Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί να θες να επιλέξεις το φύλο του παιδιού σου; Στην Κίνα θα γεννήσεις;

Κάποιοι όμως έχουν 2-3 παιδιά του ενός φύλλου και θέλουν να αποκτήσουν και απο το άλλο φύλλο όμως. Δεν είναι νομίζω παράλογη απαίτηση.

Το θέμα είναι πως αυτοί οι άνθρωποι δεν επιλέγουν να κάνουν άλλο παιδί μην τύχει και βγεί το ίδιο φύλλο. Αν ήξεραν όμως οτι θα βγει διαφορετικό θα το τολμούσαν για την εμπειρία ^_^

• Moderators
Δημοσ.

Κάποιοι όμως έχουν 2-3 παιδιά του ενός φύλλου και θέλουν να αποκτήσουν και απο το άλλο φύλλο όμως. Δεν είναι νομίζω παράλογη απαίτηση.

Φυσικά και είναι παράλογη απαίτηση.

Τα παιδιά δεν είναι παντελόνια, έλεος.

Δημοσ.

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε σχετικά με το πώς καθορίζεται το φύλο των παιδιών. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πρετόρια στη Νότιο Αφρική πραγματοποίησαν πειράματα σε ποντίκια και κατέληξαν στο πρωτοφανές συμπέρασμα πως το μυστικό για το αν πρόκειται να γεννηθεί αγόρι ή κορίτσι κρύβεται στο πιάτο της μέλλουσας μητέρας.

Τα πρόσφατα πορίσματα δείχνουν ότι η διατροφή της - προτού καν μείνει έγκυος - επηρεάζει το φύλο του μωρού. Συγκεκριμένα, η συχνή κατανάλωση πρωτεϊνών (κρέας) ευνοεί τη γέννηση αγοριού, ενώ όταν το καθημερινό μενού είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες (γλυκά ή ψωμί) αυξάνονται οι πιθανότητες να γεννηθεί κορίτσι.

«Τα επίπεδα σακχάρου της μητέρας είναι αυτά που επηρεάζουν την επιλογή του φύλου», εξηγεί η καθηγήτρια Ελίζα Κάμερον - υπεύθυνη της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου της Πρετόρια - προσθέτοντας ότι το σάκχαρο αυξάνεται μετά τα πρωτεϊνούχα γεύματα, ενώ μειώνεται μετά τα υδατανθρακούχα. Φαίνεται πως η μεταβολή αυτή επηρεάζει το περιβάλλον της μήτρας, με αποτέλεσμα να ευνοείται η επιβίωση των σπερματοζωαρίων με το Χ ή το Υ χρωμόσωμα αντιστοίχως.

«Οι τιμές του σακχάρου στο αίμα, ωστόσο, δεν εξαρτώνται μόνο από τη διατροφή αλλά και ενδογενείς παράγοντες, όπως το στρες, ή εξωγενείς, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση», δηλώνει ο καθηγητής Ρίτσαρντ Σαρπ, διευθυντής του Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου για τις Ανθρώπινες Αναπαραγωγικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκοτίας. «Ειδικότερα, η μόλυνση της ατμόσφαιρας με διοξίνες επηρεάζει ευνοϊκά τις γεννήσεις κοριτσιών, όπως φανερώνουν τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία, αφού η ρύπανση στρεσάρει τον οργανισμό της εγκύου, με συνέπεια να κατακρημνίζεται το σάκχαρο του αίματος».

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει τα πρόσφατα ευρήματα η ελληνική επιστημονική κοινότητα. Από την πλευρά των διατροφολόγων, ο κ. Αντώνης Ζαμπέλας, καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επισημαίνει πως ό,τι συμβαίνει στα πειραματόζωα δεν ισχύει υποχρεωτικά και στους ανθρώπους.

«Γι’ αυτό, δεν πρέπει να πειραματίζονται με τη διατροφή τους οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν παιδί, αλλά να εμμένουν στις γνωστές οδηγίες, δηλαδή την αποφυγή του αλκοόλ και την ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης. Επίσης, καλό είναι να προσλαμβάνουν καθημερινά 200 mg DHA (ω λιπαρό οξύ), που συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και της όρασης του εμβρύου».

Εξίσου επιφυλακτικός είναι, από την πλευρά των γιατρών, ο κ. Βασίλης Βεργέτης, χειρουργός μαιευτήρας γυναικολόγος: «Μπορεί το μικροπεριβάλλον της μήτρας να επηρεάζεται από τη διατροφή της εγκύου, αλλά το φύλο του παιδιού καθορίζεται από τα χρωμοσώματα του πατέρα, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει επιστημονική απόδειξη για το αντίθετο».

----------------------------

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

----------------------------

Δημοσ.

Ναι καλα εκανα. Βεβαια και εκεινοι 100% ειχαν. Να ρωτησω και εγω κατι; Εχει περιγραφει μεθοδος με 100% για επιλογη φυλου κατα την γονιμοποιηση; Οχι πριν την εμφυτευση.

Sent from my MotoA953 using Insomnia

το κανεις πολυ συγκεκριμενο. το πας σε επιπεδο εργαστηριακο τωρα ενω ο ts μιλουσε γενικα για επιλογη φυλου. αν θες να σου περιγραψω τη διαδικασια στα γρηγορα, γινεται η γονιμοποιηση των ωαριων (ειτε απλα ειτε με ICSI, IMSI κτλ), μετα επιλεγονται με PGD ποια εμβρυα εχουν το επιθυμητο φυλο κι αυτα μεταφερονται.

Δημοσ.

το κανεις πολυ συγκεκριμενο. το πας σε επιπεδο εργαστηριακο τωρα ενω ο ts μιλουσε γενικα για επιλογη φυλου. αν θες να σου περιγραψω τη διαδικασια στα γρηγορα' date=' γινεται η γονιμοποιηση των ωαριων (ειτε απλα ειτε με ICSI, IMSI κτλ), μετα επιλεγονται με PGD ποια εμβρυα εχουν το επιθυμητο φυλο κι αυτα μεταφερονται.[/quote']

Τον χρωμοσωμικο μωσαικισμο πως τον αντιμετωπιζετε; Δεν προσπαθω να σε βγαλω λαθος, απο ενδιαφερον ρωταω, δεν ειμαι ειδικος στον τομεα φυσικα.

Και εγγραψα για ματζουνια γιατι μιλησε για συνταγες.

Δημοσ.

Τον χρωμοσωμικο μωσαικισμο πως τον αντιμετωπιζετε; Δεν προσπαθω να σε βγαλω λαθος, απο ενδιαφερον ρωταω, δεν ειμαι ειδικος στον τομεα φυσικα.

Και εγγραψα για ματζουνια γιατι μιλησε για συνταγες.

εδω ειναι τεχνολογικο φορουμ, μπες στο ivf.net να κανεις σχετικες ερωτησεις και στην pubmed να σου λυθουν ολες σου οι αποριες :)

Δημοσ.

εδω ειναι τεχνολογικο φορουμ' date=' μπες στο ivf.net να κανεις σχετικες ερωτησεις και στην pubmed να σου λυθουν ολες σου οι αποριες :)[/quote']

οκ ευχαριστω, να ψαξω ξερω, την γνωμη σου θελω, γιατι αλλων οι γνωμη ειναι οτι λογω του σταδιου στο οποιο λαμβανετε τα κυτταρα δεν ειναι ευκολο να τον αποκλεισετε 100%. Τεσπα. Δεν το ψαχνω παραπανω.

Δημοσ.

οκ ευχαριστω, να ψαξω ξερω, την γνωμη σου θελω, γιατι αλλων οι γνωμη ειναι οτι λογω του σταδιου στο οποιο λαμβανετε τα κυτταρα δεν ειναι ευκολο να τον αποκλεισετε 100%. Τεσπα. Δεν το ψαχνω παραπανω.

εδω ομως ειμαστε τελειως οφτοπικ, ελα εκει που σου ειπα να συζητησουμε οσο τραβαει η ψυχη σου :)

Δημοσ.

εδω ομως ειμαστε τελειως οφτοπικ' date=' ελα εκει που σου ειπα να συζητησουμε οσο τραβαει η ψυχη σου :)[/quote']

Δημοσ.

έχω ακούσει για το σερνικοβότανο

το έφαγε η Μενεγάκη και απότι ξέρω έκανε αγόρι.

τώρα τα υπόλοιπα ειναι στο χέρι σου (κατάλαβες το υπονοούμενο ? ;) )

Η γνωστή παρουσιάστρια στη σημερινή της εκπομπή είπε ότι στα Τρίκαλα υπάρχουν θαυματουργές δυνάμεις, κάποιων τροφών που μπορούν να σε βοηθήσουν να κυοφορήσεις αγόρι.

Όπως είπε η Ελένη «Θυμάμαι πως...

είχαν δώσει στον Γιάννη να μου δώσει να φάω κάτι από τα Τρίκαλα για να κάνω αγόρι. Το έφαγα; Σταγόνα δεν άφησα! Δεν λες πάλι καλά, που πρόλαβα να κάνω αγόρι;».

Μήπως πρέπει οι Τρικαλινοί αγρότες να στραφούν στην καλλιέργεια «σερνικοβότανου» για να αυξήσουν το εισόδημά τους;

δεν ειμαι σίγουρος βέβαια οτι αληθεύει , πρέπει να δοκιμάσεις και αν δεν πετύχει δοκιμάζεις κάτι αλλο B)

Δημοσ.

Η μόνη τεχνική είναι με IVF και είναι παράνομη.

κλανιές στην πανσέληνο του Φλεβάρη δεν πιάνουν.

Αν είναι Φλεβάρης σε δίσεκτο πιάνουν tbh. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...