Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι τελειόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης στην Αθήνα και θέλω αυτό το χρόνο παράλληλα με τις σπουδές μου, να εργαστώ κάπου ώστε να αποκτήσω μια επαγγελματική εμπειρία.

Γνωρίζεται με ποιον τρόπο μπορώ να πλησιάσω μεγάλες επιχειρήσεις(τράπεζες, πολυεθνικές κλπ) και να μπορέσω να εργαστώ part time άμισθος ή με ένα συμβολικό ποσό σε καθημερινή βάση ''πλήρες'' ωράριο.

Θα προτιμούσα το part time, έστω και εντελώς άμισθι λόγω του ότι δουλεύω καθημερινά απογεύματα-βράδια!

Δημοσ.

η σχολη σου κανονικά έπρεπε να σε στείλει κάπου για 2μηνη πρακτική άσκηση θα έπαιρνες και χρήματα... μιλα με την γραμματεία σου.

Δημοσ.

Για αρχη μιας και μιλας για μεγαλες εταιρειες, λογικα θα θες ολα αυτα να τα κανεις δια της νομιμης οδου (οσο νομιμο μπορει να ειναι). Αρα στην εξαιρετικη περιπτωση που σε δεχθει καποια εταιρεια και θελει να φαινεται καθαρη σε ενδεχομενο ελεγχο, ετοιμασου να πληρωνεις την ασφαλιση σου και φυσικα να δηλωνεις αντιστοιχο εισοδημα στην εφορια.

Off-the-record οκ θα εχεις συνενοηθει να δουλευεις αμισθι, αλλα on-the-record για να ειναι νομιμη η εταιρεια θα πρεπει να δειχνει οτι σε εχει ασφαλισμενο και σε πληρωνει με ενα μινιμουμ μισθου.

Δημοσ.

Όταν απολύεσαι ή παραιτήσαι από μια επειχήρηση, τότες η επειχήρηση σου δείνει μια βεβαίωση ή οποία είναι επίσημο έγγραφο που λέει για πόσο καιρό δούλευες και τι έκανες. Αυτό γίνεται προκυμένου να αποδείξεις την προυπηρεσία σου στην επόμενη επειχήρηση που θα πας (αλλιώς ο καθένας θα έλεγε ότι ήθελε, θα το έχεις σαν απόδειξη). Αυτό γίνεται παντού. Επειδής όμως η βεβαίωση είναι επίσημο έγγραφο πρέπει και η επειχήρηση να σε προσλάβει νόμιμα, δηλαδή θα πρέπει να υπογράψεις κάποια σύμβαση. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως υπάρχουν νόμοι που λένε ότι η επειχήρηση θα πρέπει να πληρώνει τον εργαζόμενο ένα κατώτατο μισθό (625 ευρώ τον μήνα για 8 ώρες επί 5 μέρες την εβδομάδα). Δεν μπορεί να σου δείνει λιγότερα από αυτά τα χρήματα, έτσι θα προτιμήσει να μην σε προσλάβει καθόλου, οπότε βεβαίωση προυπηρεσίας ξέχνα την. Το μόνο που μπορείς να κάνεις "μαύρα" είναι να πας μόνο για την εμπειρία, θα την έχεις μόνο για τον εαυτό σου όμως, δεν θα μπορείς να το αποδείξεις.

Δημοσ.

Ναι στο ΟΠΑ(ΑΣΟΕΕ) είμαι! Γνωρίζω για την πρακτική άσκηση μέσω του πανεπιστημίου, εχω σκοπό να την κάνω και αυτήν!

Απλά ήθελα κάτι παραπάνω σε χρονικό διάστημα, που θα μου αποφέρει περισσότερη εμπειρία!

Δημοσ.

Φίλη πήγε μέσω της πρακτικής σε μεγάλη εταιρία, έκανε τα κονέ της και μετά από δύο μήνες που είχε τελειώσει την πρακτική την ξαναπήραν τηλέφωνο και της πρότειναν να δουλέψει την καλοκαιρινή περίοδο.

Τελικά έμεινε εκεί για δύο χρόνια, ανέβηκε θέση και τώρα δουλεύει στην Αγγλία.

Οπότε κι εσύ πήγαινε, δες, κι αν τελειώσει η πρακτική και δεν έχεις βρει κάτι καλύτερο ψάξου για κάτι άλλο. Θα σου έλεγα να διαλέξεις πάντως κάτι μεγάλο κι ας έχει περισσότερη δουλειά ή φόρτο εργασίας κι όχι να πας κάπου απλά να γράψεις εμπειρία και να πάρεις βαθμό.

Δημοσ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως υπάρχουν νόμοι που λένε ότι η επειχήρηση θα πρέπει να πληρώνει τον εργαζόμενο ένα κατώτατο μισθό (625 ευρώ τον μήνα για 8 ώρες επί 5 μέρες την εβδομάδα).

Τα ποσά που γράφεις είναι... Last year που έλεγε και η διαφήμιση. Επίσης η βεβαίωση που παίρνεις από την επιχείρηση, κάθε άλλο παρά επίσημο έγγραφο είναι.

Δημοσ.

Τα ποσά που γράφεις είναι... Last year που έλεγε και η διαφήμιση. Επίσης η βεβαίωση που παίρνεις από την επιχείρηση, κάθε άλλο παρά επίσημο έγγραφο είναι.

έχει υπογραφές πάνω, οπότε είναι "επίσημο" έγγραφο, με ή χωρίς εισαγωγικά. Όπως και να έχει πάντως, την χρειάζεσαι για να αποδείξεις την προυπηρεσία σου. Επειδής το έχω ψάξει (όχι πολύ όμως), σε 2-3 επειχηρήσεις που πήγα μου είπαν ότι προκυμένου να μου δώσουν "επίσημη" βεβαίωση προυπηρεσίας θα πρέπει να με προσλάβουν νόμιμα, με σύμβαση κλπ, δεν γίνεται αλλιώς.

Δημοσ.

Συμφορουμίτη,

επίσημο έγγραφο προϋπηρεσίας υπαλλήλου είναι τα ένσημα του ΙΚΑ. Τίποτε άλλο.

Συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά λες το ίδιο με μένα απλώς με διαφορετικό τρόπο, για να σου κολήσει ο άλλος ένσημα δεν πρέπει να σε προσλάβει με βάση κάποια σύμβαση; Στην σύμβαση ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να σου δώσει έναν μισθό, δεν γίνεται να μην σε πληρώνει καθόλου.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κάποια σύμβαση εκπαίδευσης? Δηλαδή από όσο κατάλαβα δεν γίνεται αυτό που ζητάω!

Να δούμε απο που θα κερδίσουμε αυτήν την πολυπόθητη προϋπηρεσία που ζητάνε όλοι οι εργοδότες!

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κάποια σύμβαση εκπαίδευσης? Δηλαδή από όσο κατάλαβα δεν γίνεται αυτό που ζητάω!

Να δούμε απο που θα κερδίσουμε αυτήν την πολυπόθητη προϋπηρεσία που ζητάνε όλοι οι εργοδότες!

Όχι δεν υπάρχει. Κανονικά πρόσληψη, ειδικότητα, πίνακας προσωπικού, ικα κτλ.

Μόνο σε πρακτική άσκηση από εκπαιδευτικό ίδρυμα υπάρχει διαφοροποίηση.

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...