ KW ενώ για θέρμανση Χ+300 KW. (δε θυμάμαι ακριβώς τους αριθμούς).

Μάλιστα είναι και αρχαίο κλιματιστικό, παίζει να'ναι 15+ ετών (Delonghi, απροβλημάτιστο)

Οπότε θαρρώ, πως μπορείς να πάρεις ένα μή inverter επώνυμο, απλα΄και μόνο για το after sales. Πχ κάποιο mitsubishi.

Δημοσ.

Μπορείς να ρίξεις μία ματιά και σε αυτό http://www.lg.com/gr/microsite/LGsavingenergy/index.jsp

Η LG Electronics Ελλάς, συνεχίζει να εμπλουτίζει τις υπηρεσίες της και να μεριμνά για την υψηλή ποιότητα και την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, δημιουργώντας το LG Saving Energy. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι ένα πρωτοποριακό microsite, που βοηθάει τους καταναλωτές με απλά βήματα να επιλέξουν το κατάλληλο κλιματιστικό, για την εξοικονόμηση ενέργειας και ηλεκτρικού ρεύματος.

Ειδικότερα, οι καταναλωτές μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.lg.com/gr/microsite/LGsavingenergy/index.jsp, όπου μέσα από πέντε απλά βήματα, καλούνται να συμπληρώσουν κάποια βασικά στοιχεία για την οικία τους, όπως τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού και του κάθε δωματίου, τον αριθμό των δωματίων που θα εξοπλιστούν με κλιματιστικά και την ύπαρξη μόνωσης σε τοίχους και οροφές. Βάσει αυτών των δεδομένων, πραγματοποιείται αυτόματος υπολογισμός των απαιτούμενων BTUs ανά δωμάτιο και στη συνέχεια εμφανίζονται όλες οι διαθέσιμες προτάσεις από τη μεγάλη γκάμα οικιακών κλιματιστικών της LG, που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις και ταιριάζουν στις ανάγκες του κάθε σπιτιού.

Οι καταναλωτές που θα αξιοποιήσουν το microsite για να βρουν ποιό κλιματιστικό τους ταιριάζει μέχρι και τις 14 Ιουλίου 2012, συμμετέχουν αυτόματα σε κλήρωση, όπου θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα κλιματιστικό Prestige Inverter V καθώς και ένα Econo Inverter V από την LG, για ένα δροσερό καλοκαίρι.

ΠΗΓΉ: techpress.gr

Δημοσ.

τα inverter σίγουρα κάνουν οικονομία στην ενέργεια. συνεπώς αν θέλουμε να καταναλώνουμε λίγότερο ρεύμα τότε είναι μονόδρομος.

σε επίπεδο όμως χρηματικό τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. καθώς τα inverter κάθε εταιρίας έχουν σημαντική διαφορά στην τιμή από τα αντίστοιχα on-off, τα χρήματα που θα κερδίσει κανείς από την οικονομία ρεύματος στην πράξη τα προπληρώνει κατά την αγορά. και μάλιστα πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια με αρκετή χρήση μέχρι να γίνει αυτή η απόσβεση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...