haris_216 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 πάντως αν σου αρέσει η οδήγηση και έχεις λίγο ελεύθερο χρόνο είναι πολλή ενδιαφέρουσα εμπειρία, ακόμα και χωρίς συνοδοιπόρο. προσωπικά έχω κάνει διαδρομή μέχρι κεντρική Γαλλία (και σε άλλη περίπτωση μέχρι Πράγα) και ήταν πανέμορφα. αρκεί όπως σου είπα να έχεις χρόνο για να μην αγχωθείς. εντάξει δεν έφτασα μέχρι Αγγλία αλλά δε νομίζω να είναι τόσο τρομακτική η υπόλοιπη διαδρομή μου ήταν τόσο ευχάριστες αυτές οι διαδρομές που ειλικρινά αν είχα περιθώρια να ξεφύγω από οικογενειακές υποχρεώσεις πολύ ευχαρίστως θα στο πήγαινα εγώ!!! ακόμα και από πρώην Γιουγκοσλαβία δεν είναι άσχημα. θα διαφωνήσω με τον συνφορουμίτη καθώς σε τελευταίες μου διαδρομές από Σκόπια, Σερβία, Βοσνία, Μαυροβούνιο δεν συνάντησα πουθενά ιδιαίτερες καθυστερήσεις και ψαξίματα
Timour21 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Ένα πράγμα το οποίο κάποιοι ενδεχομένως να αγνοούν. Όταν ήμουν φοιτητής, είχα έναν συμφοιτητή απο Γαλλία που είχε φέρει το αμάξι του με γαλλικές πινακίδες, του είπαν (οι μπάτσοι) μετά απο καιρό που τον έβλεπαν να το κυκλοφορεί, πως απο την στιγμή που έχει το αμάξι εκεί μόνιμα πρέπει να αλλάξει τις πινακίδες σε αγγλικές. Παρομοίως το 2004 ένα astra αριστεροτίμονο που είχε ανεβάσει ο αδερφός μου στο λονδίνο μετά απο καιρό τον σταμάτησαν και εκείνον μπάτσοι και του είπαν πως απαγορέυεται να κυκλοφορείς αμάξι με ξένες πινακίδες για παραπάνω απο 3 μήνες και οτι έπρεπε να τις αλλάξει σε αγγλικές. Δεν στοίχιζε πολύ για να το κάνεις, αλλά δεν ήξερε πως και τι θα έπρεπε να πληρώσει για να το κάνει πάλι ελληνικό όταν και αν γύριζε στην Ελλάδα, οπότε το ξαναγύρισε και αγόρασε αγγλικό. Εδώ να τονίσω οτι δεν το έχω πολυψάξει για το τι ακριβώς ισχύει, απλά αναφέρω το τι έλεγαν οι μπάτσοι. Ένα ακόμα πράγμα που θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή με το που φτάσεις στο νησί είναι το εξής... τα φώτα σου! Εάν δεν τα αλλάξεις με τα αντίστοιχα του δεξιοτίμονου, τότε θα πρέπει να φτιάξεις κάπως το δεξί σου φανάρι με μονωτική ωστε να μην στραβώνει τους απέναντι... συν οτι το αριστερό σου δεν θα είναι τόσο δυνατό όσο το αντίστοιχο δεξιοτίμονο που φωτίζει ποιο ψηλά...
gigisoni Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Η εμπειρία του να ταξιδέψεις την Ευρώπη με αμάξι είναι μαγευτικότατη, ιδίως σε Ιταλια και Αυστρία που βλέπεις τις Άλπεις. Στη Γερμανία δεν βλέπεις πολλά, εκτός αν βγεις από τους αυτοκινητόδρομους και σταματήσεις πχ Μόναχο για διανυκτέρευση και το δεις κιόλας. Η διαδρομή που είπα είναι μία, σίγουρα υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές όπως ασπό Ιταλια μετά Ελβετία και Γαλλία, αλλά θα βγουν πιο ακριβές οι βενζίνες και δεν ξέρω τι χρειάζεται για να περάσει το αμάξι στην Ελβετία. Για περισσότερες πληροφορίες θα ρωτήσεις επαγγελματία νταλικιέρη, θα σου πει τα πάντα, ιδίως μέσα στο φέρι, βοηθάνε πάρα πολύ αν τους ρωτήσεις και όλοι τους είναι έλληνες. Για τη διαδρομή από πρώην Γιουγκοσλαβία, όπως είπα "μπορεί", μπορεί να μην έχεις κανένα πρόβλημα, μπορεί να σου τύχει στραβή όμως γιατί περνάς πολλά σύνορα. Είναι πώς θα σου κάτσει. Επίσης πρόβλημα όπως μου έχουν πει γι'αυτήν τη διαδρομή είναι αν πάθει κάτι το αμάξι, πχ λάστιχο ή κάποια ζημιά, εκεί την έκατσες, έτσι μου είπαν. Όσον αφορά το αμάξι εξωτερικό. Εγώ ξέρω ότι επιτρέπεται έξι μήνες να το έχεις έξω, μετά πρέπει να γυρίσει. Σίγουρα στην διετία για να περάσει ΚΤΕΟ, αλλιώς το ελληνικό πρόστιμο γι'αυτό. Ξέρω άτομα που έχουν το ελληνικό τους αμάξι χρόνια, και εγώ το είχα για 2 χρόνια, στη μούφα. Γλιτώνεις πρόστιμα δεν σε βρίσκουν με τίποτα προς το παρόν. Απλά το θέμα είναι να μην το καταλάβουν. Κάθε φορά ζητάς από την ασφάλεια την μπλε κάρτα, στη δίνουν χωρίς πρόβλημα εκτός και αν καταλάβουν ότι το αμάξι είναι καιρό στο εξωτερικό. Τότε δεν στην ανανεώνουν, αλλά το πρόβλημα λύνεται πηγαίνοντας σε άλλη ασφάλεια, έτσι έκανα εγώ. Επίσης, η λεγόμενη μεικτή ασφάλεια, δεν σε καλύπτει στο εξωτερικό. Κάτι που σίγουρα αν σου τύχει και το ψάξεις δικαστικά θα δικαιωθείς (ιδίως αν το πας το θέμα στο ευρωπαικό δικαστήριο), αλλά προς το παρόν αν τύχει ατύχημα και φταις εσύ και έχεις μικτή ασφάλεια μην περιμένιες να σου καλύψει τη δική σου ζημιά η ασφάλεια, θα επικαλεστούν το ότι δεν σε καλύπτουν σε ατύχημα στο εξωτερικό. Οπότε, αν τύχει και βγάλει κάποιος το αμάξι έξω για καιρό με ελληνική ασφάλεια, να φροντίσει να έχει αγοράσει την φθηνότερη που υπάρχει, όχι μικτή. Αν σε σταματήσουν για έλεγχο λες ότι το αμάξι έφτασε τώρα, αν τύχει και σε ξανασταματήσουν μετά από κάποιους μήνες απλά τους λες ότι επέστρεψε το αμάξι πίσω και ξαναήρθε. Μου το είχε πάρει γερανός για παράνομη στάθμευση, και μετά από 8 μήνες μου το ξαναπήρε, και με ρώτησαν γιατί δεν έχω αλλάξει πινακίδες, τους είπα ότι το αμάξι πηγαινοέρχεται συχνά-πυκνά, δεν είναι μόνιμο εδώ. Δεν μπορούν ν'αποδείξουν τίποτα. Εκεί που μπορεί να έχεις πρόβλημα, είναι πχ αν πρέπει να το δηλώσεις στο δήμο για να έχεις στάθμευση στο δρόμο που κατοικείς, ίσως εκεί μετά από λίγο καιρό να μην στην ανανεώνουν αν δεν αλλάξουν οι πινακίδες. Εγώ το είχα λύσει πρώτα πληρώνοντας γκαράάζ και μετά βρίσκοντας σπίτι που είχε και θέση για παρκάρισμα του αυτοκινήτου σου.
gigisoni Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Βενετία, βασιλεία,καλέ, μην πας απο Αυστρία. Τι εννοείς; Από Βενετία υπάρχουν δύο διαδρομές για να βγει Αυστρία και ακολουθεί μετά στην Αυστρία δύο διαφορετικός δρόμουν για να τον βγάλει Γερμανία. Τρίτη εναλλακτική είναι από Ιταλία να βγει Ελβετία και μετά Γαλλία, δεν την έχω κάνει, αλλά δεν μου την πρότειναν σαν καλή (αλλά δεν είχα και διαβατήριο, μόνο ταυτότητα ίσως γι'αυτό δεν θυμάμαι τώρα). Υπάρχει και η εναλλακτική να το πας από Ιταλία Γαλλία περνώντας από Μονακό, μαγευτική διαδρομή αλλά να'σαι ετοιμασμένος να σε κουράσουν τα ατελείωτα τούνελ και το Μονακό-Κάνννες είναι ψιλοακριβό. Αλλά αξίζει να την κάνεις αν έχεις χρόνο, ευκαιρία να δεις νότια Γαλλία. Από εκεί και πέρα ανεβαίνεις προς τα πάνω για να βγεις θάλασσα, αλλά είναι η πιο ακριβή διαδρομή, και λόγω βενζινών, και λόγω που θα σταματήσεις και σίγουρα θα μείνεις 1-2 μέρες για να δεις Σαν Ρέμο, Μόνακο και Κάννες. Όσον αφορά για μεταφορική, δεν ξέρω τι τιμές δίνουν τώρα, όταν είχα ρωτήσει εγώ έβγαινε τουλάχιστον 3 φορές παραπάνω τα λεφτά από όσα ξόδεψα να το πάω μόνη μου. Δεν είναι το πρόβλημα το βάρος, είναι με τον όγκο. Και επειδή είναι αμάξι δεν μπορούν να φορτώσουν άλλα πράγματα πάνω του, και αυτό κοστίζει έξτρα. Δεν ξέρω τι παίζει τώρα.
insomniaK Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Προτείνω την Τρίτη διαδρομή από αυτές που αναφέρεις.
gigisoni Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Προτείνω την Τρίτη διαδρομή από αυτές που αναφέρεις. Την έχεις κάνει προσωπικά; Θα μοιραστείς την εμπειρία σου; Ή απλά διάλεξες μία; Εγώ από τις 4 έχω κάνει τις 3, θα με ενδιέφερε να μάθω γνώμες για αυτήν που δεν έχω κάνει.
insomniaK Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Είναι η πιο σύντομη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περάσει κάποιος απο Αυστρία, είναι αρκετά ανατολικότερα απο εκεί που θέλει να φτάσει. Από Μονακό δε συμφέρει διότι πρέπει να διασχίσει ολόκληρη τη β Ιταλία και τα διόδια της και θα φάει και πολλή κίνηση έξω απο τις μεγαλούπολεις. Από Μονακό έχω την εντύπωση πως ο δρόμος μέσα στη Γαλλία πάει μέσω μασσαλία, κάνοντας ένα τεράστιο κύκλο. Ο πιο γρήγορος και οικονομικός τρόπος είναι: βενετία-βασιλεία-ντιζόν και απο εκει διαλέγει ή μέσω μετζ ή μέσω Παρί για να βγει στη θάλασσα. Κι επειδή ρώτησες, την πρώτη φορά που έκανα αυτο το ταξίδι ήμουν 8, από τότε έχουν περάσει πάνω απο 20 χρόνια και δεκάδες road trips στην Ευρώπη.
gigisoni Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Όπως είπα η τελευταία διαδρομή είναι η πιο ακριβή, ξέχασα να προσθέσω και τα διόδια της Ιταλίας στα έξτρα. Είναι η καλύτερη αν θέλεις να το συνδιάσεις με διακοπές. Η διαδρομή μέσω Ελβετίας μπορεί να είναι η πιο σύντομη, από συζητήσεις που είχα κάνει με επαγγελματίες μου είχαν πει καλύτερα μέσω Αυστρίας και μετά Γερμανία, γιατί είναι καλύτεροι οι δρόμοι. Φυσικά δεν πήγαινα Αγγλία, ίσως για εκεί να μού πρότειναν κάτι άλλο. Πάντως είναι αλήθεια ότι η Γερμανία προσφέρει μεγάλη ευκολία με τους δρόμους της (και μπορεί να χαθείς κιόλας, γιατί για να πας σε μία πόλη μπορεί να υπάρχουν 5 διαφορετικοί αυτοκινητόδρομοι που θα συναντήσεις και να σου λένε να στρίψεις, θέλει προσχοή να ανολουθήσεις πιστά τα χιλιόμετρα και τον χάρτη γιατί μπορεί να κάνεις τζάμπα κύκλο). Δυστυχώς εμπειρία δεν έχω μέσω Ελβετίας για να μιλήσω για δρόμους και το αν πληρώνεις διόδια εκεί και πόσα, αλλά αν μπει στη Γαλλία από Ελβετία η βενζίνη κοστίζει πολύ ακριβότερα από όσο στη Γερμανία. Αν δεν το τρέχεις το αμάξι και το πηγαίνεις με 80-100 (που και να θέλεις δεν μπορείς να τρέξεις) παρόλο που θα κάνεις περισσότερα χιλιόμετρα μέσω Αυστρίας (καμιά 200ριά τα υπολογίζω)θα σου βγει φθηνότερα, γιατί θα θέλει να φουλάρεις κάθε 600-700 χιλιόμετρα (υπολογισμένο με το δικό μου αμάξι, στην Ελλάδα κάθε 500 χιλιόμετρα έπρεπε να φουλάρω, στις διαδρομές στην Ευρώπη που τρέχω με 80-90 φουλάρω κάθε 650 χιλιόμετρα). Ο λόγος που περνάς από Αυστρία είναι επειδή έτσι σε πάει ο αυτοκινητόδρομος. Είναι οι Άλπεις και δεν έχεις και πολλές επιλογές στους αυτοκινητόδρομους που μπορείς να διαλέξεις. Αν θυμάμαι καλά δύο είναι, μέσω Ίνσμπρουτγκ ή μέσω Στράσμπουργκ (με τα ονόματά τους, κάπως έτσι λέγονται)... Αλλά όταν την πρωτοέκανα τη διαδρομή, θυμάμαι είχα γνωρίσει ζευγάρι που πήγαινε Βέλγιο και θα πήγαινε μέσω Ελβετίας-Γαλλίας-Λουξεμβούργο-Βέλγιο που προτείνεις εσύ. Τι να σου πω, δεν την έχω κάνει για να μιλήσω από πείρα, γι'αυτό είπα αν το αποφασίσει και πάρει το φέρι να μιλήσει με τους νταλικιέρηδες, θα τον ενημερώσουν για τα πάντα (ακόμα και για προβλήματα στο δρόμο που αυτοί λόγω επαγγέλματος και επικοινωνίας μεταξύ τους τα γνωρίζουν, ένας απλός οδηγός όμως όχι).
insomniaK Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Η γεωγραφία δεν είναι το δυνατό σου στοιχείο. Για αυτό θα μου επιτρέψεις να σου προτείνω να περάσεις απο το θέμα με τισ φωτογραφίες των μέλων και να ανεβάσεις μία δική σου, ολόσωμη, στην αγαπημένη σου παραλία. Τους νταλικέρηδες τους κάνουμε παρέα για να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιο μας: πουστρέ ποτήρια κλπ κλπ. Α και κάτι τελευταίο με 80-90 χιλιόμετρα την ώρα δεν τρέχεις, απλά προσβάλεις την αούτομπαν.
gigisoni Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Η γεωγραφία δεν είναι το δυνατό σου στοιχείο. Για αυτό θα μου επιτρέψεις να σου προτείνω να περάσεις απο το θέμα με τισ φωτογραφίες των μέλων και να ανεβάσεις μία δική σου, ολόσωμη, στην αγαπημένη σου παραλία. Τους νταλικέρηδες τους κάνουμε παρέα για να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιο μας: πουστρέ ποτήρια κλπ κλπ. Α και κάτι τελευταίο με 80-90 χιλιόμετρα την ώρα δεν τρέχεις, απλά προσβάλεις την αούτομπαν. Σου μίλησα προσβλητικά εγώ; Ή σε ειρωνεύτικα; Είσαι πολύ άξεστος. Και είπα να κάνει παρέα με νταλικιέρηδες; Χώρια που αυτήν τη στιγμή προσβάλεις χιλιάδες ανθρώπους. Είπα να πάρει τη γνώμη τους γιατί ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, να οδηγούν στην Ευρώπη. Και με 80-90 πράγματι δεν "τρέχεις", να σου υπενθυμίσω το όριο ταχύτητας σε όλη την Ευρώπη, και όσον αφορά της autobahn της Γερμανίας, να σου ξαναυπενθυμίσω ότι υπάρχουν πινακίδες που σου δίνουν όριο. Λίγα είναι τα σημεία που σε αφήνουν ελεύθερο να τρέξεις όσο γουστάρει η ψυχή σου, αλλά τι λέω, κάποιος που έχει οργώσει την Ευρώπη σε roadtrips ξέρει καλύτερα από εμένα. Και καλύτερα από τους επαγγελματίες. Καλύτερα και από τους κατοίκους εκεί. Ίσως καλύτερα γνωρίζει και τους νόμους εκεί. Άσε μας ρε φίλε..
insomniaK Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Απολογούμαι. Κι αυτό επειδή δεν ξέρω τίποτα απο Γερμανία. Μ.
Apoll Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Γιατί μέσω Αυστρίας; Πάτε σε λάθος κατεύθυνση για αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα. Βενετία - Μιλάνο (περνάς και από Monza για ένα καφέ...) - Γενέβη(Ελβετία) - Dijon (Γαλλία) - Reims - Calais. Πέρνετε το τρένο, είτε το καράβι, και είστε Dover. Από Βενετία μέχρι Calais είναι περίπου 14 ώρες.
gigisoni Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Γιατί μέσω Αυστρίας; Πάτε σε λάθος κατεύθυνση για αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα. Βενετία - Μιλάνο (περνάς και από Monza για ένα καφέ...) - Γενέβη(Ελβετία) - Dijon (Γαλλία) - Reims - Calais. Πέρνετε το τρένο, είτε το καράβι, και είστε Dover. Από Βενετία μέχρι Calais είναι περίπου 14 ώρες. Καλά μην βαράς, είπα μία εναλλακτική γιατί δεν την έχω κάνει τη διαδρομή που προτείνεις. Όσοι την κάνατε, κάτι ξέρετε περισσότερο από εμένα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο (μπας και ν'αρχίσω να το σκέφτομαι να την δοκιμάσω; )
Apoll Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Φυσικά. Ζούμε στο 2011. Αν δεν έχεις satnav έχεις τουλάχιστον χάρτες. Και goggle maps. Σε πληροφορώ οι Γαλλικοί αυτοκινητόδρομοι (όπως και οι Αγγλικοί), έχουν τρομερό σύστημα ενημέρωσης που πας και που να στρίψεις. (Στις πόλεις τους χάνεσαι.....) Δεν είναι Ελλάδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα