Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να προσθέσω πως οι γιατροί είναι απο τις πιο σιχαμένες συντεχνίες στην Ελλάδα

Την πατήσαν ΚΑΙ αυτοί μη νομίζεις.

Είχα δει ένα ρεπορταζ στον Ant1 και έλεγε ότι έχουμε 70000 γιατρούς ενώ χρειαζόμαστε 30000.

Πάνε και αυτοί σαν τα πρόβατα και γίνονται γιατροί για το κοινωνικό status και μόνο.

Γιατί μη μου πείτε ότι στην Α Γυμνασίου για παράδειγμα , θέλουν τόσοι πολλοί να γίνουν γιατροί.

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν έχουμε για υπουργούς ανθρώπους που λένε δεν πειράζει μωρέ μπας και πεθάνει κανένας να μην δίνουμε σύνταξη η λεφτά τα ταμεία για φάρμακα τι περιμένετε.. αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα. ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ θα τα βρούνε

Δημοσ.

Κάτσε γιατί αυτό δε το έπιασα.

- Κάναν επίσχεση .. ΟΚ, καλώς

- Εξέταζαν μόνο επείγοντα ... ΟΚ, καλώς

- Όταν κάηκες ασχολήθηκαν μαζί σου και αυτό το θεωρείς συναδελφική αλλυλεγύη ...

--- Αν ήσουν σοβαρό περιστατικό δεν ήταν θέμα αλλυλεγύης, απλά κάναν τη δουλειά σου

--- Αν δεν ήσουν σοβαρό περιστατικό δεν ήταν θέμα αλληλεγύης, απλά σπάσαν την επίσχεση να περιποιηθούν τον δικό τους, δηλαδή αποφασίζει ένας γιατρός ποιόν θα κοιτάξει με βάση το επάγγελμά του και ποιόν όχι, σε ποιόν θα διαθέσει του ελάχιστους πόρους που του διατιθενται και που σε ποιόν με βάση το επάγγελμά του. ΟΚ, είναι και αυτό μια λογική.

Θα απαντησω στην ερωτηση σου, μιας και εχεις ειτε προκατηλειμμενη αποψη για τους γιατρους, ειτε απλα το πηρες στραβα.

Υπαρχουν πραγματα που φυσικα αν δεν εισαι γιατρος δεν τα καταλαβαινεις, γιατι χρειαζεται να εισαι στο χωρο. Αν ομως, εχεις σχεση με τον κλαδο, δεν καταλαβαινω τον προβληματισμο σου.

Θα στο εξηγησω με πολυ απλα λογια, οτι οταν εισαι φοιτητης Ιατρικης, ποσο δε μεγαλου ετους, μεσα στο Νοσοκομειο ειναι σαν να εισαι κανονικος γιατρος. Και θα εξετασεις ασθενεις, και θα εισαι μαζι με τον ειδικευομενο στην εφημερια, και τα παντα ολα. Οποτε, ετσι εχεις και προσβαση οπουδηποτε εχει προσβαση και ενας γιατρος. Και μιλαω, π.χ. , για το γραφειο ιατρων.

Αυτο εκανα λοιπον, μπηκα στο γραφειο των γιατρων, ουσιαστικα στο χωρο "εργασιας" μου, εδειξα το χερι μου στους φιλους μου (και συναδελφους) που ηταν μεσα, και πολυ απλα μου το φροντισαν εκει μεσα. Σου φαινεται τοσο περιεργο? Το γραφειο ιατρων δε βρισκεται στους χωρους εφημεριας, αλλα πανω σε καθε κλινικη υπαρχει και ενα γραφειο ιατρων. Οποτε, δεν ειχε σχεση καν με τις εφημεριες ολο αυτο. :)

Aλλα και εφημερια να ειχε, παλι θα εμπαινα μεσα στο γραφειο, και καποιος κολλητος μου απ τα παιδια που βοηθουν στις εφημεριες, θα με βοηθουσε να φροντισω το τραυμα. so simple.

Ουτως η αλλως, ηταν ενα εγκαυμα 2ου βαθμου, δεν πηγα για το σπασμενο μου νυχακι. :)

Δημοσ.

Με κάποιον μαγικό τρόπο, το έκανες να φαίνεται χειρότερο τώρα.

χαχα, αληθεια? :rolleyes: Παιδια, ειλικρινα, ισως φαινεται αλλιως επειδη ειστε απ εξω απ το θεμα. Δεν ειναι παρανομο να βοηθας το φιλο σου κ συναδελφο σου σε μια κλινικη, ποσο μαλλον σε μερα μη εφημεριας.

Ισως, δε διευκρινησα, οτι το γραφειο των ιατρων, δεν ειναι ο χωρος εξετασης, αυτο που εχετε στο μυαλο σας ως δωματιο που μπαινετε και σας εξεταζουν, το γραφειο αυτο ειναι ο χωρος που αφηνουμε εμεις τα πραγματα μας και πινουμε τον καφε μας, με ενα κυκλικο τραπεζι δηλαδη για συζητηση για περιστατικα, με αρχειο με ιστορικα και φακελους ασθενων, κτλ.

Ισως τωρα να βοηθησα. :)

Δημοσ.

Δεν είναι όλοι έξω απ' το θέμα. Και ακόμα κι όσοι είναι και έχουν κάνει την Χ παρατυπία (έχοντας καλό σκοπό) στον εκάστοτε κλάδο, θεωρώ πως μπορούν να κρίνουν, ανεξαρτήτως του δωματίου που αυτή έγινε.

Το θέμα είναι πως ενώ το αρχικό ποστ μου φάνηκε απόλυτα άκακο και φυσιολογικό (στα παπάρια μου η επίσχεση, το έγκαυμα είναι έγκαυμα) η αιτιολόγηση που αφήνει να εννοηθεί πως "αν δεν ήμουν συνάδελφος, θα έπαιρνα τα 3, αλλά ευτυχώς μπορώ να μπαίνω στο γραφείο ιατρών" δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Δημοσ.

Δεν θα αρέσει σε πολλούς αυτό που θα γράψω.

Επειδή στα νοσοκομεία πάντα πάνε πολλοί παράνομοι μετανάστες και πολλοί Ellhnes που δεν έχουν plhrwsei τσακιστή δεκάρα ίσως θα ήταν καλύτερα να δίνουν ένα ποσο για την είσοδο τους ακόμα και για απλή εξέταση.

Αλλα να λέμε τα σύκα σύκα και σκάφη σκάφη από τότε που πρωτοξεκίνησε το ΕΣΥ υπάρχουν προβλήματα στην Υγεία.Ο Ανδρέας ας είναι περήφανος για το δημιούργημα του.

Δημοσ.

Δεν είναι όλοι έξω απ' το θέμα. Και ακόμα κι όσοι είναι και έχουν κάνει την Χ παρατυπία (έχοντας καλό σκοπό) στον εκάστοτε κλάδο, θεωρώ πως μπορούν να κρίνουν, ανεξαρτήτως του δωματίου που αυτή έγινε.

Το θέμα είναι πως ενώ το αρχικό ποστ μου φάνηκε απόλυτα άκακο και φυσιολογικό (στα παπάρια μου η επίσχεση, το έγκαυμα είναι έγκαυμα) η αιτιολόγηση που αφήνει να εννοηθεί πως "αν δεν ήμουν συνάδελφος, θα έπαιρνα τα 3, αλλά ευτυχώς μπορώ να μπαίνω στο γραφείο ιατρών" δεν είναι ό,τι καλύτερο.

καταλαβα.

Δυστυχως το περασα με λαθος τροπο τοτε. Οχι δεν εννοουσα κατι τετοιο, ουτως η αλλως ενα τοσο σοβαρο εγκαυμα οσο το δικο μου, με το ενα χερι δεμενο για 1 μηνα, ηταν ουτως η αλλως κατι εξετάσιμο. Απλως πηγα εκει, διοτι ειναι η κλινικη μου και γνωριζομαστε ολοι, και μιας και το νοσοκομειο μου δεν ειχε εφημερια, ηξερα οτι εκει θα βρω ολο και καποιον που δεν εχει δουλεια και κανει διαλειμμα, για να μην τον καθυστερησω και απο αλλους ασθενεις.

Αλλιως, θα πηγαινα στο εκαστοτε εφημερευον. Αυτο ομως με βολευε, αυτο ηταν πιο κοντα στο σπιτι μου, και αυτο ειναι ο χωρος που σπουδαζω.

Στη θεση μου, και εσυ το ιδιο θα κανες, στο διαβεβαιω. Τελος παντων, ηταν ολιγον τι αποτυχημενη η 2η αποπειρα μου να συζητησω στο μπλα μπλα :P

Κατανοω πληρως το τεραστιο προβλημα που υπαρχει με τους ασθενεις στα νοσοκομεια. Αν δεν το κανω και εγω, που τα βλεπω ολη μερα, τοτε ποιος? Παντως σιγουρα, δεν εκμεταλλευτηκα τη θεση μου, μιας και τελικα μου πηρε 2 ωρες για να φροντισω το χερι. :)

Αυτα, καλη συνεχεια σε ολους σας!

Επειδή στα νοσοκομεία πάντα πάνε πολλοί παράνομοι μετανάστες και πολλοί Ellhnes που δεν έχουν plhrwsei τσακιστή δεκάρα ίσως θα ήταν καλύτερα να δίνουν ένα ποσο για την είσοδο τους ακόμα και για απλή εξέταση.

Αλλα να λέμε τα σύκα σύκα και σκάφη σκάφη από τότε που πρωτοξεκίνησε το ΕΣΥ υπάρχουν προβλήματα στην Υγεία.Ο Ανδρέας ας είναι περήφανος για το δημιούργημα του.

Επιβεβαιωνω αυτο που λες. Μαλιστα, εχει καιρο που υπαρχει μια μικρη ταριφα, νομιζω 5 ευρω, στα κεντρα υγειας κτλ, για εξεταση. Ωστοσο, να σου πω κατι?? Και αυτοι δεν ειναι ανθρωποι, που αξιζουν να τυγχανουν περιθαλψης? Δε γινεται να τους αφηνουμε να πεθαινουν στους διαδρομους του νοσοκομειου. Εχω μαλωσει για κατι τετοιο, με γιατρο. Ηταν ενας τσιγκανος, που επι 1 ωρα δεν τον εβλεπε κανεις εφημερευων. Και του λεω, συγνωμη, αυτον δε θα τον δουμε? Περιμενει τοση ωρα. Ξερεις τι μου απαντησε?

Οτι κανεις δεν τολμαει να εξετασει τσιγκανους εδω, γιατι μετα αν γινει τιποτα, ερχεται ολο του το σοι εδω μεσα, ζηταει εξηγησεις, μαλωνουν, βριζουν, χιλια δυο, και αν τυχον εχει κατι σοβαρο και τον εισαγουμε, τοτε ερχεται αυτοματως και ολο του το σοι εξω απ το δωματιο του, και απλωνουν το τσαντηρι (σπιτι) τους, στους διαδρομους. Και δουλεια, ετσι, δε γινεται.

Εγω επεμεινα, αλλα με διαβεβαιωσε οτι οταν μια μερα θα ειμαι στη θεση του, και θα βιωσω τραγικες καταστασεις, με τετοιες ειδικες ομαδες ασθενων, τοτε το ιδιο απαθης θα ειμαι και εγω, για να προφυλαξω τον εαυτο μου. Μεγαλα κοινωνικα θεματα.. τελος παντων.

Οσο για το ΕΣΥ, με την καταργηση του, τα προβληματα θα γινουν ακομη περισσοτερα. Πλεον, δε θα υπαρχει δημοσια περιθαλψη, και ο εχων θα πηγαινει στις ιδιωτικες κλινικες. Αλλιως, την εβαψες...

Δημοσ.

@skiabox την πατήσαμε εμείς πρώτοι εδώ και χρόνια...

τα φακελάκια πάνε και έρχονται, φίλος μου έδωσε 200Ε "δώρο" σε γιατρό πανεπιστημιακού νοσοκομείου και το τσογλάνι του λέει αυτά δεν φτάνουν ούτε για τον αναισθησιολόγο, την επόμενη φορά φέρε 2χιλιάδες (είχε σοβαρό ατύχημα στα 23 και προσπαθούσε να σώσει το χέρι του απο 100% αναπηρία)

στο ικα περιμένουν οι παππούδες απέξω και αυτοί πηγαίνουν για καφέ, στην ουσία το ικα και τα δημόσια νοσοκομεία τα έχουν για να παίρνουν προμήθειες απο τα φάρμακα και για να βρίσκουν πελατεία για τα ιδιωτικά τους ιατρεία (εκεί που δεν κόβουν απόδειξη και μιλάμε για επίσκεψη και 50Ε το λιγότερο)

νησιά ολόκληρα με "τυφλούς" κτλ, τα βλέπουμε συνέχεια

μέχρι να πληρώσουν οι απο πάνω γιατροί έχουμε ακόμη

υγ επειδή υπάρχει και η άλλη μεριά να πω ένα μπράβο/ευχαριστώ σε όσους δουλεύουν στο Θεαγένειο, στα υπόγεια είναι η θέα λέει ένα τραγουδάκι :)

Δημοσ.

Ευτυχώς για σένα μάλλον έχεις καιρό να πας σε νοσοκομείο.........

Υπάρχει "εισητήριο" εισόδου και "εισητήριο" για κάθε εξέταση ξεχωριστά.

Δημοσ.

καταλαβα.

Δυστυχως το περασα με λαθος τροπο τοτε. Οχι δεν εννοουσα κατι τετοιο, ουτως η αλλως ενα τοσο σοβαρο εγκαυμα οσο το δικο μου, με το ενα χερι δεμενο για 1 μηνα, ηταν ουτως η αλλως κατι εξετάσιμο. Απλως πηγα εκει, διοτι ειναι η κλινικη μου και γνωριζομαστε ολοι, και μιας και το νοσοκομειο μου δεν ειχε εφημερια, ηξερα οτι εκει θα βρω ολο και καποιον που δεν εχει δουλεια και κανει διαλειμμα, για να μην τον καθυστερησω και απο αλλους ασθενεις.

Αυτό ναι! xD

Στη θεση μου, και εσυ το ιδιο θα κανες, στο διαβεβαιω.

True. Έχω κάνει παρεμφερείς, αχμ, παρακάμψεις και για άλλους.

• Moderators
Δημοσ.

Και για ποιό λόγο δε παίρνουν άλλο "μη-Siemens" μηχανημα ?

Ξέρω 'γω, γιατί κοστίζει κανά εκατομμύριο;

Δημοσ.

ε, καλα ας έγραφα κι εγώ τόσο στις πανελλήνιες και θα σου λεγα αν πήγαινα..

Καλά, αν στην Ελλάδα γίνονταν γιατροί μόνο όσοι έγραψαν στις πανελλήνιες τόσο καλά ώστε να μπούνε σε ιατρική σχολή της χώρας, θα είχαμε αρκετές χιλιάδες λιγότερους γιατρούς. Με τις βιομηχανίες πτυχίων των ανατολικών χωρών και του ΔΟΑΤΑΠ (μην πω και της Ιταλίας) φτάσαμε να είναι τόσες χιλιάδες. Α, και με τις βιομηχανίες "καρκινοπαθών" φοιτητών, αθλητών και άλλων ειδικών κατηγοριών που έμπαιναν στις ιατρικές κατά εκατοντάδες...

Δημοσ.

Καλά, αν στην Ελλάδα γίνονταν γιατροί μόνο όσοι έγραψαν στις πανελλήνιες τόσο καλά ώστε να μπούνε σε ιατρική σχολή της χώρας, θα είχαμε αρκετές χιλιάδες λιγότερους γιατρούς. Με τις βιομηχανίες πτυχίων των ανατολικών χωρών και του ΔΟΑΤΑΠ (μην πω και της Ιταλίας) φτάσαμε να είναι τόσες χιλιάδες. Α, και με τις βιομηχανίες "καρκινοπαθών" φοιτητών, αθλητών και άλλων ειδικών κατηγοριών που έμπαιναν στις ιατρικές κατά εκατοντάδες...

Πες τα ανθρωπε μου... πες τα γαμωτο....

Καθησα ξεσκιστηκα στερηθηκα τοσα πραγματα στη ζωη μου , μεχρι τα 18, εβγαλα 19000+ μορια, και αποφασισα να συνεχισω να ξεσκιζομαι στο διαβασμα, για να γινω ενας σωστος επιστημονας, και ερχεται το καθε παλιοπαιδο του καθηγητη πανεπιστημιου, και πηγαινει στη Βουλγαρια και στη Ρουμανια και τελειωνει επι πληρωμη την Ιατρικη σε 3-4 χρονια, ενω εγω στη Σαλονικη φτυνω αιμα να την τελειωσω σε 6-7 χρονια.

Και το χειροτερα 2 ξερετε ποιο ειναι?

1. Ερχονται και δεν ξερουν ντιπ Ιατρικη. Τον πρωτο καιρο, ουσιαστικα εσεις οι ασθενεις ειστε τα πειραματοζωα τους. Χωρις ιχνος υπερβολης.

2. Λιγο πριν τελειωσουν εξω τη σχολη, παιρνουν με μεσο μεταγραφη για το Αριστοτελειο, με προσχημα προβλημα υγειας, και αλλα τετοια πολλα. Και κανουν ενα τελευταιο εξαμηνο στην Ελλαδα, και μετα στην ταμπελιτσα τους, γραφουν οτι ειναι Αποφοιτοι Ιατρικης Αριστοτελειου, και ποιος ασθενης θα παρει χαμπαρι? Κανενας. Απο τοτε που πηγαν ολοι αυτοι οι γιοι πλουσιων εξω και σπουδασαν, και τωρα χωρις ΔΙΚΑΤΣΑ ερχονται ανετοι, πεθανε η ιατρικη στην Ελλαδα, και εμεις που δεν ειμαστε γιοι κανενος πλουσιου καθηγητη, το μπουλο. Ουστ λαμογια.

Μια χαρη μονο καν τε μου. Μην μαζοποιειτε στα σκατα, ολους τους γιατρους. Το 75% των παλαιων γιατρων λειτουργουν ετσι βρωμικα οπως εγραψε ο φιλος. Αλλα τα νεα παιδια, και παιδεια εχουν, και ηθος, τουλαχιστον. Μην κανετε το λαθος να μας θεωρειτε ιδιους με εκεινους που εκλεψαν και ρημαηξαν δεκαετιες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...