Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάνει διακοπές. Το πάχος της γραμμής αυξομειώνεται. Αργεί ΠΟΛΥ να στεγνώσει.

ΜΕ το 07 δεν έχω πολυδουλέψει , οπότε δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω αυτό που λες. Όσο για το στέγνωμα, όντως ισχύει (σε όλα τα νούμερα, αλλά και σε κάθε στυλό με μελάνι τύπου gell), αλλά εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το πόσο «γυαλιστερό» ή όχι είναι το χαρτί. Για περιπτώσεις όπως ας πούμε τα εξώφυλλα κάποιων περιοδικών με σταυρόλεξα, είναι εντελώς ακατάλληλα.

Σίγουρα αλλά έχει κάτι που δεν έχει το G2. Γράφει πάνω σε Blanco ;-)

Blanco = Η μεγαλύτερη αηδία που έχει παρουσιαστεί ποτέ στο χώρο της γραφής! Αυτό που είναι σε μορφή ταινίας είναι κάπως πιο ανθρώπινο, αλλά το κλασσικό υγρό με το πινελάκι είναι ο θάνατος κάθε στυλό, αφού η μύτη μαζεύει υπολείμματα και κολλάει. Εκτός κι αν είσαι διατεθειμένος να περιμένεις μια μέρα για να στεγνώσει πριν γράψεις από πάνω. Άσε την όψη της σελίδας μετά τις διορθώσεις...

Stabilo Bionic

101899.jpg

ΤΟΠ

Που το ανακάλυψες αυτό;;; Δούλευα για δύο χρόνια σε μια εταιρεία με αναλώσιμα και εξοπλισμό γραφείου και μου είχαν δώσει δυο τρία, αλλά συμπτωματικά, δεν είχα δει ποτέ κάποιον να το χρησιμοποιεί. Άσε που, όποιος τα είδε, προσπάθησε να μου τα βουτήξει...

Όντως, κορυφαίο στυλό! Σαν ποιότητα, άνεση στο κράτημα και αίσθηση γραφής, το θεωρώ ισάξιο με το pilot. Μόνο που δεν ξέρω αν υπάρχει σε διαφορετικά πάχη γραφής (στη δουλειά μου τότε, μας είχαν φέρει μόνο ένα νούμερο, αλλά ήταν αρκετά χοντρή η γραφή του).

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να τονίσω το ότι με ενοχλεί να διαβάζω και να ακούω τη συγκεκριμένη λέξη στο αρσενικό. Γιατί θεωρείτε πως είναι σωστό να κλίνεται; Η δήλωση του Μπαμπινιώτη ποτε έγινε;

Εγώ μια ζωή έτσι το'λεγα. Ότι το'χει πεί ο Μπαμπινιώτης το'μαθα σ'αυτό το θρεντ (προφανώς για να το γράψει έτσι ο Μπαμπινιώτης, θα πεί ότι το λεγε μια αρκετά μεγάλη ομάδα ανθρώπων σωστά; ). Δε θεωρώ πως είναι σωστό να κλίνεται, γιατί δεν υπάρχει σωστό. Αν θυμάμαι καλά και τη λέξη "τρένο" την έχουμε πάρει απ'το αγγλικό train και γι'αυτό μάλιστα υπάρχει η αμφιβολία αν είναι σωστό το "τρένο" ή το "τραίνο". Ε το τρένο γιατί το κλίνουμε; Επειδή είναι ξένο θα μπορούσαμε να λέμε "του τρένο". ΄Δεν υπάρχει κάτι απόλυτα σωστό όταν είναι ξένη η λέξη, είναι θέμα του πώς έχει συνηθιστεί να λέγεται. Γενικά πάντως υπάρχει η τάση (πολύ σωστά για μένα) να εξελληνίζονται οι ξένες λέξεις. Άμα ήταν να κρατάμε όλες τις ξένες ώς έχουν, θα γινόταν χαμός. Έπρεπε να λέμε "Βολταίρ", "μαγιονεζ" κλπ. κλπ.

ωπα,ξερει κανεις τα τρυκ;

εχω 5-6 τετοιους στυλους και ειναι κριμα να τους πεταξω επειδη ειχα καιρο να τους χρησιμοποιησω.

πως μπορω να τους επαναφερω;

Χτύπα τους όπως χτυπάς το θερμόμετρο για να κατεβεί το μελάνι και κάνε "χα" όπως φυσάς τα γυαλιά για να ζεστάνεις τη μπίλια σε περίπτωση που έχει ξεραθεί το μελάνι.

• Moderators
Δημοσ.

Χμμμμ δεν ξερω, δε θα ελεγα πως συμφωνω με τον εξελληνισμό των ξένων λεξεων. Ειδικά των ονομάτων, γιατι εκει θα γινόταν χαμος βλ Ροβέρτος Ρεδφορδος (κατα το Ρογήρος Βάκων).

Παρεμπιπτόντως δεν εχω καταλήξει οσον αφορα το τραίνο, αλλα και παλι, για τον ίδιο λογο δε θα επρεπε να γράφεται ο Βολταιρος ως Βολτέρος; Και παλι ομως θεωρω πως οι ξένες λέξεις πρεπει να γράφονται με τρόπο που να "αναγνωρίζεται" ως κάποιο σημείο η αρχική τους ορθογραφία.

Απλα τα δυο μου λεπτα :)

Δημοσ.
ΜΕ το 07 δεν έχω πολυδουλέψει , οπότε δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω αυτό που λες. Όσο για το στέγνωμα, όντως ισχύει (σε όλα τα νούμερα, αλλά και σε κάθε στυλό με μελάνι τύπου gell), αλλά εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το πόσο «γυαλιστερό» ή όχι είναι το χαρτί. Για περιπτώσεις όπως ας πούμε τα εξώφυλλα κάποιων περιοδικών με σταυρόλεξα, είναι εντελώς ακατάλληλα.

Μερικά μελάνια βασίζονται στην απορρόφηση. Άλλα στην στερέωση. Το γυαλιστερό χάρτι έχει επίστρωση που δεν επιτρέπει απορρόφιση οπότε χρειάζεσαι μελάνι στερέωσης.

Blanco = Η μεγαλύτερη αηδία που έχει παρουσιαστεί ποτέ στο χώρο της γραφής! Αυτό που είναι σε μορφή ταινίας είναι κάπως πιο ανθρώπινο, αλλά το κλασσικό υγρό με το πινελάκι είναι ο θάνατος κάθε στυλό, αφού η μύτη μαζεύει υπολείμματα και κολλάει. Εκτός κι αν είσαι διατεθειμένος να περιμένεις μια μέρα για να στεγνώσει πριν γράψεις από πάνω. Άσε την όψη της σελίδας μετά τις διορθώσεις...

Αυτό δεν το ήξερα αλλά... γι'αυτό υπάρχουνε οι Bic Cristal, αφού ούτως ή άλλως δεν γράφουνε :P

Δημοσ.

Απλα διαβαστε τα σχολια των ανθρωπων που το εχουν δοκιμασει, δειτε μετα και τη τιμη.

http://www.amazon.com/uni-ball-Power-Ballpoint-Retractable-42070/dp/B001B0B04S/ref=zg_tr_1069836_1/185-5401243-3642840

Οσοι δεν εχουν οικονομικο προβλημα και οριο στη δαπανη για την αγορα ενος προιοντος, μπορουν να ριξουν μια ματια και εδω http://www.executivepensdirect.com/index.php/pens-by-type-ballpoint-pens-c-93_23?filter_id=&sort=3d και να κανουν την επιλογη τους. Προσοχη στα μελη που δεν πληρουν τις οικονομικες προυποθεσεις να μην ανοιξουν το λινκ διοτι μπορει να προσβληθουν ή να οργιστουν ή να αρχισουν να βριζουν-ειρωνευονται κτλπ δικαιως.

Δημοσ.

[...]

Οσοι δεν εχουν [...] οριο στη δαπανη για την αγορα ενος προιοντος, μπορουν να ριξουν μια ματια και εδω http://www.executivepensdirect.com/index.php/pens-by-type-ballpoint-pens-c-93_23?filter_id=&sort=3d και να κανουν την επιλογη τους. Προσοχη στα μελη που δεν πληρουν τις οικονομικες προυποθεσεις να μην ανοιξουν το λινκ διοτι μπορει να προσβληθουν ή να οργιστουν ή να αρχισουν να βριζουν-ειρωνευονται κτλπ δικαιως.

^ Το εννοεί.

Δημοσ.

Απλα διαβαστε τα σχολια των ανθρωπων που το εχουν δοκιμασει, δειτε μετα και τη τιμη.

http://www.amazon.com/uni-ball-Power-Ballpoint-Retractable-42070/dp/B001B0B04S/ref=zg_tr_1069836_1/185-5401243-3642840

Οσοι δεν εχουν οικονομικο προβλημα και οριο στη δαπανη για την αγορα ενος προιοντος, μπορουν να ριξουν μια ματια και εδω http://www.executivepensdirect.com/index.php/pens-by-type-ballpoint-pens-c-93_23?filter_id=&sort=3d και να κανουν την επιλογη τους. Προσοχη στα μελη που δεν πληρουν τις οικονομικες προυποθεσεις να μην ανοιξουν το λινκ διοτι μπορει να προσβληθουν ή να οργιστουν ή να αρχισουν να βριζουν-ειρωνευονται κτλπ δικαιως.

Πριν από καμια τριανταπενταριά χρόνια πήγα να κάνω στη καλή μου ένα τέτοιο δώρο.Αφού το πασπάτευα κανα δεκαλεπτάκι (με τον υπάλληλο από πάνω σαν κέρβερο),στο τέλος έφυγα και της πήρα ένα αυτόματο μηχανάκι Suzuki CS 50D (τότε τα πενηντάρια οδηγιώντουσαν με δίπλωμα απ' τη τροαχαία...).

Μαντέψ' τε:Το χάρηκε περισσότερο.

Της το χάλασα μετά,τούβαλα κάτι πολίνι πάνω και τελίκιαζε το κοντέρ...:P

Δημοσ.
Προσοχη στα μελη που δεν πληρουν τις οικονομικες προυποθεσεις να μην ανοιξουν το λινκ διοτι μπορει να προσβληθουν ή να οργιστουν ή να αρχισουν να βριζουν-ειρωνευονται κτλπ δικαιως.

Αυτό μ' άρεσε. This is the Exclusive Club, sir. We don't allow just about anyone in here, you know.

Στην πρώτη σελίδα βλέπουμε στιλό που ξεκινάνε από τις £8150 και κατεβαίνουν στις £250.

Εγώ δεν έχω να διαθέσω αυτό το ποσό για στιλό, και ούτε το 99% των Insomniacs έχει. Αλλά δεν χρειάζεται κι όλας. Έχουνε περάσει οι εποχές που έπρεπε να τα σκάσεις χοντρά για να πάρεις εργαλείο γραφής που να λέει. Τα σημερινά καλά εργαλεία γραφής δεν ξεπερνάνε τα €100 - και ακόμα κι' αυτό είναι πολύ. Ένα ακριβότερο στιλό ή πένα δεν θα μου δώσει κάτι παραπάνω στην γραφή και εμένα δεν με νοιάζει να είναι από χρυσό. Θέλω με ικανοποιεί ο τρόπος που γράφει, το βάρος του, το ζυγισμά του, και αν γίνεται να είναι καλαίσθητο.

Ο πλούσιος πληρώνει τόσο ακριβά ένα αντικείμενο για να μην δει κάποιον άλλο να το έχει. Είναι ο τρόπος του να αισθανθεί σημαντικός.

Δεν νομίζω οτι κανένα αριστούργημα γράφτηκε ποτέ με στιλό Cartier.

Αυτό όμως με έψησε να το δοκιμάσω. $1.78 βγαίνει η τιμή για το ένα. Δεν είναι πολύ για κάποιον που είναι απαιτητικός στην γραφή.

Δημοσ.

Χμμμμ δεν ξερω, δε θα ελεγα πως συμφωνω με τον εξελληνισμό των ξένων λεξεων. Ειδικά των ονομάτων, γιατι εκει θα γινόταν χαμος βλ Ροβέρτος Ρεδφορδος (κατα το Ρογήρος Βάκων).

Παρεμπιπτόντως δεν εχω καταλήξει οσον αφορα το τραίνο, αλλα και παλι, για τον ίδιο λογο δε θα επρεπε να γράφεται ο Βολταιρος ως Βολτέρος; Και παλι ομως θεωρω πως οι ξένες λέξεις πρεπει να γράφονται με τρόπο που να "αναγνωρίζεται" ως κάποιο σημείο η αρχική τους ορθογραφία.

Ε ναί τώρα πλέον δεν μπορεί να γίνει αυτό. Ειδικά με το ίντερνετ, που όσο εύκολο είναι να μιλήσεις με ένα πολίτη μιας άλλης πόλης της χώρας σου (ή να διαβάσεις ένα άρθρο του), άλλο τόσο εύκολο είναι να μιλήσεις με ένα αμερικάνο (ή να διαβάσεις ένα άρθρο του). Παλιότερα δεν ήταν έτσι, οπότε είχε νόημα να έχουμε κάτι σαν κοινό κώδικα επικοινωνίας. Τώρα που χρειαζόμαστε ένα ευρύτερο τέτοιο κώδικα, προφανώς δε γίνεται. Εντάξει δε θα λεγα ούτε εγώ Βάρακ Οβάμα :-D ... Απλά μου αρέσει σαν ιδέα, όταν θες να γνωρίσεις κάτι, να το συσχετίζεις με κάποια δικά σου πράγματα κλπ. Αλλά τώρα πλέον δε γίνεται. Μπορούμε όμως να κρατήσουμε αυτά που ήδη έχουμε αλλάξει, ή που τα έχουμε συνηθίσει. Μάλλον, δε γίνεται αλλιώς. Εκεί θα ήταν αστείο το αντίθετο. Να λεγες ας πουμε "Κατερίνα αγόρασε απ'το σουπερμάρκετ και μια μαγιονεζ" :-D

(ο Βολταί/έρος ήταν Voltaire).

Τώρα ο στυλός υποθέτω πως την έπαθε, όπως και πολλές άλλες λέξεις, από το "το στυλό" που λέμε, αλλά στην αιτιατική. Δηλαδή "πέτα μου το στυλό". Που είναι και για ουδέτερο και για αρσενικό. Ε και μάλλον από'κεί έγινε από ουδέτερο αρσενικό. Μ'αρέσει αυτή η πορεία. Σαν να γινε από παιδί άντρας. :D

Εγώ αυτό λέω πάντως.

Δημοσ.

Πραγματικά τα bic είναι τα πιο άχρηστα στυλό. Τελειώνουν γρήγορα, λερώνουν, σπάνε οι μύτες τους.

Με ένα απλό parker κάνω την δουλειά μου για πάρα πολύ καιρό χωρίς προβλήματα.

Πολλές φορές όμως και η ξενομανία ακούγεται γελοία.

Φαντάσου να λέγαμε πρίγκηπας Τσαρλς αντί για Κάρολος.. ή Σαρλεμειν αντί για Καρλομάγνος.

Δημοσ.

Στυλό/στιλό/στιλός/στυλός;

http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=27678.0 για να μη μαλώνετε.

Από BIC, μόνο τα Fine για μένα, τα οποία είναι εξαιρετικά και πολύ αξιόπιστα.

Κι αν δεν γράφει το στιλό, ορίστε η συμβουλή http://coolweb.gr/stylo-stegnose-na-grapsei/

Δημοσ.

Εμενα πάλι μου έχει συμβεί πολλές φορες το εξής τους βάζω στην τσέπη μου... και μετά από λίγη ώρα (χωρίς να έχουν δεχτεί καμια ιδιαίτερη πίεση κτλ) όλο το μελάνι μαζεύεται και χύνεται στο πίσω μέρος και κάποιες φορες μάλιστα ξεφεύγει από το καπάκι και μου λερώνει την τσέπη!!!!!

Δεν μπόρεσα να το εξηγήσω ποτε και μου έχει συμβεί κάμποσες φορες μέσα στα χρονια...

Το μονο που σκέφτηκα (αλλα δεν το έχω επαληθεύσει μέχρι στιγμής) είναι ότι το gel που έχει το σωληνάριο για να σπρώχνει την μελάνι στην κεφαλή λόγω θερμοκρασίας ρευστοποιείται και έτσι φεύγει η μελάνι εκτος του σωληναρίου και χύνεται και στον εξωτερικό κύλινδρο τον πλαστικό... αλλα από το καπάκι/ταπα πως βγαίνει?? έλα ντε...

Δημοσ.

Εμενα πάλι μου έχει συμβεί πολλές φορες το εξής τους βάζω στην τσέπη μου... και μετά από λίγη ώρα (χωρίς να έχουν δεχτεί καμια ιδιαίτερη πίεση κτλ) όλο το μελάνι μαζεύεται και χύνεται στο πίσω μέρος και κάποιες φορες μάλιστα ξεφεύγει από το καπάκι και μου λερώνει την τσέπη!!!!!

Αυτό είναι το εργαλείο που χρειάζεσαι:

nerd2.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...