MJBulls23 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Η έκτρωση είναι ο απόλυτος φασισμός. Κατάχρηση εξουσίας. Ερωτηση: Εαν τρεφω μεσα μου μια ταινια(σκωληξ) και τρεφεται απο αυτα που τρεφομαι και προκαλωντας μου, πχ κακη απορροφηση βιταμινης B12, ΤΟΤΕ: Ειναι ο προκαλουμενος απο εμενα και με την θεληση μου, θανατος του σκωληκα απολυτος φασισμος και καταχρηση εξουσιας? Θα μου πεις ο εν λογω σκωληκας σου κανει κακο στην υγεια οποτε πρεπει να αμυνθεις. Τι γινεται ομως με τα "καλα" βακτηρια στο στομαχι μας? Οταν πινουμε ανθρακουχα ποτα ή τρωμε λεμονι ή πινουμε λεμοναδα κλπ, τοτε καταστρεφουμε ενα μεγαλο μερος αυτων. Ειναι λοιπον ο προκαλουμενος απο εμενα και με την θεληση μου, θανατος τνω βακτηριων με την ποση λεμοναδας, απολυτος φασισμος και καταχρηση εξουσιας? Πρεπει να αποφευγουμε τις λεμοναδες πχ για αυτον τον λογο?
Andreas2 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Οι ανθρώποι έχουν άλλη αξία από τους σκώληκας.
MJBulls23 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Οι ανθρώποι έχουν άλλη αξία από τους σκώληκας. Απο τους σκωληκες. Ερωτηση: Γιατι?
taazz Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ανδρεα για θρησκο σε βρισκω αδιαβαστο δογματικα.Οι Παλαιοημερολογιτες ειναι πιο γνησιοι ,προυπηρξαν των Νεοημερολογιτων ,η Ελληνικη εκκλησια ηταν πριν το 1923 και αυτη Παλαιοημερολογιτικη,και ολες οι Ορθοδοξες εκκλησιες πλην της Ελληνικης ειναι ακομη και τωρα με το Παλαιο.Φαινεται οτι εισαι αιρετικος η ισως για πιο θεολογικη ακριβεια ,σχισματικος. Αδιάβαστο σε βρίσκω οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί (Ο.Χ.) είναι οι νεοημερολογίτες οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί (Γ.Ο.Χ.) είναι οι παλαιοημερολογίτες. Δεν είναι αυθαίρετος χαρακτηρισμός είναι το θρήσκευμα όπως αναγραφόταν στις ταυτότητες. Μετά την υιοθέτηση του νέου ημερολογίου οι παλαιοημερολογίτες πρόσθεσαν το Γνήσιος μπροστά για να διαφοροποιηθούν. Όσο για την υιοθέτηση του νέου ημερολογίου δεν είναι ακριβώς έτσι από όσο γνωρίζω επίσημα μόνο η ρώσικη εκκλησία υποστηρίζει ακόμα το παλαιό όλες οι υπόλοιπες χώρες έχουν μεταφερθεί στο νέο (από όσο θυμάμαι και βαριέμαι να ψάξω αυτή την στιγμή) Ο Ανδρέας έχει δίκιο αν ήταν στην τύχη ή όχι δεν το ξέρω.
Andreas2 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Επίτηδες είπα σκώληκας. Γιατί είναι ανθρώποι κατ'εικόνα Θεού.
taazz Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Απο τους σκωληκες. Ερωτηση: Γιατι? γιατί ένας άνθρωπος χορταίνει 2~3 λοντάρια ένας σκώληκας δεν χορταίνει ούτε μια κότα.
flik Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 γιατί ένας άνθρωπος χορταίνει 2~3 λοντάρια ένας σκώληκας δεν χορταίνει ούτε μια κότα. Και ο ελέφαντας πόσους χορταίνει; Δεν κατάλαβα τον συλλογισμό.
taazz Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 http://en.wikipedia....Julian_calendar Η Ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια,η Κυπριακη και μερικες αλλες εχουν δεχτει το Νεο ημερολογιο μονο ως προς τα Χριστουγεννα ενω ως προς το Πασχα πανε με το Παλιο. Θα σε μαλώσω, Η πραγματικότητα είναι ότι το πάσχα δεν είναι σταθερή γιορτή και υπολογίζεται βάση σελήνης και ισημεριών και όχι βάση του ήλιου, όλες οι κινητές γιορτές που βασίζονται στο πάσχα (μεγάλη εβδομάδα κλπ) υπολογίζονται με ημέρες απόκλισης από την ημερομηνία του πάσχα το ότι και οι δύο την γιορτάζουμε την ίδια ημέρα δεν σημαίνει ότι την γιορτάζουμε και την ίδια ημερομηνία, κανένας από τους 2 δεν αλλάζει ημερολόγιο (γυρίζει πίσω).
benign Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Αδιάβαστο σε βρίσκω οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί (Ο.Χ.) είναι οι νεοημερολογίτες οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί (Γ.Ο.Χ.) είναι οι παλαιοημερολογίτες. Δεν είναι αυθαίρετος χαρακτηρισμός είναι το θρήσκευμα όπως αναγραφόταν στις ταυτότητες. Μετά την υιοθέτηση του νέου ημερολογίου οι παλαιοημερολογίτες πρόσθεσαν το Γνήσιος μπροστά για να διαφοροποιηθούν. Όσο για την υιοθέτηση του νέου ημερολογίου δεν είναι ακριβώς έτσι από όσο γνωρίζω επίσημα μόνο η ρώσικη εκκλησία υποστηρίζει ακόμα το παλαιό όλες οι υπόλοιπες χώρες έχουν μεταφερθεί στο νέο (από όσο θυμάμαι και βαριέμαι να ψάξω αυτή την στιγμή) Ο Ανδρέας έχει δίκιο αν ήταν στην τύχη ή όχι δεν το ξέρω. Μαλλον δεν προσεξες.Αυτα τα εγραψα γιατι ο Andreas2 εκανε το εξης σχολιο : Andreas2, στις 18 Ιούλιος 2012 - 12:06 πμ, έγραψε: Ε οι ορθόδοξοι είναι οι νεοημερολογίτες φυσικά. Αυτο δεν ισχυει για τους λογους που εγραψα.Επισης η παραπομπη απο το Wikipedia ειναι σαφης. Μεχρι το 1923 δεν υπηρχε ουτε μια ορθοδοξη εκκλησια με το Νεο ημερολογιο,το Γρηγοριανο που ηταν καινοτομια του Παπα Γρηγοριου ΙΓ'. Οταν προταθηκε μπορεις να διαβασεις παραπανω τι εγινε,στην αναφορα του Wikipedia. Για οσους λοιπον δεν εχει τυχει να διαβασουν εκκλησιαστικη ιστορια με λιγα λογια εγινε το εξης. Η Ελληνικη εκκλησια και μερικες αλλες ,μειοψηφια πληθυσμιακα απο αποψη πιστων,υιοθετησαν το Νεο εν μερει, ως προς τα Χριστουγεννα, αλλα ως προς το Πασχα,λατρευουν με το Παλιο.Και αυτο γιατι δεσμευονται απο τις οικουμενικες συνοδους. Αντιθετα η Ρωσικη και καποιες αλλες που ειναι η πλειοψηφια απο αποψη πιστων παρεμειναν με το Παλαιο. Το επιχειρημα μου ειναι οτι η αναφορα του Andreas2 οτι οι ορθοδοξοι ειναι μονο οι νεοημερολογιτες στερειται δογματικης,και ιστορικης βασης θεολογικα. Εμενα σαν αθεο δεν με νοιαζει αλλα εχω διαβασει πολυ ιστορια και το συγκεκριμενο θεμα επειδη μου ειχε φανει περιεργο,το ειχα συζητησει με θεολογους εκτενως. Θα σε μαλώσω, Η πραγματικότητα είναι ότι το πάσχα δεν είναι σταθερή γιορτή και υπολογίζεται βάση σελήνης και ισημεριών και όχι βάση του ήλιου, Ακριβως και οπως λεει η Wikipedia : Although all Eastern Orthodox countries (most of them in Eastern or Southeastern Europe) had adopted the Gregorian calendar by 1924, their national churches had not. The "Revised Julian calendar" was proposed during a synod in Constantinople in May 1923, consisting of a solar part which was and will be identical to the Gregorian calendar until the year 2800, and a lunar part which calculated Pascha (Easter) astronomically at Jerusalem. All Orthodox churches refused to accept the lunar part, so almost all Orthodox churches continue to celebrate Pascha according to the Julian calendar (with the exception of the Estonian Orthodox Church.[75] and the Finnish Orthodox Church)[76] Το τονισμενο ειναι και για την Ελληνικη. Να προσθεσω οτι ο λογος που ολες οι ορθοδοξες εκκλησιες ,μαζι και η Ελληνικη,αρνηθηκαν να αποδεχτουν το σεληνιακο μερος του Γρηγοριανου ημερολογιου,ηταν πως απαγορευεται ρητα απο τις Οικουμενικες Συνοδους που θεωρουνται δογματικα οι πυλωνες της ορθοδοξης πιστης απο ολες τις ορθοδοξες εκκλησιες. Αυτα και σορρυ για το off topic.
MJBulls23 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Η Ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια,η Κυπριακη και μερικες αλλες εχουν δεχτει το Νεο ημερολογιο μονο ως προς τα Χριστουγεννα ενω ως προς το Πασχα πανε με το Παλιο. Οχι. Η Ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια παει με το "νεο" ημερολογιο, το Γρηγοριανο. Το Πασχα επισης παει με το νεο ημερολογιο αλλά και με το παλιο κατα μια εννοια. Ιδου τι γινεται: Η ημερομηνια που πεφτει η Κυριακη του Πασχα, κλπ, στην Ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια, υπολογιζεται με αλγοριθμο που βασιζεται στο "παλιο" ημερολογιο(Ιουλιανο). Ετσι οι παλαιοημερολογιτες γιορταζουν την ιδια ημερομηνια(αστρονομικη ημερα ή ημερα) το Πασχα με τους "νεοημερολογιτες"/την Ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια, οχι ομως την ιδια ημερoμηνια αναγραφης στα ημερολογια τους καθως πανε 13 μερες πισω αφου χρησιμοποιουν το "παλαιο" ημερολογιο....
taazz Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Αυτο δεν ισχυει για τους λογους που εγραψα. Δεν αντιτίθεμαι στου λόγους που έδωσες απλά ενημερώνω ότι οι παλαιοημερολογίτες επέλεξαν να ονομάζονται Γ.Ο.Χ αφήνοντας το απλά Ορθόδοξοι στην επίσημη εκκλησία του κράτους. Το μόνο ίσος κοινό μεταξύ των 2 εκκλησιών είναι ο τρόπος υπολογισμού του πάσχα όλα τα υπόλοιπα διαφέρουν και αυτό το λέω γιατί ξέρω από πρώτο χέρι ότι όταν οι μεν γιορτάζουν το πάσχα στις 02/04 οι δε το γιορτάζουν την ίδια μέρα αλλά το ημερολόγιο τους λέει 21/03 κοινός ίδια μέρα άλλη ημερομηνία.
benign Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Παιδες εγω ηθελα να κανω ενα ,κατα την γνωμη μου,legit πειραγμα στον Andreas2 αλλα βγηκα off topic. (Ποσως δεν με απασχολει και για μενα ειναι ενα δειγμα πως στις θρησκειες εριζουν για τυπικους,σχολαστικιστικους λογους.) Δεν αντιτίθεμαι στου λόγους που έδωσες απλά ενημερώνω ότι οι παλαιοημερολογίτες επέλεξαν να ονομάζονται Γ.Ο.Χ αφήνοντας το απλά Ορθόδοξοι στην επίσημη εκκλησία του κράτους. Το μόνο ίσος κοινό μεταξύ των 2 εκκλησιών είναι ο τρόπος υπολογισμού του πάσχα όλα τα υπόλοιπα διαφέρουν και αυτό το λέω γιατί ξέρω από πρώτο χέρι ότι όταν οι μεν γιορτάζουν το πάσχα στις 02/04 οι δε το γιορτάζουν την ίδια μέρα αλλά το ημερολόγιο τους λέει 21/03 κοινός ίδια μέρα άλλη ημερομηνία. Σωστα ειναι αυτα που γραφεις.
NickTG Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Αποδειξη θελουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Αυτό ισχύει και για την ύπαρξη θεού, έτσι; Για κάποιο λόγο δεν παίρνω απάντηση...
MJBulls23 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Για κάποιο λόγο δεν παίρνω απάντηση... Αποδειξη θελουν τα παντα σημαινει οτι αποδειξη θελουν τα παντα. Σε αυτονοητα πραγματα τι να απαντησω? Αν δεν το καταλαβαινεις λυπαμαι....
tritonas00 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Για ποιον λογο θεωρειται αυτονοητη η υπαρξη του θεου ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα