Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά ! Είμαι 16 χρονών και έχω ύψος 1,79 και είμαι 75 κιλά.Σκέφτομαι να ξεκινήσω γυνμαστήριο αλλα το θέμα είναι το εξής.Στο γυμναστηριο που 8α ξεκινήσω επειδή είναι στρατιωτικό ( βρίσκεται εντός της 1ης Στρατιάς στην Λάρισα ) ο γυμναστής απο ότι βλέπω δεν δίνει καποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα στα άτομα που πηγαίνουν.Έτσι θα ήθελα αν μπορείτε να με συμβουλεύσετε τι ακριβώς να κάνω στο γυμναστήριο.Σκοπός μου είναι να χάσω λίγα κιλά και η γράμμωση.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

3 φορές την εβδομάδα το λιγότερο.

1)Ξεκινάς με αερόβια 20 με 30 λεπτα διάδρομο..ΟΧΙ ΤΡΕΞΙΜΟ ουτε περπάτημα ενα χαλαρό τζόκινγκ αφου πρώτα κάνεις 10 λεπτο περπάτημα για ζέσταμα.Το τρέξιμο ειδικά το καλοκαίρι θα σε εξουθενώσει και δεν θα έχεις ενέργεια για τις ασκήσεις.

Τον χειμώνα μπορείς να τρέχεις.

2) χωρίζεις τις μυικές ομάδες ανα φορά που θα πηγαίνεις.Δηλαδή την μια μέρα το α την αλλη το β και την αλλη το γ .Για αρχή μην κάνεις πειράματα ακολούθησε το πιστά.

α) Στηθος -Δικέφαλους - Κοιλιακούς

β) Πλάτες - τρικέφαλους - Κοιλιακούς

γ) Ομους πόδια κοιλιακούς

Χοντρικά αυτο το προγραμματάκι σου προτείνω ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ καλό ζέσταμα ειναι το Α και το Ω της εκγύμνασης ΠΟΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ με τα βάρη και προσοχή στους ΟΜΟΥΣ .

Να έχεις στο μυαλό σου πάντοτε λιγα κιλά πολλές επαναλήψεις.

Σε κάθε άσκηση κάνω απο 4 σετ των 10 επαναλήψεων

Οτι αλλη απορία έχεις πές μου.

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά ! Είμαι 16 χρονών και έχω ύψος 1,79 και είμαι 75 κιλά.Σκέφτομαι να ξεκινήσω γυνμαστήριο αλλα το θέμα είναι το εξής.Στο γυμναστηριο που 8α ξεκινήσω επειδή είναι στρατιωτικό ( βρίσκεται εντός της 1ης Στρατιάς στην Λάρισα ) ο γυμναστής απο ότι βλέπω δεν δίνει καποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα στα άτομα που πηγαίνουν.Έτσι θα ήθελα αν μπορείτε να με συμβουλεύσετε τι ακριβώς να κάνω στο γυμναστήριο.Σκοπός μου είναι να χάσω λίγα κιλά και η γράμμωση.

mens health guide to [διαλεγεις οτι σου βγαλει το search]

Δημοσ.

3 φορές την εβδομάδα το λιγότερο.

1)Ξεκινάς με αερόβια 20 με 30 λεπτα διάδρομο..ΟΧΙ ΤΡΕΞΙΜΟ ουτε περπάτημα ενα χαλαρό τζόκινγκ αφου πρώτα κάνεις 10 λεπτο περπάτημα για ζέσταμα.Το τρέξιμο ειδικά το καλοκαίρι θα σε εξουθενώσει και δεν θα έχεις ενέργεια για τις ασκήσεις.

Τον χειμώνα μπορείς να τρέχεις.

2) χωρίζεις τις μυικές ομάδες ανα φορά που θα πηγαίνεις.Δηλαδή την μια μέρα το α την αλλη το β και την αλλη το γ .Για αρχή μην κάνεις πειράματα ακολούθησε το πιστά.

Χοντρικά αυτο το προγραμματάκι σου προτείνω ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ καλό ζέσταμα ειναι το Α και το Ω της εκγύμνασης ΠΟΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ με τα βάρη και προσοχή στους ΟΜΟΥΣ .

Να έχεις στο μυαλό σου πάντοτε λιγα κιλά πολλές επαναλήψεις.

Σε κάθε άσκηση κάνω απο 4 σετ των 10 επαναλήψεων

Οτι αλλη απορία έχεις πές μου.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σου.Χρείαζεται να κάνω και συγκεκριμένη διατροφή ή απλως να προσέχω τα γεύματά μου ?

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σου.Χρείαζεται να κάνω και συγκεκριμένη διατροφή ή απλως να προσέχω τα γεύματά μου ?

Να προσέχεις τα γευματά σου.Τρώς καλό πρωινό και μεσημεριανό σταθερή ώρα.Το βράδυ τρώς πιο ελαφρά γεύματα.

Τώρα λόγο ηλικίας μιας και θα ψηλώσεις κι αλλο να τρώς καλά και πλούσια γεύματα.

Γενικά μην τρώς αηδίες τύπου σουβλάκια πίτσες λιπαρα κοκ μόνο καλό δεν σου κάνουν.Το να φάς και μια φορά στο τόσο δεν θα σε βλάψει ας μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο.

Φυσικά αν καπνίζεις κόψτο δεν το συζητάμε.

Για να δείς αποτελέσματα με τα κιλά σου πρέπει να εχεις λιγο υπομονή για να προσαρμοστεί το σώμα σου και ο μεταβολισμός σου.

Δώσε βάση στην αερόβια τρέξιμο και ποτέ μα ποτέ μην βαρεθείς να κάνεις διάδρομο.Το ξέρω ειναι λίγο βαρετός αλλα το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

Επιμονή και υπομονή και το αποτέλεσμα ειναι εγγυημένο φυσικά πάντα με μια ισσοροπημένη διατροφή.

Δημοσ.

Να προσέχεις τα γευματά σου.Τρώς καλό πρωινό και μεσημεριανό σταθερή ώρα.Το βράδυ τρώς πιο ελαφρά γεύματα.

Τώρα λόγο ηλικίας μιας και θα ψηλώσεις κι αλλο να τρώς καλά και πλούσια γεύματα.

Γενικά μην τρώς αηδίες τύπου σουβλάκια πίτσες λιπαρα κοκ μόνο καλό δεν σου κάνουν.Το να φάς και μια φορά στο τόσο δεν θα σε βλάψει ας μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο.

Φυσικά αν καπνίζεις κόψτο δεν το συζητάμε.

Για να δείς αποτελέσματα με τα κιλά σου πρέπει να εχεις λιγο υπομονή για να προσαρμοστεί το σώμα σου και ο μεταβολισμός σου.

Δώσε βάση στην αερόβια τρέξιμο και ποτέ μα ποτέ μην βαρεθείς να κάνεις διάδρομο.Το ξέρω ειναι λίγο βαρετός αλλα το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

Επιμονή και υπομονή και το αποτέλεσμα ειναι εγγυημένο φυσικά πάντα με μια ισσοροπημένη διατροφή.

Ευχαριστώ πολύ οι συμβουλές σου μου φάνηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες :rolleyes:

Δημοσ.

Το στηθος δεν ταιριαζει καλυτερα με τους τρικεφαλους, και η πλατη με τους δικεφαλους?

Δημοσ.

Η γράμμωση εξαρτάται πολύ από την διατροφή.Πολύ δύσκολο είναι ειδικά οι κοιλιακοί- φέτες.

Πήγαινε στον γυμναστή και ρωτα τον ποιο είναι κατάλληλο πρόγραμμα gia esena.

Πάντως πρόσεχε να εκτελείς σωστά τις ασκήσεις και αν μπορείς κανε τις αργά τις επαναλήψεις.Εκτος από τους κοιλιακούς κάθε φορα που πηγαίνεις σημαντικό είναι και οι ραχιαίοι.Μην τους λησμονείς.

Ποσο ετών είσαι?

Άλλη μια επισήμανση είναι ότι πρώτα να βάλεις όγκο στο σώμα σου και μετά σταδιακά να πας για γράμμωση.Σημαντικό είναι όπως σου λέει ο Chaos για την γράμμωση είναι πολλές επαναλήψεις και λίγα κιλά ενώ ο όγκος πολλά κιλά λίγες επαναλήψεις.

Δημοσ.

Το στηθος δεν ταιριαζει καλυτερα με τους τρικεφαλους, και η πλατη με τους δικεφαλους?

οχι χωρίς ομως να ειναι απόλυτο.Δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να κάνεις στήθος τρικέφαλους και πλάτη δικέφαλους..

επίσης μην καταντήσεις σαν τους ανεγκέφαλους που πινουν σκευάσματα και δεν εννοώ πρωτείνη.

Δημοσ.

οχι χωρίς ομως να ειναι απόλυτο.Δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να κάνεις στήθος τρικέφαλους και πλάτη δικέφαλους..

επίσης μην καταντήσεις σαν τους ανεγκέφαλους που πινουν σκευάσματα και δεν εννοώ πρωτείνη.

Σαφώς και όχι.Δεν έχω σκοπό να πάρω τέτοια σκευάσματα :rolleyes:

Δημοσ.

Αλλο γυμναστηριο δεν εχετε εκει κοντα?

Δημοσ.

αθλητισμος και διατροφη

(η διατροφη αποτελει το 95% για την επιτυχια της γραμμωσης που θελεις)

Δημοσ.

Πιάσε τον γυμναστή, πες του ότι θέλεις να κάνεις αυτό κι αυτό και ζήτα του να σου βγάλει ένα πρόγραμμα.

Θα δει τον σωματότυπό σου, θα δει πόσο γυμνασμένος/αγύμναστος είσαι και θα μπορέσει να προτείνει κάτι καλύτερο απ τα generic προγράμματα που θα σου πει ο οποιοσδήποτε που δε σ έχει δει ποτέ.

Το ότι δε βλέπεις να δίνει προγράμματα σε άλλους δε σημαίνει ότι δε πιστεύει στα προγράμματα, το πιθανότερο είναι να μη του ζήτησε κανείς τη γνώμη του, γιατί καλώς ή κακώς οι περισσότεροι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα απ την πρώτη μέρα.

Το πιο σημαντικό απ όλα είναι, ακόμη και να βρεις δικό σου πρόγραμμα, να πας με το χαρτί στο χέρι στο γυμναστή και να του ζητήσεις να σου δείξει πως γίνονται οι ασκήσεις σου ΣΩΣΤΑ! Είσαι 16 χρονών, δε λέει να πηδήξεις μέση, γόνατα και λοιπές αρθρώσεις από τώρα, τεράστια προσοχή στην εκτέλεση των ασκήσεων. Αν το κρατήσεις το θέμα με τη γυμναστική, θα παρατηρήσεις μετά από καιρό, ότι υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις που αν τις κάνεις λίιιιγο στραβά, βγάζεις περισσότερα κιλά και νιώθεις ο Χάλκ να ουμ, το καροτσάκι όμως παραμονεύει στη γωνία, οπότε ΠΡΟΣΟΧΗ και ας είναι λιγότερα τα κιλά.

Επίσης, διάβασμα, πολύ διάβασμα, μάζευε γνώμες είτε από άλλους αθλούμενους, είτε απ το ίντερνετ (γίνεται της Πόπης από γνώμες εκεί) βάζε τις κάτω και με λίγη κριτική σκέψη κράτα χρήσιμες πληροφορίες, για τρόπους γυμναστικής, είδη ασκήσεων, πιθανούς τραυματισμούς κλπ.

Επίσης, η διατροφή είναι το σημαντικότερο πράγμα, ίσως όχι 95% που είπε το παιδί πιο πάνω, αλλά σίγουρα 80+. Πολλά και μικρά γεύματα πχ κάθε 2-3 ώρες. Μακριά από τους πολλούς υδατάνθρακες και όλα θα πάνε καλά, μικρός είσαι, το σώμα φτιάχνει εύκολα σ αυτές τις ηλικίες.

Αυτά για αρχή, καλό τουμπάνιασμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...