Payne83 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Γεια σας! Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείτε να με βοηθήσετε αλλά έχω ένα πρόβλημα με το επιστημονικό κομπιουτεράκι μου. Όταν κάνω μία συγκεκριμένη πράξη δηλ πολλαπλασιασμό δεκαδικών όπως πχ. 1.2 * 1.3 το αποτέλεσμα μου το βγάζει σε μορφή κλάσματος και όχι σαν δεκαδικό! Πρέπει να πατήσω shift = για να μου βγάλει το σωστό! Ξέρει κανένας πώς να αλλάξω αυτήν την ρύθμιση??? Όταν κάνω πολλές και πολύπλοκες πράξεις αυτό όχι μόνο με μπερδεύει αλλά βγάζει και λάθος αποτελέσματα! Αυτά τα 2 παρακάτω έχω τα οποία και τα 2 έχουν αυτό το πρόβλημα! Casio fx-570 ES , Casio fx-991 ES
FedonasP Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 λάθος αποτέλεσμα το κουμπιουτεράκι δεν βγάζει ποτε εσύ κανεις λάθος καταχωρήσεις. πχ σε κάποιο σημείο της εξίσωσης χρειάζεται να μπει μια παρένθεση που δεν την έβαλες κτλ όσο για την αναπαράσταση των αποτελεσμάτων δυστυχώς δεν γίνεται να κανεις κάτι πέρα από το να χρησιμοποίσης το shift & = αυτός είναι και ο ρόλος του συγκεκριμένου συνδυασμού εξάλλου. Αν είχες texas instruments θα μπορούσα να σε βοηθήσω λίγο παραπάνω... τώρα το μονο που μπορώ να σου πω είναι να ψάξεις στις ρυθμίσεις (εκεί που καταχωρείς μονάδες μέτρησης, αναλογίες πινάκων κτλ) κάπου ίσως θα λέει και για προβολή κατά προσέγγιση (aproximation) κτλ
Moderators Spect~ Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 διαβασε τις οδηγιες. θα λενε τα παντα .. ειναι θεμα ρυθμισεων κατα 99%
paylidis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 χαλασμενο δεν ειναι το κομπιουτερακι... εσυ δεν ξερεις να το χρησιμοποιείς... τώρα 2 λύσεις δώθηκαν: η πρώτη ειναι αφου βγάλει την πράξη να πατάς το S<->D και να σου βγάζει το ακριβες αποτέλεσμα και η δευτερα να το πας σε γραμμική λειτουργία (δε θα μπορεις να τοποθετησεις κλασματα ομως οπως γραφεις σήμερα-και ισως εκει κανεις λαθη...). Αυτό γίνεται πατώντας SHIFT->MODE->2 (LineIO).
Payne83 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δεν είπα ότι είναι χαλασμένο το κομπιουτεράκι και ούτε κάνω τόσο πολύπλοκες πράξεις που να κάνω λάθος με τις παρενθέσεις. Μέχρι πρότινος δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι που το έδωσα ένα διάστημα σε έναν γνωστό μου και μάλλον αυτός άλλαξε τις ρυθμίσεις. Γενικά δεν με βόλευε-ει καθόλου να βλέπω συγκεκριμένα αποτελέσματα σε μορφή κλάσματος. Αυτό που προτείνατε σαν λύση να πατήσω shift->mode->2 ισχύει και άλλαξε την ρύθμιση αυτή! Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα