Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η σκλαβια της δημοκρατιας ειναι η φορολογια........οποιος κανει φορ.δηλωση φετος,καλα να παθει...............προβατα ξυπνηστε...........

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η σκλαβια της δημοκρατιας ειναι η φορολογια........οποιος κανει φορ.δηλωση φετος,καλα να παθει...............προβατα ξυπνηστε...........

Υποστηρίζεις ότι δεν θα 'πρεπε να υπάρχει ΚΑΝ η φορολογία στους πολίτες ή ότι φέτος είναι απαράδεκτα υψηλή; Γιατί έτσι όπως το έθεσες προς το πρώτο σενάριο πάει το μυαλό μου και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσουμε τι ακριβώς θα πρότεινες ως εναλλακτική λύση στην ολοκληρωτική διάλυση του κράτους/συστήματος.

Δημοσ.

Λοιπόν σήμερα έκανα με τον λογιστή μου την φορολογική δήλωση. Δεν υπάρχει παιδιά το θέατρο του παραλόγου που γίνεται φέτος. Με 65τμ σπίτι, 17.000€ εισόδημα και 6.000€ σε αποδείξεις μου βγήκε να πληρώσω, άκουσων άκουσων, 2.010€ !!!! Φυσικά απο αυτά θα πάρουν τα *μπιπ* γιατί φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να βρω αυτά τα λεφτά.

Έτσι απο περιέργεια, όσοι έχετε κάνει τις δηλώσεις σας, τι ποσά σας βγήκαν? Έχετε σκοπό να τα πληρώσετε?

αν τα εισοδήματα αυτά δεν είναι από μισθωτή εργασία, τότε πολύ λίγο τον βλέπω το φόρο..λίγο πάνω από 10%.

Δημοσ.

Ρε τσομπάνο, ποιος θα πληρώσει τα δημόσια σχολία, πανεπιστήμια, υπηρεσείες υγείας, δρόμους ....

Από την Μέρκελ θα τα πάρεις ή θα τα κόψεις από κανά τοίχο.

Λοιπόν σήμερα έκανα με τον λογιστή μου την φορολογική δήλωση. Δεν υπάρχει παιδιά το θέατρο του παραλόγου που γίνεται φέτος. Με 65τμ σπίτι, 17.000€ εισόδημα και 6.000€ σε αποδείξεις μου βγήκε να πληρώσω, άκουσων άκουσων, 2.010€ !!!! Φυσικά απο αυτά θα πάρουν τα *μπιπ* γιατί φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να βρω αυτά τα λεφτά.

Έτσι απο περιέργεια, όσοι έχετε κάνει τις δηλώσεις σας, τι ποσά σας βγήκαν? Έχετε σκοπό να τα πληρώσετε?

Για να βγάλουμε συμπέρασμα, θα μας πείς πόσα ου κράτησαν συνολικά. Γιατί αν είναι να δώσεις 2000 στα 17000, πάει η χώρα.

Δημοσ.

Ρε τσομπάνο, ποιος θα πληρώσει τα δημόσια σχολία, πανεπιστήμια, υπηρεσείες υγείας, δρόμους ....

Από την Μέρκελ θα τα πάρεις ή θα τα κόψεις από κανά τοίχο.

Για να βγάλουμε συμπέρασμα, θα μας πείς πόσα ου κράτησαν συνολικά. Γιατί αν είναι να δώσεις 2000 στα 17000, πάει η χώρα.

ΡΕ προβατο,και μεχρι τωρα που πληρωνες τι καταλαβες?εχεις δωρεαν παιδεια νοσοκομεια δρομους αστερια και τις αλλες μπαρουφες που πετας???που ζεις?σε αλλον πλανητη??

Δημοσ.

Σχολείο, πανεπιστήμιο πήγα δωρεάν. Ασφάλεια υγείας είχα πάντα. Δρόμους έχει μέχρι και το τελευταίο χωριό. Πρεπει να ζήσεις έστω και λίγο σε μια πλήρως καπιταλιστική κοινωνία, όπως οι ΗΠΑ, για να βλέπεις πως περνούν τα παιδιά τα δάνεια για να σπουδάσουν.

Για να μην αναφέρω τι γίνεται με την ασφάλεια υγείας. Πίσω στο μαντρί τσομπανο, δεν είναι για σένα αυτα.

Υ.γ.

Λεφτα όμως δε μου είπες απο ποιο ντουβάρι θα κόψεις

Δημοσ.

δειχνεις οντως οτι μεγαλωσες με δωρεαν παιδεια...και ακριβως αυτο σου μαθανε,φθηνη παιδεια,ελειψη κρισης,ευκολα καθοδηγουμενο προβατο.μεγαλωσες με δωρεαν υγεια επιπεδου ταγκανικας,και εισαι και ευχαριστημενος.αυτο ακριβως σου εδωσε η δωρεαν παιδεια,αλλα αναρωτιεμαι εσυ τι εδωσες για ολα τα δωρεαν που σου παρειχε το κρατος.

μαλλον αλλοι στα πληρωναν.οταν μεγαλωσεις λιγο και αρχισεις να πληρωνεις,τοτε ξαναγραψε την αποψη σου....οσο για το "τσομπανη" που μου πετας,τιμη μου να ειμαι τσομπανης.και σιγουρα δεν ξερεις απο "τσομπανιλικι"....και πως να γινει αλλιως?προβατο εισαι,προβατο θα μεινεις.........

Δημοσ.

Φαντάζομαι, με την τεράστια εμπειρία σου, ζώντας σε διάφορες χώρες, κατεληξες στο συμπεράσμα υγεία τανγανικας.

Στο ερώτημά σου, τι έδωσα στο κρατος, η απάντηση είναι απλη. Πλήρωσα φόρους. Εσυ;

Δημοσ.

Σχολείο, πανεπιστήμιο πήγα δωρεάν. Ασφάλεια υγείας είχα πάντα. Δρόμους έχει μέχρι και το τελευταίο χωριό. Πρεπει να ζήσεις έστω και λίγο σε μια πλήρως καπιταλιστική κοινωνία, όπως οι ΗΠΑ, για να βλέπεις πως περνούν τα παιδιά τα δάνεια για να σπουδάσουν.

Για να μην αναφέρω τι γίνεται με την ασφάλεια υγείας. Πίσω στο μαντρί τσομπανο, δεν είναι για σένα αυτα.

Υ.γ.

Ετσι.Και παλι καλα να λεμε που δεν ειμαστε Αμερικη.Και λιγοι ειναι οι φοροι,το εχουμε παρακανει εδω στην Ελλαδα και στην Ευρωπη γενικοτερα με το κοινωνικο κρατος . :lol:

Εχει καποιο event?

Εκλογες , αλλα νταξ' δεν ειναι και beach party ...

Δημοσ.

Βασικά οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι σχετικά υψηλοί.

Απλά το είχαμε παρακάνει με τις φοροαπαλλαγές και τελικά κανένας δεν πλήρωνε.

Αν είναι να διαμαρτυρηθούμε για κάτι είναι για χαράτσια τύπου δεη.

Πρέπει όμως να μειωθούν οι φοροαπαλλαγές και στους πλούσιους, γιατί αλλιώς οι μόνοι που θα πληρώνουν συνέχεια είναι οι μισθωτοί και οι μικρές επιχειρήσεις.

Δημοσ.

Υ.γ.

Σχολείο, πανεπιστήμιο

αυτή την στιγμή ειναι έτοιμα να κλείσουν αρκετά νοσοκομεία , ενα απο αυτά το κεντρικό της Πόλης μου λογο οτι δεν έχουν χρήματα και το κράτος πήρε με το έτσι θέλω τα λεφτά των ταμιών των νοσοκομείων απο δωρεές κλπ .

το ΤΕΙ της πόλης μου επίσης κλείνει.

θα μου πεις γιατι μιλάω για την πόλη μου , να βγω ποιο έξω κλπ αλλα ρε φίλε τι να κάνω , εδω ζω και για αυτό που ζω θα μιλήσω , το τι κάνουν στο Τέξας και στην Μαδαγασκάρη δεν με αφορά.

Ασφάλεια υγείας

Τόσα χρόνια που εργάζονταν οι σημερινοί παππούδες (απο μικρά παιδιά) πλήρωναν φόρους και τώρα δεν τους δίνουν φάρμακα , δηλαδή τους λένε πως ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ έδινες ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ , ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ , ΚΟΨΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ , οπότε θα αρχίσουν να τα τινάζουν σιγά σιγά γιατι τα 400-500 euro σύνταξη ειναι οσα χρειάζονται σε φάρμακα , άρα η δεν τρώνε η δεν παίρνουν φάρμακα με αποτέλεσμα το ίδιο και στις δυο περιπτώσεις.

οι καρκινοπαθείς πάλι ειναι χαμένοι .

Δρόμους

ολοι οι δρόμοι στην πόλη μου είναι λακουβες που διακόπτονται απο άσφαλτο.

δεν ξέρω πως μεγάλωσες και που , αλλα σίγουρα όχι στην εποχή μας.

λένε πως θα πληρώσουν όλοι , ακόμα και οι άστεγοι.

εγω που είμαι άνεργος χωρίς εισόδημα και χωρίς κινητή και ακίνητη περιουσία στο όνομα μου και φαίνομαι πως με συντηρεί η οικογένεια μου θα πληρώσω? μπερδεύτηκα λίγο..

τελικά δεν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει ? ..

Δημοσ.

Σχολείο, πανεπιστήμιο

αυτή την στιγμή ειναι έτοιμα να κλείσουν αρκετά νοσοκομεία , ενα απο αυτά το κεντρικό της Πόλης μου λογο οτι δεν έχουν χρήματα και το κράτος πήρε με το έτσι θέλω τα λεφτά των ταμιών των νοσοκομείων απο δωρεές κλπ .

το ΤΕΙ της πόλης μου επίσης κλείνει.

Δε ξέρω ποιά είναι η πόλη σου αλλά υπάρχουν δύο ενδεχόμενα

- Το ΤΕΙ να κλείνει επειδή δεν μπορεί να στηριχθεί από το σύστημα

- Το σύστημα καταρρέει γιατί (μεταξύ άλλων) υπάρχει και το ΤΕΙ της πόλης σου.

θα μου πεις γιατι μιλάω για την πόλη μου , να βγω ποιο έξω κλπ αλλα ρε φίλε τι να κάνω , εδω ζω και για αυτό που ζω θα μιλήσω , το τι κάνουν στο Τέξας και στην Μαδαγασκάρη δεν με αφορά.

Και πολύ καλά κάνεις. Και εγώ αυτό λέω. ΤΕΙ στο μεσωχώρι τώρα !!!

Ο ολυμπιακός και το Αιγάλεω που λένε ...

Ασφάλεια υγείας

Τόσα χρόνια που εργάζονταν οι σημερινοί παππούδες (απο μικρά παιδιά) πλήρωναν φόρους και τώρα δεν τους δίνουν φάρμακα , δηλαδή τους λένε πως ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ έδινες ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ , ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ , ΚΟΨΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ , οπότε θα αρχίσουν να τα τινάζουν σιγά σιγά γιατι τα 400-500 euro σύνταξη ειναι οσα χρειάζονται σε φάρμακα , άρα η δεν τρώνε η δεν παίρνουν φάρμακα με αποτέλεσμα το ίδιο και στις δυο περιπτώσεις.

οι καρκινοπαθείς πάλι ειναι χαμένοι .

Εδώ θα σου δώσω ειλικρινά κάποιο δίκιο. Πολλοί άνθρωποι πληρώσαν όσα τους ζητήθηκαν για να έχουν περίθαλψη/ασφάλεια.

Αν δεν ήταν αρκετά ας τους ζητούσαν περισσότερα. Στη "συμφωνία" του αυτοί (οι ασφαλισμένοι) ήταν εντάξει.

Βέβαια κοιτάμε αυτούς που πλήρωναν και όχι όλους τους άλλους + το να χαθούν λεφτά σε ένα ασφαλιστικό δε σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος τα "έφαγε"

Δρόμους

ολοι οι δρόμοι στην πόλη μου είναι λακουβες που διακόπτονται απο άσφαλτο.

Agreed. Κατα γενική ομολογία να έχεις καλούς δρόμους είναι λαχείο.

δεν ξέρω πως μεγάλωσες και που , αλλα σίγουρα όχι στην εποχή μας.

τελικά δεν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει ? ..

αν τα εισοδήματα αυτά δεν είναι από μισθωτή εργασία, τότε πολύ λίγο τον βλέπω το φόρο..λίγο πάνω από 10%.

Ναι μόνο που ξέχασες ...

ότι μέχρι πέρυσι υπήρχε αφορολόγητο (οπότε το % ΄πήγαινε επί του επιπλέον ποσού)

Αν δεν είναι από μισθωτή τότε ξεχνάς να αναφέρεις ότι φέτος δε του αναγωνίζεται η ασφλαιστική του δαπάνη όταν ακριβώς το ίδιο πράγμα αναγνωρίζεται στους μισθωτούς.

Πραγματικά δε βλέπω κάποιο λόγο να συνεχίζω να πληρώνω το ταμείο μου παρά μόνο αν χρειαστώ κάποια ασφαλιστική ενημερώτητα για καμιά επιχείρηση. Μετά μην αναρωτιώμαστε γιατί υπάρχει εισφοροδιαφυγή.

Δημοσ.

Καλά τώρα, ο άλλος έφτασε να συγκρίνει Αμερική με Ελλάδα και να μας κουνάει και το δάχτυλο, επειδή λέει δεν πληρώνουμε τους φόρους μας.

Έξω απ' το χορό, πολλά τραγούδια λένε.

Δημοσ.

Παιδιά, το πρόβλημα (και η λύση) δεν είναι ούτε οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές ούτε οι φοροαπαλλαγές των πλουσίων. Οι πλούσιοι (που τα δηλώνουν) μια χαρά φόρους πληρώνουν. Από ένα ύψος και μετά, τα μισά λεφτά που βγάζουν τα δίνουν στην εφορία.

Το θέμα ήταν, είναι και θα είναι το μαύρο χρήμα. Όσο και να αυξήσεις τους συντελεστές, όσο κι αν μειώσεις τις φοροαπαλλαγές, αν τα εισοδήματα ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού δεν δηλώνονται καν, λύση δεν πρόκειται να βρεθεί.

Ενδεικτικά, το μέσο εισόδημα που δήλωσαν πέρσι κάποια επαγγέλματα:

Ιδιοκτήτες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής: 5.519 ευρώ

Ιδιοκτήτες μπαρ και κέντρων διασκέδασης: 6.528 ευρώ

Υδραυλικοί 10.474 ευρώ

Ελεύθεροι επαγγελματίες που ασχολούνται με επισκευές συσκευών οικιακής χρήσης: 10.997 ευρώ

Ιδιοκτήτες εστιατορίων: 11.004 ευρώ

Αν όλοι αυτοί δεν πληρώνουν φόρους, ποιός θα τους πληρώσει; Εμείς τα κορόιδα που τα δηλώνουμε.

Οπότε, την επόμενη φορά που δε θα μας κόψουν απόδειξη όλοι αυτοί, ας σκεφτούμε ποιος φταίει που τσεκουρώνει εμάς η εφορία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...