Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παρήγγειλα έναν φακό από το ebay αλλα το μαγαζί που επέλεξα τελικά δεν ήθελε να μου στείλει τον φακό με απλή αποστολή σαν αντικείμενο αλληλογραφίας (φωτογραφίες κτλ) προκειμενου εγώ να μην χρεωθώ στο τελωνείο και έτσι συμφωνήσαμε να ακυρωθεί η παραγγελια και με αποζημιώσανε.

μετά κέρδισα ένα πλειστηριασμό πάλι στο ebay για τον ίδιο φακό από έναν ιδιώτη ο οποιος έστειλε τον φακό όπως χρειάζεται για να γλιτώσουμε το τελωνείο.

Δηλαδή με λίγα λόγια εγώ έναν φακό πλήρωσα (αυτόν που κέρδισα με πλειστηριασμό)

Έχει γίνει όμως ένα λάθος από το πρώτο μαγαζί και μου στείλανε τον φακό!!!!

οποτε περιμένω 2 φακούς αλλα πλήρωσα τον έναν.

μου ζητάει να μην δεχτώ την παραλαβή του.. το δίκαιο δηλαδή.

Αλλα εγώ έχω ένα τεράστιο δίλημμα ξέρω ότι είναι ανήθικο αλλα ο πειρασμός είναι μεγάλος..

έχω κάτι χρέη που αν πουλήσω τον δεύτερο φακό θα μηδενιστούν....

αναγνωρίζω παράλληλα πως είναι ανήθικο αυτό που σκέφτομαι και πως δεν έχει σημασία που είναι καπιταλιστική εταιρία με έσοδα που δεν θα τα δω εγώ ούτε στον ύπνο μου... αλλα είναι δικαιολογίες που μου βάζει ο πειρασμός αυτά.........

πραγματικά έχω διχαστεί από την μια με ζώνουν οι ερινυες από την άλλη έκατσε τόσο βολικά αυτό το λάθος..

αλλα τι θα λένε μετά για τους έλληνες? και αν την πληρώσει την νύφη ο υπάλληλος? βεβαια και αυτός σίγουρα πληρώνεται πολύ καλύτερα από εμενα.. αλλα πάλι να δικαιολογώ τον εαυτό μου...

εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου>?

εγώ παρα τις ενστάνσεις μου το σκέφτομαι σοβαρά... τελικά μήπως μας έχει κάνει κτήνη αυτή η κρίση?

Δημοσ.

Κι εγώ αναρωτιέμαι πόσο κάνει πια αυτός ο φακός που πουλώντας τον θα ξεχρεωσεις?

Δημοσ.

τα λεφτά σαν αριθμός δεν είναι πολλά... αλλα επειδή εμένα η οικονομική κατάσταση δεν ειναι η καλύτερη για να τα ξεπληρώσω από μονη μου θα μου πάρει κανένα χρόνο τουλάχιστον (δίνοντας λίγα λίγα) και θα μου στερήσει κάποια extra αλλα καθημερινά πράματα.

και τον άλλο φακό μέσω πιστωτικής μιας φίλης μου τον πήρα και θα της τα δίνω όταν μπορώ...

είναι γύρο στα 500 euro.

Δημοσ.

Σου απαντώ απο προσωπική εμπειρία:

Παρήγγειλα ένα σκατουλάκι,έτυχε περίοδος γιορτών,καθυστερήσεις κλπ,κόντευε ο καιρός που δεν θα είχα δικαίωμα καταγγελίας,δεν ερχότανε και ζήτησα απ´ τον άνθρωπο άλλο.Δεν είχε,μου ειπε ότι το έστειλε,να κάνω υπομονή και στην επόμενη επαφή μας εφ´ όσον δεν είχε έρθει ακόμα,μου πρότεινε να μου δώσει τα χρήματά μου,όπερ και εγένετο.

Μετά από μιά βδομάδα αφού μου κατέθεσε το ποσον αγοράς,ήρθε το δέμα.Τούστειλα ξανά τα λεφτά του.

Έχει ξαναγίνει παρόμοιο σε μένα,με την ίδια κατάληξη.Έστειλα τα λ7 πάλι,άλλη περίπτωση.

Είναι μεγάλη κάβλα (δεν είναι λάθος,για ηδονή μιλάμε,εκκρίσεις ορμονών...) να μπορείς να δαγκώσεις κάτι κι εσύ να το φτύνεις.Μεγάλη σου λέω.

Γιατί απατεώνας δεν γίνεται κάποιος,ούτε με συγκυρίες του στυλ κακιά ώρα.Απατεώνας γενιέται κάποιος.

My2€cents

Δημοσ.

εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου>?

Το προφανές. Θα τον έστελνα πίσω. Όσο και φτωχός να ήμουν. Σιγά μην χάλαγα την συνείδησή μου για λεφτά, όσα και αν ήταν.

Δημοσ.

τον φακό τον χρειάζεσαι...για κάτι επαγγελματικό ;

βασικά δεν κατάλαβα

ήθελες να χρεωθείς έναν φακό

δεν στο στείλανε αλλά κέρδισες ένα άλλο

λες ότι δεν έχεις οικονομική άνεση για αυτό σκέφτεσαι να κρατήσεις τον πρώτο φακό που σου έστειλαν κατά λάθος και να το πουλήσεις

τώρα λες ότι αγόρασες τελικά τον φακό.

κάτι λάθος κατάλαβα μάλλον :huh:

Δημοσ.

Σου απαντώ απο προσωπική εμπειρία:

Παρήγγειλα ένα σκατουλάκι,έτυχε περίοδος γιορτών,καθυστερήσεις κλπ,κόντευε ο καιρός που δεν θα είχα δικαίωμα καταγγελίας,δεν ερχότανε και ζήτησα απ´ τον άνθρωπο άλλο.Δεν είχε,μου ειπε ότι το έστειλε,να κάνω υπομονή και στην επόμενη επαφή μας εφ´ όσον δεν είχε έρθει ακόμα,μου πρότεινε να μου δώσει τα χρήματά μου,όπερ και εγένετο.

Μετά από μιά βδομάδα αφού μου κατέθεσε το ποσον αγοράς,ήρθε το δέμα.Τούστειλα ξανά τα λεφτά του.

Έχει ξαναγίνει παρόμοιο σε μένα,με την ίδια κατάληξη.Έστειλα τα λ7 πάλι,άλλη περίπτωση.

Είναι μεγάλη κάβλα (δεν είναι λάθος,για ηδονή μιλάμε,εκκρίσεις ορμονών...) να μπορείς να δαγκώσεις κάτι κι εσύ να το φτύνεις.Μεγάλη σου λέω.

Γιατί απατεώνας δεν γίνεται κάποιος,ούτε με συγκυρίες του στυλ κακιά ώρα.Απατεώνας γενιέται κάποιος.

My2€cents

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες και εμενα μου έτυχε κάτι παρόμοιο σε αγορά μεταχειρισμένου όμως εδώ στην ελλάδα, πούλησα κάτι με τιμή μαζί με τα μεταφορικά και μου έστειλε έξτρα έξοδα για τα μεταφορικά βεβαια ήταν μικρότερο το ποσό 50 euro... αλλα του τα επέστρεψα.

αλλα τώρα έχω το "μέλι" στα δάχτυλα και βρίσκω όλο δικαιολογίες... δεν ξέρω τι θα κάνω :( αμφιταλαντεύομαι.

Τί φακός είναι τούτος?! Τηλεσκοπίου; Και πάλι..

είναι για φωτογραφική μηχανή και είναι από τους σχετικά φτηνούς να φανταστείς... καλής ποιότητας και επιδόσεων φακοί αρχίζουν πάνω από 1000 euro και κάποιοι τηλεφακοί φτάνουν και τα 3000+

Δημοσ.

Μην την κάνεις πάντως την απατεωνιά...

Εκτός κι αν θα γούσταρες να στην κάνουν κι εσένα κάποτε.

Δημοσ.

βασικά δεν κατάλαβα

λες ότι δεν έχεις οικονομική άνεση για αυτό σκέφτεσαι να κρατήσεις τον πρώτο φακό που σου έστειλαν κατά λάθος και να το πουλήσεις

Συνενοήθηκαν να ακυρωθεί η πρώτη αγορά,βρήκε παρόμοιο με καλύτερους όρους κι ήρθαν και τα δύο.Αυτό που πλήρωσε κι αυτό που ακύρωσε.

Έτσι το κατάλαβα.

Δημοσ.

Δηλάδη για να καταλάβουμε, έχεις χρέη και αγοράζεις φακό και μάλιστα 500 euro; Λίγο οξύμωρο μου ακούγεται. Εκτός αν είναι κάτι που σου είναι απαραίτητο για την δουλειά σου.

Δημοσ.

βασικά δεν κατάλαβα

σκέφτομαι να πουλήσω τον φακό που μου στείλανε "τζάμπα" τον άλλον που κέρδισα μέσω πλειστηριασμού θα τον κρατήσω όπως και να έχει (δηλαδή είτε επιστρέψω τον πρώτο φακό είτε τον κρατήσω για να τον πουλήσω)

Δημοσ.

Μην την κάνεις πάντως την απατεωνιά...

Εκτός κι αν θα γούσταρες να στην κάνουν κι εσένα κάποτε.

Όποιος κατουράει στη θάλασσα θα το βρει στ´ αλάτι.
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...