Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πες μου τα τρικ, γιατί για να πω την μικρή μου αμαρτία, προτιμώ την αισθητική του Bic από του Fibracolor.

Ε σιγα τα τρικ. Αυτο που συμβαινει οταν δεν γραφει ο στυλος(μιλαμε για τετοιου ειδους στυλούς με μπιλια και τετοιου ειδους μελανι οπως οι Bic) ειναι επειδη για καποιον λογο στεγνωσε το μελανι στην ακρη της μπιλιας. Και εμποδιζει την ροη.

Οποτε για να ξαναγραψει ειτε ανοιγεις την κατω ακρη και προσπαθεις να την υγροποιησεις ξανα(γιατι εχει στεγνωσιε και εμποδιζει την ροη), ειτε με καθαρισμα με καρφιτσα, ειτε με θερμανση, ειτε με λιγο οινοπνευμα(ο καθαρισμος με καρφιτσα και η θερμανση ειναι τα καλυτερα).

Απο την αλλη ειναι τοσο φθηνοι που δεν αξιζει ολο αυτο....

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο Fibracolor Hi-Text είναι πιο φτηνός (0.12 αντί για 0.25 του Bic) και λειτουργεί απευθείας και μέχρι τέλους. Ρολλάρει άνετα πάνω στο χαρτί, στο ίδιο πάχος με τον Bic, και αφήνει μια στρωτή, σκούρα μπλέ γραμμή.

Παίζει κάτι που δεν έχω καταλάβει ακόμα; Μήπως χρησιμοποιώ τον Bic λάθος; Είμαι ο μόνος που του συμβαίνει αυτό;

Εμένα αρπάζει απο τις χαμηλές στροφές

Δημοσ.

Τα απλά στιλό Bic Cristal δε με βολεύουν ιδιαίτερα, ενώ γράφουν τρομερά. Ο λόγος είναι ότι με χτυπάνε στο μεσσαίο δάχτυλο όπως τα κρατάω. Έτσι προτιμώ τα Bic Cristal GRIP, που είναι μεν το ίδιο πράγμα, αλλά έχουν λάστιχο σ' εκείνο το σημείο. Οπότε δε βγάζει καρούμπαλο το δάχτυλό μου.

Δεύτερα σε προτίμηση τα μαρκαδοράκια STABILO Point 88. Αυτά με τα πολλά χρώματα, τα γυναικεία. Αυτά δε θέλουν καθόλου πίεση (λογικό, μαρκαδοράκια) και ενώ δεν έχουν λάστιχο στο πλάι, δεν έχω θέμα. Φυσικά τα μπλε μόνο παίρνω, όχι όλο το ουράνιο τόξο.

:mrgreen:

Λατρεύω επίσης τα Pelikan Stick 928, κυρίως για τον τρόπο που γράφουν. Αν και αποφεύγω να τα χρησιμοποιώ για μεγάλο χρονικό διάστημα, μιας και μου μαμούν το γνωστό δαχτυλάκι.

----------

Όλα αυτά για αν και όποτε μου θυμηθεί να πιάσω στιλό στο χέρι μου, μιας και προτιμώ τα fountain pens (ελληνιστί πένες). Πιο ξεκούραστο και πιο γρήγορο γράψιμο. Σε σχέδια μόνο υποφέρουν, αλλά πάντα κουβαλάω και 1-2 στυλό απλά πάνω μου, οπότε στα δύσκολα αλλάζω για ένα λεπτό μέσο γραφής.

;)

Δημοσ.

Εμένα αρπάζει απο τις χαμηλές στροφές

Εμένα τώρα στις κοφτές έχει καλύτερα κρατήματα αλλά γενικά δεν αρπάζει απο τις χαμηλές στροφές. YMMV.

Δημοσ.

Α, άφησες το flamebaiting και έρχεσαι στην συζητησή; Καλωσόρισες.

Όχι. Γιατί, οι αριστερόχειρες έχουνε πρόβλημα με τους Bic;

Όχι απλά το τρόλινγκ εντός κάποιων ορίων με κάνει και αισθάνομαι καλύτερα για λίγο.

Οι αριστερόχειρες έχουνε γενικώς πρόβλημα με τους στυλούς, γιατί η κλίση του στυλού (no pun intended) είναι κόντρα στη φορά της γραφής (που γράφουμε προς τα δεξιά). Σχεδον με όλους τους στυλούς το παθαίνω και νευριάζω και μετά προσπαθώ να γράφω κάπως πιο κατακόρυφα ώστε να μην παίζει ρόλο η κλίση. Και φυσικά το πρόβλημα μετριάζεται άμα ο στυλός είναι μεγάλου διαμετρήματος και μεγαλώνει όταν είναι λεπτός.

Ωραίο να'σαι αριστερόχειρας ε;

Δημοσ.

Απλή και λειτουργική λύση. Πας σε ένα κατάστημα που εχει στυλό. Δοκιμάζεις τη γραφή τους. Όποιο σε ικανοποιεί αγοράζεις μια ικανοποιητική ποσότητα. Δεν τίθεται θέμα μάρκας, τιμής, αξιοπιστίας. Μπορεί να σου κάτσει κακή παρτίδα bic ή καλή hi-text και την επομενη φορά το ανάποδο.

Δημοσ.

Από τη στιγμή που έπιασα στο χέρι μου αυτό:

post-201720-0-15858000-1342042221_thumb.jpg

δεν έχω αγοράσει άλλο στυλό, ποτέ!

Μόνο φθηνό δεν είναι βέβαια αλλά, αφενός μπορείς να αγοράσεις μόνο ανταλλακτικό, αφετέρου η ποιότητα γραφής και η αίσθηση που αφήνει η κίνησή του στο χαρτί δεν έχουν αντίπαλο.

Υ.Γ. Όχι, δε δουλεύω στην pilot...

Δημοσ.
Οι αριστερόχειρες έχουνε γενικώς πρόβλημα με τους στυλούς, γιατί η κλίση του στυλού (no pun intended) είναι κόντρα στη φορά της γραφής (που γράφουμε προς τα δεξιά). Σχεδον με όλους τους στυλούς το παθαίνω και νευριάζω και μετά προσπαθώ να γράφω κάπως πιο κατακόρυφα ώστε να μην παίζει ρόλο η κλίση. Και φυσικά το πρόβλημα μετριάζεται άμα ο στυλός είναι μεγάλου διαμετρήματος και μεγαλώνει όταν είναι λεπτός.

Ωραίο να'σαι αριστερόχειρας ε;

Δοκίμασες να αλάξεις χέρι; Παλιά αλάζανε χέρι στα παιδιά και δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα.

Δημοσ.

Δοκίμασες να αλάξεις χέρι; Παλιά αλάζανε χέρι στα παιδιά και δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα.

όχι τα ίδια έχω από τότε που γεννήθηκα

Δημοσ.

Άλλαξε τους εκκεντροφορους και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα

Δημοσ.
Δεύτερα σε προτίμηση τα μαρκαδοράκια STABILO Point 88. Αυτά με τα πολλά χρώματα, τα γυναικεία. Αυτά δε θέλουν καθόλου πίεση (λογικό, μαρκαδοράκια) και ενώ δεν έχουν λάστιχο στο πλάι, δεν έχω θέμα. Φυσικά τα μπλε μόνο παίρνω, όχι όλο το ουράνιο τόξο.

Τα έχω δοκιμάσει αυτά. Ενδιαφέρον γραφίδα. Δυστυχώς έχουνε θέμα με το blanco.

Λατρεύω επίσης τα Pelikan Stick 928, κυρίως για τον τρόπο που γράφουν. Αν και αποφεύγω να τα χρησιμοποιώ για μεγάλο χρονικό διάστημα, μιας και μου μαμούν το γνωστό δαχτυλάκι.

Έχω δοκιμάσει το Pelican Stick 918 το οποίο ήτανε αρκετά δυσκίνητο. Το 928 έχει άλλο cartige/σωληνάριο;

Όλα αυτά για αν και όποτε μου θυμηθεί να πιάσω στιλό στο χέρι μου, μιας και προτιμώ τα fountain pens (ελληνιστί πένες). Πιο ξεκούραστο και πιο γρήγορο γράψιμο. Σε σχέδια μόνο υποφέρουν, αλλά πάντα κουβαλάω και 1-2 στυλό απλά πάνω μου, οπότε στα δύσκολα αλλάζω για ένα λεπτό μέσο γραφής.

;)

Α, ένας φίλος φετιχιστής με τα στυλό! Έχω χρόνια να πιάσω πένα στα χέρια μου και τελευταία ζαχαρώνω το Lamy Safari. Ποιά χρησιμοποιείς;

Σκεύτομαι και την απόδοση κόστους/απόδοσης. Τσιγκούνης. Ένα απλό Pilot στυλό π.χ. γεμίζει τουλάχιστον 50 σελίδες με 1 ευρώ κόστος.

Έχω δοκιμάσει αρκετά από το G2 07, μαύρο χρώμα. Χάλι. Αλλά αυτά αλάζουνε ανάλογα με το χρώμα και το πάχος. Το 05-μαύρο δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.

Μόνο φθηνό δεν είναι βέβαια αλλά, αφενός μπορείς να αγοράσεις μόνο ανταλλακτικό, αφετέρου η ποιότητα γραφής και η αίσθηση που αφήνει η κίνησή του στο χαρτί δεν έχουν αντίπαλο.

Αυτό έχει gell μελάνι. Είναι μια κλάση πάνω, οπότε λογικό αυτό με την τιμή. Δεν πρέπει να είναι πολύ ακριβό. Πόσο κάνει, 1.20;

Δημοσ.

Πω, τι είπες.

Προσυπογράφω κάθε λέξη .

Pilot FTW.

Αυτός ο μικροφετιχισμός της γραφικής ύλης (στυλό που χορεύουν στο χαρτί, καινούρια μυρωδάτα τετράδια, η ασημένια μεταλλική ξύστρα στο πλαστικό κουτάκι, με τα ανταλλακτικά ξυράφια, ο ήχος και η μυρωδιά του μολυβιού που ξύνεται εκεί μέσα....) με γυρίζει σε άλλες εποχές, γι' αυτό και είναι πάντα ευπρόσδεκτος.

Υ.Γ. Όχι ούτε εγώ δουλεύω. (ούτε στην pilot)

Δημοσ.

Χεχε. Απο τους καλυτερους στυλους. Ουτε περισσια μελανη χυνει, ουτε σταματαει να γραφει, γραφει ομοιομορφα και θαυμασια, η αισθηση στο χερι ειναι φοβερη. Αυτο το κλικ ειναι δυναμικο και σε κανει να νιωθεις εξαιρετικα. Μειονεκτηματα πραγματικα δεν εχω βρει.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...