Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομιζω καπου ειχα διαβασει οτι η συντηρηση και τα ανταλλακτικα του μαγνητικου τομογράφου στο Παπανικολάου κοστίζει καθε χρόνο 2 φορές τα χρηματα που κοστισε ολο το μηχανημα. Τα ανταλλακτικά ειναι από τη siemens.

Και για ποιό λόγο δε παίρνουν άλλο "μη-Siemens" μηχανημα ?

Πάντως το μεγαλύτερο μαιευτήριο της χώρας είχε ήδη σταματήσει να έχει βαμβάκι από τον Ιούλιο.

Ποιός χέστηκε για το βμαβάκι ? Τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του.

Από κανα πανάκριβο αναλώσιμο να στοκάρουμε να βγει και η βενζίνη του μήνα.

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα νοσοκομεία και γενικότερα ο τομέας της υγείας ανέκαθεν ήταν ένα τεράστιο μπουρδέλο. Και έχω καταλήξει σε αυτήν την άποψη, έχοντας πάρε δώσε με αυτά για 11 χρόνια τώρα. Αν ήταν μπουρδέλο λοιπόν τον καιρό της ευμάρειας μπορείτε να καταλάβετε σε τι φάση βρίσκονται τώρα.

Τελευταία μου επίσκεψη ήταν 31/12 - 1/1 (έκανα αλλαγή χρόνου στον 7 ή 8 όροφο του Ευαγγελισμού, πρώτη θέση στα πυροτεχνηματα του Λυκαβητού lol) και όντας στην αναμονή για χειρουργίο (περιμένοντας πότε θα χτυπήσουν οι συμφήσεις για να έρθει ένα ακόμα νυστέρι, με την ελπίδα να ναι το τελευταίο γιατί έχω χάσει το μέτρημα) ΤΡΕΜΩ!!!

Βγήκα ζωντανός από εγκληματικά λάθη ιατρών και θα με φάει η έλλειψη.....μπαμπακιού; Ε γαμώτο!!!!

Δημοσ.

\Στις εφημερίες η αμοιβή που τους μένει στην τσέπη είναι γύρω στα 2-3 ευρώ την ώρα, αλλά κι αυτά τα λεφτά έχουν να τα πάρουν κάτι μήνες.

Με πόσες ώρες διαιρείς την κάθε εφημερία?

Δημοσ.

σε μερικά νοσοκομεία όταν λένε εφημερίες εννοούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 15:00 την άλλη μέρα το μεσημέρι.

Αν δεν κάνω λάθος όμως, κανονικά είναι 24ωρες. 8 με 8 δηλαδή.

Δημοσ.

Τί να λέμε ρε παιδια , ήταν που ήταν σκατα τα πράγματα τώρα απόγινε... εγώ ήμουν με τον πατέρα μου σε έναν θάλαμο με άλλους 2 γέρους και δίπλα μου ήταν ένα παιδί 40 χρονών που πιάσαμε κουβέντα και μου είπε οτι είχε πεσμένα αιμοσφαίρια και κανονικά έπρεπε να είναι απομονωμένος και μέχρι και οι γιατροί να είναι με στολές και τον είχαν χύμα.. και ο άνθρωπος δεν ήθελε να κάνει εισαγωγή γιατί φοβόταν τα μικρόβια ... με το ζόρι να σε πεθάνουν...

εμείς τώρα ότι φάρμακα μας έμειναν απο τον πατέρα μου (τον χάσαμε τελικά πριν μια βδομάδα)θα τα πάμε σε νοσοκομείο να τα δώσουμε , πανακριβα είναι..

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι το μεγαλύτερο αλλά και στο Αλεξάνδρα αρκετά αναλώσιμα τα φερναν γιατροί (πληρωμένα απ την τσέπη τους) και συνοδοί (κι αυτοί απ τη δικιά τους).

Είναι. Αλλά βοηθούσε το γεγονός πως υπήρχαν κάνα δυο που καβάτζωναν κι όλας διάφορα, από γάντια μιας χρήσης (κάποτε είχαν τελειώσει και αυτά και χρησιμοποιούσαν αποστειρωμένα για απλές αιμοληψίες) μέχρι γάζες για να πλένουν τα αυτοκίνητά τους. Τρου στόρυ.

Να προσθέσω πως οι γιατροί είναι απο τις πιο σιχαμένες συντεχνίες στην Ελλάδα

Δεν υπάρχει "συντεχνία" στην Ελλάδα που δεν είναι σιχαμένη.

Δημοσ.

Με πόσες ώρες διαιρείς την κάθε εφημερία?

Την καθημερινή με το 16. Εφημερία από το μεσημέρι μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας. (Απλώς πριν το 16ωρο της εφημερίας έχει προηγηθεί 8ωρο κανονικής εργασίας και ακολουθεί καπάκι και το 8ωρο της επόμενης μέρας, αλλά αυτα πληρώνονται από τον κανονικό μισθό)

Τις αργίες με το 24.

Γενικά, το ωρομίσθιο του ειδικευόμενου στην εφημερία καθημερινής είναι 5,8 ευρώ. Μικτά. Τώρα που φορολογούνται και κανονικά, κάπου τόσο βγαίνει. Μιλάω για τους ειδικευόμενους γιατί συνήθως τέτοιους θα πετύχει κανείς στην εφημερία.

Δημοσ.

πηγα τη Δευτερα να δωσω αιμα ως εθελοντης και με εδιωξαν λογω επισχεσης εργασιας,δεχονταν μονο για περιπτωσεις συγκεκριμενων ασθενων

Δημοσ.

σε μερικά νοσοκομεία όταν λένε εφημερίες εννοούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 15:00 την άλλη μέρα το μεσημέρι.

Αν δεν κάνω λάθος όμως, κανονικά είναι 24ωρες. 8 με 8 δηλαδή.

Κανονικά ... πόσοι γιατροί ΕΙΝΑΙ στην εφημερία τους 8 με 8 ?

Δημοσ.

Kαλησπερα. Μιας και ειμαι και εγω στο χωρο, φοιτητης ιατρικης κοντα στο πτυχιο, η λεξη τραγικοτητα ειναι πολυ μικρη για να εξηγησει το τι συμβαινει αυτη τη στιγμη στα περισσοτερα νοσοκομεια. Οι ειδικευομενοι κανουν συνεχομενη επισχεση εργασιας, και καλα κανουν, επειδη εχουν να πληρωθουν τα ψιχουλα τους απο του Αγιου Ποτε, και εξεταζουν μονο σοβαρα περιστατικα.

Χαρακτηριστικο περιστατικο, για να καταλαβετε σε τι κατασταση ειμαστε πλεον. Ως γνωστον, υπαρχει η συναδελφικη αλληλεγγυη, οποτε οταν επαθα κατι εγκαυματα, οι γιατροι ασχοληθηκαν μαζι μου και με τα τραυματα. Και ψαχναν σε ολη την κλινικη της Χειρουργικης μου, γαζα για να δεσουμε το εγκαυμα, και δε βρισκαμε για 2 ωρες.

Γαντια, ραμματα, και αλλα ασημαντα πραγματα για την Κυβερνηση ειναι μονιμως σε ελλειψη, οταν τελειωσουν και τα betadine κτλ, καλυτερα να τα κλεισουμε εντελως.

Δημοσ.

Χαρακτηριστικο περιστατικο, για να καταλαβετε σε τι κατασταση ειμαστε πλεον. Ως γνωστον, υπαρχει η συναδελφικη αλληλεγγυη, οποτε οταν επαθα κατι εγκαυματα, οι γιατροι ασχοληθηκαν μαζι μου και με τα τραυματα.

Κάτσε γιατί αυτό δε το έπιασα.

- Κάναν επίσχεση .. ΟΚ, καλώς

- Εξέταζαν μόνο επείγοντα ... ΟΚ, καλώς

- Όταν κάηκες ασχολήθηκαν μαζί σου και αυτό το θεωρείς συναδελφική αλλυλεγύη ...

--- Αν ήσουν σοβαρό περιστατικό δεν ήταν θέμα αλλυλεγύης, απλά κάναν τη δουλειά σου

--- Αν δεν ήσουν σοβαρό περιστατικό δεν ήταν θέμα αλληλεγύης, απλά σπάσαν την επίσχεση να περιποιηθούν τον δικό τους, δηλαδή αποφασίζει ένας γιατρός ποιόν θα κοιτάξει με βάση το επάγγελμά του και ποιόν όχι, σε ποιόν θα διαθέσει του ελάχιστους πόρους που του διατιθενται και που σε ποιόν με βάση το επάγγελμά του. ΟΚ, είναι και αυτό μια λογική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...