Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

αρα καθεσαι εκει και περιμενεις, sic. περιμενω το δικαστηριο που θα βγαλει τετοια αποφαση ;)

Θα περιμένεις πάρα πολύ, και αυτό γιατί κανένας δεν ξεκινάει δικαστικό αγώνα ενώ είναι σίγουρο πως θα χάσει.

3 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

κανεις λαθος και εχω παραδειγμα, εφταιγε σε τρακαρισμα η μανα μου αλλα κυνηγησαν τον αλλο οδηγο (δεν εφτασε δικαστηριο) και κερδισαν 50/50 συνυπαιτιοτητα.

Τώρα τη σχέση έχει ο άλλος οδηγός στην περίπτωση της μάνας σου με το παρανόμως παρκαρισμένο όχημα στην περίπτωση που συζητάμε εδώ, μόνο εσύ το ξέρεις.

14 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

α και ξαναβαζω γιατι δε σε προλαβα να το δεις να μου πεις αν ξερεις. ασχετο-σχετικο. αυτος (που χει παρκαρει στη γωνια) αν εχει νομικη προστασια, θα του καλυψει τα εξοδα δικηγορου η ασφαλιστικη ή επειδη δεν ηταν μεσα δεν τον πιανει?

Διευκρίνησε μου πρώτα για ποια ακριβώς "έξοδα δικηγόρου" μιλάς.

• Confused 1
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

Εγω αναρωτιεμαι, τωρα πια που οι ασφαλιστικες "μοιραζουν" νομικη υποστηριξη με το κιλο, τι εμποδιζει καποιον να σε κυνηγησει που το παρκαρες παρανομα στη γωνια και του εκοβες την ορατοτητα? (Σχημα λογου, δεν εννοω εσενα προσωπικα)

Κλαιγεται ο αλλος που φαγε κληση 20 50 ευρω ποσα ειναι και δε σκεφτεται πως παιζει να πληρωνε κανα δυο χιλιαρικα αμα γινοταν μακακια

Δοκίμασε το και θα δεις ότι πάλι εσύ θα φταις αν βγεις σε δρόμο και σε χτυπήσει ο άλλος που έχει προτεραιότητα.

Από την άλλη,άποψη μου προσωπική,το πρόστιμο για παρκάρισμα σε γωνία κεντρικού δρόμου με πολύ κίνηση όπου κλείνει την ορατότητα,θα έπρεπε να ήταν αφαίρεση διπλώματος για μήνες και μεγάλο χρηματικό.

Για ένα μικρό δρόμο με σπάνια κίνηση,εκεί μπορεί να υπάρχει μια ανοχή.

Επεξ/σία από jmmys
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Θα περιμένεις πάρα πολύ, και αυτό γιατί κανένας δεν ξεκινάει δικαστικό αγώνα ενώ είναι σίγουρο πως θα χάσει.

Τώρα τη σχέση έχει ο άλλος οδηγός στην περίπτωση της μάνας σου με το παρανόμως παρκαρισμένο όχημα στην περίπτωση που συζητάμε εδώ, μόνο εσύ το ξέρεις.

δυο επιλογες υπαρχουν αμα δεν εχεις ορατοτητα, ειτε κατεβαινεις και ελεγχεις οπως οριζει ο ΚΟΚ και δεν εισαι πλεον υπευθυνος για οτι γινει, ή εισαι υπευθυνος βρεξει χιονισει οποτε για να καλυψεις το κωλο σου περιμενεις εκει που εισαι και καλεις τη τροχαια να "κλεισει" το αλλο στενο να περασεις. στην ελλαδα που γινονται αβερτα ατυχηματα πιστευω ολο και καποιος θα χε ανακαλυψει την απαντηση, αλλα δε βλεπω κανεναν να πηγαινει με συνοδεια τροχαιας στη δουλεια του, οποτε πιστευω ειτε βγαζει ματι οτι φταιει και ο παρκαρισμενος και τα βρισκουν οι ασφαλιστικες εξωδικαστικα ή αν μια στο εκατομμυριο πηγε σε δικη κανενας δικαστης δεν αθωωσε αυτον που παρκαρε παρανομα.

ειπες πως δεν ασχολουνται αμα εχεις υπαιτιοτητα, και σου εδωσα παραδειγμα πως αυτο δεν ισχυει. αν μπορει η ασφαλιστικη να πεταξει το μπαλακι αλλου θα το κυνηγησει, δεν εχει να χασει τιποτα ουτε και εσυ.

ρωταω αν καλυπτει τα δικηγορικα εξοδα για τη περιπτωση που συζηταμε. θελω εγω και η ασφαλιστικη μου να κανουμε χρηση νομικης προστασιας και να κυνηγησουμε καποιον που παρκαρε σα μακακας και μας εκοψε την ορατοτητα και στουκαρα. η δικια του ασφαλιστικη θα του καλυψει τα δικηγορικα εξοδα αν φτασει σε τετοιο σημειο ή υπαρχει παραθυρακι "δεν οδηγουσες δε σε καλυπτω". δε ξερω αμα το εξηγησα καλυτερα τωρα

16 λεπτά πριν, jmmys είπε

Δοκίμασε το και θα δεις ότι πάλι εσύ θα φταις αν βγεις σε δρόμο και σε χτυπήσει ο άλλος που έχει προτεραιότητα.

Από την άλλη,άποψη μου προσωπική,το πρόστιμο για παρκάρισμα σε γωνία κεντρικού δρόμου με πολύ κίνηση όπου κλείνει την ορατότητα,θα έπρεπε να ήταν αφαίρεση διπλώματος για μήνες και μεγάλο χρηματικό.

Για ένα μικρό δρόμο με σπάνια κίνηση,εκεί μπορεί να υπάρχει μια ανοχή.

πολλα θα επρεπε να ναι, αλλα υπαρχει τεραστια ανοχη διοτι δεν υπαρχει χωρος για παρκαρισμα. το προβλημα ειναι δεν φτιαχνουν και κανα δημοτικο παρκινγκ να διευκολυνουν τη κατασταση. οκ λεφτα δεν υπαρχουν, εχουμε αλλες προταιρεοτητες, θα χει κοστος κλπ, αλλα πρεπει να γινει καποια στιγμη + θα κανει αποσβεση και μετα θα ναι επιπλεον εσοδο για το δημο/κρατος

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε αφού σε κλείνει ο άλλος με ορατότητα,βγαίνεις σιγά σιγά με προσοχή,βρίζεις μέσα σου αλλά Ελλάδα είσαι,καθημερινά το ζω,

εγώ δεν έχω καμμία ανοχή σε αυτούς που κλείνουν ράμπες και θέσεις ΑΜΕΑ.

Το δεν υπάρχει χώρος για παρκάρισμα το ακούω βερεσέ,παρκαρε όπου θέλεις αρκεί να μην κλείνεις κάποιον ή δεν εμποδίζει την κυκλοφορία,αλαρμ για καφέ π.χ.

Επεξ/σία από jmmys
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, jmmys είπε

Οπότε αφού σε κλείνει ο άλλος με ορατότητα,βγαίνεις σιγά σιγά με προσοχή,βρίζεις μέσα σου αλλά Ελλάδα είσαι,καθημερινά το ζω,

εγώ δεν έχω καμμία ανοχή σε αυτούς που κλείνουν ράμπες και θέσεις ΑΜΕΑ.

Το δεν υπάρχει χώρος για παρκάρισμα το ακούω βερεσέ,παρκαρε όπου θέλεις αρκεί να μην κλείνεις κάποιον ή δεν εμποδίζει την κυκλοφορία,αλαρμ για καφέ π.χ.

καλα ολοι καθημερινα αυτο ζουμε (περα απο κατι "ωραιους" που περνανε και δε κοιτανε τιποτα) θεωρητικη ειναι η συζητηση.

παντως εδω που ζω δεν εχουμε μεγαλο προβλημα με το παρκαρισμα, σε αλλες περιοχες ομως απορω πως τη παλευουν..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

δυο επιλογες υπαρχουν αμα δεν εχεις ορατοτητα, ειτε κατεβαινεις και ελεγχεις οπως οριζει ο ΚΟΚ και δεν εισαι πλεον υπευθυνος για οτι γινει, ή εισαι υπευθυνος βρεξει χιονισει οποτε για να καλυψεις το κωλο σου περιμενεις εκει που εισαι και καλεις τη τροχαια να "κλεισει" το αλλο στενο να περασεις. στην ελλαδα που γινονται αβερτα ατυχηματα πιστευω ολο και καποιος θα χε ανακαλυψει την απαντηση, αλλα δε βλεπω κανεναν να πηγαινει με συνοδεια τροχαιας στη δουλεια του, οποτε πιστευω ειτε βγαζει ματι οτι φταιει και ο παρκαρισμενος και τα βρισκουν οι ασφαλιστικες εξωδικαστικα ή αν μια στο εκατομμυριο πηγε σε δικη κανενας δικαστης δεν αθωωσε αυτον που παρκαρε παρανομα.

Ο κ.ο.κ. σου δίνει μόνο μία επιλογή, να περάσεις μόνο αν βεβαιωθείς ότι δεν έρχεται κάποιος. Ε εάν περάσεις και πέσει πάνω σου διερχόμενο αυτοκίνητο που έχει προτεραιότητα, τότε φυσικά και εσύ θα είσαι αυτός που φταίει μια και πέρασες χωρίς να εξασφαλίσεις ότι δεν έρχεται κάποιος, άσχετα αν η ορατότητα είναι μειωμένη λόγω ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου ή λόγω ενός θάμνου ή ενός βουνού σκουπιδιών. Όλα τα άλλα είναι να χα με να λέγαμε.

16 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

ειπες πως δεν ασχολουνται αμα εχεις υπαιτιοτητα, και σου εδωσα παραδειγμα πως αυτο δεν ισχυει. αν μπορει η ασφαλιστικη να πεταξει το μπαλακι αλλου θα το κυνηγησει, δεν εχει να χασει τιποτα ουτε και εσυ.

Στο παράδειγμα σου από ότι έγραψες η συνυπαιτιότητα αφορούσε τους 2 εμπλεκόμενους, όχι το εμπόδιο που μείωνε την ορατότητα, για αυτό ακριβώς το παράδειγμα σου ήταν εντελώς άσχετο.

21 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

αν καλυπτει τα δικηγορικα εξοδα για τη περιπτωση που συζηταμε. θελω εγω και η ασφαλιστικη μου να κανουμε χρηση νομικης προστασιας και να κυνηγησουμε καποιον που παρκαρε σα μακακας και μας εκοψε την ορατοτητα και στουκαρα. η δικια του ασφαλιστικη θα του καλυψει τα δικηγορικα εξοδα αν φτασει σε τετοιο σημειο ή υπαρχει παραθυρακι "δεν οδηγουσες δε σε καλυπτω". δε ξερω αμα το εξηγησα καλυτερα τωρα

Το πρόβλημα είναι ότι αρνείσαι πεισματικά να καταλάβεις ότι αυτό που προκάλεσε το ατύχημα ήταν το ότι δεν έλαβες τα απαραίτητα μέτρα, το ότι πέρασες χωρίς να σιγουρευτείς ότι δεν έρχεται κάποιος, και όχι ότι ότι σου μείωνε την ορατότητα ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Αν καταφέρεις ποτέ να το εμπεδώσεις, τότε θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι δυνατόν να κυνηγήσεις αυτόν που πάρκαρε παράνομα, συνεπώς δεν τίθεται θέμα αν η νομική προστασία του άλλου θα τον καλύψει ή όχι.

Επίσης αν θέλεις να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για το τι καλύπτει και τι όχι η νομική προστασία, να κάτσεις να διαβάσεις και τους γενικούς όρους της εταιρείας που παρέχει τη νομική προστασία, αλλά και τους ειδικούς όρους του συγκεκριμένου προγράμματος που έχει επιλεγεί.

• Confused 1
Δημοσ.

Ααα με μικτή μπορώ να το ρίξω σε τοίχο γιατί είμαι ατζαμής στο παρκάρισμα αλλά έχω πρόβλημα αν  με θερίσουν σε τυφλή γωνία ?

Δημοσ.

Το ότι έχεις νομική προστασία στο συμβόλαιο δεν σημαίνει ότι θα κάνεις ότι σου κατέβει και η ασφαλιστική θα σου πληρώνει δικηγόρους.

Και η ασφαλιστική να γλιτώσει λεφτά θέλει. Αν από τα δεδομένα κρίνει πως η συμβολή δικηγόρου θα της μειώσει το συνολικό κόστος ή και θα προστατεύσει εσένα που έχεις δίκιο, θα το κάνει.

Αν όμως κρίνει ότι εγώ ενώ φταίω ξεκάθαρα για ένα ατύχημα, αρνούμαι να το παραδεχτώ και το αποτέλεσμα δικαστικής διαμάχης είναι προδιαγεγραμμένο, θα καλύψει το ατύχημα και θα το τελειώσει εκεί.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

αυτο το γραφει αλλα ποιος με εμποδιζει να ισχυριστω πως κατεβηκα ελεγξα και μεχρι να ξαναμπω στο οχημα, βαλω ζωνη, εκκινησω το κινητηρα (απαγορευονται τα κλειδια παρατημενα χωρις τον οδηγο), και ξεκινησω ηρθε καποιος που πριν δεν ηταν οταν ελεγξα? (υπαρχει στροφη κοντα, μπηκε απο αλλο στενο, κλπ)

ασχετα με το ποιος θα "κερδισει/εχει δικιο" εφοσον ειναι τζαμπα για μενα ποιος με εμποδιζει να τον φοβερισω/τρεξω?

ασχετο-σχετικο. αυτος αν εχει νομικη προστασια, θα του καλυψει τα εξοδα δικηγορου η ασφαλιστικη ή επειδη δεν ηταν μεσα δεν τον πιανει?

Τελειως ενημερωτικα, γιατι δεν στα ειπανε καλα, εσυ που περασες χωρις να εχεις ορατοτητα θα πληρωσεις την ζημια και ο οδηγος του παρκαρισμενου που σου εμποδιζε την ορατοτητα, θα πληρωσει την κληση για παρανομο παρκαρισμα. Και αυτο, αν του βεβαιωθει απο την τροχαια που θα ερθει επι τοπου στο σημειο).

Δεν εχεις καμμια αλλη ελπιδα και καμμια αλλη αξιωση απο το αυτοκινητο που σου εμποδιζε την ορατοτητα. The end.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

Εγω αναρωτιεμαι, τωρα πια που οι ασφαλιστικες "μοιραζουν" νομικη υποστηριξη με το κιλο, τι εμποδιζει καποιον να σε κυνηγησει που το παρκαρες παρανομα στη γωνια και του εκοβες την ορατοτητα? (Σχημα λογου, δεν εννοω εσενα προσωπικα)

Κλαιγεται ο αλλος που φαγε κληση 20 50 ευρω ποσα ειναι και δε σκεφτεται πως παιζει να πληρωνε κανα δυο χιλιαρικα αμα γινοταν μακακια

Υπάρχει μια διασταύρωση -με στοπ- στη Θεσσαλονίκη, Αγ. Σοφίας με Φιλίππου, όπου παρκάρουν στην γωνία και στα δεξιά σου είναι κατηφόρα.

Σε αυτό το σημείο ο οδηγός που είναι στο στοπ έχει μηδενική ορατότητα από αυτούς που έρχονται από τα δεξιά του. Απλά βγάζεις τη μούρη του αυτοκινήτου σιγά-σιγά ή προσπαθείς να ακούσεις ήχο κινητήρα κλπ.

Θεωρητικά θα μπορούσες να κατηγορήσεις τον οδηγό του παρκαρισμένου ή ακόμη και την δημοτική αστυνομία που δεν τους ελέγχει!

Πρακτικά δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο για τα ελληνικά δεδομένα.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ο κ.ο.κ. σου δίνει μόνο μία επιλογή, να περάσεις μόνο αν βεβαιωθείς ότι δεν έρχεται κάποιος. Ε εάν περάσεις και πέσει πάνω σου διερχόμενο αυτοκίνητο που έχει προτεραιότητα, τότε φυσικά και εσύ θα είσαι αυτός που φταίει μια και πέρασες χωρίς να εξασφαλίσεις ότι δεν έρχεται κάποιος, άσχετα αν η ορατότητα είναι μειωμένη λόγω ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου ή λόγω ενός θάμνου ή ενός βουνού σκουπιδιών. Όλα τα άλλα είναι να χα με να λέγαμε.

Στο παράδειγμα σου από ότι έγραψες η συνυπαιτιότητα αφορούσε τους 2 εμπλεκόμενους, όχι το εμπόδιο που μείωνε την ορατότητα, για αυτό ακριβώς το παράδειγμα σου ήταν εντελώς άσχετο.

Το πρόβλημα είναι ότι αρνείσαι πεισματικά να καταλάβεις ότι αυτό που προκάλεσε το ατύχημα ήταν το ότι δεν έλαβες τα απαραίτητα μέτρα, το ότι πέρασες χωρίς να σιγουρευτείς ότι δεν έρχεται κάποιος, και όχι ότι ότι σου μείωνε την ορατότητα ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Αν καταφέρεις ποτέ να το εμπεδώσεις, τότε θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι δυνατόν να κυνηγήσεις αυτόν που πάρκαρε παράνομα, συνεπώς δεν τίθεται θέμα αν η νομική προστασία του άλλου θα τον καλύψει ή όχι.

Επίσης αν θέλεις να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για το τι καλύπτει και τι όχι η νομική προστασία, να κάτσεις να διαβάσεις και τους γενικούς όρους της εταιρείας που παρέχει τη νομική προστασία, αλλά και τους ειδικούς όρους του συγκεκριμένου προγράμματος που έχει επιλεγεί.

μα το προβλημα ειναι πως χωρις ορατοτητα δεν μπορεις να βεβαιωθεις. και ο μονος πρακτικος τροπος που χρησιμοποιουμε ολοι καθημερινα, να βγαζουμε μουρη σιγα σιγα, ρισκο ειναι και αμα γινει μακακια θα τη πληρωσουμε. δεν ειναι ιδια η περιπτωση καποιου που πεταγεται απο στοπ χωρις να υπολογισει τιποτα με καποιον που προσπαθει σιγα σιγα μπας και καταφερει να δει για να περασει μ ασφαλεια, αλλα και οι δυο θα εχουν την ιδια αντιμετωπιση απ το νομο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

μα το προβλημα ειναι πως χωρις ορατοτητα δεν μπορεις να βεβαιωθεις. και αυτο που κανουμε ολοι καθημερινα και πεταμε μουρη σιγα σιγα, ρισκο ειναι και αμα γινει μακακια θα τη πληρωσουμε. δεν ειναι ιδια η περιπτωση καποιου που πεταγεται απο στοπ χωρις να υπολογισει τιποτα με καποιον που προσπαθει σιγα σιγα μπας και καταφερει να δει για να περασει μ ασφαλεια, αλλα και οι δυο θα εχουν την ιδια αντιμετωπιση απ το νομο.

Δεν τα λες καλά, από τη στιγμή που και οι δύο θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση από το νόμο, τότε σύμφωνα με τον νόμο είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση.

Μόνο σε καμιά συζήτηση τύπου καφενείου θα υπάρχει διαφορά.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Κανένας, έλα όμως που ο ισχυρισμός αυτός δεν σε απαλλάσσει από τις ευθύνες σου, σε καμία περίπτωση δεν περνάς stop χωρίς ορατότητα.

Και αυτό λάθος το έχεις καταλάβει, νομική προστασία δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα φοβερίσουν/τρέξουν όποιον εσύ κάνεις κέφι και για όποιον λόγο γουστάρεις. Μόνο στην περίπτωση που εσύ δεν ευθύνεσαι θα κινηθούν νομικά εναντίον του υπαίτιου ώστε να σε αποζημιώσει.

Ούτε εσύ το έχεις καταλάβει σωστά.
Διάβασε παρακάτω:
https://blog.anytime.gr/ti-ine-nomiki-prostasia-stin-asfalia-aftokinitou-2/

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dpolal είπε

Ούτε εσύ το έχεις καταλάβει σωστά.
Διάβασε παρακάτω:
https://blog.anytime.gr/ti-ine-nomiki-prostasia-stin-asfalia-aftokinitou-2/

Το έχω διαβάσει, αλλά δεν βλέπω κάτι από όσα γράφει να έρχεται σε αντίθεση με όσα γράφω εγώ.

Αν θέλεις γίνε πιο σαφής κάνοντας copy/paste το κομμάτι που - νομίζεις πως - με διαψεύδει ώστε να το συζητήσουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το έχω διαβάσει, αλλά δεν βλέπω κάτι από όσα γράφει να έρχεται σε αντίθεση με όσα γράφω εγώ.

Αν θέλεις γίνε πιο σαφής κάνοντας copy/paste το κομμάτι που - νομίζεις πως - με διαψεύδει ώστε να το συζητήσουμε.

- τη δικαστική δαπάνη σε περίπτωση που επιδικαστεί στον αντίδικο

- Αν εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα που οδηγήσει στον τραυματισμό ή την απώλεια ζωής τρίτων, έμπειρος δικηγόρος θα αναλάβει την υπεράσπισή σας σε ποινικά δικαστήρια.

Δηλαδή:
Νομική προστασία έχεις σε κάθε περίπτωση που χρειαστεί να πας στο δικαστήριο.

Σε καμμία περίπτωση δεν θα κινηθούν νομικά του άλλου για να αποζημιώσει εσένα.
Θα σε αποζημιώσει η ασφαλιστική και μετά θα κινηθεί εκείνη νομικά εναντίων του άλλου για να αποζημιωθεί αυτή.

Επεξ/σία από dpolal

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...