giorgos147 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Ντάξει βρε Kage, είπαμε να πάρουμε κάτι να μας βοηθήσει, αλλά τουλάχιστον να μην είναι και μέσα στο χημικό. Προτιμώ κάτι πιο "φυτικό". Τώρα το να δώσω προφορική εξέταση, ε, το πρόβλημα μου δεν είναι δα και τόσο μεγάλο για να φτάσω έως εκεί. Ευχαριστώ πολύ πάντως για την άποψή σου στο θέμα.
johnbond Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Πάρε κάποιο συμπλήρωμα που να έχει τις βιταμίνες B.Οι έρευνες δείξει οτι ενισχύουν την μνήμη. Κάτι τέτοιο. http://www.pharmacy2go.gr/c/bitamines-314/4396-solgar-b-50-complex-50-veg-caps Αλλά να ξέρεις οτι θέλει αρκετό χρόνο για να δράσει(τουλάχιστον ένα μήνα),αν τελικά δράσει.
giorgos147 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Το προϊόν που πρότεινε πιο πίσω ο Nemesis, δεν είναι, ίσως, κάπως καλύτερο μιας που είναι ακριβώς για το πρόβλημα μου; Ενίσχυση της μνήμης δηλαδή. Το πόσο χρονικό διάστημα θα πάρει, δε με ενοχλεί προς το παρόν, αφού έχω χρόνο μπροστά μου, απλά, μακάρι να κάνει δουλειά γιατί η κατάστασή μου δε παλεύεται.
johnbond Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μπορείς να τα συνδυάσεις. Είναι ακίνδυνα,οπότε πάρε και δες αν θα βελτιωθεί η μνήμη σου. Αν βελτιωθεί συνεχίζεις,αλλιώς τα κόβεις. Οι βιταμίνες b πάντως λένε οτι βοηθάνε τη μνήμη.
koslibpro Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Εδωσα φετος,οποτε θα σου πω τις αποψεις μου. Εγω δεν μπορουσα να τα θυμηθω λογω αρνησης.δεν ηθελα μεσα μου να διαβασω αυτο το κωλοσκατομαθημα.οχι βεβαια και οτι αν ηθελα ειμαι κανενας που με ευκολια μαθαινει απεξω,αλλα λεμε τωρα. Αρχισα πραγματικα να μαθαινω αοδε τα χριστουγεννα.οταν καταλαβα οτι πρεπει να παρω 20 σε αυτο το μαθημα.οποτε και μεσα μου θελησα να διαβασω.ετσι ξεπερασα οποιοδηποτε αλλο προβλημα.για βιταμινες κτλπ που ειπες,εγω απλα ετρωγα καλο πρωινο το πρωι(γαλα με δημητριακα και κουακερ,και καμια φετα με μαρμελαδα). Οποτε ηρεμισε και σκεψου λογικα.ΘΕΛΕΙΣ και ΠΡΕΠΕΙ να γραψεις 20 σε αυτο.οποτε διαβασε με ορεξη. Ελπιζω να σε βοηθησα.καλη επιτυχια φιλαρακι. Υγ:πολλες φορες ελεγα οτι θα γινω ψαρας και οτι δεν θα εκανα τιποτα στις πανελληνιες κτλπ.λογω αοδε.μην ανησυχεις λοιπον,ολοι περνανε δυσκολα με αυτο το μαθημα!
giorgos147 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα. Επαναφέρω το θέμα. Δοκίμασα τα χάπια με Ginkgo Leaf της Power Health, αλλά δεν είδα καμία βελτίωση, οπότε και τα σταμάτησα. Απ'όσο μπορώ να διακρίνω το πρόβλημα μου, ίσως βρίσκεται στη συγκέντρωση. Για να σας δώσω να καταλάβετε. Μπορεί να έχω διαβάσει το ΑΟΔΕ ας πούμε. Να το έχω μάθει όντως καλά. Όμως, κατά τη στιγμή της προφορικής εξέτασης, αν κολλήσω, δε θα ξεκολλήσω μέχρι να μου πεις τη πρώτη λέξη ή ακόμη και ένα άρθρο. Μπορεί να κάθομαι 10 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα και να πω στο καθηγητή μου "πες μου έστω το πρώτο γράμμα" και με το που μου πει, ακαριαία να έρθει η επόμενη πρόταση. Οπότε, αν είναι θέμα συγκέντρωσης, σκέφτομαι, έστω και δοκιμαστικά, ως τελευταία λύση, να δοκιμάσω κανένα ενισχυτικό όπως αυτό που προτείνει ο kage, όσον αφορά το πρόβλημα "ADHD". Αναζητώντας για τέτοια σκευάσματα, πέτυχα αυτά εδώ. Έχει κάποιος καμία επιπλέον άποψη επί του θέματος; Επίσης, koslibpro, ευχαριστώ για τη παραπάνω απάντηση. Μόλις τώρα είδα την απάντηση σου. Το θέμα είναι ότι και να θέλω, δε μπορώ να αποδώσω. Για το διαγώνισμα του ΑΟΔΕ για παράδειγμα, αφιέρωσα, πέρα από τη "πλάκα", πάνω από κανένα 12ωρο και όλο αυτό για λίγες μόνο σελίδες. Το αποτέλεσμα; Να κολλάω και όμως, να μην έχω, φυσικά, τον καθηγητή να μου πει το πρώτο... γράμμα ώστε να μου έρθει η επόμενη πρόταση.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Λοιπόν θα μπω μόνο σε θέματα μεθοδολογίας. Αν θέλεις να μάθεις "παπαγαλία" κάτι η καλύτερη μέθοδος είναι να αποστηθίζεις μικρά μικρά κομμάτια επαναλαμβάνοντας τα συχνά. Π.χ. έχεις μια παράγραφο...δεν τη διαβάζεις απο την αρχή μέχρι το τέλος. Διαβάζεις 2 προτάσεις απο 4 φορές. Τις επαναλαμβάνεις χωρίς το βιβλίο. Μετά τις επόμενες 2 απο 4 φορές, και προσπαθείς πάλι απο την αρχή μέχρι εκεί που έφτασες χωρίς το βιβλίο. Αν δεις ότι κολλάς, ξαναλες τις τελευταίες προτάσεις και πάλι απο την αρχή. Είναι κουραστικό και ηλίθιο αλλά έτσι θα μάθεις "ποιηματάκι" ότι θέλεις. Αυτό βέβαια δεν συνεπάγεται ότι έχεις αποκτήσει κάποια γνώση έτσι, απλά το παπαγαλίζεις το οποίο είναι απ'ότι καταλαβαίνω αυτό που θες. 1
DrLo Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα. Επαναφέρω το θέμα. Δοκίμασα τα χάπια με Ginkgo Leaf της Power Health, αλλά δεν είδα καμία βελτίωση, οπότε και τα σταμάτησα. Απ'όσο μπορώ να διακρίνω το πρόβλημα μου, ίσως βρίσκεται στη συγκέντρωση. Για να σας δώσω να καταλάβετε. Μπορεί να έχω διαβάσει το ΑΟΔΕ ας πούμε. Να το έχω μάθει όντως καλά. Όμως, κατά τη στιγμή της προφορικής εξέτασης, αν κολλήσω, δε θα ξεκολλήσω μέχρι να μου πεις τη πρώτη λέξη ή ακόμη και ένα άρθρο. Μπορεί να κάθομαι 10 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα και να πω στο καθηγητή μου "πες μου έστω το πρώτο γράμμα" και με το που μου πει, ακαριαία να έρθει η επόμενη πρόταση. Οπότε, αν είναι θέμα συγκέντρωσης, σκέφτομαι, έστω και δοκιμαστικά, ως τελευταία λύση, να δοκιμάσω κανένα ενισχυτικό όπως αυτό που προτείνει ο kage, όσον αφορά το πρόβλημα "ADHD". Αναζητώντας για τέτοια σκευάσματα, πέτυχα αυτά εδώ. Έχει κάποιος καμία επιπλέον άποψη επί του θέματος; Επίσης, koslibpro, ευχαριστώ για τη παραπάνω απάντηση. Μόλις τώρα είδα την απάντηση σου. Το θέμα είναι ότι και να θέλω, δε μπορώ να αποδώσω. Για το διαγώνισμα του ΑΟΔΕ για παράδειγμα, αφιέρωσα, πέρα από τη "πλάκα", πάνω από κανένα 12ωρο και όλο αυτό για λίγες μόνο σελίδες. Το αποτέλεσμα; Να κολλάω και όμως, να μην έχω, φυσικά, τον καθηγητή να μου πει το πρώτο... γράμμα ώστε να μου έρθει η επόμενη πρόταση. ΑΟΔΕ είναι αρχές οικονομικής διοίκησης, έτσι δεν είναι ? Αν και δεν είμαι της γενιάς σου, για ποιο λόγο χρειάζεται να μάθεις αυτό το μάθημα παπαγαλία ? Είναι ίσως το μάθημα που περισσότερο από όλα τα άλλα απλά χρειάζεται να κατάλάβεις βασικά concepts και να μπορείς να τα χειριστείς στο μυαλό σου. Ίσως πέρα από φάρμακα και ματζούνια να βοηθούσε να αλλάξεις νοοτροπία προς το μάθημα.
andreapaog328 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 ΑΟΔΕ είναι αρχές οικονομικής διοίκησης, έτσι δεν είναι ? Αν και δεν είμαι της γενιάς σου, για ποιο λόγο χρειάζεται να μάθεις αυτό το μάθημα παπαγαλία ? Είναι ίσως το μάθημα που περισσότερο από όλα τα άλλα απλά χρειάζεται να κατάλάβεις βασικά concepts και να μπορείς να τα χειριστείς στο μυαλό σου. Ίσως πέρα από φάρμακα και ματζούνια να βοηθούσε να αλλάξεις νοοτροπία προς το μάθημα. γιατί έτσι εξετάζεται. και αν δε τα γραψεις όπως τάχει μέσα κόβουνε αβέρτα. φαντάσου... έφτυσα αίμα να μαθω απέξω ένα βιβλίο. 1
christiana78 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Πότε θα καταλάβουν αυτό που ξέρει όλος ο κόσμος τόσα χρόνια;Οτι η παπαγαλία είναι οτι πιο ανούσιο, αντιεκπαιδευτικό και ηλίθιο ;;; Πόσες γενιες παιδιών πρέπει να καούν; 1
giorgos147 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Λοιπόν θα μπω μόνο σε θέματα μεθοδολογίας. Αν θέλεις να μάθεις "παπαγαλία" κάτι η καλύτερη μέθοδος είναι να αποστηθίζεις μικρά μικρά κομμάτια επαναλαμβάνοντας τα συχνά. Π.χ. έχεις μια παράγραφο...δεν τη διαβάζεις απο την αρχή μέχρι το τέλος. Διαβάζεις 2 προτάσεις απο 4 φορές. Τις επαναλαμβάνεις χωρίς το βιβλίο. Μετά τις επόμενες 2 απο 4 φορές, και προσπαθείς πάλι απο την αρχή μέχρι εκεί που έφτασες χωρίς το βιβλίο. Αν δεις ότι κολλάς, ξαναλες τις τελευταίες προτάσεις και πάλι απο την αρχή. Είναι κουραστικό και ηλίθιο αλλά έτσι θα μάθεις "ποιηματάκι" ότι θέλεις. Αυτό βέβαια δεν συνεπάγεται ότι έχεις αποκτήσει κάποια γνώση έτσι, απλά το παπαγαλίζεις το οποίο είναι απ'ότι καταλαβαίνω αυτό που θες. Δεν είναι το πρόβλημα μου μόνο στο ΑΟΔΕ. Ότι παίζει θέμα συγκέντρωσης, παίζει, αλλά ποτέ δε σκέφτηκα ότι ίσως φταίει αυτό στο πρόβλημα μου. Αυτό και το άγχος. ΑΟΔΕ είναι αρχές οικονομικής διοίκησης, έτσι δεν είναι ? Αν και δεν είμαι της γενιάς σου, για ποιο λόγο χρειάζεται να μάθεις αυτό το μάθημα παπαγαλία ? Είναι ίσως το μάθημα που περισσότερο από όλα τα άλλα απλά χρειάζεται να κατάλάβεις βασικά concepts και να μπορείς να τα χειριστείς στο μυαλό σου. Ίσως πέρα από φάρμακα και ματζούνια να βοηθούσε να αλλάξεις νοοτροπία προς το μάθημα. Δυστυχώς, όπως είπε και ο andrea, το μάθημα είναι έτσι. Για να καταλάβεις. Έστω η πρόταση που έγραψες παραπάνω: [Είναι ίσως το μάθημα που περισσότερο (2 μόρια)] [από όλα τα άλλα απλά χρειάζεται να κατάλάβεις βασικά concepts(3 μόρια)] [και να μπορείς να τα χειριστείς στο μυαλό σου.(7 μόρια)]
Physics_Rulez Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Γιώργο μήπως έχεις καμιά δυσλεξία; αλλά από ορθογραφία καλά σε βλέπω. Μήπως add? Δίνεις προσοχή όταν διαβάζεις κάτι; Το διαβάζεις φωναχτά; Έχεις αντικείμενα στο γραφείο σου που σου αποσπούν την προσοχή; Παίζεις κανένα στιλό με τα χέρια σου; Έχει ησυχία στο περιβάλλον σου; Κοιμάσαι σωστά;
giorgos147 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Να σου πω την αλήθεια Physics, δε γνωρίζω. Έψαξα πριν λίγο για κανένα στοιχείο που ίσως με βοηθούσε και στη πρώτη σελίδα που βρήκα, θα μπορούσα να πω ότι πολλά από αυτά που αναφέρει με χαρακτηρίζουν. Ίσως το 85-90% ξερωγώ. Όσον αφορά το διάβασμα, έχω προσπαθήσει τα πάντα. Τελευταίως, για να μάθω κάτι, το γράφω. Έτσι, απ'όσο έχω διαπιστώσει, μου μένει ευκολότερα. Το ότι δε συγκεντρώνομαι, και σε περίπτωση που καταφέρω να συγκεντρωθώ αυτή η συγκέντρωση διαρκεί ελάχιστα, είναι γεγονός. *Edit: Αφιέρωσα κάποιο χρόνο και είδα βίντεο, διάβασα κάποια άρθρα, έκανα κανά δύο τεστάκια που βρήκα (αν και το κατά πόσο τα αποτελέσματά τους ισχύουν ένας θεός ξέρει) κ.λπ. και ήρθα στο συμπέρασμα ότι όντως ίσως παίζει κάποια μορφή δυσλεξίας, μάλιστα, όπως ανέφερες physics, της μορφής "Attention Deficit Dissorder"(ADD). Επειδή βρίσκομαι σε δύσκολη περίοδο και δε θέλω να το αφήσω το θέμα και να μην ισχύει όμως κάτι τέτοιο, απλούστατα για να το επαληθεύσω, αλλά και στη περίπτωση που ισχύει να λάβω κάποια συμβουλή, υπάρχει κάποιος ειδικός που μπορώ να επισκεφθώ; Άραγε, μπορεί να αντιμετωπιστεί, μερικώς ή πλήρως, αυτού του είδους η δυσλεξία; Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2012 από giorgos147
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα