Προς το περιεχόμενο

Trim avisynth???

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!!!

Θα ήθελα τα φώτα σας στο πρόβλημα που έχω γιατί δεν μπορώ να βρώ λύση με τίποτα... δυστηχώς ότι είμαι εντελώς αρχάρια με το avisynth...

Έχω κάποια mts αρχειάκια τα οποία τα φορτώνω στο virtualdub με avisynth script. Εφαρμόζω τα φίλτρα που χρειάζονται (TomsMoComp,convolution3d,FadeIn,FadeOut και BicubicResize) και μετά κάνω trim σε αρκετά σημεία (κυρίως στις ενώσεις των αρχείων). Όταν όμως πάω ν' ανοίξω πάλι το script τα σημεία που υποτίθεται ότι είχα αφαιρέσει δεν έχουν φύγει. Από ότι είδα αλλάζει το framerate από το δεύτερο trim και μετά...

Νομίζω ότι αυτό πρέπει να είναι φυσιολογικό αλλά το ίδιο συμβαίνει ακόμα και όταν κάνω trim πριν από το deinterlace.

Το script που χρεισιμοποιώ είναι αυτό:

>LoadPlugin("C:\Program Files\dgavcdec109\DGAVCDecode.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files (x86)\AviSynth 2.5\plugins\NicAudio.dll")
Loadplugin("C:\Program Files (x86)\AviSynth 2.5\plugins\TomsMoComp.dll")
Loadplugin("C:\Program Files (x86)\AviSynth 2.5\plugins\convolution3d.dll")
AVCSource("C:\Video\BarcelonaDay2 2011.dga")
Nicac3source("C:\Video\BarcelonaDay2 2011 PID 1100 2_0ch 48KHz 256Kbps DELAY 0ms.ac3")
AudioDub(AVCSource("C:\Video\BarcelonaDay2 2011.dga"),Nicac3source("C:\Video\BarcelonaDay2 2011 PID 1100 2_0ch 48KHz 256Kbps DELAY 0ms.ac3"))
ConvertToYUY2
TomsMoComp(0,5,1)
convolution3d(preset="movieLQ")
Trim(0,8175)+Trim(8207,0)
Trim(0,12062)+Trim(12067,0)
Trim(0,12141)+Trim(12152,0)
Trim(0,24611)+Trim(24617,0)
FadeIn(100)
FadeOut(100)
BicubicResize(720,410)

Αν έχω κάποιο λάθος παρακαλώ διορθώστε με...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχην τα trims τα εκανες καπως περιεργα. Ετσι οπως τα εβαλες φορτωνεις πολλαπλες φορες ιδια σημεια του βιντεο.Θα τα κανεις καπως ετσι:

>a=Trim(8175,8207)
b=Trim(12062,12067)
c=Trim(12141,12152)
d=Trim(24611,24617)
a+b+c+d

Επισης το φιλτρο για denoise που εβαλες ειναι πολυ βαρυ και οχι απο τα καλυτερα. Σιγουρα δε σου χαλαει το video? Και απο το TomsMoComp υπαρχουν πολυ καλυτερα φιλτρα για τη δουλεια που θες.Η τελικη αναλυση του video πρεπει να ειναι mod16, πχ 720,400. DVD ειναι η πηγη σου? Blu ray πρεπει να ειναι αν κρινω απο το dga η αλλιως hdtv raw σε m2ts...

Ανεβασε καπου ενα μικρο κομματι του video αν θες...

Επεξ/σία από Neo106
Δημοσ.

Η πηγή είναι mts τραβηγμένα σε 1920x1080i.

Στην αρχή δοκίμασα το Yadiff αλλά ενώ είχε πολύ καλό αποτέλεσμα όταν έπαιζα το video στην τηλεόραση έκανε πολλά σπασίματα στην εικόνα. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι τα προκαλεί και έτσι σκέφτηκα να δοκιμάσω το TomsMoComp. Βέβαια δεν το έχω κάνει ακόμα γιατί στο μεταξύ κόλησα με τα trim.

Όσον αφορά το denoise είναι σίγουρα πολύ βαρύ, απλώς όμως το δοκίμαζα. Δεν χαλούσε την εικόνα καθόλου, ίσα ίσα που την έδειχνε ελαφρώς πιο καθαρή. Μικρή η διαφορά πάντως.

Τα trim τα δοκίμασα και όπως τα γράφεις αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Από το δεύτερο trim και μετά όταν το ξαναφόρτωνα ήταν αλλαγμένα τα frames.

Τα έχω δοκιμάσει επίσης και μ' αυτόν τον τρόπο με το ίδιο πάντα αποτέλεσμα:

>Trim(0,8175) ++ Trim(8207,12144) ++ Trim(12152,24622) ++ Trim(24630,26098) ++ Trim(26107,26219)

Ανέβασα ένα μικρό video χωρίς καθόλου επεξεργασία.

>https://rapidshare.com/files/2799079421/test.avi

Αν μπορείς να μου προτείνεις την σωστή διαδικασία για την επεξεργασία του θα ήμουν ευγνώμων. Δυστυχώς οι γνώσεις μου πάνω στο avisynth είναι ελάχιστες έως μηδαμινές... :( :( :(

Δημοσ.

Εγω θελω ομως sample απο το mts, εσυ το εκανες avi. Το τελικο video σε τι το θες? Για να το εχεις να παιζει σε media player?Και το εκανες και resize και σε xvid, μονο ανεπεξεργαστο δεν το λες αυτο. :P

Δημοσ.

Υπάρχει λόγος που προσπαθείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα;;;;

Πάρε ένα-ένα τα αρχεία που έχεις.

Μπορείς με το AviDemux2 να κόψεις τα σημεία που θέλεις,το προτείνω αυτό επειδή σου δείχνει τον τύπο του frame(καρέ) όταν είναι i-frame μπορείς να κάνεις το trim σου χωρίς να χρειαστεί να κάνεις recode απλά το αποθηκεύεις,αν είναι πάνω σε όποιο άλλο τύπο καρέ πρέπει να το κάνεις επανακωδικοποίηση.

Μπορείς επίσης να περάσεις και τα φίλτρα που θέλεις με το avidemux.

Αν τα έχεις κάνει όλα με το ίδιο φορμά στο τέλος μπορείς να τα ανοίξεις όλα μαζί και να τα ενώσεις απλά πατώντας file->save video.

Δημοσ.
Εγω θελω ομως sample απο το mts, εσυ το εκανες avi.

Oups, sorry... Ανέβασα ένα mts.

>https://rapidshare.com/files/1990003553/20110810175957.mts

Το τελικό αρχείο το θέλω σε avi.

Θα το προβάλω και σε standalone αλλά και σε pc.

Υπάρχει λόγος που προσπαθείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα;;;;

Πάρε ένα-ένα τα αρχεία που έχεις.

Μπορείς με το AviDemux2 να κόψεις τα σημεία που θέλεις,το προτείνω αυτό επειδή σου δείχνει τον τύπο του frame(καρέ) όταν είναι i-frame μπορείς να κάνεις το trim σου χωρίς να χρειαστεί να κάνεις recode απλά το αποθηκεύεις,αν είναι πάνω σε όποιο άλλο τύπο καρέ πρέπει να το κάνεις επανακωδικοποίηση.

Μπορείς επίσης να περάσεις και τα φίλτρα που θέλεις με το avidemux.

Αν τα έχεις κάνει όλα με το ίδιο φορμά στο τέλος μπορείς να τα ανοίξεις όλα μαζί και να τα ενώσεις απλά πατώντας file->save video.

Δεν το έχω δουλέψει καθόλου το AviDemux2. Συνήθως χρησιμοποιώ το virtualdub αλλά τα φίλτρα που έχει για deinterlace δεν μου έδιναν καλό αποτέλεσμα και είπα να δοκιμάσω με το avisynth.

Βασικά έχω ενώσει όλα τα mts γιατί είναι πάρα πολλά. Είναι γύρω στα 1000 αρχειά.

Το AviDemux2 θα το ψάξω αύριο που θα έχω λίγο χρόνο. Καλό ακούγετε.

Δημοσ.

Θα χρησιμοποιησεις αυτο το script για το video:

>dss2("20110810175957.mts")
converttoYV12()
AssumeTFF()
assumefps(25000,1000,false)
fielddeinterlace(blend=false)

a=Trim(8175,8207)
b=Trim(12062,12067)
c=Trim(12141,12152)
d=Trim(24611,24617)
a+b+c+d

lanczos4resize(720,400)
hqdn3d(1)
FadeIn(100)
FadeOut(100)

Θα κατεβασεις αυτο το zip:

Link

Στο avisynth pl.zip εχει τα dlls που θα βαλεις στα plugins του avisynth.

Στο system32.zip εχει τα dlls που θα βαλεις στο system32 των Windows.

Το xml ειναι το προφιλ του x264 που χρησιμοποιησα για το encoding. Αφου κατεβασεις το megui και βαλεις ολα τα updates, θα βαλεις αυτο το xml στον φακελο allprofiles/x264 για να στο βρει και να κανεις την κωδικοποιηση.

Μαζι ανεβασα κι το encoded video απο το mts που μου εδωσες.

Σαφως υπαρχουν και πιο αυτοματοποιημενες λυσεις απο το avisynth, αλλα αφου αρχισες να ψαχνεσαι, ακολουθα τις οδηγιες μου και δε θα δυσκολευτεις. Αμα εχεις απορια, ρωτα.

Δημοσ.

Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο που διέθεσες για να με βοηθήσεις. Θα τα δοκιμάσω το μεσημεράκι μετά τη δουλειά.

Μια ερώτηση μόνο. Πως θα μπορούσα να το μετατρέψω σε avi αντί για mkv έτσι ώστε να μπορώ να τα παίζω και σε standalone dvd players;

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Δημοσ.

Το scriptακι που μου ετοίμασες δουλεύει άψογα, μόνο που δεν έχω ήχο... :wacko:

Μήπως στο assumefps(25000,1000,false) αντί για false πρέπει να βάλω true;

Και άλλες δύο ελπίζω τελευταίες ερωτήσεις για να μην σε ζαλίζω πολύ... :P

1) Μία ελαφριά θολούρα που έχει η εικόνα είναι φυσιολογική λόγω του deinterlace; Μπορώ να κάνω κάτι (sharpen ίσως);

2) Το megui θα το χρησιμοποιούσα μόνο για την κωδικοποίηση, έτσι; Οπότε τώρα ρίχνω το script κατευθείαν στο virtualdub και κωδικοποιώ.

Δημοσ.

Τον ηχο καντον demux με tsmuxer και encode σε mp3 με megui η οτι προτιμας.

Για τη θολουρα απλα μη βαζεις τον denoiser, εγω το εβαλα επειδη ειχες στο προηγουμενο script. Το βιντεο σου ειναι καθαροτατο.

Οσο για το vdub, ναι, ριξε μεσα το video και ψηστο με τα settings που θες. Στο τελος ενωσε βιντεο και ηχο με το avimux η με τον muxer του megui.

Δημοσ.

Όπα, μισό και μπερδεύτηκα τώρα. Πάμε λίγο απ' την αρχή. :blink:

Έχω λέμε τώρα 250 mts αρχειάκια. Τα ενώνω μεταξύ τους με το tsmuxer. Προκύπτει ένα m2ts αρχείο με ήχο. Παίρνω το σκριπτάκι που μου φτιαξες (χωρίς τα trims και χωρίς τον ήχο), το ρίχνω στο virtualdub, βρίσκω τα frames για τα trims, τα περνάω στο αρχικό script και το ξαναφορτώνω στο vd. Bάζω το logo πoυ θέλω με φίλτρο του vd, και κάνω κωδικοποίηση με xvid (2 passes).

Τον ήχο σε πιο σημείο της πιο πάνω διαδικασίας τον κάνω demux και που τον κάνω ξανά mux; Εάν τον προσθέσω στο τέλος δεν θα υπάρχει ασυμφωνία ήχου-εικόνας λογω των trims;

Υπάρχει κάποιος άλλος διαφορετικός τρόπος από τον πιο πάνω για να βρω τα frames που θα αφαιρέσω; Γιατί κάθε φορά που πρόσθετα το επόμενο σημείο για trim χαλούσε το προηγούμενο... :fear:

Sorry, για την ασχετοσύνη μου αλλά από τόσα που έχω διαβάσει έχω μπερδευτεί εντελώς... :wacko: :wacko: :wacko:

Δημοσ.

Αφου κανεις encode το video:

Αφου ενωσεις ολα τα m2ts αρχεια θα κανεις demux μονο τον ηχο με tsmuxer. Μετα θα ανοιξεις το script που εχεις, θα κανεις cut τα trims και θα τα κανεις paste σε ενα απλο txt.

Ανοιγεις το megui κι αυτο εχει μια επιλογη, avs cutter. Θα ανοιξεις με αυτο το script σου(ουσιαστικα αυτο διαβαζει τα fps του video).

Μετα θα προθεσεις 1-1 τα trim sections, πατωντας add καθε φορα στο avs cutter και τελος save. Θα προκυψει ενα αρχειο clt.

Θα πας στην επιλογη audio cutter του megui, και θα βαλεις τον ηχο που εκανες demux και το clut αρχειο. Αυτο που θα προκυψει ειναι ο σωστα τριμαρισμενος ηχος για το video σου. Μετα αυτο τον ηχο αν θες καντον mp3 με megui παλι. Στο τελος θα τα κανεις mux video και audio με τον muxer του megui σε avi.

Ολα τα εργαλεια του megui ειναι στην επιλογη tools.

Αυτο που λες δηλαδη οτι οταν εβαζες κι αλλο trim section σου εβγαζε οτι να ναι, ειναι επειδη το avcsource που χρησιμοποιουσες δεν εχει σωστο backwards seeking. Με το dss2 στο script μου πρεπει να τα βλεπεις σωστα. Αλλιως καποιο λαθος εχεις κανει στο mux η δεν ειναι ολα τα m2ts απο την ιδια καμερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...