Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους... θα ήθελα μια μικρή βοήθεια... έχω ένα κειμενάκι κ θέλω να το γράψω στα αγγλικά... το θέμα είναι ότι έχω χρόνια να ασχοληθώ με τη γλώσσα κ δεν ξέρω αν είναι σωστη η μετάφραση που έκανα... απλά επειδή το θέλω για μια δουλειά στο εξωτερικό μην γίνω ρεζίλι :-) ευχαριστώ εκ των προτέρων

αυτό είναι το κείμενο:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Από όλα τα εκλεκτά προϊόντα της ελληνικής γης, το ελαιόλαδο είναι αυτό που ταυτίζεται απόλυτα με την παράδοση, την κουλτούρα και τη διατροφή των ελλήνων και των Αράβων!

Η ελιά και το ελαιόλαδο:

-Σύμβολο ειρήνης και νίκης! Πηγή υγείας και ζωής!

-Σύμβολο προστασίας, πιστης, αγάπης και ελπίδας!

-Ιερό δώρο έμπνευσης και δημιουργίας!

Η ελιά, οι καρποί της και το απόσταγμά τους, το ελαιόλαδο, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των μύθων, της λατρείας των εθίμων αλλά και της καθημερινής ζωής των ελλήνων από τα βάθη των αιώνων μέχρι και σήμερα.

Το ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι απο τα καλύτερα στον κόσμο!!!

Το ελαιόλαδο βρήκε στην ελλάδα τον αγαπημένο του τόπο και κάθε σταγόνα ελληνικού παρθένου ελαιόλαδου είναι απόσταγμα γνώσης, σοφίας και ελιξήριο ζωής.

Παράγουμε έξτρα παρθένο εληνικό σπιτικό ελαιόλαδο 50 χρόνια με μεράκι, αφοσίωση και σεβασμό στην κάθε σταγόνα του προΐόντος μας !!!

και αυτή είναι η μετάφραση που έκανα... (παρακαλώ πολυ αν έχω κανα λάθος διορθώστε με...

from all the eclectic products of greek land, the olive oil is the one fully coincided with tradition culture and nutrition both for Greeks and Arabs.

olive tree and olive oil:

-symbol of peace and victory! Source of health and life.

-symbol of protection, loyalty, love and hope

-holly gift of inspiration and creativity

The olive oil, its fruits and its distilate, the olive oil, are integral pice of myths, worship, trades and every day life of greek people, from the ancient times till today.

the greek extra virgin olive oil is one of the best on the world.

the olive oil finde in greece its beloved place and each drop of greek extra virgin olive oil is a distilate of knowledge, wisdom and life elixire.

we produce extra virgin greek homemade olive oil for over 50 years with enthusiasm, loyalty and respect for each drop of our product!

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους... θα ήθελα μια μικρή βοήθεια... έχω ένα κειμενάκι κ θέλω να το γράψω στα αγγλικά... το θέμα είναι ότι έχω χρόνια να ασχοληθώ με τη γλώσσα κ δεν ξέρω αν είναι σωστη η μετάφραση που έκανα... απλά επειδή το θέλω για μια δουλειά στο εξωτερικό μην γίνω ρεζίλι :-) ευχαριστώ εκ των προτέρων

αυτό είναι το κείμενο:

Από όλα τα εκλεκτά προϊόντα της ελληνικής γης, το ελαιόλαδο είναι αυτό που ταυτίζεται απόλυτα με την παράδοση, την κουλτούρα και τη διατροφή των ελλήνων και των Αράβων!

Η ελιά και το ελαιόλαδο:

Η ελιά, οι καρποί της και το απόσταγμά τους, το ελαιόλαδο, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των μύθων, της λατρείας των εθίμων αλλά και της καθημερινής ζωής των ελλήνων από τα βάθη των αιώνων μέχρι και σήμερα.

Το ελαιόλαδο βρήκε στην ελλάδα τον αγαπημένο του τόπο και κάθε σταγόνα ελληνικού παρθένου ελαιόλαδου είναι απόσταγμα γνώσης, σοφίας και ελιξήριο ζωής.

Παράγουμε έξτρα παρθένο εληνικό σπιτικό ελαιόλαδο 50 χρόνια με μεράκι, αφοσίωση και σεβασμό στην κάθε σταγόνα του προΐόντος μας !!!

και αυτή είναι η μετάφραση που έκανα... (παρακαλώ πολυ αν έχω κανα λάθος διορθώστε με...

from all the eclectic products of greek land,

....

Ποιός πέθανε ?? Μη μεταφράζει λέξη προς λέξη τα ελληνικά !!!

.... the olive oil is the one fully coincided (μάλλον θες να πεις κάτι σαν "is the one that fully coincides ... αν πούμε ότι το coincide είναι η καλύτερη επιλογή.) with tradition culture and nutrition both for Greeks and Arabs.

oΟlive tree and olive oil:

-symbol of peace and victory! Source of health and life. (αυτό δεν είναι κάν πρόταση δεν έχει ρήμα)

-symbol of protection, loyalty, love and hope

...

...

-holly gift of inspiration and creativity

The olive oil tree, its fruits and its their (των φρούτων) distilate, the olive oil, are integral pieces of myths, worship (????), trades and every day life of greek people, from the ancient times till today.

the greek extra virgin olive oil is one of the best on the world.

κλπ κλπ

the olive oil finde in greece its beloved place and each drop of greek extra virgin olive oil is a distilate of knowledge, wisdom and life elixire.

we produce extra virgin greek homemade olive oil for over 50 years with enthusiasm, loyalty and respect for each drop of our product!

Γενικά μη προσπαθήσεις να το διορθώσεις, ζήτα από κάποιον που ξέρει αγγλικά να στο γράψει ο ίδιος από την αρχή.

ΥΓ : Στα Αγγλικά δε μπαίνει "The" όπου στα ελληνικό μπαίνει "Το".

Δημοσ.

Έχει κι άλλα λάθη, παράδειγμα παίρνω την τελευταία παράγραφο.

Olive oil has found in Greece its beloved {home, land) place δεν λες με τίποτα. Επίσης χρησιμοποιείς Present perfect, παρελθοντική πράξη που συνεχίζεται και τώρα.

Each drop of extra virgin olive oil from Greece is an essence of knowledge and wisdom and it's an elixir of life.

Να χρησιμοποιήσεις ακριβώς την αγγλική λέξη απόσταγμα δεν βγαίνει νόημα. Επίσης το life δεν είναι επίθετο, και οι δύο λέξεις είναι ουσιαστικά, επιθετοποιείς ένα ουσιαστικό αλλά είναι λάθος.

We've been producing extra virgin olive oil for over 50 years now with plenty of enthusiasm and loyalty and we respect every single drop of it.

Δεν χρησιμοποιείς παροντικό χρόνο όπως στην Ελληνική, γιατί είναι μία πράξη που έχει ξεκινήσει στο παρελθόν και συνεχίζεται ακόμα και τώρα και θα συνεχίζεται και στο μέλλον. Επίσης ο ενθουσιασμός μόνος του δεν ακούγεται καλά στην αγγλική και θέλει το Plenty του, και τον σεβασμό καλύτερα να τον κάνεις ρήμα από το να μεταφράσεις λέξη προς λέξη. αλλιώς μπορείς να πεις and with total respect for every single drop.

Κάνε και όλα τα προηγούμενα προτάσεις με ρήματα, μην τα αφήνεις όπως στα ελληνικά.

Δημοσ.

σας ευχαριστω πολυ παιδια... αν τ αφήσω μ αυτα που μ εχετε διορθώσει εσεις ειναι καλά?? δεν αλλάζω κατι αλλό.. ε?

Δημοσ.

Έτσειλα πρόχειρη μετάφραση με pm.

Και για να πω το σπαστικο-engineeriκό μου ...

Το λάδι δεν είναι distilate , είναι extract ....

δε φτιάχνεις τσίπουρο από ελιές ξερωγω :)

Δημοσ.

Έτσειλα πρόχειρη μετάφραση με pm.

Και για να πω το σπαστικο-engineeriκό μου ...

Το λάδι δεν είναι distilate , είναι extract ....

δε φτιάχνεις τσίπουρο από ελιές ξερωγω :)

Α κι εσένα σου ζήτησε; Γιατί μου ζήτησε κι εμένα σε πμ, και του είπα ότι δεν μπορώ τώρα ίσως αύριο. Πάλι καλά δηλαδή που δεν πιάστηκα κι εγώ να κάνουμε διπλή δουλειά και οι δυο μας...

Κι ευχαριστώ που το έγραψες κιόλας, γιατί θα ασχολιόμουν αύριο κάποια στιγμή με αυτό.

Δημοσ.

Οχι ακομα θελει αρκετες αλλαγες.

Στα γρηγορα μερικα που βλεπω

αντι για holy θα εβαζα sacred. Ιερα ειναι και τα δυο αλλα το holy εχει να κανει με θρησκευτικα ιερα κυριως

Α symbol και A source. Οχι σκετα

Και πιο πριν

The olive tree and olive oil are:

ωστε να βγαζει πιο πολυ νοημα συντακτικα

of all the fine products of Greece, olive oil is the one that fully coincides with the tradition, culture and nutrition of Greeks and Arabs

καπως καλυτερο. Απεφυγα το greek land η on greek soil και λοιπα που δεν μου καθονταν καλα στο αυτι

Στην τελευταια προταση για αφοσιωση θα εβαζα devotion

The olive tree, its fruit and their extract, olive oil, have been an integral part of the legends, culture, customs as well as the daily life of Greeks throughout the ages

Ξαναφτιαξτο με ολες τις αλλαγες που εχουμε πει και το ξαναβλεπουμε εκ νεου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η ελιά και το ελαιόλαδο:

Η σωστη μεταφραση.

Extra virgin olive oil from Greece!

Of all the fine products of the Greek land, olive oil is the one that identifies completely with the tradition, culture and nutrition of the Greeks and Arabs

The olive and the olive oil:

- A symbol peace and victory! Source of health and life!

- A symbol of protection, faith, love and hope!

- Sacred gift of inspiration and creation!

The olive, its fruits and their spirit, the olive oil, is an integral part of the Greek myths, the worship of the customs but of the daily life of the Greek people, from the depths of the centuries up to now.

The Greek extra virgin olive oil is one of the best there are all over the world!!!

Olive oil found its favorite place in Greece and every single drop of the Greek virgin olive oil is a spirit of knowledge, wisdom and an elixir of life.

We produce extra virgin olive oil from Greece for 50 years now with enthusiasm, dedication and respect to each drop of our product !!!

* προσοχη, οπου λες ελια, αν εννοεις το δεντρο, αλλαξε το olive με το Olive tree.

** Καλο ειναι να διορθωσεις και τα λαθη στο Ελληνικο κειμενο αν το στειλεις κι αυτο καπου.

*** Αν απλουστευσεις τη γλωσσα που χρησιμοποιεις θα βγει πολυ καλυτερο.

Δημοσ.

.

.

.

Η σωστη μεταφραση.

.

.

.

Καλά, μην ορκίζεσαι κιόλας ότι είναι σωστή η μετάφρασή σου... Μέσα στα λάθη είναι, απλά είναι λίγο καλύτερη από την αρχική.

Δημοσ.

Η ελιά και το ελαιόλαδο:

Η σωστη μεταφραση.

Extra virgin olive oil from Greece!

Of all the fine products of the Greek land, olive oil is the one that identifies completely with the traditional nutrition and culture of the Greeks and Arabs

The olive and the olive oil:

- A symbol of peace and victory! Source of health and life!

- A symbol of protection, faith, love and hope!

- Sacred gift of inspiration and creation!

The olive tree, its fruits and their spirit, and their juice, olive oil, are an integral part of the Greek mythology and the worship of the customs but of the daily life of the Greek people, originating from the depths of their ancient history.

The Greek extra virgin olive oil is one of the best there are all over in the world!!!

Olive oil found its favorite place prospered in Greece and its every single drop of the Greek virgin olive oil is a spirit of carries knowledge, wisdom and an elixir of life.

We produce extra virgin olive oil from Greece for 50 years now with enthusiasm, dedication and respect to each every drop of our product!

* προσοχη, οπου λες ελια, αν εννοεις το δεντρο, αλλαξε το olive με το Olive tree.

** Καλο ειναι να διορθωσεις και τα λαθη στο Ελληνικο κειμενο αν το στειλεις κι αυτο καπου.

*** Αν απλουστευσεις τη γλωσσα που χρησιμοποιεις θα βγει πολυ καλυτερο.

Αυτή είναι η δική μου πρόταση. Συμφωνώ απόλυτα με τις περισσότερες συμβουλές που σου έδωσαν τα παιδιά. Έχοντας κάνει αυτή τη δουλειά, της επιμέλειας κειμένων στα αγγλικά με στόχο την προώθηση προϊόντος ή υπηρεσίας, θα σε συμβούλευα να προσέχεις ιδιαίτερα με το επικοινωνιακό υλικό σου. Επειδή ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι καταναλωτές απαιτητικοί, κάθε λέξη μετράει.

Γι' αυτό και διέγραψα αρκετές από τις φράσεις που υπήρχαν για να γίνει το κείμενο πιο απλό, πιο ευανάγνωστο, πιο ευχάριστο και να βγάζει νόημα. Για παράδειγμα το worship of the customs - το πιο χτυπητό - είναι κατά την ταπεινή μου άποψη άστοχο. Οι πρόγονοί μας δεν "λάτρευαν" τα έθιμά τους σα να ήταν αγάλματα, απλά τα τιμούσαν ως μέρος της παράδοσης και της φιλοσοφίας τους. Επίσης τα πολλά θαυμαστικά δείχνουν υπερβολικό, αφύσικο ζήλο , κατά την ταπεινή άποψή μου πάντα.

Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι ένα αυθεντικό παραδοσιακό προϊόν για το οποίο είσαι περηφάνος αλλά και σίγουρος για την εξαιρετική του ποιότητα. Επειδή ανταγωνιζόμαστε το ισπανικό και το ιταλικό λάδι, που είναι γενικά πιο φθηνά, το δικό σου μήνυμα στοχεύει στην ποιότητα και στη μοναδικότητα του ελληνικού ελαιολάδου. Πρόκειται για ένα premium προϊόν για το οποίο "πείθεις" προβάλλοντας τη διαδικασία παραγωγής, την ιστορία, την κουλτούρα κλπ..

Καλό είναι τέλος, να μη γίνεται μετάφραση από μια γλώσσα σε άλλη με τέτοιο στόχο, αλλά απόδοση για να βγαίνει νόημα και να προσαρμόζεται στον τρόπο σκέψης της νέας γλώσσας.

Από κει και πέρα είναι δική σου επιλογή.

Καλή επιτυχία!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλα εσυ εισαι απο αλλο ανεκδοτο

Πάντως σίγουρα όχι από αγγλικό, γιατί θα πήγαινες να το διορθώσεις και αυτό.

Και επιμένω ότι έχει λάθη η μετάφρασή σου.

Αν δεν μπορείς να τα βρεις ακόμα, δεν θα χάσω την ώρα μου, εσύ ρεζιλεύεσαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...