Physics_Rulez Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Ρε σεις τι γίνεται... πεθαίνει κόσμος, δεν υπάρχουν φάρμακα, γάζες, αναλώσιμα για εργαστηριακές εξετάσεις, σύριγγες, στους γιατρούς χρωστάνε από το 2011, οι ουρές ατελείωτες, γκρίνια, τρέχουν μέσα πανικόβλητοι. Μέχρι που θα φτάσει αυτό το αίσχος; Μιλάμε για την υγεία, το πιο σημαντικό αγαθό, και δεν παίρνει καν τη δημοσιότητα που της αξίζει. Φάρμακα αγοράζει ο κόσμος με μετρητά, φάρμακα που κοστίζουν 1000 και 2000 ευρώ το μήνα και από όσες εταιρίες δεν έχουν σταματήσει να στέλνουν Ελλάδα.
FilipposMD Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Ρε σεις τι γίνεται... πεθαίνει κόσμος, δεν υπάρχουν φάρμακα, γάζες, αναλώσιμα για εργαστηριακές εξετάσεις, σύριγγες, στους γιατρούς χρωστάνε από το 2011, οι ουρές ατελείωτες, γκρίνια, τρέχουν μέσα πανικόβλητοι. Μέχρι που θα φτάσει αυτό το αίσχος; Μιλάμε για την υγεία, το πιο σημαντικό αγαθό, και δεν παίρνει καν τη δημοσιότητα που της αξίζει. Φυσικά και υπάρχουν ελλείψεις υλικών και πεθαίνει κόσμος. Οι γιατροί εφημερεύουν σχεδόν από χόμπι πλέον. Στις εφημερίες η αμοιβή που τους μένει στην τσέπη είναι γύρω στα 2-3 ευρώ την ώρα, αλλά κι αυτά τα λεφτά έχουν να τα πάρουν κάτι μήνες. Ας σκεφτούμε τώρα τι θα γίνει αν γίνει κανένα μπραφ και, έστω και για 2-3 μήνες, δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά φάρμακα και υλικά (τους μισθούς χέστους). Αυτή η σκέψη για όσους πιστεύουν ότι πλέον δεν έχει παρακάτω ή ότι δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε.
yannis27gr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Φυσικά και έχει παρακάτω, έχει πολύ παρακάτω. Η δικιά μας γενιά δεν το έζησε, των γονιών μου το έζησε όμως. Μπορεί να το ζήσουμε κι εμείς, ποιος ξέρει... Ναι, πήγα πρόσφατα σε νοσοκομείο, πράγματι από την καλή θέληση των υπευθύνων δουλεύουν ακόμα, το κράτος έχει παραδώσει πνεύμα εδώ και καιρό.
lary7 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Πηγα προσφατα εκτακτος λογω ενος ατυχηματος ενος φιλου. Τουλαχιστον το εκαβ ειχε πετρελαιο και ηρθε, ο αξονικος δουλευε αλλα ρωτησα μια νοσοκομα και μου λεει ψιλοδραμα η κατασταση. Και αυτο για τον απλο λογο της ελλειψης χρηματων, οταν το εσυ εχει οργανωθει ετσι ωστε να ειναι αρκετα σπαταλο. Και σιγουρα η κατασταση στο μελλον θα γινει χειροτερα και αλιμονο σε αυτον που θα χασει την ζωη του λογω αυτων των ελλειψεων.
antonl Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 + ότι πολλά μηχανήματα απαιτούν (συχνή) συντήρηση. Αυτό τελευταία έχει πάψει να γίνεται, οπότε ορισμένες φορές βγαίνουν αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα σε εξετάσεις.
Chrisxxx Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Νομιζω καπου ειχα διαβασει οτι η συντηρηση και τα ανταλλακτικα του μαγνητικου τομογράφου στο Παπανικολάου κοστίζει καθε χρόνο 2 φορές τα χρηματα που κοστισε ολο το μηχανημα. Τα ανταλλακτικά ειναι από τη siemens.
cyber_katsarida Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Τα ανταλλακτικά ειναι από τη mizens. fixed άμα δε το ζήσεις δεν έχεις ιδέα τι γίνεται. είχα πριν αρκετό καιρό συγγενικό μου πρόσωπο στο νοσοκομείο και πήγαινα κάθε μέρα σε διάφορες ώρες τις ημέρας ακόμα και τη νύχτα. η κατάσταση απελπιστική. μερικές φορές κιόλας ήμουν μάρτυρας καυγά καθώς συνοδοί ασθενών βάζανε τις φωνές σε όποιον έβρισκαν γιατί δεν υπήρχε άτομο να τους κοιτάξει. καλά από αναλώσιμα επίσης άστα να πάνε. το βράδυ η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη μιας και οι νοσοκόμες δε επαρκούν σε καμία περίπτωση. μια νύχτα μάλιστα που καθόμουν στο νοσοκομείο γίνοταν τέτοιος χαμός που οι νοσοκόμες τρέχαν σαν τρελές. φανταστείτε 2 νοσοκόμες για καμιά 10 δωμάτια. του ενός να του φεύγει ο ορός, άλλος να έχει πρόβλημα με τον καθετήρα, άλλος να έχει λιποθυμήσει, κάποιοι να πρέπει να πάρουν τα φάρμακα τους, οι ασθενείς και οι συνοδοί να φωνάζουν επειδή δεν υπάρχει νοσοκόμα. μια κοπέλα νοσηλεύτρια είχε βάλει τα κλάματα από την πίεση που δέχοταν. γενικώς είχα δει αυτές τις μέρες περιστατικά που αν δε μου λέγαν σε ποια χώρα βρίσκεσαι θα πίστευα πως ήμουν σε Αφρική μεριά και όχι σε ευρωπαϊκή χώρα. και το κορυφαίο. άστεγοι να παριστάνουν τους ασθενείς για να τρώνε και να κοιμούνταν στο νοσοκομείο. και επίσης γιατροί να προσπαθούν να δώσουν εξιτήριο σε άτομα με το ζόρι. δε ξέρω τι γίνεται αλλά νομίζω πιέζονται κι αυτοί να ξεφορτώνονται ασθενείς. κάτι τέτοιο άκουσα
Toufas Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Κι ένα γενικότερο σχόλιο, με αφορμή αυτό που είπε ο Τούφας. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στην Ελλάδα, ποτέ και κανένας δεν είπε στους επαγγελματίες που ασχολούνται με την υγεία ότι κομμάτι της δουλειάς τους είναι και η συγκράτηση του κόστους. Επειδή έχω πολλούς παλιούς συμφοιτητές που ασκούν ιατρική σε άλλες χώρες, η διαφορά στη νοοτροπία είναι χαώδης. Στην Αγγλία ή τις ΗΠΑ, ο γιατρός, ο νοσηλευτής και ο φαρμακοποιός έχουν εκπαιδευθεί να κοιτάνε και το κόστος κάθε φαρμάκου ή θεραπείας που σκέφτονται να χορηγήσουν. Θυμάμαι φίλη γιατρό στη Νέα Υόρκη, με την οποία συζητούσαμε για 2 φάρμακα. Το νεότερο ήταν ελαφρώς πιο αποτελεσματικό, αλλά κόστιζε 10 φορές παραπάνω. Ε, στον Ευαγγελισμό άρχισαν να το δίνουν σε όλους μόλις κυκλοφόρησε, ενώ στη Νέα Υόρκη δεν το έδιναν σχεδόν ποτέ γιατί το επιπλέον αναμενόμενο όφελος θα ήταν μικρό και θα αφορούσε ένα πολύ μικρό ποσοστό ασθενών. Εντάξει, μπορεί ο Ευαγγελισμός να είχε για 6 μήνες 2% λιγότερες επιπλοκές (τυχαία νούμερα), αλλά την επόμενη χρονιά δεν είχε να αγοράσει ούτε γάντια και οι γιατροί έτρεχαν να αγοράσουν από την τσέπη τους (καθόλου τυχαίο παράδειγμα). Εδώ, ακόμα και όταν δεν μπαίνουν μίζες και συμφέροντα στη μέση, έχουν ανατραφεί γενιές ανθρώπων που αγνοούν την έννοια κόστους-οφέλους. Ασθενείς, συγγενείς και επαγγελματίες υγείας έχουμε την αφελή λογική ότι, αν είναι για θέμα υγείας, τα λεφτά δε θα στερέψουν ποτέ και πρέπει εξαρχής να εφαρμόσουμε την πιο προχωρημένη και ακριβή θεραπεία ή να κάνουμε όλες τις εξετάσεις που υπάρχουν, "έτσι, για να είμαστε σίγουροι". Αν δεν αλλάξει αυτό, όσα μέτρα και να ληφθούν, πάλι μαύρη τρύπα θα έχουμε στα ταμεία. quoted for emphasis
FilipposMD Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Γενικά πάντως, τα λειτουργικά έξοδα ενός νοσοκομείου είναι τεράστια. Με μια μικρή επιφύλαξη, θυμάμαι κάποιον καθηγητή στη σχολή που έλεγε ότι η λειτουργία ενός νοσοκομείου για 2 χρόνια έχει κόστος όσο να το χτίσεις και να το εξοπλίσεις. Κι όχι λόγω σπατάλης.
KilliK Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 υπομονη μερικες ημερες.θα μας σωσουν οι εκλογες.
yannis27gr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Σε λάθος τόπικ πόσταρες. Το "ανέκδοτα" είναι λίγο πιο πάνω
Lucifer Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Πάντως το μεγαλύτερο μαιευτήριο της χώρας είχε ήδη σταματήσει να έχει βαμβάκι από τον Ιούλιο.
antonl Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δεν ξέρω αν αυτό είναι το μεγαλύτερο αλλά και στο Αλεξάνδρα αρκετά αναλώσιμα τα φερναν γιατροί (πληρωμένα απ την τσέπη τους) και συνοδοί (κι αυτοί απ τη δικιά τους).
Physics_Rulez Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 εγώ τις προάλλες προσκόμισα λίγες γάζες. η προϊσταμένη φώναζε στο διάδρομο "ορό μόνο σε αυτούς που κοντεύουν", δεν καταλάβαινα τι εννοούσε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα